Wyświetlanie wszystkich wyników: 13

  • MAKARON (OWSIANY) FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA* bezglutenowa 55 %, mąka ryżowa pełnoziarnista* 45 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 5 – 7 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1417 kJ/337 kcal
    Tłuszcz: 3,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 58 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 16 g
    Białko: 9,9 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,10 
  • MAKARON (Z SOCZEWICY I GROSZKU DLA DZIECI) ZWIERZĘTA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    Makaron z soczewicy czerwonej: mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Makaron z groszku zielonego: maka z groszku zielonego* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1457 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 64 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Bonnik: 4,5 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,70 
  • MAKARON PROTEINOWY (Z CZARNEJ SOI) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 200 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    mąka z czarnej SOI*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasz bezglutenowy bio makaron SOJOWY to tylko dwa składniki woda i mąka z ekologicznej SOI, bez dodatku cukru, oleju palmowego i jaj. Jego wyjątkowy smak podkreśli każdą potrawę kuchni azjatyckiej oraz włoskiej.
    Czy osoby na diecie wegańskiej mogą spożywać ten makaron? Naturalnie, linia tych wyśmienitych produktów została stworzona typowo dla ludzi stosujących diety wegańskie i wegetariańskie jednocześnie, nie zapominając o świetnym zastosowaniu tego makaronu dla ludzi, którzy borykają się z problemami nieprzyswajania glutenu.
    Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wrzuć makaron do dużej ilości wrzącej, osolonej wody, gotuj 3-5 minut. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1385 kJ/331 kcal
    Tłuszcz – 5,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 17 g
    w tym cukry – 9,9 g
    Błonnik – 21 g
    Białko – 43 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie.

    14,10 
  • TORTELLINI POMIDORY I SER 250 g – NOVELLE

    SKŁADNIKI
    ciasto makaronowe (72 %) [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana* (19,4 %)]; nadzienie serowo-pomidorowe (28 %) [bułka tarta (mąka PSZENNA, sól), SER topiony w proszku (34 %) (MLEKO, SERWATKA z (MLEKA), sól, enzymy), margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, SOJOWY, rzepakowy, woda), pomidory w proszku (5,1 %), sól, oregano (1,7 %), przyprawy].
    (*jaja z chowu ściółkowego)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany, suszony.
    Tortellini Novelle to małe pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem serowo-pomidorowym, które smakują wyśmienicie, zarówno z włoskim sosem pomidorowym, jak również na zimno stając się świetną alternatywą dla klasycznego makaronu w sałatkach.
    Tortellini Novelle produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości PSZENICY durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortellini Novelle jest tak smaczne.
    Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 14 minut w osolonej wodzie.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini.
    2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia.
    3. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przed ugotowaniem
    Wartość energetyczna: 1536 kJ/364 kcal
    Tłuszcz: 7,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 2,7 g
    Błonnik: 4,3 g
    Białko: 15 g
    Sól: 2,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywac w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.

    8,00 
  • TORTELLINI Z SZYNKĄ 250 g – NOVELLE

    SKŁADNIKI
    ciasto makaronowe 72 % [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana* 19,4 %]; nadzienie mięsne 28 % [mortadela – kiełbasa wieprzowa homogenizowana 45,3 % (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, naturalne aromaty); bułka tarta (mąka PSZENNA, sól); margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, SOJOWY, rzepakowy, woda); Prosciutto Crudo – szynka wieprzowa dojrzewająca 3,1 % (mięso wieprzowe, sól); sól; aromaty; SER topiony w proszku (MLEKO, SERWATKA (z MLEKA), sól, enzymy); przyprawy].
    (*z jaj od kur z chowu ściółkowego)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany, suszony.
    Tortellini Novelle to małe pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem mięsnym, które smakują wyśmienicie zarówno na gorąco w zupie, jak również na zimno jako składnik sałatek warzywnych, czy serowych.
    Produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości PSZENICY durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortellini Novelle jest tak smaczne. Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 14 minut w osolonej wodzie.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini.
    2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia.
    3. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przed ugotowaniem
    Wartość energetyczna: 1659 kJ/394 kcal
    Tłuszcz: 10 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
    Węglowodany: 61 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 14 g
    Sól: 2,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.

    8,00