Wyświetlanie 41–60 z 127 wyników

  • GUMA GUAR BIO 600 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna guma guar 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych – Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    należy rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 843 kJ/209 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 1,0 g
    w tym cukry – 0,9 g
    Błonnik – 88 g
    Białko – 5,7 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    28,40 
  • KAMIEŃ WINNY BEZGLUTENOWY 150 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    dwuwinian potasu E-336(i) 100 %.

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako domowy proszek do pieczenia: wymieszaj 2 łyżeczki kamienia winnego z 1 łyżeczką sody oczyszczonej – otrzymasz 3 łyżeczki proszku do pieczenia
    – do stabilizacji i zwiększenia objętości białek jaj: dodaj 1/4 łyżeczki kamienia winnego przygotowując bezy z 4 białek
    – do wyrobu cukierków: hamuje krystalizację cukru
    – do wypieku sufletów

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    26,60 
  • KETO BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 200 g – BALVITEN

    SKŁADNIKI
    mączka MIGDAŁOWA, białko grochowe, błonnik ziemniaczany, inulina z cykorii, drożdże, sól, woda.

    OPIS
    Produkt stosowany w diecie ketogenicznej.
    Niska zawartość cukrów. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1524 kJ/365 kcal
    Tłuszcz – 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 13 g
    w tym cukry – 1,6 g
    Błonnik – 22 g
    Białko – 38 g
    Sól – 0,75 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, z dala od źródeł światła i ciepła. Po otwarciu produkt ponownie szczelnie zamknąć.
    Produkt higroskopijny.

    22,70 
  • KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO 200 g (PUSZKA) – COCOMI

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z kokosa * (80 %), woda, cukier kokosowy*, olej kokosowy virgin*, stabilizator: guma ksantanowa (* certyfikowany składnik ekologiczny).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Schłodzić przez całą noc lub włożyć do zamrażalnika na 3 godziny. Pożądaną ilość kremu umieścić w misce i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 933 kJ/223 kcal
    Tłuszcz: 21 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
    Węglowodany: 5,9 g
    w tym cukry: 5,4 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 2,1 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    13,60 
  • KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO 400 ml (PUSZKA) – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z miąższu kokosa* (91 %), woda, skrobia z tapioki*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealnie sprawdzi się jako polewa do ciast, naleśników lub deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wstaw puszkę do lodówki na co najmniej 8 godzin, przelej do miski i ubij.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1249 kJ/303 kcal
    Tłuszcz: 30 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 28 g
    Węglowodany: 4,6 g
    w tym cukry: 2,7 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 2,7 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    16,50 
  • KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA EKOLOGICZNY 400ML – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    kokos* (85 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1221 kJ / 292 kcal
    Tłuszcz: 30 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25 g
    Węglowodany: 4 g
    w tym cukry: 2,2 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: < 0,1 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Włożyć do lodówki (temperatura 5 stopni Celsjusza) na 12 godzin. Pożądaną ilość kremu umieścić w misce i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.

    16,50 
  • KSYLITOL 250 g – NATURAVENA (FINLANDIA)

    SKŁADNIKI
    ksylitol 100 %

    OPIS
    Ksylitol pozyskuje się z kory brzozy. Występuję naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Wytwarzany jest, również w naszym organizmie w niewielkich ilościach, około 15 g na dobę. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradacyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do wypieków, deserów, naleśników oraz napojów gorących i zimnych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1000 kj / 240 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 99,8 g
    w tym cukry 0,2 g
    Błonnik 0 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    gluten, ORZECHY (brazylijskie, NERKOWCA, włoskie, laskowe, migdały), ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, SEZAM, seler

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych

    15,10 
  • KSYLITOL WANILIOWY BURBON 16G – SANTINI

    SKŁADNIKI
    ksylitol (substancja słodząca) 92 %, mielona wanilia Bourbon 8 %

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1030 kJ/246 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,07 g
    Węglowodany: 96,3 g
    w tym cukry: 4,6 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 90,6 g
    Białko: 0,31 g
    Sól: 5,2 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    8,70 
  • KWAS CYTRYNOWY 500G – BATOM

    SKŁADNIKI
    kwas cytrynowy

    OPIS
    Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki).

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,40 
  • KWASEK CYTRYNOWY 1 kg – BATOM

    SKŁADNIKI
    kwas cytrynowy

    OPIS
    Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki).

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    32,70 
  • LASKA WANILII BOURBON EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 1 SZTUKA – BIO VEGAN

    SKŁADNIKI
    wanilia Bourbon* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Białe kryształy świadczą o wysokiej jakości produktu i wysokiej zawartości wanilii.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1359 kJ/324 kcal
    Tłuszcz: 3,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 57 g
    Błonnik: 26 g
    Białko: 4,0 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    23,30 
  • ŁYŻKA SMAKU JAGODA (LIOFILIZOWANA SPROSZKOWANA JAGODA) BIO 40 g – HELPA

    SKŁADNIKI
    liofilizowana jagoda sproszkowana* (100 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    BIO Łyżka smaku jagoda powstała poprzez poddanie świeżych owoców jagody procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu. Jest naturalnym barwnikiem i stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są w jakości ekologicznej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1558 kJ/369 kcal
    Tłuszcz – 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 76 g
    w tym cukry- 62 g
    Białko – 4,6 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.

    28,90 
  • ŁYŻKA SMAKU SMOCZY OWOC (LIOFILIZOWANY SPROSZKOWANY SMOCZY OWOC) BIO 40 g – HELPA

    SKŁADNIKI
    liofilizowany smoczy owoc sproszkowany* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    BIO Łyżka smaku smoczy owoc powstała poprzez poddanie świeżych owoców pitayi procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu. Jest naturalnym barwnikiem, owocem bogatym w błonnik, witaminę C i fitoalbuminy Stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są w jakości ekologicznej. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1159 kJ/273 kcal
    Tłuszcz – 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 53 g
    w tym cukry – 32 g
    Błonnik – 9,6 g
    Białko – 6,7 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem. Najlepiej spożyć w ciągu 2 tygodni od pierwszego otwarcia.

    27,90 
  • MASA MAKOWA Z BAKALIAMI BIO 850 g (PUSZKA) – CROC-CRAC (BIOVERI)

    SKŁADNIKI
    woda, mak* 23 %, cukier*, bakalie* 12 % [rodzynki* 42 %, skórka z pomarańczy* 32 % (skórka z pomarańczy* 80 %, syrop kukurydziany*, sól), skórka z cytryny* 26 % (skórka z cytryny* 80 %, syrop glukozowy*)], miód*, płatki OWSIANE*, naturalny aromat MIGDAŁOWY. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 962 kJ/230 kcal
    Tłuszcz: 9,3 g
    w tym kwasy nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 27 g
    Błonnik: 5,6 g
    Białko: 5,5 g
    Sól: 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ, MLEKO, JAJA i SELER.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin.

    29,30