Wyświetlanie 1–70 z 93 wyników

  • 6 mc MAKARON Z PŁASKURKI GWIAZDKI Z WITAMINĄ B1 BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki* , witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Odpowiedni dla dzieci od 6 miesiąca życia po konsultacji z pediatrą.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Czas gotowania 6-8 minut w zależności od wymaganej konsystencji

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1495 kJ/356 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 2,4 g
    Błonnik – 3,1 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g
    Tiamina – 1,0 mg (200 %)**

    **Wartość Referencyjna dla etykietowania składników pokarmowych dla żywności przeznaczonej dla niemowląt i małych dzieci

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,20 
  • MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.
    Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i świeże JAJA z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 3,1 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,04 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 4 – 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,20 
  • MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA BIO 250 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 – 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 litr wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Weglowodany: 73 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 3,1 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ i GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,60 
  • MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA CIENKA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %.(*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.
    Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i świeże JAJA z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować ok. 4 – 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1569 kJ/370 kcal
    Tłuszcz – 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 73 g
    w tym cukry – 2,3 g
    Błonnik – 3,1 g
    Białko – 13 g
    Sól – 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,20 
  • MAKARON (2-JAJECZNY) WSTĄŻKA BIO 250 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 – 8 min, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1569 kJ / 370 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Weglowodany: 73 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik : 3,1 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: SOJĘ i GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,60 
  • MAKARON (PSZENNO – GRYCZANY) SOBA BIO 250 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA*, prażona mąka gryczana* (5 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody (1 litr wody na 100 g makaronu). Gotować na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając.
    Czas gotowania : 5-6 minut. Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie.
    Podawać z orientalnymi warzywami i japońskimi przyprawami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1403 kJ/331 kcal
    Tłuszcz: 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 4,5 g
    Białko: 10 g
    Sól: 1,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,40 
  • MAKARON (PSZENNY) 5-SMAKOWY DLA DZIECI MOTOMANIAKI 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.

    OPIS
    Kolorowy makaron dla małych motomaniaków, dlaczego nie?
    – apetyczny: formą przypomina kolorowe wehikuły, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu
    – naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw i przypraw tj. burak, pomidor, szpinak i kurkuma
    – uwielbiany przez dzieci, które mogą zajadać się nim w swoich ulubionych zupkach, obiadkach czy deserkach przyrządzanych z dodatkiem śmietanki, świeżych owoców, miodu czy cukru

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 8 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1527 kJ/360 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 3,9 g
    Błonnik – 3,6 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ i nasiona sezamu.

    UWAGA
    Z tyłu opakowania jest rysunek do pomalowania przez dzieci!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    6,40 
  • MAKARON (SEMOLINOWY JAJECZNY) TAGLIATELLE BIO 250 g – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    (semolina) mąka z PSZENICY durum*, JAJA* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Dodać makaron do wrzącej wody. Gotować przez 6 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1540 kJ / 364 kcal
    Tłuszcz: 4,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 67,5 g
    w tym cukry: 2,4 g
    Błonnik: 3,0 g
    Białko: 14,0 g
    Sól: 0,12 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,90 
  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) FIT ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE

    SKŁADNIKI
    mąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), inulina z korzenia cykorii podróżnik (6 %), błonnik OWSIANY, łuska babki płesznik, wapń, magnez.

    OPIS
    Wapń i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
    Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych.
    Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.
    37 IG przy 5 minutowym czasie gotowania.

    Czy wiesz, że…?
    Nadwaga i otyłość to jedne z największych zagrożeń zdrowotnych i cywilizacyjnych na świecie.
    Otyłość jest chorobą przewlekłą, która nieleczona może powodować wiele schorzeń, takich jak nadciśnienie, choroby serca i układu sercowo-naczyniowego, cukrzycę, stłuszczenie wątroby.
    Stanem, który poprzedza otyłość i którego nie powinno się bagatelizować jest nadwaga.
    Aby zachować prawidłowy rozwój i stan organizmu należy regularnie dostarczać organizmowi wraz z pożywieniem odpowiedniej ilości składników odżywczych oraz zwiększyć aktywność fizyczną.
    1 porcja makaronu (100 g) pomoże zrealizować Twoje dzienne zapotrzebowanie na wapń i magnez.
    Zalecany stosunek wapnia do magnezu w diecie powinien wynosić 2:1, czyli tak jak w naszym makaronie.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1.Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
    2.Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
    3.Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    4.Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
    Wartość energetyczna: 711 kJ / 168 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 31 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 6,3 g
    Białko: 6,3 g
    Sól: <0,01 g
    Wapń: 204 mg (26%*)
    Magnez: 95,1 mg (25 %*)
    *dzienna referencyjna wartość spożycia

