Wyświetlanie 1–20 z 22 wyników

  • MAKARON (GRYCZANY) ŚWIDERKI FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – APOTHEKE

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100g makaronu na 1 litr wody) przez 4 minuty, od czasu do czasu mieszając, a następnie odstawić na 3 minuty. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1512 kJ/356 kcal
    Tłuszcz: 3,4 g
    w tym kwasy nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 78 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 7,5 g
    Sól: 0,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 stopni Celsjusza i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

    10,30 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY TRÓJKOLOROWY) DLA DZIECI JEDNOROŻCE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    CZERWONY MAKARON: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % burak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    ZIELONY MAKARON: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % szpinak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    ŻÓŁTY MAKARON: 99,5 % mąka z żółtej kukurydzy*, 0,5 % mąka z komosy ryżowej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron kukurydziany w kształcie jednorożców to świetna alternatywa dla dzieci. W jego skład wchodzą sproszkowane warzywa, takie jak burak i szpinak – to właśnie im zawdzięcza swój niepowtarzalny kolor. Ma doskonałą konsystencję i sprężystość. Jest to idealny sposób, żeby przemycić dzieciom dodatkową porcję witamin. Możemy dodać go do zupy lub podać po prostu ugotowany na talerzu, gdyż dzięki swoim kształtom i kolorom skutecznie przyciąga dziecięcą uwagę. Na pewno będzie cieszyć się większym zainteresowaniem od standardowego makaronu, nie tylko ze względów wizualnych, ale również smakowych.
    Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 13-15 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1459 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 1,4 g
    Białko: 7,9 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,80 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY TRÓJKOLOROWY) MARGHERITE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    CZERWONY MAKARON: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % burak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    ZIELONY MAKARON: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % szpinak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    ŻÓŁTY MAKARON: 99,5 % mąka z żółtej kukurydzy*, 0,5 % mąka z komosy ryżowej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron kukurydziany w kształcie stokrotek to świetna alternatywa zarówno dla dzieci jak i dorosłych. W jego skład wchodzą sproszkowane warzywa, takie jak burak i szpinak – to właśnie im zawdzięcza swój niepowtarzalny kolor. Ma doskonałą konsystencję i sprężystość. Jest to idealny sposób, żeby przemycić dzieciom dodatkową porcję witamin. Możemy dodać go do zupy lub podać po prostu ugotowany na talerzu, gdyż dzięki swoim kształtom i kolorom skutecznie przyciąga dziecięcą uwagę. Na pewno będzie cieszyć się większym zainteresowaniem od standardowego makaronu, nie tylko ze względów wizualnych, ale również smakowych.
    Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 13 – 15 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1459 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 1,4 g
    Białko: 7,9 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,30 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) DLA DZIECI ŻABKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – APOTHEKE

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na litr wody) przez 9-10 minut od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1528 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 71 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Białko: 8,5 g
    Sól: 0,015 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 stopni Celsjusza i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

    10,30 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) ŚWIDERKI FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 300 g – APOTHEKE

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1528 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 71 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Białko: 8,5 g
    Sól: 0,015 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 stopni Celsjusza i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

    10,30 
  • MAKARON (PSZENNY) 5-SMAKOWY DLA DZIECI MOTOMANIAKI 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.

    OPIS
    Kolorowy makaron dla małych motomaniaków, dlaczego nie?
    – apetyczny: formą przypomina kolorowe wehikuły, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu
    – naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw i przypraw tj. burak, pomidor, szpinak i kurkuma
    – uwielbiany przez dzieci, które mogą zajadać się nim w swoich ulubionych zupkach, obiadkach czy deserkach przyrządzanych z dodatkiem śmietanki, świeżych owoców, miodu czy cukru

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 8 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1527 kJ/360 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 3,9 g
    Błonnik – 3,6 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ i nasiona sezamu.

    UWAGA
    Z tyłu opakowania jest rysunek do pomalowania przez dzieci!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    6,00 
  • MAKARON (PSZENNY) 5-SMAKOWY DLA DZIECI ŚWIDRZAKI 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.

