Wyświetlanie wszystkich wyników: 65

  • AGREST 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    agrest*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, regulator kwasowości – kwas askorbionowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców agrestu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 454 kJ/107 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,2 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 22 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    18,80 
  • ARONIA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    aronia*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców aronii z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 563 kJ/133 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 19 g
    Białko – 1,3 g
    Sól – <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    18,80 
  • BORÓWKA AMERYKAŃSKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    borówki amerykańskie*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców borówki amerykańskiej z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 501 kJ/119 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 24 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – <0,07 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C

    26,50 
  • BORÓWKA Z JABŁKIEM 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    borówki (53 %), jabłka (23 %), cukier, koncentrat jabłkowy.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 90 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
    Wartość energetyczna – 765 kJ/180 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 45 g
    w tym cukry – 34 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    20,80 
  • CZARNA PORZECZKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    czarne porzeczki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna czarna porzeczka, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody.
    Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 491 kJ/116 kcal
    Tłuszcz – 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 27 g
    w tym cukry – 15 g
    Białko – 1,5 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C.

    20,70 
  • DŻEM EKSTRA Z FIG BIO 320 g – SAVEURS ET FRUITS

    DŻEM EKSTRA Z FIG BIO 320 g – SAVEURS ET FRUITS
    SKU: 3299430030498
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.57 kg
    Cena za kg: 28.77

    16,40 
  • DŻEM RABARBAROWY Z CYNAMONEM O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    rabarbar (51 %), cukier, sok z cytryny, pektyny – substancja żelująca, cynamon (0,12 %).

    OPIS
    Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu.
    Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.
    Dżem rabarbarowy z cynamonem produkujemy z łodyg rabarbaru pociętych na niewielkie kawałki. Ma on wyważony słodko – kwaśny smak. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 607 kJ/143 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 35 g
    w tym cukry: 34 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    10,10 
  • JABŁKA PRAŻONE BEZGLUTENOWE 700 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    jabłka (82 %), cukier, kwas cytrynowy – regulator kwsowości, kwas askorbinowy – przeciwutleniacz

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.
    Jabłka prażone KROKUS przygotowaliśmy z myślą o szarlotkach i jako nadzienie do rogalików, bułeczek i innych ciast. Można posmarować nimi naleśniki czy przełożyć ryż. Łączmy je z naturalnymi jogurtami, owsiankami czy musli.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 604 kJ/142 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 35 g
    w tym cukry: 29 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    19,50 
  • KONFITURA MALINOWA 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    maliny, cukier, syrop glukozowy (4 %) – zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 54 g owoców na 100 g produktu.
    Owoce malin są bardzo delikatne, dlatego w słoiku z konfiturą malinową odnajdziecie Państwo fragmenty owoców, które z syropem tworzą jednorodną całość. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć wyrazisty, malinowy kolor i naturalny aromat owoców. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Konfiturę możemy podawać jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych.

    Konfitura malinowa:
    – jednolita struktura nadaje się do smarowania
    – wyrazisty słodki smak
    – intensywny malinowy kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1166 kJ/274 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 62 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,90 
  • KONFITURA MORELOWA 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    morele, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) – zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu.
    Owoce moreli są dosyć duże, więc kroimy je na mniejsze części, aby konfitura była bardziej smarowna. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować słoneczny kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
    Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Konfitura morelowa zmiksowana z mlekiem jest wspaniałym gęstym koktajlem. Możemy ją podawać, jako dodatek do tostów, pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych, do przekładanie tortów (np. tort Sachera, wiedeński tort ananasowy).

    Konfitura morelowa:
    – jednolita konsystencja wygodna w użyciu
    – wyrazisty słodki smak
    – intensywny słoneczny kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1160 kJ/277 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 64 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,50 
  • KONFITURA POZIOMKOWA 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    poziomki, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) – zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 60 g owoców na 100 g produktu.
    Konfitura poziomkowa to całe owoce poziomek i ich fragmenty zatopione w gęstym syropie. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Jest to konfitura wykwintna, dlatego doskonale się sprawdza, jako warstwa wzbogacająca smak w torcie makowym i z orzechów włoskich. Pasuje do czekolady, naleśników z czekoladą, ciast mocno czekoladowych itp. Możemy ją także używać, na co dzień jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów, nadzienie do ciast kruchych, francuskich i drożdżowych.

