Wyświetlanie 1–20 z 83 wyników

  • 6 mc MAKARON Z PŁASKURKI GWIAZDKI Z WITAMINĄ B1 BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki* , witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Odpowiedni dla dzieci od 6 miesiąca życia po konsultacji z pediatrą.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Czas gotowania 6-8 minut w zależności od wymaganej konsystencji

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1495 kJ/356 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 2,4 g
    Błonnik – 3,1 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g
    Tiamina – 1,0 mg (200 %)**

    **Wartość Referencyjna dla etykietowania składników pokarmowych dla żywności przeznaczonej dla niemowląt i małych dzieci

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,20 
  • MĄKA Z SAMOPSZY BIO 400 g – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY samopszy* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna samopszy ekologicznej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1361 kJ/325 kcal
    Tłuszcz: 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 58 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 9,0 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,003 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Na tej samej linii produkcyjnej wytwarza się produkty z ŻYTA, owsa, PSZENICY ORKISZ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,90 
  • MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.
    Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i świeże JAJA z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 3,1 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,04 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 4 – 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,20 
  • MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA BIO 250 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 – 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 litr wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Weglowodany: 73 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,60 
  • MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA CIENKA BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %.(*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.
    Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i świeże JAJA z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować ok. 4 – 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1569 kJ/370 kcal
    Tłuszcz – 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 73 g
    w tym cukry – 2,3 g
    Błonnik – 3,1 g
    Białko – 13 g
    Sól – 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    7,20 
  • MAKARON (2-JAJECZNY) WSTĄŻKA BIO 250 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 – 8 min, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1569 kJ / 370 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Weglowodany: 73 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,60 
  • MAKARON (PSZENNO – GRYCZANY) SOBA BIO 250 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA*, prażona mąka gryczana* (5 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody (1 litr wody na 100 g makaronu). Gotować na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając.
    Czas gotowania : 5-6 minut. Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie.
    Podawać z orientalnymi warzywami i japońskimi przyprawami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1403 kJ/331 kcal
    Tłuszcz: 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 4,5 g
    Białko: 10 g
    Sól: 1,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,40 
  • MAKARON (PSZENNY) 5-SMAKOWY DLA DZIECI MOTOMANIAKI 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.

    OPIS
    Kolorowy makaron dla małych motomaniaków, dlaczego nie?
    – apetyczny: formą przypomina kolorowe wehikuły, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu
    – naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw i przypraw tj. burak, pomidor, szpinak i kurkuma
    – uwielbiany przez dzieci, które mogą zajadać się nim w swoich ulubionych zupkach, obiadkach czy deserkach przyrządzanych z dodatkiem śmietanki, świeżych owoców, miodu czy cukru

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 8 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1527 kJ/360 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 3,9 g
    Błonnik – 3,6 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ i nasiona sezamu.

    UWAGA
    Z tyłu opakowania jest rysunek do pomalowania przez dzieci!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

    6,30 
  • MAKARON (PSZENNY) 5-SMAKOWY DLA DZIECI ŚWIDRZAKI 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.

    OPIS
    Kolorowy makaron w kształcie świderków, dlaczego nie?
    – apetyczny: formą przypomina kolorowe świderki, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu
    – naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw i przypraw tj. burak, pomidor, szpinak i kurkuma
    – uwielbiany przez dzieci, które mogą zajadać się nim w swoich ulubionych zupkach, obiadkach czy deserkach przyrządzanych z dodatkiem śmietanki, świeżych owoców, miodu czy cukru

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 3,9 g
    Błonnik: 3,6 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ i nasiona sezamu.

    UWAGA
    Z tyłu opakowania jest rysunek do pomalowania dla dzieci!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    6,30 
  • MAKARON (SEMOLINOWY JAJECZNY) TAGLIATELLE BIO 250 g – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    semolina z PSZENICY durum*, JAJA* (20 %) (*cetyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Dodać makaron do wrzącej wody. Gotować przez 6 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1540 kJ / 364 kcal
    Tłuszcz: 4,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 67,5 g
    w tym cukry: 2,4 g
    Błonnik: 3,0 g
    Białko: 14,0 g
    Sól: 0,12 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,90 
  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) FUSILLI BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1466 kJ / 349 kcal
    Tłuszcz – 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 66 g
    w tym cukry – 3,2 g
    Błonnik – 7,7 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,60 
  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) PENNE 400 g – NOVELLE

    SKŁADNIKI
    Mąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), mąka PSZENNA pełnoziarnista.

    OPIS
    Novelle Makaron Razowy Pióra z mąki z pełnego przemiału to doskonałe urozmaicenie codziennej diety dzięki zawartości cennego dla organizmu błonnika pokarmowego i składników mineralnych takich jak fosfor i mangan.
    Im mniejszy jest stopień przemiału ziarna, zawierającego w swych zewnętrznych częściach cenne składniki odżywcze, tym większa jest wartość żywieniowa produktów zbożowych.
    Makarony Novelle Razowe, dzięki przygotowaniu z mąk z pełnego przemiału odznaczają się wyższą zawartością witamin, składników mineralnych i błonnika pokarmowego.
    Opakowanie zawiera 4 porcje produktu po ugotowaniu. 100 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 200 g makaronu po ugotowaniu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
    2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
    3. Gotować 10 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    4. Po ugotowaniu makaron odcedzić, spłukać wodą i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
    Wartość energetyczna: 661 kJ/156 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: <0,01 g
    Fosfor: 118 mg (17 %)*
    Mangan: 1,39 mg (70 %)*

    * – dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać jaja.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienonym miejscu.

    5,60 
  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) SPAGHETTI 400 g – NOVELLE

    SKŁADNIKI
    mąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), mąka PSZENNA pełnoziarnista.

    OPIS
    Novelle Makaron Razowy Spaghetti z mąki z pełnego przemiału to doskonałe urozmaicenie codziennej diety dzięki zawartości cennego dla organizmu błonnika pokarmowego i składników mineralnych takich jak fosfor i mangan.
    Im mniejszy jest stopień przemiału ziarna, zawierającego w swych zewnętrznych częściach cenne składniki odżywcze, tym większa jest wartość żywieniowa produktów zbożowych.
    Makarony Novelle Razowe, dzięki przygotowaniu z mąk z pełnego przemiału odznaczają się wyższą zawartością witamin, składników mineralnych i błonnika pokarmowego.
    Opakowanie zawiera 4 porcje produktu po ugotowaniu. 100 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 200 g makaronu po ugotowaniu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
    2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
    3. Gotować 7 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    4. Po ugotowaniu makaron odcedzić, spłukać wodą i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
    Wartość energetyczna: 661 kJ/156 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: <0,01 g
    Fosfor: 118 mg (17 %)*
    Mangan: 1,39 mg (70 %)*

    * – dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać jaja.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.

    5,60