Wyświetlanie 1–20 z 21 wyników

  • MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 220 g – FINCK AYURVEDA

    SKŁADNIKI
    bezwodny tłuszcz MLECZNY*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 3763 kJ/899 kcal
    Tłuszcz: 99,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65,8 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła.

    34,30 
  • MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 480 g – FINCK AYURVEDA

    SKŁADNIKI
    bezwodny tłuszcz MLECZNY* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 3763 kJ/899 kcal
    Tłuszcz: 99,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65,8 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła.

    64,60 
  • Masło klarowane Ghee ekologiczne 250g – Bio Planet

    SKŁADNIKI
    bezwodny tłuszcz MLECZNY (z MASŁA*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    MASŁO klarowane polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 3751 kJ / 896 kcal
    Tłuszcz: 99,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65 g
    Weglowodany: 0,1 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temp. od + 2 °C do + 6 °C.

    35,70 
  • MASŁO KLAROWANE GHEE EKOLOGICZNE 425G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    Bezwodny tłuszcz MLECZNY (z MASŁA*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    MASŁO klarowane polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 3751 kJ / 896 kcal
    Tłuszcz: 99,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65 g
    Węglowodany: 0,1 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temp. od + 2 °C do + 6 °C.

    58,40 
  • MASŁO SHEA BIO 200 ml – BIO PLANETE

    SKŁADNIKI
    olej shea* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Olej shea BIO PLANÈTE to cząstka Afryki w europejskiej kuchni. To „złoto afrykańskich kobiet” jest nie tylko stosowane tradycyjnie w kosmetyce (do pielęgnacji skóry i włosów) i medycynie, ale jest także obecne w diecie.
    Olej shea łatwo się rozsmarowuje, ma neutralny smak i zapach oraz dużą odporność na wysokie temperatury i dlatego nadaje się do pieczenia i smażenia.
    Ze względu na te właściwości mieszkańcy regionów, w których jest wytwarzane, używają go tradycyjnie jako tłuszczu do smażenia i pieczenia.
    Szczególną zaletą oleju shea BIO PLANÈTE jest to, że nadaje ono wypiekom wspaniale chrupiącą, rumianą skórkę.
    Oprócz tego zastępuje zwykłe MASŁO pochodzenia zwierzęcego i może być stosowane jako wegańska pasta do smarowania chleba.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 3367 kJ/819 kcal
    Tłuszcz – 91 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 43 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 42 g
    Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli.

    UWAGA
    Olej shea w temperaturze do 28 stopni Celsjusza ma konsystencję stałą. W celu zmiany konsystencji na płynną umieścić produkt w kąpieli wodnej.
    W przypadku oleju shea BIO PLANÈTE substancje zapachowe i smakowe usuwa się za pomocą pary wodnej (dezodorowania). Ta forma fizycznej rafinacji oznacza rezygnację z agresywnych, szkodliwych dla środowiska substancji.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    27,10 
  • OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 1 L – COCOMI

    SKŁADNIKI
    olej kokosowy virgin*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Olej jest stabilny termicznie, może być stosowany do gotowania i pieczenia.
    Produkt ma naturalną tendencję do krzepnięcia w temperaturze <22 °C.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartosc energetyczna: 3700 kJ/900 kcal
    Tłuszcz: 100 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 93 g
    Weglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem.

    57,20 
  • OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 1 L – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    olej kokosowy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Olej kokosowy pozyskuje się z twardego miąższu kokosa. Jest nierafinowany, czyli tłoczony na zimno. Posiada zastosowanie zarówno w gastronomii, jak i w kosmetyce. Nadaje się do smażenia i pieczenia, zastępuje w kuchni margarynę, a dodatkowo nadaje potrawom delikatnego posmaku kokosa. W kosmetyce sprawdza się jako krem oraz odżywka do włosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 3606 kJ/ 862 kcal
    Tłuszcz: 100 g
    w tym kwasy nasycone: 94 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Ślady brązowego osadu są naturalne dla kokosa, olej przybiera formę stałą w temperaturze poniżej 24 stopni Celsjusza

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowuj w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania słońca, nie wymaga przechowywania w lodówce.

    44,80 
  • OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 500 ml – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    olej kokosowy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Olej kokosowy pozyskuje się z twardego miąższu kokosa. Jest nierafinowany, czyli tłoczony na zimno. Posiada zastosowanie zarówno w gastronomii, jak i w kosmetyce. Nadaje się do smażenia i pieczenia, zastępuje w kuchni margarynę, a dodatkowo nadaje potrawom delikatnego posmaku kokosa. W kosmetyce sprawdza się jako krem oraz odżywka do włosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 3606 kJ/ 862 kcal
    Tłuszcz: 100 g
    w tym kwasy nasycone: 94 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Ślady brązowego osadu są naturalne dla kokosa, olej przybiera formę stałą w temperaturze poniżej 24 stopni Celsjusza

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowuj w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania słońca, nie wymaga przechowywania w lodówce.

    32,50