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA, GORCZYCĘ i nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    7,60 
  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) FUSILLI BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1466 kJ / 349 kcal
    Tłuszcz – 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 66 g
    w tym cukry – 3,2 g
    Błonnik – 7,7 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,60 
  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) LASAGNE BIO 250 g – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Lasagne to jedno z najbardziej znanych dań kuchni włoskiej.

    Propozycja podania:
    Płaty na lasagne nie wymagają wcześniejszego gotowania. Nagrzej piekarnik do 200 ℃. Natłuść formę i ułóż pierwszą warstwę lasagne – wzdłuż dłuższej krawędzi. Równomiernie rozsmaruj sos beszamel lub sos pomidorowy. Powtórz czynności, układając płaty lasagne i sos, aż do wykorzystania wszystkich składników. Upewnij się, że górną warstwę stanowią płaty lasagne, które są pokryte sosem i serem. Piecz lasagne przez 35 minut, aż nabierze złocistobrązowego koloru.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1530 kJ /361 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 2,8 g
    Błonnik: 8,0 g
    Białko: 12 g
    Sól: <0,05 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać JAJA, GORCZYCĘ i soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    8,30 
  • MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) DISNEY MICKEY BIO 300 g – DALLA COSTA

    SKŁADNIKI
    (semolina) mąka z PSZENICY durum*, 1,5 % suszony szpinak*, 1,5 % suszone pomidory*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konsumentów (od 3 roku życia).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7-9 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1513 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 4,0 g
    Błonnik: 4,0 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym, zacienionym i suchym miejscu.

    8,00 
  • MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) FUSILLI BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum*, mąka z PSZENICY durum* z suszonymi pomidorami* (3 %), mąka z PSZENICY durum* z suszonym szpinakiem* (2 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1470 kJ / 350 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 71 g
    w tym cukry – 2,9 g
    Błonnik – 3,5 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,10 
  • MAKARON (SEMOLINOWY Z ALGAMI MORSKIMI) GNIAZDA TAGLIATELLE BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum*), algi morskie* (spirulina) 3% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealny do dań z owoców morza i ryb.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 8 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 740 kJ/175 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 34 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 2,0 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,40 
  • MAKARON (SEMOLINOWY Z ALGAMI MORSKIMI) ŚWIDERKI 300 g – BARTOLINI (ARTISAN PASTA)

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum), algi morskie (spirulina) 3 %.

    OPIS
    Makaron rzemieślniczy, tłoczony na matrycach z brązu o chropowatej powierzchni zapewniającej idealne przyleganie sosów.
    Idealny do KREWETEK, RYB, owoców morza i aglio olio.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 10 minut, al dente 8 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Nie hartować.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g ugotowanego produktu
    Wartość energetyczna: 740 kJ/175 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 34 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 2,0 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,70 
  • MAKARON (SEMOLINOWY Z SUSZONYMI WARZYWAMI) DLA DZIECI FARMA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum)*, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony*, szpinak suszony*, burak czerwony suszony*), przyprawa: kurkuma* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealny dla dzieci do zup, drugich dań.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal
    Tłuszcz: 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 3,9 g
    Błonnik: 3,6 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 8 minut, al. dente 6 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać JAJA, MLEKO, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ i SEZAM.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    6,90 
  • MAKARON (SEMOLINOWY ZE SZPINAKIEM) GNIAZDA 300 g – BARTOLINI (ARTISAN PASTA)

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum), szpinak suszony 2 %.

