Wyświetlanie 1–20 z 47 wyników

  • .Makaron ryżowy 1mm 375 g – Merre

    .Makaron ryżowy 1mm 375 g – Merre
    84909000583

    12,10 
  • .Makaron ryżowy świderek bezglutenowy BIO 250g – Bartolini

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ryżowa.

    OPIS
    Makaron ryżowy wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (8-10 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1504 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 76,5 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 9,6 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    11,80 
  • MAKARON (KUKURYDZIANO – RYŻOWY Z AMARANTUSEM, TEFF I QUINOA) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z amarantusa* 10 %, mąka z teff* 5 %, mąka z quinoa (komosa ryżowa)* 5 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1365 kJ / 323 kcal
    Tłuszcz: 2,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 8,3 g
    Sól: 0,003 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 9 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    9,90 
  • MAKARON (KUKURYDZIANO – RYŻOWY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron wyprodukowany w włoskiej mąki kukurydzianej i ryżowej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość, kształt i kolor podczas gotowania.
    Makaron doskonale łączy się z sosami, np. kremowymi, lekkimi, z małymi kawałkami mięsa i warzyw. Idealnie smakuje z sosem bolońskim i parmezanem. Spróbuj go także w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi.
    Ten makaron spaghetti z łatwością owinie sobie każdego smakosza włoskiej pasty wokół… widelca.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
    2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
    3. Gotować 7-8 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 2,8 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 6,8 g
    Sól: 0,005 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,00 
  • MAKARON (KUKURYDZIANO – RYŻOWY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 500 g – ALB GOLD

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana* (70 %), mąka ryżowa* (30 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna : 1498 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 77 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 7,1 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem

    13,80 
  • MAKARON (KUKURYDZIANO – RYŻOWY) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tagliatelle są ważnym składnikiem wielu potraw kuchni włoskiej szczególnie w tradycji regionu Emilia Romania. Stanowią doskonałą podstawę do ciężkich sosów, najczęściej na bazie mięsa, RYB, śmietany. Niezastąpiony dodatek do sosu Bolognese.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 8 – 10 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 3,4 g
    Białko: 8,5 g
    Sól: 0,008 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    12,00 
  • MAKARON (RYŻOWY RAZOWY) FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ryżowa pełnoziarnista.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do garnka wlać 1 l wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 7 – 8 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1579 kJ/373 kcal
    Tłuszcz: 2,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 77 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik 3,5 g
    Białko: 7,9 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,00 
  • MAKARON (RYŻOWY RAZOWY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – RAPUNZEL

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu pełnoziarnistego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 2,5 L wody, dodać 250 g makaronu i sól. Gotować 10 – 12 minut od czasu do czasu mieszając.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1542 kJ/364 kcal
    Tłuszcz – 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 75 g
    w tym cukry – 1,0 g
    Błonnik – 2,5 g
    Białko – 8,0 g
    Sól – 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    13,70 
  • MAKARON (RYŻOWY RAZOWY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – RAPUNZEL

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu pełnoziarnistego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1542 kJ / 364 kcal
    Tłuszcz – 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone -1,0 g
    Węglowodany – 75 g
    w tym cukry – 1,0 g
    Błonnik – 2,5 g
    Białko – 8,0 g
    Sól – 0,03 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 2,5 L wody, dodać 250 g makaronu i sól.
    Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,90