Wyświetlanie wszystkich wyników: 7
-
11,00 zł
MAKARON (Z GROSZKU ZIELONEGO) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – DALLA COSTA
SKŁADNIKI
Mąka z zielonego groszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 4-5 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1475 kJ/349 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 3 g
Błonnik: 7,7 g
Białko: 20,8 g
Sól: 0,008 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soje.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
8,80 zł
MAKARON (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
mąka z groszku zielonego*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wysoka zawartość białka. Wysoka zawartość tiaminy, fosforu, żelaza i kwasu foliowego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 5 – 8 minut w zależności od formy (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1459 kJ/345 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 55 g
w tym cukry: 6,6 g
Błonnik: 9,0 g
Białko: 22 g
Sól: 0,01 g
Żelazo: 5,6 mg (40 %)**
Fosfor: 388 mg (55 %)**
Kwas foliowy: 57,2 ug (29 %)**
Tiamina: 0,6 mg (55 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA i ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. -
9,50 zł
MAKARON (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI BIO 250 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z groszku zielonegoSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
makaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min. w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1459 kJ / 345 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Weglowodany: 55 g
w tym cukry: 6,6 g
Białko: 22 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
11,00 zł
MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU I RYŻU BRĄZOWEGO) CALAMARATA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
50 % mąka z zielonego groszku*, 50 % mąka ryżowa pełnoziarnista*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 9 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ / 352 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 66 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 15 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
14,70 zł
MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) RURKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
100 % ekologiczna mąka z zielonego groszku.OPIS
Makaron z zielonego groszku jest wytwarzany w 100 % z mąki z zielonego groszku. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników.
Wysoka zawartość białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień) przez 5-6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1432 kJ/342 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 10 g
Białko: 20 g
Sól: 0,08 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (maksymalnie 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. -
7,50 zł
MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE
SKŁADNIKI
mąka z zielonego groszku.OPIS
Makaron Novelle z zielonego groszku jest wytwarzany w 100 % z mąki z zielonego groszku. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników.
Zalety Makaronu Novelle z zielonego groszku:
– Zdrowy, dzięki zawartości fosforu, który pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów
– Fit, dzięki wysokiej zawartości białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej
– Wygodny, przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo z którego pochodzi
– Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki.Spożywaj 0,5 porcji (50 g ugotowanego makaronu) dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 4 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 753 kJ/178 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 7,1 g
Białko: 11 g
Sól: <0,01 g
Fosfor: 239 mg (34 %)** – dzienna referencyjna wartość spożycia fosforu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać GLUTEN (pszenica, żyto) oraz jaja.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.