Wyświetlanie wszystkich wyników: 35

  • MAKARON (KUKURYDZIANO – RYŻOWY Z AMARANTUSEM, TEFF I QUINOA) CASARECCIA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z amarantusa* 10 %, mąka z teff* 5 %, mąka z quinoa (komosa ryżowa)* 5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 10 – 12 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1365 kJ / 323 kcal
    Tłuszcz: 2,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 8,3 g
    Sól: 0,003 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    9,40 
  • MAKARON (KUKURYDZIANO – RYŻOWY) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tagliatelle są ważnym składnikiem wielu potraw kuchni włoskiej szczególnie w tradycji regionu Emilia Romania. Stanowią doskonałą podstawę do ciężkich sosów, najczęściej na bazie mięsa, RYB, śmietany. Niezastąpiony dodatek do sosu Bolognese.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 8 – 10 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 3,4 g
    Białko: 8,5 g
    Sól: 0,008 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,90 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY TRÓJKOLOROWY) DLA DZIECI OCEAN BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    SKŁADNIKI
    makaron czerwony* (33 %): 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % proszek pomidorowy*.
    makaron zielony* (33 %): 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2% sproszkowany szpinak*.
    makaron pomarańczowy* (33 %): 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % proszek z marchwi*.
    (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1459 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 1,1 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 7,9 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    10,30 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) DLA DZIECI ŻABKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – APOTHEKE

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na litr wody) przez 9-10 minut od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1528 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 71 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Białko: 8,5 g
    Sól: 0,015 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 ℃ i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

    11,30 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) FUSILLI BEZGLUTENOWY 450 g – CIVITA

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal
    Tłuszcz: 0,85 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 75,83 g
    w tym cukry: 0,81 g
    Błonnik: 3,02 g
    Białko: 5,32 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu

    7,00 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) KOLANKA BEZGLUTENOWY 450 g – CIVITA

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal
    Tłuszcz: 0,85 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 75,83 g
    w tym cukry: 0,81 g
    Błonnik: 3,02 g
    Białko: 5,32 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu

    6,60 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) KOSTKA BEZGLUTENOWY 450 g – CIVITA

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal
    Tłuszcz: 0,85 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 75,83 g
    w tym cukry: 0,81 g
    Błonnik: 3,02 g
    Białko: 5,32 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu

    7,00 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) KRAJANKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka kukurydziana.

    OPIS
    Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (4-5 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1457 kJ/343 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 74,5 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    11,70 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) MUSZELKI BEZGLUTENOWY 450 g – CIVITA

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal
    Tłuszcz: 0,85 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 75,83 g
    w tym cukry: 0,81 g
    Błonnik: 3,02 g
    Białko: 5,32 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu

    6,70 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) PENNE BEZGLUTENOWY 450 g – CIVITA

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal
    Tłuszcz: 0,85 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 75,83 g
    w tym cukry: 0,81 g
    Błonnik: 3,02 g
    Białko: 5,32 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu

    6,70 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY 450 g – CIVITA

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal
    Tłuszcz: 0,85 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 75,83 g
    w tym cukry: 0,81 g
    Błonnik: 3,02 g
    Białko: 5,32 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu

    5,90 
  • MAKARON (KUKURYDZIANY) ŚWIDERKI FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 300 g – APOTHEKE

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1528 kJ/360 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 71 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Białko: 8,5 g
    Sól: 0,015 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 ℃ i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

    11,30 
  • MAKARON (Z BIAŁEJ KUKURYDZY) KRAJANKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z białej kukurydzy 100 %.

    OPIS
    Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al. dente 5 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1493 kJ / 352 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 79 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    12,40 
  • MAKARON (Z BIAŁEJ KUKURYDZY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z białej kukurydzy 100 %.

    OPIS
    Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
    Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 10 minut, al. dente 9 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1493 kJ / 352 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 79 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    12,40 
  • MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ I KUKURYDZY BIAŁEJ) DLA DZIECI ZWIERZĘTA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – ZAKWASOWNIA (VENETA)

    SKŁADNIKI
    mąka z czerwonej soczewicy* 51 %, mąka z białej kukurydzy* 49 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny makaron z czerwonej soczewicy jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Można go łączyć z każdym rodzajem sosów, zwłaszcza warzywnym. Ma bardzo delikatny smak, a dzięki kształtowi zwierzątek będą chciały go jeść wszystkie bąbelki. Zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. Przenieście się do słonecznych Włoch.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Na 1 litr wrzącej wody wsyp 100 g makaronu, gotuj przez 6-7 min. Po ugotowaniu makaron przepłucz pod bieżącą wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1528 kJ/361 kcal
    Tłuszcz: 3,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Błonnik: 3,6 g
    Białko: 16 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródła ciepła.

    7,50 
  • MAKARON KUKURYDZIANO – RYŻOWY FUSILI EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana* (80 %), mąka ryżowa* (20 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 8-11 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1491 kJ/355 kcal
    Tłuszcz – 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
    Węglowodany – 78 g
    w tym cukry – 2,0 g
    Błonnik – 1,0 g
    Białko – 7,0 g
    Sól – 0,05 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ŁUBIN oraz SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,90 
  • MAKARON KUKURYDZIANO – RYŻOWY ŚWIDERKI EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – ALB – GOLD

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana* (70 %), mąka ryżowa* (30 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować ok. 7 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1498 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 77 g
    w tym cukry: 1 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 7,1 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem.

    10,30