    OPIS
    Makaron rzemieślniczy, tłoczony na matrycach z brązu o chropowatej powierzchni zapewniającej idealne przyleganie sosów.
    Idealne do pesto rosso i klasycznej carbonary.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 8 minut, al dente 6 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g ugotowanego produktu
    Wartość energetyczna: 773 kJ / 182 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 36 g
    w tym cukry: 1,1 g
    Błonnik: 2,4 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: JAJA, SOJĘ, seler.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,70 
  • MAKARON (SEMOLINOWY ZE SZPINAKIEM) LASAGNE BIO 250 g – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum*), szpinak suszony* (2 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Lasagne to jedno z najbardziej znanych dań kuchni włoskiej.

    Propozycja podania:
    Płaty na lasagne nie wymagają wcześniejszego gotowania. Nagrzej piekarnik do 200 ℃. Natłuść naczynie żaroodporne i ułóż pierwszą warstwę lasagne. Równomiernie rozsmaruj sos beszamel lub sos pomidorowy. Powtórz czynności, układając płaty lasagne i sos, aż do wykorzystania wszystkich składników. Upewnij się, że górną warstwę stanowią płaty lasagne, które są pokryte sosem i serem. Piecz lasagne przez 35 minut, aż nabierze złocistobrązowego koloru.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1507 kJ /356 kcal
    Tłuszcz: 1,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 70,5 g
    w tym cukry: 2,8 g
    Błonnik: 3,7 g
    Białko: 12 g
    Sól: <0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać JAJA i soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    8,30 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) 5-SMAKOWY DUŻE MUSZLE 300 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum), warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.

    OPIS
    Makaron w kształcie muszli. Idealny do nadziewania, lekkich sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 12 minut, al dente 10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTU
    Wartość energetyczna: 773 kJ/182 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 36 g
    w tym cukry: 1,1 g
    Błonnik: 2,4 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ i seler.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    7,60 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) 8-JAJECZNY KRAJANKA ŚREDNIA 200 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum), JAJA świeże (28,5 %).

    OPIS
    Makaron 8-jajeczny krajanka. Podstawą jest semolina – mąka z PSZENICY durum, dzięki której makaron ten nie skleja się i zachowuje doskonałą sprężystość.
    Dodatek wyłącznie świeżych jaj z lokalnej fermy nadaje makaronom naturalny smak i słoneczną barwę.
    Specjalne metody walcowania ciasta sprawiają, że kluseczki te są wyjątkowo delikatne i trzykrotnie zwiększają swą objętość po ugotowaniu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 5-6 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTU
    Wartość energetyczna: 594 kJ/141 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 24 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 1,7 g
    Białko: 5,9 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    7,40 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) CONCHIGLIE BIO 500 g – RAPUNZEL

    SKŁADNIKI
    (semolina) mąka z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Muszelki to polska nazwa makaronu conchiglie.
    Makaron powstaje z semoliny, czyli gruboziarnistej mąki otrzymywanej z wysokogatunkowej PSZENICY durum.
    Muszelki doskonale nadają się do zup oraz bardzo dobrze łączą się z sosami np. z kawałkami mięsa i warzyw. Stanowią idealny składnik zapiekanek oraz sałatek, nadając im efektowny wygląd.
    Spróbuj ich w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 l wody na 100 g makaronu, dodać makaron i sól. Gotować ok. 8 minut od czasu do czasu mieszając.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1519 kJ/358 kcal
    Tłuszcz: 1,7 g
    w tym kwasy nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 3,4 g
    Błonnik: 2,4 g
    Białko: 12 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ i soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,20 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) DLA DZIECI DINOZAURY BIO 300 g – ALB-GOLD (KID’S PASTA)

    SKŁADNIKI
    (semolina) mąka z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 8-10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1528 kJ / 360 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 3,4 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    7,60 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) DLA DZIECI FARMA BIO 300 g – ALB-GOLD (KID’S PASTA)

    SKŁADNIKI
    (semolina) mąka z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 8-10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1517 kJ / 358 kcal
    Tłuszcz: 1,7 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 72 g
    W tym cukry: 3,6 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 12 g
    Sól: < 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    7,90 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) GNIAZDA BIO 250 g – BARTOLINI

