Wyświetlanie wszystkich wyników: 17

  • MAKARON (OWSIANY) FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA* bezglutenowa 55 %, mąka ryżowa pełnoziarnista* 45 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 5 – 7 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1417 kJ/337 kcal
    Tłuszcz: 3,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 58 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 16 g
    Białko: 9,9 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,40 
  • MAKARON (Z SERCA PALMY TYPU NOODLE) BEZGLUTENOWY 255 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    serce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes)

    OPIS
    Nasz makaron jest wykonany z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes. Seria nowych bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów oraz makaronów bazujących na składzie mąki z SOI, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami. Klasyczny makron jajeczny zawiera GLUTEN, który występuje głównie w mące zbóż użytych do produkcji masy makaronowej. Nasz makaron z serca palmy nie zawiera glutenu, do produkcji makaronu wykorzystujemy tylko serca “rdzeń” młodych nierozwiniętych liści palmy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    bezpośredni – tuż po otwarciu opakowania jako składnik sałatek na zimno
    po podgrzaniu – wystarczy go zalać gorącym bulionem rosołowym
    do smażenia – na patelni lub woku jako główny składnik dań kuchni chińskiej, tajskiej i wietnamskiej
    w mikrofali – odgrzewać 2 minuty
    w piekarniku – odgrzewać 5 minut

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 88 kJ/ 21 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 3,2 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Błonnik: 2,0 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    15,60 
  • MAKARON (Z SOCZEWICY I GROSZKU DLA DZIECI) ZWIERZĘTA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    Makaron z soczewicy czerwonej: mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Makaron z groszku zielonego: maka z groszku zielonego* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1457 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 64 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Bonnik: 4,5 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,50 
  • MAKARON (Z SOI ZIELONEJ) FETTUCCINE BEZGLUTENOWY BIO 200 g – DIET-FOOD

    MAKARON (Z SOI ZIELONEJ) FETTUCCINE BEZGLUTENOWY BIO 200 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    mąka z zielonej SOI*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasz bezglutenowy bio makaron SOJOWY to tylko dwa składniki woda i mąka z organicznej SOI, bez dodatku cukru, oleju palmowego i jaj. Jego wyjątkowy smak podkreśli każdą potrawę kuchni azjatyckiej oraz włoskiej.
    Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wrzuć makaron do dużej ilości wrzącej, osolonej wody, gotuj 3-5 minut. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1402 kJ/ 355 kcal
    Tłuszcz: 6,8 g
    w tym kwasy nasycone: 1,2 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 9,3 g
    Błonnik: 20 g
    Białko: 45 g
    Sól: 0,042 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    14,30 
  • MAKARON (Z SORGO) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % ekologiczna mąka z sorgo (bezglutenowa).

    OPIS
    Makaron bezglutenowy z 100 % ekologicznych składników przeznaczony dla osób z nietolerancją glutenu.
    Do sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), 8-9 minut. Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1607 kJ / 384 kcal
    Tłuszcz: 3,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 77 g
    w tym cukry: 1,9 g
    Błonnik: 6,6 g
    Białko: 8 g
    Sól: <0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    14,90 
  • MAKARON PROTEINOWY (WIELOWARZYWNY) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    25 % mąka z soczewicy*, 25 % mąka z ciecierzycy*, 25 % mąka z grochu*, 25 % mąka z fasoli*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 4 – 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1296 kJ / 307 kcal
    Tłuszcz: 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 44 g
    w tym cukry: 1,8 g
    Błonnik: 14 g
    Białko: 21 g
    Sól: 0,005 g
    Potas: 877 mg (44 %)**
    Magnez: 113 mg (30 %)**
    Żelazo: 7 mg (50 %)**
    Miedź: 0,97 mg (97 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,90 
  • MAKARON PROTEINOWY (Z CZARNEJ SOI) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 200 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    mąka z czarnej SOI*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasz bezglutenowy bio makaron SOJOWY to tylko dwa składniki woda i mąka z ekologicznej SOI, bez dodatku cukru, oleju palmowego i jaj. Jego wyjątkowy smak podkreśli każdą potrawę kuchni azjatyckiej oraz włoskiej.
    Czy osoby na diecie wegańskiej mogą spożywać ten makaron? Naturalnie, linia tych wyśmienitych produktów została stworzona typowo dla ludzi stosujących diety wegańskie i wegetariańskie jednocześnie, nie zapominając o świetnym zastosowaniu tego makaronu dla ludzi, którzy borykają się z problemami nieprzyswajania glutenu.
    Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wrzuć makaron do dużej ilości wrzącej, osolonej wody, gotuj 3-5 minut. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1385 kJ/331 kcal
    Tłuszcz – 5,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 17 g
    w tym cukry – 9,9 g
    Błonnik – 21 g
    Białko – 43 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie.

    15,30 
  • MAKARON PROTEINOWY (Z GROCHU) RISONI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    100 % mąka z grochu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 4 – 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1464 kJ / 346 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 3,5 g
    Błonnik: 7,0 g
    Białko: 23 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,10 
  • MAKARON Z CZERWONĄ FASOLĄ ADZUKI SPAGHETTI EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY, Z WYSOKĄ ZAWARTOŚCIĄ BIAŁKA 200G – MAXSPORT

    SKŁADNIKI
    mąka z SOI* 90%, mąka z fasoli adzuki* 10% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny makaron spaghetti z SOI i czerwoną fasolą adzuki, z wysoką zawartością zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 6-8 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1382 kJ / 329 kcal
    Tłuszcz: 5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 9 g
    Błonnik: 20g
    Białko: 44 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    17,20