    Konfitura poziomkowa:
    – Produkt ekskluzywny
    – wykwintny słodko-gorzki smak

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1156 kJ/272 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 62 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    30,40 
  • KONFITURA TRUSKAWKOWA 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    truskawki, cukier, syrop glukozowy (4 %) – zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 65 g owoców na 100 g produktu.
    Konfitura truskawkowa to całe owoce i ich fragmenty zatopione w gęstym syropie. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
    Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Konfiturę możemy podawać, jako dodatek do tostów, pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych.

    Konfitura truskawkowa:
    – bardzo dekoracyjne, całe owoce w gęstym syropie
    – wyrazisty słodki smak
    – intensywny kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1156 kJ/272 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 64 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,60 
  • KONFITURA WIŚNIOWA 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    wiśnie, cukier, syrop glukozowy (7 %) – zapobiega scukrzeniu, mączka chleba świętojańskiego – substancja zagęszczająca.

    OPIS
    Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.
    Wiśnie to owoce o bardzo małej ilości pektyny, więc konfitura jest dość rzadka. Zdecydowaliśmy się dodać do niej odrobinę mączki chleba świętojańskiego (naturalny zagęstnik), aby nieco zagęścić syrop zgodnie z życzeniem wielu naszych klientów.
    Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Mari Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Konfitura wiśniowa to nieodłączny element lodów czy budyniu czekoladowego. Możemy ją podawać jako dodatek do twarogu, jogurtów, kasz, naleśników, placuszków, racuszków, omletów. Wiśnie odsączone z syropu są doskonałym nadzieniem do pączków, rogalików i innych ciast. Z pozostałego syropu można zrobić np. kisiel lub galaretkę.

    Konfitura wiśniowa:
    – dekoracyjne, całe owoce w gęstym syropie
    – wyrazisty słodko-kwaśny smak
    – intensywny, kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1161 kJ/277 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 58 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Pomimo, że dołożyliśmy wszelkich starań produkt może zawierać pestki lub ich fragmenty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,60 
  • KONFITURA Z CZARNEJ PORZECZKI 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    czarne porzeczki, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) – zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu
    Czarne porzeczki mają bardzo dużo naturalnej pektyny, przez co konfitura z tych owoców jest jedną z bardziej gęstych. Otwierając słoik mamy wrażenie, że jego zawartość można kroić nożem – wystarczy jednak zamieszać konfiturę łyżeczką, aby uzyskać bardziej luźną konsystencję. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z pocz. XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Konfiturę z czarnych porzeczek możemy podawać jako dodatek do twarogu, jogurtów, kasz, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, nadzienie do ciast kruchych, francuskich i drożdżowych.

    Konfitura z czarnych porzeczek:
    – całe owoce w gęstym syropie
    – wyrazisty słodko-kwaśny, porzeczkowy smak
    – intensywny kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1148 kJ/274 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 65 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    14,30 
  • KONFITURA Z LEŚNYCH JAGÓD 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    czarne jagody, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) – zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 68 g owoców na 100 g produktu.
    Konfitura z leśnych jagód to całe owoce czarnej jagody zawieszone są w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i smak owoców. Wystarczy, więc jedynie odrobina konfitury, żeby przenieść się do lasu pełnego jagód, a nasz spory słoik pozwala się długo cieszyć tymi wycieczkami. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
    Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Delikatny smak tej konfitury świetnie komponuje się z naleśnikami, budyniem czy kremowym serkiem. Możemy ją podawać, jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Można wykorzystać ją, jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych. Intensywny ciemny kolor wygląda interesująco z jasnymi daniami.

