Wyświetlanie 301–316 z 316 wyników

  • OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN OD 5 MIESIĄCA DEMETER BIO 250 ml – HOLLE

    SKŁADNIKI
    oliwa z oliwek extra virgin** . ( **składnik z rolnictwa biodynamicznego)

    OPIS
    Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Doskonała do uzupełnienia diety dziecka od 5 miesiąca życia.
    Zastosowanie: jako dodatek do żywności i potraw z warzyw i owoców oraz do dań w słoiczkach dla niemowląt o niewystarczającej ilości tłuszczu.
    Zalecany dodatek do 200 g posiłków uzupełniających:
    – warzywnych lub warzywnych z dodatkiem mięsa: 1 łyżeczka oliwy (ok. 3 g)
    – owocowych lub owocowo – zbożowych: 1 łyżeczka oliwy (ok. 3 g)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 3393 kJ/825 kcal
    Tłuszcz: 92 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: <0,5 g
    w tym cukru: <0,5 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g
    Sód:<0,005 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu zużyć w ciągu 2 miesięcy.

    40,50 
  • OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN OLYPHENOL BIO 250 ml – BIO PLANETE

    SKŁADNIKI
    100% oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Olyphenol firmy BIO PLANÈTE to ekskluzywna oliwa z oliwek o szczególnie wysokiej zawartości polifenoli, wynoszącej co najmniej 500 miligramów na kilogram.
    Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
    Nie podgrzewać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 3367 kJ/819 kcal
    Tłuszcz – 91 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 15 g
    Węglowodany – 0,0 g
    w tym cukry – 0,0 g
    Białko – 0,0 g
    Sól – 0,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, nasiona SEZAMu, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE.

    UWAGA
    Gdy temperatura spada w okolice 5º C, niektóre kwasy tłuszczowe zawarte w oliwie zaczynają zamarzać. Przed zamarznięciem oliwa nabiera mętnego wyglądu.
    Wystarczy, że przystawisz butelkę z oliwą do źródła ciepła, a oliwa wróci do poprzedniego wyglądu. Oczywiście oliwa jest w doskonałym stanie i nadaje się do spożycia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed ciepłem i światłem.

    45,00 
  • OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN OWOCOWA BIO 500 ml – BIO PLANETE

    SKŁADNIKI
    oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Owocowa oliwa z oliwek o intensywnym, wyrazistym smaku.
    Doskonale komponuje się z papryką, czosnkiem i czerwonym mięsem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 3367 kJ/819 kcal
    Tłuszcz – 91 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 15 g
    Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli
    Witamina E – 24 mg [200 % dziennej referencyjnej wartości spożycia witaminy E (dla osoby dorosłej)]

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, nasiona SEZAMu, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE

    UWAGA
    Gdy temperatura spada w okolice 5º C, niektóre kwasy tłuszczowe zawarte w oliwie zaczynają zamarzać. Przed zamarznięciem oliwa nabiera mętnego wyglądu.
    Wystarczy, że przystawisz butelkę z oliwą do źródła ciepła, a oliwa wróci do poprzedniego wyglądu. Oczywiście oliwa jest w doskonałym stanie i nadaje się do spożycia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed ciepłem i światłem.

    57,30 
  • OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN ZE WSI NIEFILTROWANA BIO 500 ml – GREECE COMPANY

    SKŁADNIKI
    oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niefiltrowana oliwa ze wsi. Łagodna, tłoczona na zimno z oliwek odmiany koroneiki, z drzew starszych niż 300 lat. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 3389kJ/ 824 kcal
    Tłuszcz – 91,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 12,8 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 70,5 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 8,3 g
    Węglowodany – 0 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.

    61,50 
  • OLIWA Z OLIWEK Z EKSTRAKTEM Z TRUFLI BIO 100 ml – BIO PLANETE

    SKŁADNIKI
    Oliwa z oliwek* (97%), ekstrakt z trufli* (3%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Oliwa o zrównoważonym, ale intensywnym aromacie. Idealna do risotto, dań z makaronem lub carpaccio.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 3367 kJ/819 kcal
    Tłuszcz – 91 g
    w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 14 g
    Zawiera znikome ilości węglowodanów, białka, cukrów i soli.

