Wyświetlanie 1–20 z 38 wyników

  • .MAKARON (ORKISZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g- ALB-GOL

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 7 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 74 g
    w tym cukry: 3,1 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 11 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,90 
  • MAKARON (ORKISZOWY JAJECZNY) NITKA BIO 250 g – ALB GOLD

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ typ 630*, JAJA* (10 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron idealny do zup. Nadaje się również do sałatek oraz dań azjatyckich

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 6 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1577 kJ / 372 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem.

    9,70 
  • MAKARON (ORKISZOWY JAJECZNY) WSTĄŻKA BIO 250 g – ALB-GOLD

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630, JAJA* (10 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 8 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1577 kJ/372 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem.

    9,90 
  • MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY TRÓJKOLOROWY) MUSZELKI BIO 400 g – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* 97 %, woda, szpinak*, papryka*, kurkuma*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasze makarony wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, pochodzącej z pełnego przemiału ziarna, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu składniki odżywcze.
    Mąka do produkcji makaronu mielona jest w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego.
    Nasz makaron nie zawiera jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan, osób stosujących dietę bezsolną oraz osób uczulonych na żółtko JAJA kurzego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7-10 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1457 kJ/345 kcal
    Tłuszcz: 1,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 60,3 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 17 g
    Sól: 0,02 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,10 
  • MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) GNIAZDA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* razowa typ 2000 (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka z której wyrabiany jest makaron Bartolini orkiszowy, uzyskiwana jest wyłącznie z pełnego przemiału ziarna ORKISZU – łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 668 kJ/158 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 4,4 g
    Białko: 6,2 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,20 
  • MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g – ALB-GOLD

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 8 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1452 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 62 g
    w tym cukry: 3,3 g
    Błonnik: 11 g
    Białko: 13 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,30 
  • MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ razowa typ 2000.

    OPIS
    Makaron ten wyrabiamy z mąki uzyskanej z pełnego przemiału ziarna ORKISZU – łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.
    Ziarna ORKISZU użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw.
    Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z brązu, nadają makaronowi chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przeleganie sosu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować ok. 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g ugotowanego produktu
    Wartość energetyczna: 668 kJ/158 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 4,4 g
    Białko: 6,2 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,20 
  • MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 400 g – BABALSCY

    SKŁADNIKI
    100 % mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 1850, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować dostateczną ilość wody (3 litry na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego. Wrzucać stopniowo makaron i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10 min.). Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1489 kJ/352 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 62 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Błonnik: 11 g
    Białko: 14 g
    Sól: <0,025 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    13,00 
  • MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) WSTĄŻKI BIO 400 g – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasze makarony wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, pochodzącej z pełnego przemiału ziarna, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu człowieka składniki odżywcze.
    Mąka do produkcji makaronu mielona jest w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego.
    Nasz makaron nie zawiera jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan, osób stosujących dietę bezsolną oraz osób uczulonych na żółtko JAJA kurzego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7-10 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1457 kJ/345 kcal
    Tłuszcz: 1,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 60,3 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 17 g
    Sól: 0,02 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,10 
  • MAKARON (ORKISZOWY Z BAZYLIĄ) WSTĄŻKI BIO 250 g – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* (99 %), bazylia kruszona*, woda. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron wstążki z bazylią wytwarzany jest z ekologicznej białej mąki ORKISZOWEJ i pokruszonej bazyli pochodzącej z upraw ekologicznych. Optymalne połączenie ORKISZU i bazyli nadaje makaronowi świeży śródziemnomorski smak i charakter.
    Nasz makaron nie zawiera jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan, osób stosujących dietę bezsolną oraz osób uczulonych na żółtko JAJA kurzego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1456 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 69 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 3,7 g
    Białko: 12,5 g
    Sól: 0,01 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    15,50 
  • MAKARON (ORKISZOWY) SPAGHETTI LUKSUSOWY BIO 250 g – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    OPIS
    Spaghetti luksusowe makaron ekologiczny, z białej maki ORKISZowej, bez dodatku soli i jaj.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1500 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 1,9 g
    Błonnik: 3,9 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0,015 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    15,10 
  • MAKARON (ORKISZOWY) STROZZAPRETI BIO 250 g – D`ANGELO

    SKŁADNIKI
    77 % semolina z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron Strozzapreti posiada specyficzny kształt i może być wykorzystywany do sałatek, zup czy zapiekanek.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
    2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia
    3. Gotować 12 – 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
    4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
    Wartość energetyczna: 1304 kJ/308 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 64 g
    w tym cukry: 2,1 g
    Błonnik: 3,1 g
    Białko: 8,6 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SELER, MLEKO i soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,80 
  • MAKARON (ORKISZOWY) ŚWIDERKI BIO 500 g – ALB-GOLD

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ typ 630* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować w osolonej wodzie przez 9 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 74 g
    w tym cukry: 3,1 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 11 g
    Sól: < 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,70 
  • MAKARON GNIAZDA TAGIATELLE ORKISZOWY EKOLOGICZNY 250G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ/344 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 4,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,90 
  • MAKARON NOODLE ORKISZOWY EKOLOGICZNY 250G – ALB-GOLD

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 5 minut lub zalać wrzątkiem i trzymać pod przykryciem ok. 9 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1538 kJ / 362 kcal
    Tłuszcz: 2,1 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 71 g
    W tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 4,0 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać JAJA

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem

    9,50