Wyświetlanie wszystkich wyników: 9

  • MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) GNIAZDA TAGLIATELLE BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ŻYTNIA razowa typ 2000.

    OPIS
    Wyrabiany w 100 % z ekologicznej mąki żytniej, uzyskanej ze zmielenia certyfikowanych surowców od polskich dostawców.
    Wysoka zawartość błonnika żytniego, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit.
    Źródło składników mineralnych – fosforu oraz manganu, który pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
    Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować ok. 5 minut, przelać zimną wodą (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1420 kJ/337 kcal
    Tłuszcz – 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 63 g
    w tym cukry – 6,8 g
    Błonnik – 16 g
    Białko – 9,1 g
    Sól – 0,01 g

    Zawartość składników w 100 g ugotowanego produktu
    Fosfor – 129 mg (18 %)**
    Mangan – 1,4 mg (70 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    5,90 
  • MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) NITKA BIO 400 g – BABALSCY

    SKŁADNIKI
    100 % mąka ŻYTNIA razowa* typ 2000, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makarony w połączeniu z warzywami, chudym mięsem, czy rybą stanowi dobrze zbilansowany posiłek. Dzięki takiemu połączeniu, białko zawarte w makaronie jest lepiej przyswajane przez organizm.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 4 litry wody. Wrzucić do wrzątku zawartość opakowania i dodać sól do smaku. Po 5-10 min makaron odcedzić.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1479 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 1,49 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 5,7 g
    Sól: 0,025 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu

    8,20 
  • MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) RURKA BIO 400 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    mąka ŻYTNIA razowa typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    makaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1430 kJ / 340 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    wtym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Weglowodany: 70 g
    w tym cukry: 8,2 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.

    4,90 
  • MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 400 g – BABALSCY

    SKŁADNIKI
    mąka ŻYTNIA razowa* typ 2000, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makarony w połączeniu z warzywami, chudym mięsem, czy rybą stanowi dobrze zbilansowany posiłek. Dzięki takiemu połączeniu, białko zawarte w makaronie jest lepiej przyswajane przez organizm.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1479 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 5,7 g
    Sól: 0,025 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu

    8,20 
  • MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 400 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    mąka ŻYTNIA razowa typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    makaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1430 kJ / 340 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    wtym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Weglowodany: 70 g
    w tym cukry: 8,2 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.

    4,90 
  • MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) WSTĄŻKA BIO 400 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    mąka ŻYTNIA razowa typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    makaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1430 kJ / 340 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    wtym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Weglowodany: 70 g
    w tym cukry: 8,2 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.

    4,90