    Konfitura z leśnych jagód:
    – bardzo dekoracyjne, całe owoce w gęstym syropie
    – delikatny słodki smak
    – intensywny granatowy kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1155 kJ/276 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 63 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    18,00 
  • KONFITURA Z LEŚNYCH JEŻYN 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    jeżyny, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) – zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 54 g owoców na 100 g produktu.
    W konfiturze z leśnych jeżyn udało się nam zachować całe owoce i ich fragmenty w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i charakterystyczny smak leśnych jeżyn. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
    Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Konfitura jeżynowa wygląda zjawiskowo na dnie filiżanki z café latte wzbogacając smak samej kawy. Możemy ją podawać jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych.

    Konfitura z leśnych jeżyn:
    – całe owoce w gęstym syropie
    – delikatny słodki smak
    – intensywny granatowy kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1161 kJ/277 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 63 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    18,00 
  • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY 220 g – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, płatki róży fałdzistolistnej 19 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

    OPIS
    Konfitura z płatków róży jest produktem unikalnym na skalę europejską – to prawdziwa polska specjalność.
    W słoiczku od Polskiej Róży znajdziesz: starannie wyselekcjonowane płatki róży fałdzistolistnej zmieszane z cukrem oraz kwasem cytrynowym, który jest regulatorem kwasowości. Konfitura ma gęstą, wyrazistą teksturę i niepowtarzalny smak. Produkt stworzony w oparciu o naturalną, tradycyjną recepturę, który zasmakuje dzieciom i dorosłym.
    Konfitura z róży świetnie sprawdzi się zarówno podjadana jako słodka, naturalna przekąska, jak również jako dodatek do herbaty czy deserów (np. naleśników, grzanek, gofrów czy słodkich wypieków).
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1216 kJ/286 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 69 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 30 dni.

    43,30 
  • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY 330 g – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, płatki róży fałdzistolistnej (19 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

    OPIS
    Konfitura z płatków róży jest produktem unikalnym na skalę europejską – to prawdziwa polska specjalność.
    W słoiczku od Polskiej Róży znajdziesz: starannie wyselekcjonowane płatki róży fałdzistolistnej zmieszane z cukrem oraz kwasem cytrynowym, który jest regulatorem kwasowości. Konfitura ma gęstą, wyrazistą teksturę i niepowtarzalny smak. Produkt stworzony w oparciu o naturalną, tradycyjną recepturę, który zasmakuje dzieciom i dorosłym.
    Konfitura z róży świetnie sprawdzi się zarówno podjadana jako słodka, naturalna przekąska, jak również jako dodatek do herbaty czy deserów (np. naleśników, grzanek, gofrów czy słodkich wypieków).
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1216 kJ/286 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 69 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni.

    47,90 
  • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY BIO 180 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    płatki róży*, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Konfiturę uzyskuje się poprzez utarcie płatków róży z cukrem, dzięki czemu zachowuje się aromat świeżych kwiatów. Konfitura z płatków róży to doskonały dodatek do pączków lub innych ciast oraz deserów.
    Sporządzono z 62 g na 100 g porduktu. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 840 kJ/198 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
    Węglowodany: 47,2 g
    w tym cukry: 41,2 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 14 dni.

    30,90 
  • MALINA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    maliny*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna malina, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody.
    Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 578 kJ/136 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 33 g
    w tym cukry – 24 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4°C.

    26,50 
  • MARMOLADA Z POMARAŃCZY BIO 340 g – BIONOVA

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, pomarańcze ze skórką* 40 %, koncentrat z cytryny*, substancja żelująca: pektyna (pektyna, dekstroza). (* certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Sporządzono z 40 g owocu na 100 g produktu. Łączna zawartość cukru 52 g na 100 g produktu. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 890 kJ/213 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 52 g
    Błonnik: 0,71 g
    Białko: 0,41 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce. 

    15,40 
  • MUS BORÓWKOWY BIO 270 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    borówka*, cukier winogronowy*, sok cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono ze 105 g owoców na 100 g produktu. Bez dodatku pektyny. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 790 kJ/188 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 44 g
    w tym cukry – 44 g
    Błonnik – 3,3 g
    Białko – 1,0 g
    Sól – 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.

