Wyświetlanie 1–20 z 38 wyników
-
12,90 zł
.MAKARON (ORKISZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g- ALB-GOL
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować ok. 7 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 74 g
w tym cukry: 3,1 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 11 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,70 zł
MAKARON (ORKISZOWY JAJECZNY) NITKA BIO 250 g – ALB GOLD
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ typ 630*, JAJA* (10 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron idealny do zup. Nadaje się również do sałatek oraz dań azjatyckichSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować ok. 6 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1577 kJ / 372 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 13 g
Sól: 0,04 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem. -
9,90 zł
MAKARON (ORKISZOWY JAJECZNY) WSTĄŻKA BIO 250 g – ALB-GOLD
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630, JAJA* (10 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować ok. 8 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1577 kJ/372 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 13 g
Sól: 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem. -
15,10 zł
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY TRÓJKOLOROWY) MUSZELKI BIO 400 g – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* 97 %, woda, szpinak*, papryka*, kurkuma*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Nasze makarony wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, pochodzącej z pełnego przemiału ziarna, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu składniki odżywcze.
Mąka do produkcji makaronu mielona jest w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego.
Nasz makaron nie zawiera jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan, osób stosujących dietę bezsolną oraz osób uczulonych na żółtko JAJA kurzego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7-10 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1457 kJ/345 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 60,3 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 10 g
Białko: 17 g
Sól: 0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
7,20 zł
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) GNIAZDA BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* razowa typ 2000 (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mąka z której wyrabiany jest makaron Bartolini orkiszowy, uzyskiwana jest wyłącznie z pełnego przemiału ziarna ORKISZU – łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 668 kJ/158 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. -
12,30 zł
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g – ALB-GOLD
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować ok. 8 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1452 kJ/344 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 62 g
w tym cukry: 3,3 g
Błonnik: 11 g
Białko: 13 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
7,20 zł
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ razowa typ 2000.OPIS
Makaron ten wyrabiamy z mąki uzyskanej z pełnego przemiału ziarna ORKISZU – łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.
Ziarna ORKISZU użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw.
Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z brązu, nadają makaronowi chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przeleganie sosu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować ok. 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g ugotowanego produktu
Wartość energetyczna: 668 kJ/158 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. -
15,10 zł
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) WSTĄŻKI BIO 400 g – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Nasze makarony wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, pochodzącej z pełnego przemiału ziarna, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu człowieka składniki odżywcze.
Mąka do produkcji makaronu mielona jest w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego.
Nasz makaron nie zawiera jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan, osób stosujących dietę bezsolną oraz osób uczulonych na żółtko JAJA kurzego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7-10 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1457 kJ/345 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 60,3 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 10 g
Białko: 17 g
Sól: 0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
15,50 zł
MAKARON (ORKISZOWY Z BAZYLIĄ) WSTĄŻKI BIO 250 g – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* (99 %), bazylia kruszona*, woda. (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron wstążki z bazylią wytwarzany jest z ekologicznej białej mąki ORKISZOWEJ i pokruszonej bazyli pochodzącej z upraw ekologicznych. Optymalne połączenie ORKISZU i bazyli nadaje makaronowi świeży śródziemnomorski smak i charakter.
Nasz makaron nie zawiera jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan, osób stosujących dietę bezsolną oraz osób uczulonych na żółtko JAJA kurzego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7 minutWARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1456 kJ/344 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 3,7 g
Białko: 12,5 g
Sól: 0,01 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
15,10 zł
MAKARON (ORKISZOWY) SPAGHETTI LUKSUSOWY BIO 250 g – NIRO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 7 minut.OPIS
Spaghetti luksusowe makaron ekologiczny, z białej maki ORKISZowej, bez dodatku soli i jaj.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1500 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 11 g
Sól: 0,015 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
11,90 zł
MAKARON GNIAZDA TAGIATELLE ORKISZOWY EKOLOGICZNY 250G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1445 kJ/344 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 2,2 g
Błonnik – 4,0 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,50 zł
MAKARON NOODLE ORKISZOWY EKOLOGICZNY 250G – ALB-GOLD
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować ok. 5 minut lub zalać wrzątkiem i trzymać pod przykryciem ok. 9 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1538 kJ / 362 kcal
Tłuszcz: 2,1 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 71 g
W tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 13 g
Sól: 0,03 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJAZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem