Wyświetlanie 1–20 z 64 wyników
-
18,90 zł
AGREST 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
agrest*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, regulator kwasowości – kwas askorbionowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców agrestu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 454 kJ/107 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,2 g
Węglowodany – 26 g
w tym cukry – 22 g
Białko – 0,7 g
Sól – 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza. -
18,90 zł
ARONIA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
aronia*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców aronii z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pHWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 563 kJ/133 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 29 g
w tym cukry – 19 g
Białko – 1,3 g
Sól – <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza. -
26,40 zł
BORÓWKA AMERYKAŃSKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
borówki amerykańskie*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców borówki amerykańskiej z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 501 kJ/119 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 26 g
w tym cukry – 24 g
Białko – 0,6 g
Sól – <0,07 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C -
21,00 zł
BORÓWKA Z JABŁKIEM 310 g – KROKUS
SKŁADNIKI
borówki (53 %), jabłka (23 %), cukier, koncentrat jabłkowy.OPIS
Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 90 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
Wartość energetyczna – 765 kJ/180 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 45 g
w tym cukry – 34 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
20,80 zł
CZARNA PORZECZKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
czarne porzeczki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna czarna porzeczka, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody.
Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 491 kJ/116 kcal
Tłuszcz – 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 27 g
w tym cukry – 15 g
Białko – 1,5 g
Sól – 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C. -
16,40 zł
DŻEM EKSTRA Z FIG BIO 320 g – SAVEURS ET FRUITS
DŻEM EKSTRA Z FIG BIO 320 g – SAVEURS ET FRUITS
SKU: 3299430030498
Ilość w opakowaniu: 6
Waga: 0.57 kg
Cena za kg: 28.77 -
10,30 zł
DŻEM RABARBAROWY Z CYNAMONEM O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g – KROKUS
SKŁADNIKI
rabarbar (51 %), cukier, sok z cytryny, pektyny – substancja żelująca, cynamon (0,12 %).OPIS
Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu.
Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.
Dżem rabarbarowy z cynamonem produkujemy z łodyg rabarbaru pociętych na niewielkie kawałki. Ma on wyważony słodko – kwaśny smak. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 607 kJ/143 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 35 g
w tym cukry: 34 g
Białko: 0,7 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
26,00 zł
Frużelina – owoce w żelu czerwona porzeczka 500g – Krukam
Frużelina – owoce w żelu czerwona porzeczka 500g – Krukam
5902270359084 -
28,00 zł
Frużelina – owoce z żelu wiśnia 500g – Krukam
Frużelina – owoce z żelu wiśnia 500g – Krukam
5902270359107 -
35,00 zł
Frużelina owoce w żelu truskawka 500g – Krukam
Frużelina owoce w żelu truskawka 500g – Krukam
5902270359077 -
19,70 zł
JABŁKA PRAŻONE BEZGLUTENOWE 700 g – KROKUS
SKŁADNIKI
jabłka (82 %), cukier, kwas cytrynowy – regulator kwsowości, kwas askorbinowy – przeciwutleniaczOPIS
Produkt pasteryzowany.
Jabłka prażone KROKUS przygotowaliśmy z myślą o szarlotkach i jako nadzienie do rogalików, bułeczek i innych ciast. Można posmarować nimi naleśniki czy przełożyć ryż. Łączmy je z naturalnymi jogurtami, owsiankami czy musli.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 604 kJ/142 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 35 g
w tym cukry: 29 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
18,10 zł
KONFITURA MALINOWA 320 g – KROKUS
SKŁADNIKI
maliny, cukier, syrop glukozowy (4 %) – zapobiega scukrzeniu.OPIS
Sporządzono z 54 g owoców na 100 g produktu.
Owoce malin są bardzo delikatne, dlatego w słoiku z konfiturą malinową odnajdziecie Państwo fragmenty owoców, które z syropem tworzą jednorodną całość. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć wyrazisty, malinowy kolor i naturalny aromat owoców. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Konfiturę możemy podawać jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych.Konfitura malinowa:
– jednolita struktura nadaje się do smarowania
– wyrazisty słodki smak
– intensywny malinowy kolorProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1166 kJ/274 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 62 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
18,10 zł
KONFITURA MALINOWA Z PŁATKAMI RÓŻY O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU 170 g – POLSKA RÓŻA
SKŁADNIKI
maliny 50 %, cukier, woda, płatki róży 5,7 %, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.OPIS
Konfitura malinowa z płatkami róży
– duża zawartość owoców
– dodatek świeżych płatków róży
– obniżona zawartość cukrów. Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż konfitury o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu
– prosty skład bez niepotrzebnych dodatków
– brak aromatów, barwników, konserwantówWARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 564 kJ/133 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: 30 g
Białko: 0,7 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechować w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni. -
15,70 zł
KONFITURA MORELOWA 320 g – KROKUS
SKŁADNIKI
morele, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) – zapobiega scukrzeniu.OPIS
Sporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu.
Owoce moreli są dosyć duże, więc kroimy je na mniejsze części, aby konfitura była bardziej smarowna. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować słoneczny kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Konfitura morelowa zmiksowana z mlekiem jest wspaniałym gęstym koktajlem. Możemy ją podawać, jako dodatek do tostów, pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych, do przekładanie tortów (np. tort Sachera, wiedeński tort ananasowy).Konfitura morelowa:
– jednolita konsystencja wygodna w użyciu
– wyrazisty słodki smak
– intensywny słoneczny kolorProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1160 kJ/277 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 64 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.