    MAKARON (SEMOLINOWY) GNIAZDA BIO 250 g – BARTOLINI
    SKU: 5901902002428
    Ilość w opakowaniu: 10
    Waga: 0.38 kg
    Cena za kg: 15.26

    5,80 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) GNIAZDA SPAGHETTI ALLA CHITARRA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum)*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealny do sosów i dań głównych. Makaron wyrabiany z semoliny, dzięki której nie skleja się i zachowuje idealną sprężystość po ugotowaniu. Do ich produkcji używana jest PSZENICA durum dojrzewająca w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu makaron ten zachowuje naturalny smak i słoneczną barwę.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 10 minut, al dente 8 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 616 kJ/145 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 29 g
    w tym cukry: < 0,5 g
    Błonnik: 1,6 g
    Białko: 5,0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać JAJA i SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    6,30 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) KOLANKA BIO 500 g – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    (semolina) mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 75,0 g
    w tym cukry: 3,3 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: 10,5 g
    Sól: < 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,00 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) LASAGNE BIO 250 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować przez 5 minut. Dodać wybrane składniki, piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 35 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1474 kJ/351 kcal
    Tłuszcz – 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 11 g
    Błonnik – 2,9 g
    Białko – 11 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,10 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) ORZO BIO 400 g – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Orzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu. Według Włochów, ziarna wyglądają jak JĘCZMIEŃ. Z tego powodu produkt nazywa się Orzo, co oznacza JĘCZMIEŃ w języku włoskim. Na Sycylii, w miejscu pochodzenia Orzo, ludzie używają tego makaronu przede wszystkim jako dodatku do zup. Ale jest jeszcze wiele innych sposobów jego przygotowania, na przykład z sosem pomidorowym lub pesto, także jako pilaw z warzywami z grilla. Doskonale nadaje się do szybkiego risotto, zwanego orzotto.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 3,3 g
    Białko: 10,5 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,70 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 5 kg – HORECA (ALCE NERO)

    MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 5 kg – HORECA (ALCE NERO)
    SKU: 8009004811263
    Ilość w opakowaniu: 2
    Waga: 5.05 kg
    Cena za kg: 16.02

    80,90 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    (semolina) mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1478 kJ / 352 kcal
    Tłuszcz – 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 73 g
    w tym cukry – 3,1 g
    Błonnik – 2,9 g
    Białko – 11 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,00 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum*), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1478 kJ/352 kcal
    Tłuszcz – 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 73 g
    w tym cukry – 3,1 g
    Błonnik – 2,9 g
    Białko – 11 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,90 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI BIO 6 kg – HORECA

    MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI BIO 6 kg – HORECA
    SKU: 8015602020006
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 6.01 kg
    Cena za kg: 16.32

    98,10 
  • MAKARON (SEMOLINOWY) ŚWIDERKI BIO 6 kg – HORECA

    MAKARON (SEMOLINOWY) ŚWIDERKI BIO 6 kg – HORECA
    SKU: 8015602020020
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 6.01 kg
    Cena za kg: 16.51

    130,70 
  • MAKARON (Z JAJ PERLICZYCH) KRAJANKA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA perlicze świeże (5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    JAJA, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od perliczek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie – bezpośrednio z małych mazowieckich gospodarstw.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 687 kJ/162 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 31 g
    w tym cukry: 1,6 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 6,1 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    7,70 
  • MAKARON (Z PŁASKURKI RAZOWY) FUSILLI BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1539 kJ/342 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 67 g
    w tym cukry – 2,9 g
    Błonnik – 5,7 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,50 
  • MAKARON (Z PŁASKURKI) FUSILLI BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ/344 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 4,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,80 
  • MAKARON (Z PSZENICY DURUM) FUSILLI BIO 500 g – VITALIANA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna semolina z PSZENICY durum 100 %.

    OPIS
    Źródło białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    makaron gotować w osolonej wodzie przez 8-9 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1499 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 2,9 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ I gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

    9,90 
  • MAKARON (Z PSZENICY DURUM) SPAGHETTI BIO 500 g- VITALIANA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna semolina z PSZENICY durum 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    makaron gotować w osolonej wodzie przez 8-10 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1499 kJ/354 kcal
    Tłuszcz : 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 2,9 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać sojęi gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

    9,90