    25,30 
  • MUS CZARNA PORZECZKA Z CHIA BIO 200 g – BIOGOL

    SKŁADNIKI
    czarna porzeczka* 74 %, zagęszczony sok jabłkowy* 25 %, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica) 1 %, substancja zagęszczająca: pektyny, sok z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany otrzymany przez wysmażanie owoców czarnej porzeczki i nasion chia z dodatkiem zagęszczonego soku jabłkowego. Odpowiedni dla wegan. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 466 kJ / 111 kcal
    Tłuszcz – 1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 28 g
    w tym cukry – 3,4 g
    Błonnik – 8,8 g
    Białko – 1,7 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w
    temperaturze 4 °C

    13,20 
  • MUS FIGOWO – CYTRYNOWY BIO 270 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    figi* (61 %), cukier gronowy*, cytryny* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mus owocowy bez pektyny, słodzony cukrem gronowym. To ciekawa mieszanka słodkiego smaku figi i kwaśnego smaku cytryny. Rezultatem jest produkt niezbyt słodki, ale świeży i przyjemny. Mus figowo – cytrynowy jest idealny do smarowania chleba, wafli ryżowych lub do spożycia bezpośrednio ze słoika. Można go także połączyć z serami dojrzewającymi.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 861 kJ/205 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 50 g
    w tym cukry – 50 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    22,70 
  • MUS JAGODA BIO 200 g – BIOGOL

    SKŁADNIKI
    jagoda czarna* (Vaccinium myrtillus) (60 %), zagęszczony sok jabłkowy* (33 %), woda, substancja zagęszczająca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Produkt sporządzony ze 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Pasteryzowany, otrzymany przez wysmażenie owoców jagód z dodatkiem zagęszczonego soku jabłkowego. Odpowiedni dla wegan, zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 515 kJ / 123 kcal
    Tłuszcz – 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 30 g
    w tym cukry – 4,5 g
    Białko – 1,2 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 °C

    13,20 
  • MUS JAGODOWY (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    jagody* (70 %), syrop z agawy*, substancja żelująca: pektyna, koncentrat soku z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt wegański. Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYch oraz lodów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 529 kJ/ 125 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 29 g
    w tym cukry: 28 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8° C i spożyć w ciągu kilku dni.

    15,80 
  • MUS MALINOWY (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    maliny* (70 %), syrop z agawy*, substancja żelująca: pektyna, koncentrat soku z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYch oraz lodów. Doskonały dodatek do gotowania czy pieczenia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 605 kJ/143 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 32 g
    w tym cukry: 30 g
    Błonnik: 3,6 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8° C i spożyć w ciągu kilku dni

    17,00 
  • MUS PAN PIGWOWIEC BIO 200 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    pigwowiec owoc* 70 %, cukier*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mus z pigwowca jest wyśmienitym dodatkiem do ciast czy deserów. Świetnie wkomponuje się również jako obowiązkowy składnik każdego śniadania czy kolacji.
    Produkt pasteryzowany.
    Wysoka zawartość witaminy C.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 791 kJ / 186 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 46 g
    w tym cukry: 36 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0 g
    Witamina C: 52 mg (65 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    10,20 
  • MUS PAN PIGWOWIEC Z NAGIETKIEM BIO 200 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    pigwowiec owoc* 45 %, cukier*, nagietek płatki* 6 %, sok z pigwowca* 2 %, substancja żelująca: agar*, pomarańcza skórka*, goździki*, cynamon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mus z dodatkiem nagietka jest wyśmienitym dodatkiem do ciast czy deserów. Świetnie wkomponuje się również jako obowiązkowy składnik każdego śniadania czy kolacji.
    Produkt pasteryzowany.
    Wysoka zawartość witaminy C.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 770 kJ / 181 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 44 g
    w tym cukry: 36 g
    Błonnik: 1,3 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0 g
    Witamina C: 31,9 mg (40 %)**
    **dzienna referencyjna wartość spożycia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    10,60 
  • MUS WIŚNIOWY (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    wiśnie* (70 %), syrop z agawy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, substancja żelująca: pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYCH oraz lodów. Produkt wegański.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 39 g
    w tym cukry: 37 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8° C i spożyć w ciągu kilku dni.

