Wyświetlanie wszystkich wyników: 6

  • MAKARON (Z GROSZKU ZIELONEGO) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – DALLA COSTA

    SKŁADNIKI
    Mąka z zielonego groszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 4-5 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1475 kJ/349 kcal
    Tłuszcz: 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 3 g
    Błonnik: 7,7 g
    Białko: 20,8 g
    Sól: 0,008 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soje.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,20 
  • MAKARON (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    mąka z groszku zielonego*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysoka zawartość białka. Wysoka zawartość tiaminy, fosforu, żelaza i kwasu foliowego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 5 – 8 minut w zależności od formy (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1459 kJ/345 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 55 g
    w tym cukry: 6,6 g
    Błonnik: 9,0 g
    Białko: 22 g
    Sól: 0,01 g
    Żelazo: 5,6 mg (40 %)**
    Fosfor: 388 mg (55 %)**
    Kwas foliowy: 57,2 ug (29 %)**
    Tiamina: 0,6 mg (55 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać JAJA i ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    8,50 
  • MAKARON (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI BIO 250 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    mąka z groszku zielonego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    makaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min. w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1459 kJ / 345 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Weglowodany: 55 g
    w tym cukry: 6,6 g
    Białko: 22 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,00 
  • MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) RURKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % ekologiczna mąka z zielonego groszku.

    OPIS
    Makaron z zielonego groszku jest wytwarzany w 100 % z mąki z zielonego groszku. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników.
    Wysoka zawartość białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień) przez 5-6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1432 kJ/342 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,08 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (maksymalnie 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    14,00 
  • MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE

    SKŁADNIKI
    mąka z zielonego groszku.

    OPIS
    Makaron Novelle z zielonego groszku jest wytwarzany w 100 % z mąki z zielonego groszku. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników.
    Zalety Makaronu Novelle z zielonego groszku:
    – Zdrowy, dzięki zawartości fosforu, który pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów
    – Fit, dzięki wysokiej zawartości białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej
    – Wygodny, przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo z którego pochodzi
    – Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki.

    Spożywaj 0,5 porcji (50 g ugotowanego makaronu) dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.
    Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
    2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
    3. Gotować 4 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
    Wartość energetyczna: 753 kJ/178 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 2,2 g
    Błonnik: 7,1 g
    Białko: 11 g
    Sól: <0,01 g
    Fosfor: 239 mg (34 %)*

    * – dzienna referencyjna wartość spożycia fosforu (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać GLUTEN (pszenica, żyto) oraz jaja.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    7,10