    UWAGA
    Gdy temperatura spada w okolice 5º C, niektóre kwasy tłuszczowe zawarte w oliwie zaczynają zamarzać. Przed zamarznięciem oliwa nabiera mętnego wyglądu.
    Wystarczy, że przystawisz butelkę z oliwą do źródła ciepła, a oliwa wróci do poprzedniego wyglądu. Oczywiście oliwa jest w doskonałym stanie i nadaje się do spożycia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem.

    67,60 
  • OLIWA Z OLIWEK Z OLEJEM SŁONECZNIKOWYM DO SMAŻENIA I GOTOWANIA BIO 750 ml – BYODO

    SKŁADNIKI
    oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* (51 %), olej słonecznikowy* (49 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Aby uzyskać szczególnie łagodną nutę oliwek podczas smażenia, stworzono unikalną kompozycję olejów z oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i najlepszego oleju słonecznikowego „wysokooleinowego”. Wrażliwe na ciepło substancje roślinne są delikatnie filtrowane z oleju w procesie Byo-Protect, co oznacza, że olej ten można podgrzać do wysokich temperatur. Jest idealny do smażenia, grillowania lub smażenia w głębokim tłuszczu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 3404 kJ/828 kcal
    Tłuszcz: 92 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem i ciepłem.

    54,20 
  • SMALEC DROBIOWY BEZGLUTENOWY BIO 330 g – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    tłuszcz drobiowy* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 3765 kJ/900 kcal
    Tłuszcz: 100 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 29,8 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +2 °C do +6 °C.

    15,10 
  • SMALEC GĘSI 300 G – DESMAL

    SKŁADNIKI
    Tłuszcz gęsi sadełkowy

    OPIS
    Smalec gęsi (smalec z tłuszczu sadełkowego) ze względu na wysoką zawartość (ponad 2/3) NNKT – niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych zalicza się do zdrowszych tłuszczów zwierzęcych. Przeważa tutaj jednonienasycony kwas oleinowy (podobnie jak w oliwie z oliwek), którego spożywanie zaleca się w profilaktyce przeciwmiażdżycowej. Jego właściwości są powszechnie znane; m.in. obniża poziom złego cholesterolu (LDL), nie zmniejszając poziomu dobrego cholesterolu (HDL). To głównie on powoduje, że smalec gęsi jest delikatnym tłuszczem i po przekroczeniu temperatury pokojowej staje się półpłynny. Temperatura dymienia to powyżej 200 stopni Celsjusza. Idealny do smażenia! Także do głębokiego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 3672 kJ/893 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 0 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych.

    29,90 
  • TŁUSZCZ KAKAOWY BEZGLUTENOWY BIO 200 g – COCOA

    SKŁADNIKI
    100 % tłuszcz kakaowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 3777 kJ / 899 kcal
    Tłuszcz: 99,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 64 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed nasłonecznieniem.

    41,90 
  • TŁUSZCZ KAKAOWY W KRĄŻKACH BIO 100 g – RAPUNZEL

    SKŁADNIKI
    tłuszcz kakaowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 3700 kJ / 900 kcal
    Tłuszcz – 100 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 60 g
    Węglowodany – 0 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    21,50 
  • ŻYWY OCET MALINOWY 330 ml – PROSTO ZE WSI

    SKŁADNIKI
    100 % malin.

    OPIS
    Naturalny żywy ocet uzyskujemy poprzez poddanie fermentacji soku owocowego, tłoczonego na zimno ze świeżych owoców, bez użycia drożdży, bez dodatku wody.
    Ocet nadaje się do spożycia przez okres co najmniej 3 lat od otwarcia butelki.
    Ocet ten ma wytrawny, malinowy aromat i kwaśny smak. Jest dobrym dodatkiem zarówno do sałatek i mięs, jak i deserów.
    Ocet malinowy w połączeniu z oliwą (oraz dodatkami takimi jak czosnek i pietruszka) można wykorzystać do przygotowania marynat do mięs, owoców morza lub grzybów. Ocet jest ponadto świetnym dodatkiem do sosów. Wzbogaci on smak sosów do mięs, sosów jogurtowych, czy w połączeniu z miodem słodkich sosów do lodów. Niektórzy polecają ocet z malin jako dodatek do bezy Pavlova

    Zalety:
    – naturalna fermentacja
    – wolno dojrzewający
    – żywe kultury bakterii
    – naturalnie mętny
    – niepasteryzowany

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    21,40