Wyświetlanie wszystkich wyników: 46

  • .MAKARON (ORKISZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g- ALB-GOL

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 7 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 74 g
    w tym cukry: 3,1 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 11 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,90 
  • .Makaron orkiszowy kolanko małe jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy kolanko małe jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy kolanko małe jasny, jajeczny 400g – Orvita
    5615

    16,70 
  • .Makaron orkiszowy muszelka jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy muszelka jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy muszelka jasny, jajeczny 400g – Orvita
    5614

    16,70 
  • .Makaron orkiszowy nitka rosołowa jasny,jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy nitka rosołowa jasny,jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy nitka rosołowa jasny,jajeczny 400g – Orvita
    5610

    16,70 
  • .Makaron orkiszowy Rigatoni jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy Rigatoni jasny, jajeczny 400g – Orvita

    .Makaron orkiszowy Rigatoni jasny, jajeczny 400g – Orvita
    5612

    16,70 
  • MAKARON (ORKISZOWY JAJECZNY) WSTĄŻKA BIO 250 g – ALB-GOLD

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630, JAJA* (10 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 8 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1577 kJ/372 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem.

    9,90 
  • MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) GNIAZDA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* razowa typ 2000 (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka z której wyrabiany jest makaron Bartolini orkiszowy, uzyskiwana jest wyłącznie z pełnego przemiału ziarna ORKISZU – łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 668 kJ/158 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 4,4 g
    Białko: 6,2 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,40 
  • MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g – ALB-GOLD

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 8 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1452 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 62 g
    w tym cukry: 3,3 g
    Błonnik: 11 g
    Białko: 13 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,30 
  • MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ razowa typ 2000.

    OPIS
    Makaron ten wyrabiamy z mąki uzyskanej z pełnego przemiału ziarna ORKISZU – łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.
    Ziarna ORKISZU użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw.
    Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z brązu, nadają makaronowi chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przeleganie sosu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować ok. 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g ugotowanego produktu
    Wartość energetyczna: 668 kJ/158 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 4,4 g
    Białko: 6,2 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,10 
  • MAKARON (ORKISZOWY) SPAGHETTI LUKSUSOWY BIO 250 g – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    OPIS
    Spaghetti luksusowe makaron ekologiczny, z białej maki ORKISZowej, bez dodatku soli i jaj.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1500 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 1,9 g
    Błonnik: 3,9 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0,015 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    16,10 
  • MAKARON (ORKISZOWY) ŚWIDERKI BIO 500 g – ALB-GOLD

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ typ 630* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować w osolonej wodzie przez 9 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 74 g
    w tym cukry: 3,1 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 11 g
    Sól: < 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,50 
  • MAKARON GNIAZDA TAGIATELLE ORKISZOWY EKOLOGICZNY 250G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ/344 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 4,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,90 
  • MAKARON ORKISZOWY JEŻYKI EKOLOGICZNY 250G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,10 
  • MAKARON ORKISZOWY JEŻYKI KOLOROWE EKOLOGICZNY Z DODATKIEM WARZYW 250G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* 97 %, woda, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 71,7 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 11,7 g
    Sól: 0,01 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,10 
  • Makaron orkiszowy krajanka prosta jasny, jajeczny 400g – Orvita

    Makaron orkiszowy krajanka prosta jasny, jajeczny 400g – Orvita

    Makaron orkiszowy krajanka prosta jasny, jajeczny 400g – Orvita
    5611

    16,70 
  • MAKARON ORKISZOWY ŁAZANKI EKOLOGICZNY 250G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,10 
  • MAKARON ORKISZOWY NITKI LUKSUSOWE EKOLOGICZNY 250G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1484 kJ / 350 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 71,7 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 11,7 g
    Sól: 0,01 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,10 
  • MAKARON ORKISZOWY NITKI ZŁOCISTE Z KURKUMĄ EKOLOGICZNY 250G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* (99,9 %), woda, kurkuma* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron z białej mąki ORKISZowej z dodatkiem kurkumy. Bez dodatku jaj i soli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1484 kJ / 350 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 71,7 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 11,7 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,10 
  • MAKARON ORKISZOWY PEŁNOZIARNISTY SPIRELLI EKOLOGICZNY 400G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g
    Węglowodany: 64 g
    w tym cukry: 5,99 g
    Błonnik: 3,85 g
    Białko: 14,4 g
    Sól: 0,015 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,10 
  • MAKARON ORKISZOWY PENNE EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1465 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 4,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,80 
  • MAKARON ORKISZOWY RAZOWY PENNE EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1539 kJ / 342 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 67 g
    w tym cukry – 2,9 g
    Błonnik – 5,7 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,00 
  • MAKARON ORKISZOWY RAZOWY SPAGETTI EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
    Wartość energetyczna – 1539 kJ/342 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 67 g
    wtym cukry – 2,9 g
    Błonnik – 5,7 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,50 
  • Makaron orkiszowy świderki, ekologiczny 250 g – Niro

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 71,7 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 11,7 g
    Sól: 0,01 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,10 
  • MAKARON ORKISZOWY TRÓJKOLOROWY ŚLIMACZKI EKOLOGICZNY 250G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* (97 %), woda, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny makaron orkiszowy ślimaczki kolorowe wyprodukowany z białej mąki ORKISZowej z dodatkiem ekologicznych warzyw. Nie zawiera jaj i soli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 – 10 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1500 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 1,9 g
    Błonnik: 3,9 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0,015 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    16,10 
  • MAKARON ORKISZOWY WSTĄŻKI EKOLOGICZNY 250G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,10 
  • MAKARON ORKISZOWY WSTĄŻKI SZPINAKOWE EKOLOGICZNY 250G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* (97 %), woda, szpinak* (*certyfikowany składnikekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g
    Węglowodany: 64 g
    w tym cukry: 5,99 g
    Błonnik: 3,85 g
    Białko: 14,4 g
    Sól: 0,015 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,10 
  • MAKARON PEŁNOZIARNISTY ORKISZOWY NITKI EKOLOGICZNY 400G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7-10 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g
    Węglowodany: 64 g
    w tym cukry: 5,99 g
    Błonnik: 3,85 g
    Białko: 14,4 g
    Sól: 0,015 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,10 
  • MAKARON PEŁNOZIARNISTY ORKISZOWY SPAGHETTI EKOLOGICZNY 400G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7-10 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1409 kJ/332 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 64 g
    w tym cukry: 5,9 g
    Błonnik: 3,8 g
    Białko: 14 g
    Sól: 0,015 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,10 
  • MAKARON SPAGHETTI ORKISZOWY EKOLOGICZNY 500G 100% FARRO ITALIANO – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 4,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,60