Wyświetlanie wszystkich wyników: 8

  • MAKARON (Z CIECIERZYCY I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    50 % mąka z ciecierzycy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1505 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 4,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 59 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 7,9 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,30 
  • MAKARON (Z CIECIERZYCY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – ALB-GOLD

    SKŁADNIKI
    mąka z ciecierzycy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować we wrzącej, osolonej wodzie przez 5 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1537 kJ/365 kcal
    Tłuszcz: 6,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
    Weglowodany: 51 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 8,7 g
    Białko: 22 g
    Sól: < 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła.

    13,10 
  • MAKARON (Z CIECIERZYCY) ŚWIDERKI BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % mąka z ciecierzycy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
    Źródło miedzi i manganu. Miedź i mangan pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
    Źródło błonnika, żelaza i fosforu. Żelazo i fosfor przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
    Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
    Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 100 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al. dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1539 kJ/366 kcal
    Tłuszcz: 6,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 10 g
    Błonnik: 13 g
    Białko: 18 g
    Sól: 0,01 g

    Zawartość składników w 100 g produktu po ugotowaniu
    Żelazo: 2,4 mg (17 %)**
    Mangan: 1,5 mg (75 %)**
    Miedź: 0,3 mg (30 %)**
    Fosfor: 129 mg (18 %)**

    ** dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    10,40 
  • MAKARON PROTEINOWY (SOCZEWICA CZERWONA – CIECIERZYCA – RYŻ BRĄZOWY) DLA DZIECI SAWANNA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    CZERWONY MAKARON 50 %: mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka z brązowego ryżu* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    ŻÓŁTY MAKARON 50 %: mąka z ciecierzycy* 50 %, mąka z brązowego ryżu* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron w kształcie sawanny to świetna alternatywa dla niejadków. W jego skład wchodzą soczewica czerwona, ciecierzyca i ryż brązowy. Ma doskonałą konsystencję i sprężystość. Jest to idealny sposób, żeby przemycić dzieciom dodatkową porcję witamin. Możemy dodać go do zupy lub podać po prostu ugotowany na talerzu, gdyż dzięki swoim kształtom i kolorom skutecznie przyciąga dziecięcą uwagę. Na pewno będzie cieszyć się większym zainteresowaniem od standardowego makaronu, nie tylko ze względów wizualnych, ale również smakowych.
    Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 litr wody na 100 g makaronu. Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek oraz 10 g soli. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 8 – 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1449 kJ/343 kcal
    Tłuszcz: 3,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 61 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 6,0 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,30 
  • MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY) ŚWIDERKI 1 kg – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % mąka z ciecierzycy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g ugotowanego produktu
    Wartość energetyczna: 1492 kJ/355 kcal
    Tłuszcz: 5,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Węglowodany: 50 g
    w tym cukry: 5,3 g
    Błonnik: 13 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    W zakładzie produkowane są również wyroby zawierające JAJA i GLUTEN, które pomimo dołożenia starań mogą wystąpić w produkcie

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym

    27,50