Wyświetlanie 21–40 z 47 wyników

  • MAKARON (RYŻOWY TRÓJKOLOROWY) DLA DZIECI DINOZAURY BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    CZERWONY MAKARON: 99 % mąka z białego ryżu*, 1 % burak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    ZIELONY MAKARON: 99 % mąka z białego ryżu*, 1 % szpinak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    MAKARON: 100 % mąka z białego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron ryżowy w kształcie dinozaurów to świetna alternatywa dla niejadków. W jego skład wchodzą sproszkowane warzywa, takie jak burak i szpinak – to właśnie im zawdzięcza swój niepowtarzalny kolor. Ma doskonałą konsystencję i sprężystość. Jest to idealny sposób, żeby przemycić dzieciom dodatkową porcję witamin. Możemy dodać go do zupy lub podać po prostu ugotowany na talerzu, gdyż dzięki swoim kształtom i kolorom skutecznie przyciąga dziecięcą uwagę. Na pewno będzie cieszyć się większym zainteresowaniem od standardowego makaronu, nie tylko ze względów wizualnych, ale również smakowych.
    Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1493 kJ/352 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 78 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Błonnik: 0,9 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: 0 g

    CZAS GOTOWANIA
    8 – 10 minut

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,80 
  • MAKARON (RYŻOWY) KRAJANKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    100 % ekologiczna mąka ryżowa.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 5-6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1504 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 76,5 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 9,6 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    11,80 
  • MAKARON (Z BRĄZOWEGO RYŻU TYPU NOODLE) BIO 250 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    brązowy ryż*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makarony Noodle to nowa seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Włóż makaron do zimnej wody i podgrzej do wrzenia, następnie zmniejsz moc i gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron w durszlaku, a następnie opłucz go zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1500 kJ/ 360 kcal
    Tłuszcz: 2,5 g
    w tym kwasy nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 78 g
    w tym cukry: <1,0 g
    Błonnik: 2,0 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    14,10 
  • MAKARON (Z RYŻU BIAŁEGO) ŚWIDERKI FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – APOTHEKE

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa* 90 %, skrobia z tapioki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 8-9 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1432 kJ/342 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: 7,0 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 stopni Celsjusza i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

    10,60 
  • MAKARON (Z RYŻU BRĄZOWEGO Z IMBIREM) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – ZAKWASOWNIA (VENETA)

    SKŁADNIKI
    ryż brązowy* 97 %, imbir* 2 %, pieprz*, esencja olejku z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny makaron penne z mąki ryżowej w kształcie rurek przygotowywany w sposób tradycyjny. Makaron doskonale sprawdzi się z prostymi sosami: warzywnym lub pomidorowym, z mięsem lub bez, ale świetnie nada się również do bulionów i minestrone. Makaronowe rurki są również znakomitym dodatkiem do sałatek lub zup dla najmłodszych. Pokocha je zapewne każdy członek rodziny. Koniecznie spróbuj!

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Na 1 litr wrzącej wody wsyp 100 g makaronu, gotuj przez 6-7 min. Po ugotowaniu makaron przepłucz pod bieżącą wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1494 kJ/353 kcal
    Tłuszcz: 3,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 8,1 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródła ciepła.

    16,10 
  • MAKARON (Z RYŻU BRĄZOWEGO) FARMA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – DALLA COSTA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu brązowego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 5-6 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1533 kJ/362 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 75,7 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,7 g
    Białko: 7,4 g
    Sól: 0,017 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,30 
  • MAKARON (Z RYŻU CZARNEGO TYPU NOODLE Z RYŻEM BRĄZOWYM) BEZGLUTENOWY BIO 250 g – KING SOBA

    SKŁADNIKI
    czarny ryż* 55 %, brązowy ryż* 45 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Powoli włóż makaron do gotującej się wody, poczekaj aż całość się zanurzy, zmień na średni ogień. Gotuj 4-5 minut. Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1472 kJ/348 kcal
    Tłuszcz: 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 4,2 g
    Białko: 8,6 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.

    15,40 
  • MAKARON (Z RYŻU CZARNEGO) RAMEN W STYLU JAPOŃSKIM GNIAZDA BEZGLUTENOWY BIO 280 g – KING SOBA

    SKŁADNIKI
    ryż czarny* 55 %, mąka z brązowego ryżu*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Opakowanie zawiera 4 gniazdka makaronu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Doprowadź do wrzenia 1 l wody, następnie włóż do niej makaron (1 gniazdko na osobę). Gdy makaron zacznie się rozwijać rozdziel go delikatnie widelcem, po czym zmniejsz ogień na średni.
    Gotuj przez 2-3 minuty lub do czasu, aż makaron zmięknie.
    Przecedź makaron przez sito i lekko przepłucz w zimnej wodzie.
    Propozycja podania: dodaj do grzybów podsmażonych z czosnkiem i świeżymi ziołami lub połącz z zupą miso aby uzyskać tradycyjną japońską potrawę.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1472 kJ/348 kcal
    Tłuszcz: 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 69,5 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 4,2 g
    Białko: 8,6 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.

    24,00 
  • MAKARON KUKURYDZIANO – RYŻOWY FUSILI EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana* (80 %), mąka ryżowa* (20 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 8-11 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1491 kJ/355 kcal
    Tłuszcz – 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
    Węglowodany – 78 g
    w tym cukry – 2,0 g
    Błonnik – 1,0 g
    Białko – 7,0 g
    Sól – 0,05 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ŁUBIN oraz SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,40 
  • MAKARON KUKURYDZIANO – RYŻOWY ŚWIDERKI EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – ALB – GOLD

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana* (70 %), mąka ryżowa* (30 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 7 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1498 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 77 g
    w tym cukry: 1 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 7,1 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem.

    10,40 
  • MAKARON RAMEN Z RYŻU BRĄZOWEGO BEZGLUTENOWY BIO 280 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu brązowego*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będzie gotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1485 kJ/351 kcal
    Tłuszcz – 2,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 71,9 g
    w tym cukry – 0,8 g
    Błonnik – 4,6 g
    Białko – 7,2 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać NASIONA SEZAMU, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    29,50 
  • MAKARON RAMEN Z RYŻU CZARNEGO BEZGLUTENOWY BIO 280 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu czarnego* (55 %), mąka z ryżu brązowego*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będzie gotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1472 kJ/348 kcal
    Tłuszcz – 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 69 g
    w tym cukry – 0,9 g
    Błonnik – 4,2 g
    Białko – 8,6 g
    Sól – 0,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    35,70