Wyświetlanie 61–80 z 275 wyników
-
7,20 zł
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ razowa typ 2000.OPIS
Makaron ten wyrabiamy z mąki uzyskanej z pełnego przemiału ziarna ORKISZU – łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.
Ziarna ORKISZU użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw.
Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z brązu, nadają makaronowi chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przeleganie sosu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować ok. 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g ugotowanego produktu
Wartość energetyczna: 668 kJ/158 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. -
15,10 zł
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) WSTĄŻKI BIO 400 g – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Nasze makarony wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, pochodzącej z pełnego przemiału ziarna, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu człowieka składniki odżywcze.
Mąka do produkcji makaronu mielona jest w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego.
Nasz makaron nie zawiera jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan, osób stosujących dietę bezsolną oraz osób uczulonych na żółtko JAJA kurzego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7-10 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1457 kJ/345 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 60,3 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 10 g
Białko: 17 g
Sól: 0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
15,50 zł
MAKARON (ORKISZOWY Z BAZYLIĄ) WSTĄŻKI BIO 250 g – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* (99 %), bazylia kruszona*, woda. (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron wstążki z bazylią wytwarzany jest z ekologicznej białej mąki ORKISZOWEJ i pokruszonej bazyli pochodzącej z upraw ekologicznych. Optymalne połączenie ORKISZU i bazyli nadaje makaronowi świeży śródziemnomorski smak i charakter.
Nasz makaron nie zawiera jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan, osób stosujących dietę bezsolną oraz osób uczulonych na żółtko JAJA kurzego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7 minutWARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1456 kJ/344 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 3,7 g
Białko: 12,5 g
Sól: 0,01 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
15,10 zł
MAKARON (ORKISZOWY) SPAGHETTI LUKSUSOWY BIO 250 g – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7 minut.OPIS
Spaghetti luksusowe makaron ekologiczny, z białej maki ORKISZowej, bez dodatku soli i jaj.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1500 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 11 g
Sól: 0,015 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
11,40 zł
MAKARON (OWSIANY) FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA* bezglutenowa 55 %, mąka ryżowa pełnoziarnista* 45 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 5 – 7 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1417 kJ/337 kcal
Tłuszcz: 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 58 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 16 g
Białko: 9,9 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
19,40 zł
MAKARON (PSZENNO – GRYCZANY) SOBA BIO 250 g – TERRASANA
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*, prażona mąka gryczana* (5 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody (1 litr wody na 100 g makaronu). Gotować na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając.
Czas gotowania : 5-6 minut. Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie.
Podawać z orientalnymi warzywami i japońskimi przyprawami.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1403 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 4,5 g
Białko: 10 g
Sól: 1,9 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
6,30 zł
MAKARON (PSZENNY) 5-SMAKOWY DLA DZIECI MOTOMANIAKI 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.OPIS
Kolorowy makaron dla małych motomaniaków, dlaczego nie?
– apetyczny: formą przypomina kolorowe wehikuły, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu
– naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw i przypraw tj. burak, pomidor, szpinak i kurkuma
– uwielbiany przez dzieci, które mogą zajadać się nim w swoich ulubionych zupkach, obiadkach czy deserkach przyrządzanych z dodatkiem śmietanki, świeżych owoców, miodu czy cukruSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 8 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1527 kJ/360 kcal
Tłuszcz – 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 72 g
w tym cukry – 3,9 g
Błonnik – 3,6 g
Białko – 12 g
Sól – 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ i nasiona sezamu.UWAGA
Z tyłu opakowania jest rysunek do pomalowania przez dzieci!ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. -
6,30 zł
MAKARON (PSZENNY) 5-SMAKOWY DLA DZIECI ŚWIDRZAKI 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.OPIS
Kolorowy makaron w kształcie świderków, dlaczego nie?
– apetyczny: formą przypomina kolorowe świderki, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu
– naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw i przypraw tj. burak, pomidor, szpinak i kurkuma
– uwielbiany przez dzieci, które mogą zajadać się nim w swoich ulubionych zupkach, obiadkach czy deserkach przyrządzanych z dodatkiem śmietanki, świeżych owoców, miodu czy cukruSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 3,9 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 12 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ i nasiona sezamu.UWAGA
Z tyłu opakowania jest rysunek do pomalowania dla dzieci!ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. -
11,40 zł
MAKARON (RYŻOWO – GRYCZANY Z AMARANTUSEM I TEFF DLA DZIECI) ZWIERZĘTA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
SKŁADNIKI
mąka z ryżu pełnoziarnista* 75 %, mąka z gryki* 15 %, mąka z amarantusa* 5 %, mąka z teff* 5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 5 – 6 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1519 kJ/359 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 3,7 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu