Wyświetlanie 241–260 z 275 wyników
-
9,60 zł
MAKARON PENNE RAZOWY SEMOLINOWY EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1466 kJ / 349 kcal
Tłuszcz – 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 66 g
w tym cukry – 3,2 g
Błonnik – 7,7 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,90 zł
MAKARON PROTEINOWY (SEMOLINOWY Z DYNIĄ) BIO 250 g – DALLA COSTA
SKŁADNIKI
semolina z PSZENICY durum*, GLUTEN PSZENNY*, mąka z prażonych pestek dyni* 5 % (pestki dyni* 99 %, sól). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron białkowy to smaczne źródło dodatkowego białka, tak potrzebnego na diecie redukcyjnej czy w czasie budowania masy mięśniowej. Dzięki niższej zawartości cukrów i wyższej zawartości białka niż w zwykłym makaronie pomoże Ci utrzymać się na właściwej drodze do osiągnięcia celów, które sobie wyznaczasz.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować w lekko osolonej wodzie przez 10-12 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1519 kJ/359 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 3,2 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 20 g
Sól: 0,08 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
14,50 zł
MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
100 % ekologiczna mąka z ciecierzycy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 4 minuty (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1468 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 4,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 51,6 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 9,9 g
Białko: 21,2 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. -
7,50 zł
MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY) ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE
SKŁADNIKI
mąka z ciecierzycy.OPIS
Makaron Novelle z ciecierzycy jest wytwarzany w 100 % z mąki z ciecierzycy. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników.
Zawiera mangan, który przyczynia się do utrzymania zdrowych kości oraz miedź, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Makaron warzywny Novelle posiada również wysoką zawartość białka, które przyczynia się wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Jest wygodny w przygotowaniu, gdyż przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo, z którgo pochodzi. Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki.
Nasz makaron Novelle jest pyszny i zdrowy!
Spożywaj 1 porcję (100 g) dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 4 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 684 kJ/163 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 7,2 g
Białko: 10 g
Sól: <0,01 g
Fosfor: 159 mg (23 %)*
Miedź: 0,35 mg (35 %)*
Mangan: 1,21 mg (61 %)*
*dzienna referencyjna wartość spożyciaINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać GLUTEN, jajaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. -
14,70 zł
MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) RURKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
100 % ekologiczna mąka z zielonego groszku.OPIS
Makaron z zielonego groszku jest wytwarzany w 100 % z mąki z zielonego groszku. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników.
Wysoka zawartość białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień) przez 5-6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1432 kJ/342 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 10 g
Białko: 20 g
Sól: 0,08 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (maksymalnie 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. -
7,50 zł
MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE
SKŁADNIKI
mąka z zielonego groszku.OPIS
Makaron Novelle z zielonego groszku jest wytwarzany w 100 % z mąki z zielonego groszku. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników.
Zalety Makaronu Novelle z zielonego groszku:
– Zdrowy, dzięki zawartości fosforu, który pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów
– Fit, dzięki wysokiej zawartości białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej
– Wygodny, przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo z którego pochodzi
– Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki.Spożywaj 0,5 porcji (50 g ugotowanego makaronu) dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 4 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 753 kJ/178 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 7,1 g
Białko: 11 g
Sól: <0,01 g
Fosfor: 239 mg (34 %)** – dzienna referencyjna wartość spożycia fosforu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać GLUTEN (pszenica, żyto) oraz jaja.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. -
14,50 zł
MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
100 % mąka z soczewicy czerwonej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt bezglutenowy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 6-7 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1449 kJ / 342 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,35 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 8,0 g
Białko: 24 g
Sól: 0,09 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. -
7,50 zł
MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE
SKŁADNIKI
mąka z soczewicy czerwonej.OPIS
Makaron Novelle z czerwonej soczewicy jest wytwarzany w 100 % z mąki z czerwonej soczewicy. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników.
Zalety Makaronu Novelle z czerwonej soczewicy:
– Zdrowy, dzięki zawartości miedzi, która wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym
– Fit, dzięki wysokiej zawartości białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej
– Wygodny, przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo z którego pochodzi
– Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki.Spożywaj 0,5 porcji (50 g ugotowanego makaronu) dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 577 kJ/137 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 10 g
Sól: <0,01 g
Żelazo: 2,37 mg (17 %)*
Miedź: 0,33 mg (33 %)*
Mangan: 0,53 mg (27 %)** – dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać GLUTEN (pszenica, żyto) oraz jaja.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. -
30,30 zł
MAKARON RAMEN GRYCZANY Z SHIITAKE BEZGLUTENOWY BIO 280 g – TERRASANA
SKŁADNIKI
mąka gryczana* (80 %), mąka z ryżu brązowego*, grzyby shiitake* (2 %) woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będzie gotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1447 kJ/342 kcal
Tłuszcz – 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 62,7 g
w tym cukry – 2,3 g
Błonnik – 9,1 g
Białko – 11,6 g
Sól – 0,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNEZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
29,50 zł
MAKARON RAMEN Z RYŻU BRĄZOWEGO BEZGLUTENOWY BIO 280 g – TERRASANA
SKŁADNIKI
mąka z ryżu brązowego*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będzie gotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1485 kJ/351 kcal
Tłuszcz – 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 71,9 g
w tym cukry – 0,8 g
Błonnik – 4,6 g
Białko – 7,2 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać NASIONA SEZAMU, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNEZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
35,70 zł
MAKARON RAMEN Z RYŻU CZARNEGO BEZGLUTENOWY BIO 280 g – TERRASANA
SKŁADNIKI
mąka z ryżu czarnego* (55 %), mąka z ryżu brązowego*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będzie gotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1472 kJ/348 kcal
Tłuszcz – 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 69 g
w tym cukry – 0,9 g
Błonnik – 4,2 g
Białko – 8,6 g
Sól – 0,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNEZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
11,20 zł
MAKARON RYŻOWY PENNE RAZOWY EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – ALB GOLD
SKŁADNIKI
mąka z ryżu brązowego* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować ok. 9 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1546 kJ/365 kcal
Tłuszcz: 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 8,5 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem. -
9,70 zł
MAKARON SEMOLINOWY FARFALLE (KOKARDKI) EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna – 1478 kJ / 352 kcal
Tłuszcz – 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 73 g
w tym cukry – 3,1 g
Błonnik – 2,9 g
Białko – 11 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,70 zł
MAKARON SEMOLINOWY FUSILLI EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcal
Tłuszcz – 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 72 g
w tym cukry – 2,5 g
Błonnik – 3,0 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
7,70 zł
MAKARON SEMOLINOWY GNIAZDA TAGLIATELLE EKOLOGICZNY 250G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcal
Tłuszcz – 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 72 g
w tym cukry – 2,5 g
Błonnik – 3,0 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
27,90 zł
MAKARON SOBA (GRYCZANY) BIO 200 g – TERRASANA
SKŁADNIKI
mąka gryczana* (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron może być bazą do dań z woka , zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 5-6 minut. Odcedź makaron na sitku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1496 kJ / 353 kcal
Tłuszcz – 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 66,1 g
w tym cukry – 1,1 g
Błonnik – 5,9 g
Białko – 10,9 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTENZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.