• .Makaron ryżowy świderek bezglutenowy BIO 250g – Bartolini

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ryżowa.

    OPIS
    Makaron ryżowy wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (8-10 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1504 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 76,5 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 9,6 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    11,90 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) KRAJANKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka kukurydziana.

    OPIS
    Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (4-5 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1457 kJ/343 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 74,5 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    11,70 
  • MAKARON (PSZENNY) 5-SMAKOWY DLA DZIECI MOTOMANIAKI 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.

    OPIS
    Kolorowy makaron dla małych motomaniaków, dlaczego nie?
    – apetyczny: formą przypomina kolorowe wehikuły, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu
    – naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw i przypraw tj. burak, pomidor, szpinak i kurkuma
    – uwielbiany przez dzieci, które mogą zajadać się nim w swoich ulubionych zupkach, obiadkach czy deserkach przyrządzanych z dodatkiem śmietanki, świeżych owoców, miodu czy cukru

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 8 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1527 kJ/360 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 3,9 g
    Błonnik – 3,6 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ i nasiona sezamu.

    UWAGA
    Z tyłu opakowania jest rysunek do pomalowania przez dzieci!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    6,40 
  • MAKARON (PSZENNY) 5-SMAKOWY DLA DZIECI ŚWIDRZAKI 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.

    OPIS
    Kolorowy makaron w kształcie świderków, dlaczego nie?
    – apetyczny: formą przypomina kolorowe świderki, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu
    – naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw i przypraw tj. burak, pomidor, szpinak i kurkuma
    – uwielbiany przez dzieci, które mogą zajadać się nim w swoich ulubionych zupkach, obiadkach czy deserkach przyrządzanych z dodatkiem śmietanki, świeżych owoców, miodu czy cukru

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 3,9 g
    Błonnik: 3,6 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ i nasiona sezamu.

    UWAGA
    Z tyłu opakowania jest rysunek do pomalowania dla dzieci!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    6,40 
  • MAKARON (RYŻOWY) KRAJANKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % ekologiczna mąka ryżowa.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 5-6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1504 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 76,5 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 9,6 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    11,10 
  • MAKARON (RYŻOWY) MUSZELKI BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ryżowa.

    OPIS
    Makaron ten wyrabiamy wyłącznie z mąki ryżowej, bez dodatku pszenicy. Jego sprężystość to zasługa specjalnych metod wyrabiania i suszenia ciasta.
    Zastosowanie matryc z brązu nadaje makaronikom chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przyleganie sosu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 9 minut al dente 8 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1483 kJ / 350 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 4,6 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    W zakładzie produkowane są również wyroby zawierające GLUTEN i JAJA, które pomimo dołożenia starań mogą wystąpić w produkcie

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać suchym i przewiewnym miejscu

    9,90 
  • MAKARON (RYŻOWY) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ryżowa.

    OPIS
    Makaron ryżowy wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (11-13 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1499 kJ/353 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 77,5 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 8,1 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    13,10 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) 8-JAJECZNY KRAJANKA ŚREDNIA 200 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum), JAJA świeże (28,5 %).

    OPIS
    Makaron 8-jajeczny krajanka. Podstawą jest semolina – mąka z PSZENICY durum, dzięki której makaron ten nie skleja się i zachowuje doskonałą sprężystość.
    Dodatek wyłącznie świeżych jaj z lokalnej fermy nadaje makaronom naturalny smak i słoneczną barwę.
    Specjalne metody walcowania ciasta sprawiają, że kluseczki te są wyjątkowo delikatne i trzykrotnie zwiększają swą objętość po ugotowaniu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 5-6 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTU
    Wartość energetyczna: 594 kJ/141 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 24 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 1,7 g
    Białko: 5,9 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    7,40 
  • MAKARON (Z BIAŁEJ KUKURYDZY) KRAJANKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z białej kukurydzy 100 %.

    OPIS
    Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al. dente 5 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1493 kJ / 352 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 79 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    12,40 
  • MAKARON (Z BIAŁEJ KUKURYDZY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z białej kukurydzy 100 %.

    OPIS
    Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 10 minut, al. dente 9 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1493 kJ / 352 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 79 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    12,40 
  • MAKARON (Z JAJ BAŻANCICH) KRAJANKA BIO 250 g – BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)

    SKŁADNIKI
    semolina* (mąka z PSZENICY durum) 95,5 %, JAJA bażancie świeże (4,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Udział składników ekologicznych w stosunku do całkowitej ilości składników pochodzenia rolnego – 95,5 %.

