Wyświetlanie wszystkich wyników: 19

  • MAKARON (GRYCZANY TYPU NOODLE Z BATATAMI) BEZGLUTENOWY BIO 250 g – KING SOBA

    MAKARON (GRYCZANY TYPU NOODLE Z BATATAMI) BEZGLUTENOWY BIO 250 g – KING SOBA
    SKU: 619286609014
    Ilość w opakowaniu: 12
    Waga: 0.267 kg
    Cena za kg: 51.69

    13,80 
  • MAKARON (GRYCZANY TYPU NOODLE) SOBA BIO 250 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    gryka*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makarony gryczane to nowa seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Włóż makaron do zimnej wody i podgrzej do wrzenia, następnie zmniejsz moc i gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron w durszlaku, a następnie opłucz go zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1549 kJ/ 370 kcal
    Tłuszcz: 3,0 g
    w tym kwasy nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 3,0 g
    Błonnik: 3,0 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    15,40 
  • MAKARON (GRYCZANY) DUŻE ŚWIDERKI BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysoka zawartość błonnika, źródło białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
    Źródło składników mineralnych – manganu, magnezu, fosforu oraz miedzi. Miedź pomaga w prawidłowej pigmentacji włosów i skóry.
    Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
    Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 100 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 12 – 13 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1480 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 5,0 g
    Błonnik: 8,7 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g

    Zawartość składników w 100 g produktu po ugotowaniu
    Magnez: 85,2 mg (22 %)**
    Fosfor: 174 mg (25 %)**
    Mangan: 0,92 mg (46 %)**
    Miedź: 0,23 mg (23 %)**

    ** dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    12,10 
  • MAKARON (GRYCZANY) GNIAZDA WSTĄŻKI BIO 250 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    makaron gotować w osolonej wodzie przez około 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1480 kJ / 350 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Weglowodany: 65 g
    w tym cukry: 5,0 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,30 
  • MAKARON (GRYCZANY) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – ALB-GOLD

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 8 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1497 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 1,4 g
    Błonnik: 9,2 g
    Białko: 12 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem.

    12,80 
  • MAKARON (GRYCZANY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – RAPUNZEL

    SKŁADNIKI
    ekologiczna pełnoziarnista mąka gryczana.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 100 g makaronu i sól. Gotować ok. 8 minut od czasu do czasu mieszając. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1497 kJ / 354 kcal
    Tłuszcz – 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 65 g
    w tym cukry – 1,4 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,01 g
    Tiamina: 0,52 mg (47 %)**
    Magnez: 225 mg (60 %)**
    Cynk: 2,6 mg (26 %)** 
    **dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    16,00 
  • MAKARON (GRYCZANY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 500 g – ALB GOLD (ALB NATUR)

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 9 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1497 kJ/354 kcal
    Tłuszcz – 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 65 g
    w tym cukry – 1,4 g
    Błonnik – 9,2 g
    Białko – 12 g
    Sól – <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    19,10 
  • MAKARON (GRYCZANY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – ALB GOLD (ALB NATUR)

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana razowa* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 8 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1497 kJ / 354 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 1,4 g
    Białko: 12 g
    Sól: < 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem.

    12,10 
  • MAKARON (GRYCZANY) ŚWIDERKI FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – APOTHEKE

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100g makaronu na 1 litr wody) przez 4 minuty, od czasu do czasu mieszając, a następnie odstawić na 3 minuty. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1512 kJ/356 kcal
    Tłuszcz: 3,4 g
    w tym kwasy nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 78 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 7,5 g
    Sól: 0,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 ℃ i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

    11,30 
  • MAKARON GRYCZANY Z BATATAMI EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana*, mąka ze słodkich ziemniaków (batatów)* 5 %, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4 minuty, odcedź makaron na sitku.

    WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
    Tłuszcz – 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 65,5 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 5,5 g
    Białko – 10,9 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,00