Wyświetlanie 261–275 z 275 wyników

  • MAKARON SPAGHETTI ORKISZOWY EKOLOGICZNY 500G 100% FARRO ITALIANO – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 4,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,60 
  • MAKARON UDON BIO 250 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA pełnoziarnista*, sól morska. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny, makaron Udon wykonany w 100 % z PSZENICY. Pyszny japoński makaron spaghetti, świetnie pasuje do kuchni europejskiej. Idealny do zup (np. miso), sałatek, dań z woka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać makaron i gotować przez 10-11 minut. Odcedź makaron udon w durszlaku i opłucz zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1460 kJ/344 kcal
    Tłuszcz – 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 65,7 g
    w tym cukry – 1,1 g
    Białko – 13,5 g
    Sól – 1,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    19,30 
  • MAKARON Z CZERWONĄ FASOLĄ ADZUKI SPAGHETTI EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY, Z WYSOKĄ ZAWARTOŚCIĄ BIAŁKA 200G – MAXSPORT

    SKŁADNIKI
    mąka z SOI* 90%, mąka z fasoli adzuki* 10% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny makaron spaghetti z SOI i czerwoną fasolą adzuki, z wysoką zawartością zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 6-8 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1382 kJ / 329 kcal
    Tłuszcz: 5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 9 g
    Błonnik: 20g
    Białko: 44 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    17,20 
  • MAKARON Z RYŻU BIAŁEGO MACCHERONI EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – DALLA COSTA

    SKŁADNIKI
    Mąka ryżowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 10-11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 80 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Błonnik: 0,8
    Białko: 7,1 g
    Sól: 0,019 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,30 
  • MAKARON Z RYŻU BRĄZOWEGO 100% EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu brązowego*, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut, odcedź makaron na sitku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1298 kJ / 309 kcal
    Tłuszcz – 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 63,6 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 1,8 g
    Białko – 5,5 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,60 
  • MAKARON Z RYŻU BRĄZOWEGO Z DYNIĄ I IMBIREM EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu brązowego*, mąka z dyni* (5 %), imbir* (0,5 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron na sitku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
    Tłuszcz – 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 65,5 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 5,5 g
    Białko – 10,9 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,60 
  • MAKARON Z RYŻU BRĄZOWEGO Z WAKAME EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu brązowego*, wodorosty wakame* (0,5 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4 minuty, odcedź makaron na sitku

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
    Tłuszcz – 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 65,5 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 5,5 g
    Białko – 10,9 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,60 
  • MAKARON Z RYŻU CZARNEGO EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G -TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu czarnego* (60 %), mąka z ryżu brązowego*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron na sitku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1529 kJ / 364 kcal
    Tłuszcz – 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 76,4 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 1,8 g
    Białko – 7,3 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    20,90 
  • MAKARON Z RYŻU TAJSKIEGO EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu białego*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3 minuty, odcedź makaron na sitku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
    Tłuszcz – 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 72,7 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 1,8 g
    Białko – 7,3 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,60 
  • MAKARON Z SEMOLINY RAZOWY SPAGETTI 500G EKOLOGICZNY – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1453 kJ/346 kcal
    Tłuszcz – 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 66 g
    w tym cukry – 3,2 g
    Błonnik – 7,7 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,60 
  • MAKARON Z ZIELONEJ SOI I QUINOA FETTUCCINE EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 200G – MAXSPORT

    SKŁADNIKI
    mąka z zielonej SOI* 95%, mąka z quinoa* 5% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny makaron z zielonej SOI, z dodatkiem quinoa, z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1399 kJ / 334 kcal
    Tłuszcz: 7,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
    Węglowodany: 18,8 g
    w tym cukry: 7 g
    Błonnik: 19,4 g
    Białko: 38 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    17,20 
  • TORTELLINI POMIDORY I SER 250 g – NOVELLE

    SKŁADNIKI
    ciasto makaronowe (72 %) [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana* (19,4 %)]; nadzienie serowo-pomidorowe (28 %) [bułka tarta (mąka PSZENNA, sól), SER topiony w proszku (34 %) (MLEKO, SERWATKA z (MLEKA), sól, enzymy), margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, SOJOWY, rzepakowy, woda), pomidory w proszku (5,1 %), sól, oregano (1,7 %), przyprawy].
    (*jaja z chowu ściółkowego)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany, suszony.
    Tortellini Novelle to małe pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem serowo-pomidorowym, które smakują wyśmienicie, zarówno z włoskim sosem pomidorowym, jak również na zimno stając się świetną alternatywą dla klasycznego makaronu w sałatkach.
    Tortellini Novelle produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości PSZENICY durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortellini Novelle jest tak smaczne.
    Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 14 minut w osolonej wodzie.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini.
    2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia.
    3. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przed ugotowaniem
    Wartość energetyczna: 1536 kJ/364 kcal
    Tłuszcz: 7,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 2,7 g
    Błonnik: 4,3 g
    Białko: 15 g
    Sól: 2,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywac w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.

    8,40 
  • TORTELLINI Z SZYNKĄ 250 g – NOVELLE

    SKŁADNIKI
    ciasto makaronowe 72 % [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana* 19,4 %]; nadzienie mięsne 28 % [mortadela – kiełbasa wieprzowa homogenizowana 45,3 % (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, naturalne aromaty); bułka tarta (mąka PSZENNA, sól); margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, SOJOWY, rzepakowy, woda); Prosciutto Crudo – szynka wieprzowa dojrzewająca 3,1 % (mięso wieprzowe, sól); sól; aromaty; SER topiony w proszku (MLEKO, SERWATKA (z MLEKA), sól, enzymy); przyprawy].
    (*z jaj od kur z chowu ściółkowego)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany, suszony.
    Tortellini Novelle to małe pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem mięsnym, które smakują wyśmienicie zarówno na gorąco w zupie, jak również na zimno jako składnik sałatek warzywnych, czy serowych.
    Produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości PSZENICY durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortellini Novelle jest tak smaczne. Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 14 minut w osolonej wodzie.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini.
    2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia.
    3. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przed ugotowaniem
    Wartość energetyczna: 1659 kJ/394 kcal
    Tłuszcz: 10 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
    Węglowodany: 61 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 14 g
    Sól: 2,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.

    8,40 
  • TORTELLONI SZPINAK I RICOTTA 250 g – NOVELLE

    SKŁADNIKI
    ciasto makaronowe (72 %) [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana** (19,4 %)]; nadzienie z serem Ricotta i szpinakiem (28 %) [bułka tarta (mąka PSZENNA, sól), SER Ricotta (21,5 %) (MLEKO, SERWATKA z (MLEKA), sól), szpinak 14,3 %, margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, SOJOWY, rzepakowy, woda), SER topiony w proszku (MLEKO, SERWATKA z MLEKA, sól, enzymy), sól, aromaty, przyprawy].
    (**jaja z chowu ściółkowego)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany, suszony.
    Tortelloni Novelle to małe pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem z sera ricotta i szpinakiem.
    Tortelloni Novelle produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości PSZENICY durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortelloni Novelle jest tak smaczne.
    Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 16 minut w osolonej wodzie.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini.
    2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia.
    3. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przed ugotowaniem
    Wartość energetyczna: 1538 kJ/364 kcal
    Tłuszcz: 6,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 4,2 g
    Białko: 15 g
    Sól: 1,6 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.

    8,40