    OPIS
    Makaron durum z jajami bażancimi od marki Bartolini to wysokiej jakości produkt, wyrabiany z ekologicznej mąki z PSZENICY durum oraz jaj bażancich. Tego rodzaju makaron charakteryzuje się bogatym smakiem i intensywnie żółtą barwą, którą zawdzięcza użyciu jaj bażancich, znanych z głębszego koloru i bogatszej zawartości odżywczej w porównaniu do zwykłych jaj kurzych.
    Makaron ten idealnie sprawdzi się w wykwintnych potrawach, a także jako dodatek do zup czy dań głównych. Dzięki wykorzystaniu mąki durum, jest bardziej sprężysty i trudniej go rozgotować.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 648 kJ/153 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 29 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 5,9 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać gorczycę

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    7,70 
  • MAKARON (Z JAJ KURY ZIELONONÓŻKI) FALA BIO 250 g – BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)

    SKŁADNIKI
    semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA od kur zielononóżek* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    JAJA, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od kurek zielononóżek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie – bezpośrednio z małych polskich gospodarstw. 

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6-8 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g 
    Wartość energetyczna: 1528 kJ / 360 kcal
    Tłuszcz: 2,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 1,6 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu

    7,70 
  • MAKARON (Z JAJ KURY ZIELONONÓŻKI) KRAJANKA BIO 250 g – BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)

    SKŁADNIKI
    semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA od kur zielononóżek* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    JAJA, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od kurek zielononóżek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie – bezpośrednio z małych polskich gospodarstw.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 5-6 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1528 kJ / 360 kcal
    Tłuszcz: 2,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 1,6 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu

    7,70 
  • MAKARON (Z JAJ PERLICZYCH) KRAJANKA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA perlicze świeże (4,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    JAJA, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od perliczek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie – bezpośrednio z małych mazowieckich gospodarstw.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g PO UGOTOWANIU
    Wartość energetyczna: 687 kJ/162 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 31 g
    w tym cukry: 1,6 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 6,1 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    7,70 
  • MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) WARKOCZ 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % mąka z soczewicy czerwonej.

    OPIS
    Wysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
    Źródło błonnika, witaminy B1 i kwasu foliowego.
    Kwas foliowy pomaga w prawidłowej syntezie aminokwasów i produkcji krwi. Przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży.
    Ważny jest zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 5,1 g
    Błonnik: 5,8 g
    Białko: 26 g
    Sól: 0,01 g

    Zawartość składników w 100 g ugotowanego produktu
    Błonnik: 4,0 g
    Żelazo: 3,7 mg (26 %)**
    Mangan: 0,47 mg (24 %)**
    Miedź: 0,43 mg (43 %)**
    Kwas foliowy: 61,3 mcg (31 %)**
    Tiamina: 0,18 mg (16 %)**

    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    9,10 
  • MAKARON (Z SORGO) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % ekologiczna mąka z sorgo (bezglutenowa).

    OPIS
    Makaron bezglutenowy z 100 % ekologicznych składników przeznaczony dla osób z nietolerancją glutenu.
    Do sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), 8-9 minut. Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1607 kJ / 384 kcal
    Tłuszcz: 3,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 77 g
    w tym cukry: 1,9 g
    Błonnik: 6,6 g
    Białko: 8 g
    Sól: <0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    14,90 
  • MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY) ŚWIDERKI 1 kg – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % mąka z ciecierzycy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g ugotowanego produktu
    Wartość energetyczna: 1492 kJ/355 kcal
    Tłuszcz: 5,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Węglowodany: 50 g
    w tym cukry: 5,3 g
    Błonnik: 13 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    W zakładzie produkowane są również wyroby zawierające JAJA i GLUTEN, które pomimo dołożenia starań mogą wystąpić w produkcie

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym

    27,50 
  • MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) RURKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % ekologiczna mąka z zielonego groszku.

    OPIS
    Makaron z zielonego groszku jest wytwarzany w 100 % z mąki z zielonego groszku. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników.
    Wysoka zawartość białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień) przez 5-6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1432 kJ/342 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,08 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (maksymalnie 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    14,90 
  • MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI 1 kg – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % mąka z zielonego groszku.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g ugotowanego produktu
    Wartość energetyczna: 589 kJ/139 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 21 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 4,6 g
    Białko: 9,7 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    W zakładzie produkowane są również wyroby zawierające JAJA i GLUTEN, które pomimo dołożenia starań mogą wystąpić w produkcie

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym

    24,70 
  • MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDERKI 1 kg – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % mąka z soczewicy czerwonej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g ugotowanego produktu
    Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 5,1 g
    Błonnik: 5,6 g
    Białko: 26 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    W zakładzie produkowane są również wyroby zawierające JAJA i GLUTEN, które pomimo dołożenia starań mogą wystąpić w produkcie

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym

    27,50