Wyświetlanie wszystkich wyników: 46
-
12,90 zł
.MAKARON (ORKISZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g- ALB-GOL
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować ok. 7 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 74 g
w tym cukry: 3,1 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 11 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,70 zł
.Makaron orkiszowy kolanko małe jasny, jajeczny 400g – Orvita
.Makaron orkiszowy kolanko małe jasny, jajeczny 400g – Orvita
5615 -
16,70 zł
.Makaron orkiszowy muszelka jasny, jajeczny 400g – Orvita
.Makaron orkiszowy muszelka jasny, jajeczny 400g – Orvita
5614 -
16,70 zł
.Makaron orkiszowy nitka rosołowa jasny,jajeczny 400g – Orvita
.Makaron orkiszowy nitka rosołowa jasny,jajeczny 400g – Orvita
5610 -
16,70 zł
.Makaron orkiszowy Rigatoni jasny, jajeczny 400g – Orvita
.Makaron orkiszowy Rigatoni jasny, jajeczny 400g – Orvita
5612 -
9,90 zł
MAKARON (ORKISZOWY JAJECZNY) WSTĄŻKA BIO 250 g – ALB-GOLD
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630, JAJA* (10 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować ok. 8 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1577 kJ/372 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 13 g
Sól: 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem. -
7,40 zł
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) GNIAZDA BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* razowa typ 2000 (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mąka z której wyrabiany jest makaron Bartolini orkiszowy, uzyskiwana jest wyłącznie z pełnego przemiału ziarna ORKISZU – łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 668 kJ/158 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. -
12,30 zł
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g – ALB-GOLD
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować ok. 8 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1452 kJ/344 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 62 g
w tym cukry: 3,3 g
Błonnik: 11 g
Białko: 13 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
7,10 zł
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ razowa typ 2000.OPIS
Makaron ten wyrabiamy z mąki uzyskanej z pełnego przemiału ziarna ORKISZU – łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.
Ziarna ORKISZU użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw.
Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z brązu, nadają makaronowi chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przeleganie sosu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować ok. 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g ugotowanego produktu
Wartość energetyczna: 668 kJ/158 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. -
16,10 zł
MAKARON (ORKISZOWY) SPAGHETTI LUKSUSOWY BIO 250 g – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7 minut.OPIS
Spaghetti luksusowe makaron ekologiczny, z białej maki ORKISZowej, bez dodatku soli i jaj.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1500 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 11 g
Sól: 0,015 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
12,50 zł
MAKARON (ORKISZOWY) ŚWIDERKI BIO 500 g – ALB-GOLD
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ typ 630* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować w osolonej wodzie przez 9 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 74 g
w tym cukry: 3,1 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 11 g
Sól: < 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
11,90 zł
MAKARON GNIAZDA TAGIATELLE ORKISZOWY EKOLOGICZNY 250G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1445 kJ/344 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 2,2 g
Błonnik – 4,0 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,10 zł
MAKARON ORKISZOWY JEŻYKI EKOLOGICZNY 250G – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 12 g
Sól: 0,01 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,10 zł
MAKARON ORKISZOWY JEŻYKI KOLOROWE EKOLOGICZNY Z DODATKIEM WARZYW 250G – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* 97 %, woda, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 71,7 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 11,7 g
Sól: 0,01 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,70 zł
Makaron orkiszowy krajanka prosta jasny, jajeczny 400g – Orvita
Makaron orkiszowy krajanka prosta jasny, jajeczny 400g – Orvita
5611 -
16,10 zł
MAKARON ORKISZOWY ŁAZANKI EKOLOGICZNY 250G – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 12 g
Sól: 0,01 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,10 zł
MAKARON ORKISZOWY NITKI LUKSUSOWE EKOLOGICZNY 250G – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1484 kJ / 350 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 71,7 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 11,7 g
Sól: 0,01 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,10 zł
MAKARON ORKISZOWY NITKI ZŁOCISTE Z KURKUMĄ EKOLOGICZNY 250G – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* (99,9 %), woda, kurkuma* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron z białej mąki ORKISZowej z dodatkiem kurkumy. Bez dodatku jaj i soli.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1484 kJ / 350 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 71,7 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 11,7 g
Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,10 zł
MAKARON ORKISZOWY PEŁNOZIARNISTY SPIRELLI EKOLOGICZNY 400G – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g
Węglowodany: 64 g
w tym cukry: 5,99 g
Błonnik: 3,85 g
Białko: 14,4 g
Sól: 0,015 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,80 zł
MAKARON ORKISZOWY PENNE EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1465 kJ / 344 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 2,2 g
Błonnik – 4,0 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,00 zł
MAKARON ORKISZOWY RAZOWY PENNE EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1539 kJ / 342 kcal
Tłuszcz – 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 67 g
w tym cukry – 2,9 g
Błonnik – 5,7 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
14,50 zł
MAKARON ORKISZOWY RAZOWY SPAGETTI EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna – 1539 kJ/342 kcal
Tłuszcz – 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 67 g
wtym cukry – 2,9 g
Błonnik – 5,7 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,10 zł
Makaron orkiszowy świderki, ekologiczny 250 g – Niro
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 71,7 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 11,7 g
Sól: 0,01 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,10 zł
MAKARON ORKISZOWY TRÓJKOLOROWY ŚLIMACZKI EKOLOGICZNY 250G – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* (97 %), woda, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny makaron orkiszowy ślimaczki kolorowe wyprodukowany z białej mąki ORKISZowej z dodatkiem ekologicznych warzyw. Nie zawiera jaj i soli.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7 – 10 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1500 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 11 g
Sól: 0,015 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
16,10 zł
MAKARON ORKISZOWY WSTĄŻKI EKOLOGICZNY 250G – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 12 g
Sól: 0,01 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,10 zł
MAKARON ORKISZOWY WSTĄŻKI SZPINAKOWE EKOLOGICZNY 250G – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* (97 %), woda, szpinak* (*certyfikowany składnikekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g
Węglowodany: 64 g
w tym cukry: 5,99 g
Błonnik: 3,85 g
Białko: 14,4 g
Sól: 0,015 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,10 zł
MAKARON PEŁNOZIARNISTY ORKISZOWY NITKI EKOLOGICZNY 400G – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7-10 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g
Węglowodany: 64 g
w tym cukry: 5,99 g
Błonnik: 3,85 g
Białko: 14,4 g
Sól: 0,015 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,10 zł
MAKARON PEŁNOZIARNISTY ORKISZOWY SPAGHETTI EKOLOGICZNY 400G – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7-10 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1409 kJ/332 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 64 g
w tym cukry: 5,9 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: 14 g
Sól: 0,015 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,60 zł
MAKARON SPAGHETTI ORKISZOWY EKOLOGICZNY 500G 100% FARRO ITALIANO – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1445 kJ / 344 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 2,2 g
Błonnik – 4,0 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.