    15,80 
  • PASTA WIŚNIOWA BEZGLUTENOWA BIO 280 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    wiśnie* 55 %, cukier buraczany*, koncentrat soku z cytryny*, substancja żelująca: pektyny, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sporządzono z 55 g owoców na 100 g gotowego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 934 kJ/220 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 53 g
    w tym cukry – 50 g
    Błonnik – 1,4 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.

    13,20 
  • PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 220 g – POLSKA RÓŻA

    PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 220 g – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

    OPIS
    Płatki róży w cukrze maja długą tradycję. W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Także dziś polecamy nasz wyrób tym wszystkim, którzy realizują swoją pasję kulinarną piekąc ciasta.
    Bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1292 kJ/304 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 73 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni.

    31,80 
  • PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 320 g – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

    OPIS
    Płatki róży w cukrze maja długą tradycję. W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Także dziś polecamy nasz wyrób tym wszystkim, którzy realizują swoją pasję kulinarną piekąc ciasta.
    Bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1292 kJ/304 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 73 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni.

    41,00 
  • POWIDŁA ŚLIWKOWE 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    śliwki, cukier.

    OPIS
    Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
    Powidła śliwkowe produkujemy ze śliwek węgierek, ponieważ właśnie z tej odmiany wychodzą powidła najlepsze: o intensywnej barwie i wyrazistym smaku. Śliwki przecieramy wraz ze skórką przez gęste sita, dzięki czemu powidła mają gładką konsystencję a cenne wartości odżywcze ze skórki są zachowane. Następnie zagęszczamy je w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C) co pozwala zachować więcej cennych wartości odżywczych niż w produktach przygotowywanych w domu.
    Powidłami śliwkowymi można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięsa lub zupę śliwkową.

    Powidła śliwkowe:
    – produkowane z węgierek
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 983 kJ/231 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 55 g
    w tym cukry: 52 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,80 
  • PRZECIER Z OWOCÓW RÓŻY BIO 200 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    miękisz z owoców róży* (84 %), cukier* (16 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Można go spożywać jako dodatek do innych dań, przygotować zupę – krem lub stosować np. jako deser.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 294 kJ / 69 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 16,3 g
    w tym cukry: 15,9 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,50 
  • ŚLIWKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    śliwki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez wydrylowanie owoców śliwki z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 462 kJ/109 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 25 g
    w tym cukry – 23 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    20,70 
  • WIŚNIA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    wiśnie*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna wiśnia, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody.
    Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 479 kJ/113 kcal
    Tłuszcz – 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 22 g
    Białko – 1,0 g
    Sól – 0,05 g

    UWAGA
    Pomimo naszych największych starań produkt może zawierać fragmenty pestek.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C

    20,50 
  • ŻURAWINA CAŁE OWOCE W SOKU ŻURAWINOWYM SŁODZONE FRUKTOZĄ 360 g – SKWIERAWSKI STEFAN

    SKŁADNIKI
    sok z żurawiny 50 %, owoce żurawiny 40 %, fruktoza 10 %.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 330 kJ/79 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 18 g
    Białko: 0,4 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Zamknięty słoik chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.

    22,80 
  • ŻURAWINA LEŚNA 53 % 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    żurawina leśna (53 %), cukier, pektyny – substancja żelująca, kwas cytrynowy – regulator kwasowości.

    OPIS
    Sporządzono z 53 g owoców na 100 g produktu.
    Owoce żurawiny mają intensywny, cierpki smak i piękny rubinowy kolor. Żurawina, którą produkujemy zachowuje te cechy świeżych owoców. W słoiku odnajdziecie Państwo owoce zatopione w niezbyt gęstym sosie. Żurawina wzbogaca dania, do których jest podawana swoim charakterystycznym smakiem i pięknym, intensywnym kolorem. Żurawina idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju potraw z drobiu, dziczyzny, do grillowanych serów, racuchów, placków. Stanowi dobrą kompozycję z gruszkami w syropie czy w occie, jako dodatek do mięs. Dodaje wykwintności słodkim tortom bezowym. Świetnie smakuje ze szpinakowym ciastem „mech”.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 834 kJ/199 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 45 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    20,20