    OPIS
    Kolorowy makaron w kształcie świderków, dlaczego nie?
    – apetyczny: formą przypomina kolorowe świderki, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu
    – naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw i przypraw tj. burak, pomidor, szpinak i kurkuma
    – uwielbiany przez dzieci, które mogą zajadać się nim w swoich ulubionych zupkach, obiadkach czy deserkach przyrządzanych z dodatkiem śmietanki, świeżych owoców, miodu czy cukru

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 3,9 g
    Błonnik: 3,6 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ i nasiona sezamu.

    UWAGA
    Z tyłu opakowania jest rysunek do pomalowania dla dzieci!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    6,00 
  • MAKARON (RYŻOWO – GRYCZANY Z AMARANTUSEM I TEFF DLA DZIECI) ZWIERZĘTA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu pełnoziarnista* 75 %, mąka z gryki* 15 %, mąka z amarantusa* 5 %, mąka z teff* 5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 5 – 6 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1519 kJ/359 kcal
    Tłuszcz: 2,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 3,7 g
    Białko: 8,5 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,10 
  • MAKARON (RYŻOWY TRÓJKOLOROWY) DLA DZIECI DINOZAURY BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    CZERWONY MAKARON: 99 % mąka z białego ryżu*, 1 % burak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    ZIELONY MAKARON: 99 % mąka z białego ryżu*, 1 % szpinak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    MAKARON: 100 % mąka z białego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron ryżowy w kształcie dinozaurów to świetna alternatywa dla niejadków. W jego skład wchodzą sproszkowane warzywa, takie jak burak i szpinak – to właśnie im zawdzięcza swój niepowtarzalny kolor. Ma doskonałą konsystencję i sprężystość. Jest to idealny sposób, żeby przemycić dzieciom dodatkową porcję witamin. Możemy dodać go do zupy lub podać po prostu ugotowany na talerzu, gdyż dzięki swoim kształtom i kolorom skutecznie przyciąga dziecięcą uwagę. Na pewno będzie cieszyć się większym zainteresowaniem od standardowego makaronu, nie tylko ze względów wizualnych, ale również smakowych.
    Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1493 kJ/352 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 78 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Błonnik: 0,9 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: 0 g

    CZAS GOTOWANIA
    8 – 10 minut

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,30 
  • MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) DISNEY MICKEY BIO 300 g – DALLA COSTA

    SKŁADNIKI
    semolina z PSZENICY durum*, 1,5 % suszony szpinak*, 1,5 % suszone pomidory*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konsumentów (od 3 roku życia).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7-9 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1513 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 4,0 g
    Błonnik: 4,0 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym, zacienionym i suchym miejscu.

    7,70 
  • MAKARON (SEMOLINOWY Z SUSZONYMI WARZYWAMI) DLA DZIECI FARMA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum)*, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony*, szpinak suszony*, burak czerwony suszony*), przyprawa: kurkuma* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealny dla dzieci do zup, drugich dań.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal
    Tłuszcz: 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 3,9 g
    Błonnik: 3,6 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 8 minut, al. dente 6 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać JAJA, MLEKO, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ i SEZAM.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    6,90 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) DLA DZIECI SAFARI BIO 300 g – ALB-GOLD (KID’S PASTA)

    SKŁADNIKI
    semolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 8-10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1520 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 1,7 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 1,0 g
    Węglowodany: 72 g
    W tym cukry: 3,6 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    7,60 
  • MAKARON (Z RYŻU BIAŁEGO) ŚWIDERKI FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – APOTHEKE

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa* 90 %, skrobia z tapioki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 8-9 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1432 kJ/342 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: 7,0 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 stopni Celsjusza i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

    10,30 
  • MAKARON (Z RYŻU BRĄZOWEGO) FARMA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – DALLA COSTA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu brązowego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 5-6 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1533 kJ/362 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 75,7 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,7 g
    Białko: 7,4 g
    Sól: 0,017 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,10 
  • MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) SPORT BEZGLUTENOWY BIO 250 g – DALLA COSTA

    SKŁADNIKI
    mąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 5-6 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1451 kJ/343 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 6,4 g
    Białko: 26 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,90 
  • MAKARON (Z SOCZEWICY I GROSZKU DLA DZIECI) ZWIERZĘTA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    Makaron z soczewicy czerwonej: mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Makaron z groszku zielonego: maka z groszku zielonego* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1457 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 64 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Bonnik: 4,5 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,70