Wyświetlanie wszystkich wyników: 16

  • MAKARON (OWSIANY) FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA* bezglutenowa 55 %, mąka ryżowa pełnoziarnista* 45 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 5 – 7 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1417 kJ/337 kcal
    Tłuszcz: 3,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 58 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 16 g
    Białko: 9,9 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,40 
  • MAKARON (WIELOZBOŻOWY RAZOWY) MAFALDE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    75 % mąka ryżowa pełnoziarnista*, 15 % mąka gryczana*, 5 % mąka z amarantusa*, 5 % mąka z teff*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 10 – 12 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1519 kJ / 359 kcal
    Tłuszcz: 2,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 3,7 g
    Białko: 8,5 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,00 
  • MAKARON (Z SOCZEWICY I GROSZKU DLA DZIECI) ZWIERZĘTA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    Makaron z soczewicy czerwonej: mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Makaron z groszku zielonego: maka z groszku zielonego* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1457 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 64 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Bonnik: 4,5 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,20 
  • MAKARON PROTEINOWY (WIELOWARZYWNY) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    25 % mąka z soczewicy*, 25 % mąka z ciecierzycy*, 25 % mąka z grochu*, 25 % mąka z fasoli*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 4 – 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1296 kJ / 307 kcal
    Tłuszcz: 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 44 g
    w tym cukry: 1,8 g
    Błonnik: 14 g
    Białko: 21 g
    Sól: 0,005 g
    Potas: 877 mg (44 %)**
    Magnez: 113 mg (30 %)**
    Żelazo: 7 mg (50 %)**
    Miedź: 0,97 mg (97 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,90 
  • MAKARON PROTEINOWY (Z GROCHU) RISONI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    100 % mąka z grochu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 4 – 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1464 kJ / 346 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 3,5 g
    Błonnik: 7,0 g
    Białko: 23 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    9,90 
  • MAKARON Z CZERWONĄ FASOLĄ ADZUKI SPAGHETTI EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY, Z WYSOKĄ ZAWARTOŚCIĄ BIAŁKA 200G – MAXSPORT

    SKŁADNIKI
    mąka z SOI* 90%, mąka z fasoli adzuki* 10% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny makaron spaghetti z SOI i czerwoną fasolą adzuki, z wysoką zawartością zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 6-8 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1382 kJ / 329 kcal
    Tłuszcz: 5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 9 g
    Błonnik: 20g
    Białko: 44 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    17,20 
  • TORTELLINI POMIDORY I SER 250 g – NOVELLE

    SKŁADNIKI
    ciasto makaronowe (72 %) [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana* (19,4 %)]; nadzienie serowo-pomidorowe (28 %) [bułka tarta (mąka PSZENNA, sól), SER topiony w proszku (34 %) (MLEKO, SERWATKA z (MLEKA), sól, enzymy), margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, SOJOWY, rzepakowy, woda), pomidory w proszku (5,1 %), sól, oregano (1,7 %), przyprawy].
    (*jaja z chowu ściółkowego)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany, suszony.
    Tortellini Novelle to małe pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem serowo-pomidorowym, które smakują wyśmienicie, zarówno z włoskim sosem pomidorowym, jak również na zimno stając się świetną alternatywą dla klasycznego makaronu w sałatkach.
    Tortellini Novelle produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości PSZENICY durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortellini Novelle jest tak smaczne.
    Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 14 minut w osolonej wodzie.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini.
    2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia.
    3. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przed ugotowaniem
    Wartość energetyczna: 1536 kJ/364 kcal
    Tłuszcz: 7,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 2,7 g
    Błonnik: 4,3 g
    Białko: 15 g
    Sól: 2,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywac w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.

    8,40