Wyświetlanie wszystkich wyników: 22

  • DŻEM MALINOWY O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU 235 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    maliny (51 %), cukier, sok z cytryny, substancja żelująca: pektyny.

    OPIS
    Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu.
    Sporządzono z 51 g owoców na 100 g produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 595 kJ / 140 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 35 g
    w tym cukry: 34 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.

    11,90 
  • KURKA MARYNOWANA BEZGLUTENOWA 360 g (160 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    kurka (pieprznik jadalny), woda , ocet spirytusowy, cebula, marchew, cukier, sól, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, liść laurowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po odsączeniu zalewy
    Wartość energetyczna: 160 kJ / 38 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 8,6 g
    w tym cukry: 5,4 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.

    46,70 
  • MUSZTARDA MIODOWA 185 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    woda, miód (32 %), ziarna GORCZYCY białej, ocet winny, sól, przyprawy.

    OPIS
    W czasie długotrwałego procesu produkcji naszej musztardy miodowej używa się nasion GORCZYCY, które leżakują wraz z pozostałymi surowcami w beczkach dębowych. Ten tradycyjny sposób przygotowania nadaje musztardzie wyjątkowy aromat. Po kilkunastu godzinach maceracji, czyli moczenia ziaren GORCZYCY w occie, wodzie i przyprawach, następuje mielenie zacieru w młynach żarnowych, zwanych cewami.
    Do produkcji musztardy miodowej używamy jednorodnych przypraw oraz naturalnego miodu, co finalnie wpływa na jej słodki smak. Macerowanie w dębowych beczkach dodatkowo potęguje głębię aromatu, który czyni nasz produkt smacznym i tradycyjnym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 760 kJ / 180 kcal
    Tłuszcz: 2,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 33 g
    w tym cukry: 27 g
    Białko: 5,6 g
    Sól: 1,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.

    14,90 
  • PAPRYKA KONSERWOWA BEZGLUTENOWA 480 g (230 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    papryka, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, olej roślinny rzepakowy, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy.

    OPIS
    W słoju znajdziecie Państwo duże płaty jędrnej, mięsistej papryki. Dzięki naszym staraniom skórka nie odchodzi od miąższu, a każdy płat jest tak samo gruby i soczysty.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 171 kJ/40 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 7,5 g
    w tym cukry: 5,2 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 7 dni.

    14,90 
  • PAPRYKA KONSERWOWA CHILI BEZGLUTENOWA 180 g (90 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    Papryka chili, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól.

    OPIS
    Indianie z Ameryki Południowej, skąd pochodzi papryka, używali chili jako środka bojowego. Gryzące opary smażonej lub sproszkowanej papryki kierowano na wrogów w celu ich oślepienia. Jak silne są te właściwości zrozumieliśmy, kiedy zaczęliśmy produkować przetwory z chili i jej opary w czasie krojenia zaczęły unosić się w zakładzie.
    Papryka jest tak ostra, że wystarczy dodać jedną łyżeczkę i duży garnek zupy będzie pikantny. Idealna do sosów, gulaszy, krupniku, grochówek, potraw z roślin strączkowych, pasztetów, do potraw z grilla, do kanapek. Jeśli szukacie pomysłu na ciekawy deser możecie przygotować nasze gruszki w syropie polane czekoladą z dodatkiem dekoracyjnych, czerwonych kawałeczków naszej papryki chili.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 197 kJ / 46 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 10 g
    w tym cukry: 6,9 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    10,40 
  • PASTA Z PAPRYKI Z SUSZONYMI POMIDORAMI BEZGLUTENOWA 180 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    papryka (75 %), słonecznik, cebula, pomidory suszone (3 %), czosnek, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, olej roślinny rzepakowy, chili w płatkach.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 513 kJ / 123 kcal
    Tłuszcz: 7,2 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 11 g
    W tym cukry: 4,6 g
    Białko: 3,5 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Zużyć w ciągu 3 dni.

    11,30 
  • PIGWOWIEC W SYROPIE BEZGLUTENOWY 240 g (80 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    pigwowiec japoński, cukier, woda.

