Wyświetlanie 61–80 z 207 wyników

  • KONFITURA WIŚNIOWA 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    wiśnie, cukier, syrop glukozowy (7 %) – zapobiega scukrzeniu, mączka chleba świętojańskiego – substancja zagęszczająca.

    OPIS
    Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.
    Wiśnie to owoce o bardzo małej ilości pektyny, więc konfitura jest dość rzadka. Zdecydowaliśmy się dodać do niej odrobinę mączki chleba świętojańskiego (naturalny zagęstnik), aby nieco zagęścić syrop zgodnie z życzeniem wielu naszych klientów.
    Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Mari Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Konfitura wiśniowa to nieodłączny element lodów czy budyniu czekoladowego. Możemy ją podawać jako dodatek do twarogu, jogurtów, kasz, naleśników, placuszków, racuszków, omletów. Wiśnie odsączone z syropu są doskonałym nadzieniem do pączków, rogalików i innych ciast. Z pozostałego syropu można zrobić np. kisiel lub galaretkę.

    Konfitura wiśniowa:
    – dekoracyjne, całe owoce w gęstym syropie
    – wyrazisty słodko-kwaśny smak
    – intensywny, kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1161 kJ/277 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 58 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Pomimo, że dołożyliśmy wszelkich starań produkt może zawierać pestki lub ich fragmenty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,70 
  • KONFITURA Z BORÓWKI WYSOKIEJ BIO 180G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    Borówka wysoka* (66%), cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealnie pasują do deserów, są też doskonałym przysmakiem samym w sobie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 716,9 kJ / 168,9 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,3 g;
    Węglowodany: 40,8 g;
    w tym cukry: 38,2 g;
    Białko: 0,4 g;
    Sól: <0,07 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu a po otwarciu w lodówce.

    15,60 
  • KONFITURA Z CZARNEJ JAGODY BIO 180 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    owoc czarnej jagody* 66,7%, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Doskonale pasuje jako dodatek do ciast i deserów.
    Świetnie wkomponuje się również jako składnik każdego śniadania czy kolacji.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 989 kJ / 233,2 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
    Węglowodany: 54,3 g;
    w tym cukry: 47,8 g;
    Białko: 0,8 g;
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu a po otwarciu w lodówce.

    16,70 
  • KONFITURA Z CZARNEJ PORZECZKI 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    czarne porzeczki, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) – zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu
    Czarne porzeczki mają bardzo dużo naturalnej pektyny, przez co konfitura z tych owoców jest jedną z bardziej gęstych. Otwierając słoik mamy wrażenie, że jego zawartość można kroić nożem – wystarczy jednak zamieszać konfiturę łyżeczką, aby uzyskać bardziej luźną konsystencję. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z pocz. XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Konfiturę z czarnych porzeczek możemy podawać jako dodatek do twarogu, jogurtów, kasz, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, nadzienie do ciast kruchych, francuskich i drożdżowych.

    Konfitura z czarnych porzeczek:
    – całe owoce w gęstym syropie
    – wyrazisty słodko-kwaśny, porzeczkowy smak
    – intensywny kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1148 kJ/274 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 65 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    14,40 
  • KONFITURA Z LEŚNYCH JAGÓD 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    czarne jagody, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) – zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 68 g owoców na 100 g produktu.
    Konfitura z leśnych jagód to całe owoce czarnej jagody zawieszone są w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i smak owoców. Wystarczy, więc jedynie odrobina konfitury, żeby przenieść się do lasu pełnego jagód, a nasz spory słoik pozwala się długo cieszyć tymi wycieczkami. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
    Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Delikatny smak tej konfitury świetnie komponuje się z naleśnikami, budyniem czy kremowym serkiem. Możemy ją podawać, jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Można wykorzystać ją, jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych. Intensywny ciemny kolor wygląda interesująco z jasnymi daniami.

    Konfitura z leśnych jagód:
    – bardzo dekoracyjne, całe owoce w gęstym syropie
    – delikatny słodki smak
    – intensywny granatowy kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1155 kJ/276 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 63 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    18,10 
  • KONFITURA Z LEŚNYCH JEŻYN 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    jeżyny, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) – zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 54 g owoców na 100 g produktu.
    W konfiturze z leśnych jeżyn udało się nam zachować całe owoce i ich fragmenty w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i charakterystyczny smak leśnych jeżyn. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
    Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Konfitura jeżynowa wygląda zjawiskowo na dnie filiżanki z café latte wzbogacając smak samej kawy. Możemy ją podawać jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych.

    Konfitura z leśnych jeżyn:
    – całe owoce w gęstym syropie
    – delikatny słodki smak
    – intensywny granatowy kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1161 kJ/277 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 63 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    18,10 
  • KONFITURA Z OWOCÓW DZIKIEJ RÓŻY BIO 180 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    owoce dzikiej róży* (61 %), cukier trzcinowy*, sok z pigwowca*, płatki róży*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 989 kJ/233 kcal
    Tłuszcz: <0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 54 g
    w tym cukry: 48 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: <0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu a po otwarciu w lodówce.

