Wyświetlanie wszystkich wyników: 17
-
13,70 zł
MAKARON (Z SOI ZIELONEJ) FETTUCCINE BEZGLUTENOWY BIO 200 g – DIET-FOOD
SKŁADNIKI
mąka z zielonej SOI*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Nasz bezglutenowy bio makaron SOJOWY to tylko dwa składniki woda i mąka z organicznej SOI, bez dodatku cukru, oleju palmowego i jaj. Jego wyjątkowy smak podkreśli każdą potrawę kuchni azjatyckiej oraz włoskiej.
Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wrzuć makaron do dużej ilości wrzącej, osolonej wody, gotuj 3-5 minut. Dodać bezpośrednio do potrawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1402 kJ/ 355 kcal
Tłuszcz: 6,8 g
w tym kwasy nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 9,3 g
Błonnik: 20 g
Białko: 45 g
Sól: 0,042 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. -
14,90 zł
MAKARON (Z SORGO) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
100 % ekologiczna mąka z sorgo (bezglutenowa).OPIS
Makaron bezglutenowy z 100 % ekologicznych składników przeznaczony dla osób z nietolerancją glutenu.
Do sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), 8-9 minut. Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1607 kJ / 384 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 77 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 8 g
Sól: <0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. -
9,70 zł
MAKARON PROTEINOWY (Z GROCHU) RISONI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
100 % mąka z grochu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 4 – 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1464 kJ / 346 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 3,5 g
Błonnik: 7,0 g
Białko: 23 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
17,00 zł
MAKARON Z CZERWONĄ FASOLĄ ADZUKI SPAGHETTI EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY, Z WYSOKĄ ZAWARTOŚCIĄ BIAŁKA 200G – MAXSPORT
SKŁADNIKI
mąka z SOI* 90%, mąka z fasoli adzuki* 10% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny makaron spaghetti z SOI i czerwoną fasolą adzuki, z wysoką zawartością zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 6-8 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1382 kJ / 329 kcal
Tłuszcz: 5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
Węglowodany: 17 g
w tym cukry: 9 g
Błonnik: 20g
Białko: 44 g
Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
8,30 zł
TORTELLINI POMIDORY I SER 250 g – NOVELLE
SKŁADNIKI
ciasto makaronowe (72 %) [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana* (19,4 %)]; nadzienie serowo-pomidorowe (28 %) [bułka tarta (mąka PSZENNA, sól), SER topiony w proszku (34 %) (MLEKO, SERWATKA z (MLEKA), sól, enzymy), margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, SOJOWY, rzepakowy, woda), pomidory w proszku (5,1 %), sól, oregano (1,7 %), przyprawy].
(*jaja z chowu ściółkowego)OPIS
Produkt pasteryzowany, suszony.
Tortellini Novelle to małe pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem serowo-pomidorowym, które smakują wyśmienicie, zarówno z włoskim sosem pomidorowym, jak również na zimno stając się świetną alternatywą dla klasycznego makaronu w sałatkach.
Tortellini Novelle produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości PSZENICY durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortellini Novelle jest tak smaczne.
Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 14 minut w osolonej wodzie.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini.
2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przed ugotowaniem
Wartość energetyczna: 1536 kJ/364 kcal
Tłuszcz: 7,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 15 g
Sól: 2,2 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu. -
8,30 zł
TORTELLINI Z SZYNKĄ 250 g – NOVELLE
SKŁADNIKI
ciasto makaronowe 72 % [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana* 19,4 %]; nadzienie mięsne 28 % [mortadela – kiełbasa wieprzowa homogenizowana 45,3 % (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, naturalne aromaty); bułka tarta (mąka PSZENNA, sól); margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, SOJOWY, rzepakowy, woda); Prosciutto Crudo – szynka wieprzowa dojrzewająca 3,1 % (mięso wieprzowe, sól); sól; aromaty; SER topiony w proszku (MLEKO, SERWATKA (z MLEKA), sól, enzymy); przyprawy].
(*z jaj od kur z chowu ściółkowego)OPIS
Produkt pasteryzowany, suszony.
Tortellini Novelle to małe pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem mięsnym, które smakują wyśmienicie zarówno na gorąco w zupie, jak również na zimno jako składnik sałatek warzywnych, czy serowych.
Produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości PSZENICY durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortellini Novelle jest tak smaczne. Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 14 minut w osolonej wodzie.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przed ugotowaniem
Wartość energetyczna: 1659 kJ/394 kcal
Tłuszcz: 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 14 g
Sól: 2,7 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.