Wyświetlanie wszystkich wyników: 23

  • .Makaron ryżowy świderek bezglutenowy BIO 250g – Bartolini

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ryżowa.

    OPIS
    Makaron ryżowy wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (8-10 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1504 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 76,5 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 9,6 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    12,00 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) KRAJANKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka kukurydziana.

    OPIS
    Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (4-5 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1457 kJ/343 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 74,5 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    11,80 
  • MAKARON (PSZENNY) 5-SMAKOWY DLA DZIECI MOTOMANIAKI 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.

    OPIS
    Kolorowy makaron dla małych motomaniaków, dlaczego nie?
    – apetyczny: formą przypomina kolorowe wehikuły, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu
    – naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw i przypraw tj. burak, pomidor, szpinak i kurkuma
    – uwielbiany przez dzieci, które mogą zajadać się nim w swoich ulubionych zupkach, obiadkach czy deserkach przyrządzanych z dodatkiem śmietanki, świeżych owoców, miodu czy cukru

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 8 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1527 kJ/360 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 3,9 g
    Błonnik – 3,6 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ i nasiona sezamu.

    UWAGA
    Z tyłu opakowania jest rysunek do pomalowania przez dzieci!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    6,40 
  • MAKARON (RYŻOWY) KRAJANKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % ekologiczna mąka ryżowa.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 5-6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1504 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 76,5 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 9,6 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    11,50 
  • MAKARON (RYŻOWY) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ryżowa.

    OPIS
    Makaron ryżowy wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (11-13 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1499 kJ/353 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 77,5 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 8,1 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    12,90 
  • MAKARON (SEMOLINOWY Z ALGAMI MORSKIMI) ŚWIDERKI 300 g – BARTOLINI (ARTISAN PASTA)

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum), algi morskie (spirulina) 3 %.

    OPIS
    Makaron rzemieślniczy, tłoczony na matrycach z brązu o chropowatej powierzchni zapewniającej idealne przyleganie sosów.
    Idealny do KREWETEK, RYB, owoców morza i aglio olio.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 10 minut, al dente 8 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Nie hartować.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g ugotowanego produktu
    Wartość energetyczna: 740 kJ/175 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 34 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 2,0 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,70 
  • MAKARON (SEMOLINOWY ZE SZPINAKIEM) GNIAZDA 300 g – BARTOLINI (ARTISAN PASTA)

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum), szpinak suszony 2 %.

    OPIS
    Makaron rzemieślniczy, tłoczony na matrycach z brązu o chropowatej powierzchni zapewniającej idealne przyleganie sosów.
    Idealne do pesto rosso i klasycznej carbonary.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 8 minut, al dente 6 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g ugotowanego produktu
    Wartość energetyczna: 773 kJ / 182 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 36 g
    w tym cukry: 1,1 g
    Błonnik: 2,4 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: JAJA, SOJĘ, seler.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,70 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) 5-SMAKOWY DUŻE MUSZLE 300 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum), warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.

    OPIS
    Makaron w kształcie muszli. Idealny do nadziewania, lekkich sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 12 minut, al dente 10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTU
    Wartość energetyczna: 773 kJ/182 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 36 g
    w tym cukry: 1,1 g
    Błonnik: 2,4 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ i seler.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    7,60 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) 8-JAJECZNY KRAJANKA ŚREDNIA 200 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum), JAJA świeże (28,5 %).

    OPIS
    Makaron 8-jajeczny krajanka. Podstawą jest semolina – mąka z PSZENICY durum, dzięki której makaron ten nie skleja się i zachowuje doskonałą sprężystość.
    Dodatek wyłącznie świeżych jaj z lokalnej fermy nadaje makaronom naturalny smak i słoneczną barwę.
    Specjalne metody walcowania ciasta sprawiają, że kluseczki te są wyjątkowo delikatne i trzykrotnie zwiększają swą objętość po ugotowaniu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 5-6 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTU
    Wartość energetyczna: 594 kJ/141 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 24 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 1,7 g
    Białko: 5,9 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    7,40 
  • MAKARON (Z BIAŁEJ KUKURYDZY) KRAJANKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z białej kukurydzy 100 %.

    OPIS
    Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al. dente 5 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1493 kJ / 352 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 79 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    12,60 
  • MAKARON (Z BIAŁEJ KUKURYDZY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z białej kukurydzy 100 %.

    OPIS
    Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 10 minut, al. dente 9 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1493 kJ / 352 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 79 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    12,60 
  • MAKARON (Z JAJ PERLICZYCH) KRAJANKA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA perlicze świeże (5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    JAJA, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od perliczek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie – bezpośrednio z małych mazowieckich gospodarstw.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 687 kJ/162 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 31 g
    w tym cukry: 1,6 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 6,1 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    7,70 
  • MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) WARKOCZ 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % mąka z soczewicy czerwonej.

    OPIS
    Wysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
    Źródło błonnika, witaminy B1 i kwasu foliowego.
    Kwas foliowy pomaga w prawidłowej syntezie aminokwasów i produkcji krwi. Przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży.
    Ważny jest zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 5,1 g
    Błonnik: 5,8 g
    Białko: 26 g
    Sól: 0,01 g

    Zawartość składników w 100 g ugotowanego produktu
    Błonnik: 4,0 g
    Żelazo: 3,7 mg (26 %)**
    Mangan: 0,47 mg (24 %)**
    Miedź: 0,43 mg (43 %)**
    Kwas foliowy: 61,3 mcg (31 %)**
    Tiamina: 0,18 mg (16 %)**

    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    9,20 
  • MAKARON (Z SORGO) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % ekologiczna mąka z sorgo (bezglutenowa).

    OPIS
    Makaron bezglutenowy z 100 % ekologicznych składników przeznaczony dla osób z nietolerancją glutenu.
    Do sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), 8-9 minut. Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1607 kJ / 384 kcal
    Tłuszcz: 3,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 77 g
    w tym cukry: 1,9 g
    Błonnik: 6,6 g
    Białko: 8 g
    Sól: <0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    14,90 
  • MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY) WARKOCZ 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    mąka z ciecierzycy 100 %. 

    OPIS
    Wysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
    Wysoka zawartość miedzi i manganu. Miedź i mangan pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
    Źródło błonnika, żelaza i fosforu. Żelazo i fosfor przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
    Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
    Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 100 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al. dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1539 kJ/366 kcal
    Tłuszcz: 6,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 10 g
    Błonnik: 13 g
    Białko: 19 g
    Sól: 0,01 g

    Zawartość składników w 100 g produktu po ugotowaniu
    Żelazo: 2,4 mg (17 %)**
    Mangan: 1,5 mg (73 %)**
    Miedź: 0,3 mg (30 %)**
    Fosfor: 129 mg (18 %)**

    ** dziennej referencyjnej wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    7,30 
  • MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) RURKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % ekologiczna mąka z zielonego groszku.

    OPIS
    Makaron z zielonego groszku jest wytwarzany w 100 % z mąki z zielonego groszku. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników.
    Wysoka zawartość białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień) przez 5-6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1432 kJ/342 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,08 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (maksymalnie 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    14,70