    17,60 
  • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY 220 g – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, płatki róży fałdzistolistnej 19 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

    OPIS
    Konfitura z płatków róży jest produktem unikalnym na skalę europejską – to prawdziwa polska specjalność.
    W słoiczku od Polskiej Róży znajdziesz: starannie wyselekcjonowane płatki róży fałdzistolistnej zmieszane z cukrem oraz kwasem cytrynowym, który jest regulatorem kwasowości. Konfitura ma gęstą, wyrazistą teksturę i niepowtarzalny smak. Produkt stworzony w oparciu o naturalną, tradycyjną recepturę, który zasmakuje dzieciom i dorosłym.
    Konfitura z róży świetnie sprawdzi się zarówno podjadana jako słodka, naturalna przekąska, jak również jako dodatek do herbaty czy deserów (np. naleśników, grzanek, gofrów czy słodkich wypieków).
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1216 kJ/286 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 69 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 30 dni.

    29,60 
  • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY 330 g – POLSKA RÓŻA

    SKŁADNIKI
    cukier, płatki róży fałdzistolistnej (19 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

    OPIS
    Konfitura z płatków róży jest produktem unikalnym na skalę europejską – to prawdziwa polska specjalność.
    W słoiczku od Polskiej Róży znajdziesz: starannie wyselekcjonowane płatki róży fałdzistolistnej zmieszane z cukrem oraz kwasem cytrynowym, który jest regulatorem kwasowości. Konfitura ma gęstą, wyrazistą teksturę i niepowtarzalny smak. Produkt stworzony w oparciu o naturalną, tradycyjną recepturę, który zasmakuje dzieciom i dorosłym.
    Konfitura z róży świetnie sprawdzi się zarówno podjadana jako słodka, naturalna przekąska, jak również jako dodatek do herbaty czy deserów (np. naleśników, grzanek, gofrów czy słodkich wypieków).
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1216 kJ/286 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 69 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni.

    31,80 
  • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY BIO 180 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    płatki róży*, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Konfiturę uzyskuje się poprzez utarcie płatków róży z cukrem, dzięki czemu zachowuje się aromat świeżych kwiatów. Konfitura z płatków róży to doskonały dodatek do pączków lub innych ciast oraz deserów.
    Sporządzono z 62 g na 100 g porduktu. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 840 kJ/198 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
    Węglowodany: 47,2 g
    w tym cukry: 41,2 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 14 dni.

    31,40 
  • KONFITURA Z ŻURAWINY BIO 180 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    owoce żurawiny*, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
    Sporządzono z 74 g owoców na 100 g produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 701 kJ/165 kcal
    Tłuszcz: <0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 39 g
    w tym cukry: 34 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: <0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu w lodówce

    19,90 
  • MALINA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    maliny*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna malina, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody.
    Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 578 kJ/136 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 33 g
    w tym cukry – 24 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4°C.

    26,40 
  • MALINA 80 % Z CUKREM TRZCINOWYM BIO 270 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    maliny*, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców malin z dodatkiem cukru trzcinowego. Smak słodko – kwasny chcarakterystyczny dla owoców malin, barwa zbliżona do barwy owoców.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 792 kJ/187 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 42 g
    w tym cukry – 35 g
    Białko – 1,0 g
    Sól – <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    26,40 
  • MALINA ZE STEWIĄ BEZ DODATKU CUKRU 200 g – PURE & GOOD

    SKŁADNIKI
    malina 70 %, sok jabłkowy, substancje słodzące (erytrytol, glikozdy stewiolowe 0,05 %), substancja żelująca (pektyna cytrusowo-jabłkowa), regulator kwasowości (kwas cytrynowy).

    OPIS
    Smakowite owoce kojarzące się z latem i beztroską. Wyśmienite do pieczywa, ciast i deserów. Produkt pasteryzowany.
    Sporządzono z 70 g owoców na 100 g produktu.
    Zawiera substancje słodzące. Zawiera naturalnie występujące cukry. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 389 kJ/92 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 5,0 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 14 g
    Błonnik: 4,7 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C i spożyć w ciągu 7 dni.

    20,40 
  • MANGO ZE STEWIĄ BEZ DODATKU CUKRU 200 g – PURE&GOOD

    SKŁADNIKI
    mango 71 %, sok jabłkowy, substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe 0,01 %), substancja żelująca (pektyna), regulator kwasowości (kwas cytrynowy).

    OPIS
    Owoc mango doskonale pasuje do potraw i deserów z nutą egzotyki. Nasz produkt nie jest dosładzany cukrem. Słodzony jest stewią, co dodatkowo podnosi jego walory prozdrowotne i obniża kaloryczność.
    Sporządzono z 71 g owoców na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.
    Zawiera substancje słodzące. Zawiera naturalnie występujące cukry. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 373 kJ/89 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 26 g
    w tym cukry: 11 g
    alkohole wielowodorotlenowe: 13 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C i spożyć w ciągu 7 dni.

    18,70