    OPIS
    Pigwowiec w plastrach zanurzony w słodkim syropie posiada charakterystyczny aromat oraz cierpki smak. Doskonała jakość i smak zamknięta w estetycznym słoiczku, bez konserwantów, bez barwników i aromatów.
    Pigwa w syropie smakuje wyśmienicie w gorących napojach, deserach, ciastach, czy wytrawnych daniach. Polecana także do lodów, budyniu, koktajli oraz drinków.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 692 kJ/163 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 40 g
    w tym cukry: 37 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    12,40 
  • ŚLIWKI W OCCIE BEZGLUTENOWE 500 g (250 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    śliwki, woda, cukier, ocet spirytusowy, cynamon, ziele angielskie, liść laurowy, goździki.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 401 kJ/94 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 23 g
    w tym cukry: 22 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    12,40 
  • SURÓWKA OBIADOWA Z KAPUSTY KISZONEJ 500 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    kapusta kiszona (kapusta biała, sól), cebula, marchew, olej rzepakowy, koncentrat jabłkowy, cukier, sól, pieprz.

    OPIS
    Niezwykle aromatyczna surówka z kiszonej kapusty nie zawiera w sobie octu. Nuta smakowa podkreślona jest dzięki dodanym porcjom marchwi, oleju, cukru, cebuli oraz przypraw. Wystarczy przełożyć ją na talerz lub jeść wprost ze słoika. To doskonały dodatek do smażonych RYB, pulpetów lub gulaszów.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 271 kJ/65 kcal
    Tłuszcz: 4,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 4,6 g
    w tym cukry: 3,4 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    13,70 
  • SYROP IMBIROWY BEZGLUTENOWY 355 g (280 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    cukier, woda, imbir korzeń (15 %), sok z cytryny.

    OPIS
    Syrop jest intensywny, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 1:10. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1105 kJ/260 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 62 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Smak, aromat, kolor i konsystencja mogą się różnić w zależności od pory roku i partii surowca. Przed użyciem wstrząsnąć.
    Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,50 
  • SYROP MALINOWY BEZGLUTENOWY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok z malin (52 %), cukier

    OPIS
    Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. W naszym syropie jest 52 % soku z malin.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1120 kJ/264 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 61 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,20 
  • SYROP POMARAŃCZOWY BEZGLUTENOWY 355 g (280 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok z pomarańczy NFC (53 %), cukier, sok z cytryn NFC.

    OPIS
    Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. W naszym syropie jest 53 % soku z pomarańczy.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
    Wartość energetyczna: 1105 kJ/260 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 62 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Smak, aromat, kolor i konsystencja mogą się różnić w zależności od pory roku i partii surowca. Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.

    14,90 
  • SYROP Z LEŚNEJ ŻURAWINY 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok z żurawin NFC (51 %), cukier.

    OPIS
    Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. Jest to naturalny syrop, a nie jak większość dostępnych na rynku produktów – woda połączona z koncentratem i aromatami. Cała prawda o syropie wychodzi na jaw, jeśli pokusimy się o przeczytanie składu produktu, który chcemy kupić. Pamiętajmy, że zawsze na pierwszym miejscu w składzie znajduje się ten składnik, którego jest najwięcej w danym produkcie. W naszym syropie jest 51 % soku z leśnych żurawin.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych.

    Syrop z leśnych żurawin
    – z soku odsączonego z owoców a nie z koncentratu
    – produkowany tylko z soku z leśnych żurawin i cukru

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 877 kJ/210 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 48 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    23,80 
  • SYROP Z PIGWOWCA 375 g (300 ml) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    sok z pigwowca (54 %), cukier.

    OPIS
    Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem, a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. W naszym syropie jest 54 % soku bezpośrednio tłoczonego (NFC) nie z koncentratu z pigwowca.
    Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1124 kJ / 264 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 62 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 0 g

    UWAGI
    Smak, aromat, kolor i konsystencja mogą się różnić w zależności od pory roku i partii surowca. Osad jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.

    24,70 
  • ZUPA PIECZARKOWA BEZGLUTENOWA 810 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    woda, ziemniaki, pieczarki (18 %), cebula, marchew, pietruszka, olej roślinny rzepakowy, sól, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.

    OPIS
    Produkt sterylizowany. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    W naszej zupie pieczarkowej znajdziecie plastry pieczarek i wiórki marchewki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość jest esencjonalna, pożywna i dosmakowana. Nie dodajemy selera, tak żeby mogły po nią sięgać śmiało osoby z alergiami pokarmowymi. Zupa nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego, dlatego polecamy ją również weganom. I co najważniejsze jest gotowa po otwarciu słoika.
    Zupę pieczarkową KROKUS wystarczy podgrzać. Oczywiście można wzbogacić ją śmietaną. Wszystko zależy od Waszych upodobań i przyzwyczajeń.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 183 kJ/43 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 7,2 g
    w tym cukry: 3,1 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 0,85 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 2 dni.

    23,00