Wyświetlanie wszystkich wyników: 19
-
13,80 zł
MAKARON (GRYCZANY TYPU NOODLE Z BATATAMI) BEZGLUTENOWY BIO 250 g – KING SOBA
MAKARON (GRYCZANY TYPU NOODLE Z BATATAMI) BEZGLUTENOWY BIO 250 g – KING SOBA
SKU: 619286609014
Ilość w opakowaniu: 12
Waga: 0.267 kg
Cena za kg: 51.69 -
15,40 zł
MAKARON (GRYCZANY TYPU NOODLE) SOBA BIO 250 g – DIET-FOOD
SKŁADNIKI
gryka*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makarony gryczane to nowa seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Włóż makaron do zimnej wody i podgrzej do wrzenia, następnie zmniejsz moc i gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron w durszlaku, a następnie opłucz go zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1549 kJ/ 370 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 3,0 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 13 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. -
12,10 zł
MAKARON (GRYCZANY) DUŻE ŚWIDERKI BIO 250 g – BARTOLINI
SKŁADNIKI
100 % mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wysoka zawartość błonnika, źródło białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
Źródło składników mineralnych – manganu, magnezu, fosforu oraz miedzi. Miedź pomaga w prawidłowej pigmentacji włosów i skóry.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 100 g.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 12 – 13 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1480 kJ/350 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 5,0 g
Błonnik: 8,7 g
Białko: 12 g
Sól: 0,01 gZawartość składników w 100 g produktu po ugotowaniu
Magnez: 85,2 mg (22 %)**
Fosfor: 174 mg (25 %)**
Mangan: 0,92 mg (46 %)**
Miedź: 0,23 mg (23 %)**** dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. -
11,30 zł
MAKARON (GRYCZANY) GNIAZDA WSTĄŻKI BIO 250 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka gryczanaSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
makaron gotować w osolonej wodzie przez około 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1480 kJ / 350 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Weglowodany: 65 g
w tym cukry: 5,0 g
Białko: 12 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
12,80 zł
MAKARON (GRYCZANY) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – ALB-GOLD
SKŁADNIKI
mąka gryczana* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować ok. 8 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1497 kJ/354 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 1,4 g
Błonnik: 9,2 g
Białko: 12 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem. -
16,00 zł
MAKARON (GRYCZANY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – RAPUNZEL
SKŁADNIKI
ekologiczna pełnoziarnista mąka gryczana.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 100 g makaronu i sól. Gotować ok. 8 minut od czasu do czasu mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1497 kJ / 354 kcal
Tłuszcz – 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 65 g
w tym cukry – 1,4 g
Białko – 12 g
Sól – 0,01 g
Tiamina: 0,52 mg (47 %)**
Magnez: 225 mg (60 %)**
Cynk: 2,6 mg (26 %)**
**dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu -
19,10 zł
MAKARON (GRYCZANY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 500 g – ALB GOLD (ALB NATUR)
SKŁADNIKI
mąka gryczana* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować ok. 9 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1497 kJ/354 kcal
Tłuszcz – 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 65 g
w tym cukry – 1,4 g
Błonnik – 9,2 g
Białko – 12 g
Sól – <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. -
12,10 zł
MAKARON (GRYCZANY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – ALB GOLD (ALB NATUR)
SKŁADNIKI
mąka gryczana razowa* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować ok. 8 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1497 kJ / 354 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 1,4 g
Białko: 12 g
Sól: < 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem. -
11,30 zł
MAKARON (GRYCZANY) ŚWIDERKI FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – APOTHEKE
SKŁADNIKI
mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100g makaronu na 1 litr wody) przez 4 minuty, od czasu do czasu mieszając, a następnie odstawić na 3 minuty. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1512 kJ/356 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 78 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 7,5 g
Sól: 0,25 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 ℃ i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych. -
17,00 zł
MAKARON GRYCZANY Z BATATAMI EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – TERRASANA
SKŁADNIKI
mąka gryczana*, mąka ze słodkich ziemniaków (batatów)* 5 %, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4 minuty, odcedź makaron na sitku.WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
Tłuszcz – 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
Węglowodany – 65,5 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 5,5 g
Białko – 10,9 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNEZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.