Wyświetlanie 241–260 z 312 wyników

  • POMIDORY PELATI BEZ SKÓRY BIO 400 g (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    pomidory bez skórki* 64 %, sok pomidorowy* 36 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pomidory w sosie własnym, bez skóry, w całości.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 96 kJ / 23 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 3,0 g
    w tym cukry: 3,0 g
    Białko: 1,2 g
    Sól: < 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,90 
  • POMIDORY PELATI BIO 2,5 kg – HORECA (ALCE NERO)

    POMIDORY PELATI BIO 2,5 kg – HORECA (ALCE NERO)
    SKU: 8009004811805
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 2.78 kg
    Cena za kg: 13.60

    37,80 
  • POMIDORY PODSUSZONE W OLEJU BIO 190 g – VITALIANA

    SKŁADNIKI
    podsuszone pomidory* (54,48 %), olej słonecznikowy* (33,6 %), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* (8,5 %), ocet winny*, sól, czosnek*, pietruszka nać*, bazylia*
    *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

    OPIS
    Podsuszone pomidory zawierają więcej likopenu (przeciwutleniacz) niż świeże warzywa, mają wyrazisty smak, dlatego możemy je stosować do przeróżnych dań. Można je piec, gotować lub podawać na zimno.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 646 kJ/ 156 kcal
    Tłuszcz 11,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
    Węglowodany 7 g
    w tym cukry 5,1 g
    Błonnik 8,3 g
    Białko 1,9 g
    Sól 1,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, daleko od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 10 dni.

    18,40 
  • POMIDORY SUSZONE BIO 40 g – PUFFINS

    SKŁADNIKI
    ekologiczny suszony pomidor.

    OPIS
    Ekologiczne pomidory suszone doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1235 kJ/294 kcal
    Tłuszcz – 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
    Węglowodany – 56 g
    w tym cukry – 29 g
    Błonnik – 7,9 g
    Białko – 15 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    24,20 
  • POMIDORY SUSZONE W OLEJU BIO 280 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    pomidory suszone* (60 %), olej słonecznikowy* (28 %), oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia* (6 %), kapary*, ocet winny*, sól, czosnek*, oregano*, pietruszka*, bazylia* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Idealne jako przystawka lub jako dodatek do sałatek, pizzy oraz dań mięsnych i rybnych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 571 kJ / 139 kcal
    Tłuszcz – 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 1,5 g
    w tym cukry – 1,4 g
    Błonnik – 7,9 g
    Białko – 1,1 g
    Sól – 2,5 g

    ZALECANE WARUKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 10 dni.

    17,90 
  • POMIDORY SUSZONE W OLEJU RZEPAKOWYM BEZGLUTENOWE BIO 270 g (150 g) – BIO ZENTRALE

    SKŁADNIKI
    suszone pomidory* 49, olej rzepakowy* 46 %, pietruszka*, czosnek*, szczypiorek*, sól, ocet spirytusowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 871 kJ/210 kcal
    Tłuszcz: 14 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 7,2 g
    Białko: 3,4 g
    Sól: 6,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać z suchym i chłodnym miejscu.

    20,50 
  • POMIDORY SUSZONE W OLIWIE BIO 330 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    suszone pomidory* (48 %), olej słonecznikowy* (36 %), oliwa z oliwek extra virgin* (12 %), ocet jabłkowy*, sól, cukier trzcinowy*, czosnek*, oregano* (0,05 %), pieprz*, pietruszka* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne suszone pomidory w oliwie. Stanowią wyśmienitą przekąskę lub dodatek do sałatek, sosów i past pomidorowych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
    Wartość energetyczna – 966 kJ/230 kcal
    Tłuszcz – 15 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,9 g
    Węglowodany – 15 g
    w tym cukry – 13 g
    Błonnik – 6,9 g
    Białko – 5,4 g
    Sól – 3,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    38,30 
  • POMIDORY SUSZONE W OLIWIE Z OLIWEK BIO 190 g – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    suszone pomidory* (63 %), olej słonecznikowy* (25 %), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* (6,3 %), kapary*, ocet winny*, sól, czosnek*, oregano*, pietruszka*, bazylia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 896 kJ/215 kcal
    Tłuszcz: 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 8 g
    Białko: 4,8 g
    Sól: 2,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    24,40 
  • POMIDORY SUSZONE Z BAZYLIĄ BIO 80 g – BIO VERDE

    SKŁADNIKI
    pomidory suszone* (93 %), sól morska, olej słonecznikowy*, ocet brandy*, bazylia* (2 %), oliwa z oliwek*, oregano*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 576 kJ/138 kcal
    Tłuszcz: 6,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 10 g
    w tym cukry: 9,6 g
    Białko: 6,2 g
    Sól: 5,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Spożyć w ciągu 4-5 dni od otwarcia.

    11,60 
  • POWIDŁA ŚLIWKOWE 320 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    śliwki, cukier.

    OPIS
    Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
    Powidła śliwkowe produkujemy ze śliwek węgierek, ponieważ właśnie z tej odmiany wychodzą powidła najlepsze: o intensywnej barwie i wyrazistym smaku. Śliwki przecieramy wraz ze skórką przez gęste sita, dzięki czemu powidła mają gładką konsystencję a cenne wartości odżywcze ze skórki są zachowane. Następnie zagęszczamy je w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C) co pozwala zachować więcej cennych wartości odżywczych niż w produktach przygotowywanych w domu.
    Powidłami śliwkowymi można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięsa lub zupę śliwkową.

    Powidła śliwkowe:
    – produkowane z węgierek
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 983 kJ/231 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 55 g
    w tym cukry: 52 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,60 
  • PRZECIER GRUSZKOWY BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 100 g – NATURA NUOVA

    SKŁADNIKI
    gruszka* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Przecier z gruszek uzyskany z przetwarzania zdrowych i wybranych owoców, pozbawionego części niejadalnych. Pakowanie w Doypack, zamknięte po obróbce cieplnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 270 kJ/ 64 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 14 g
    Błonnik: 2 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: <0,01g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, bez dostępu światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce spożyć w ciągu 24 h.

    4,30 
  • PRZECIER OGÓRKOWY 340 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    ogórki kiszone (ogórki, woda, sól, koper, czosnek, chrzan), marchew.

    OPIS
    Nasz przecier ogórkowy to ogórki kiszone z marchewką przetarte na tarce warzywnej o dużych oczkach, dzięki temu wiórki są spore. Na przecier trafiają ogórki produkowane dokładnie tak samo jak te do słoi. Kisimy więc tylko wybrane przez nas odmiany ogórków, które wcześniej kontraktujemy. Kupujemy dla rolników nasiona tych odmian, które kiszą się najlepiej. Używamy tylko polskich, świeżych przypraw: baldachy kopru, świeży korzeń i liść chrzanu, polski zmielony czosnek. Nadaje to ogórkom wyjątkowy smak.
    Ogórki kisimy w niewielkich beczkach tak, aby stosować mniejsze stężenie soli i mieć nadzór nad całym procesem.
    Głównym przeznaczeniem naszego przecieru to zupa ogórkowa, której przygotowanie z naszym przecierem może zająć 15 min. Przecier nadaje się również do przygotowania sosu ogórkowego czy jako składnik sałatek warzywnych. Można podać go, jako porcję warzyw do obiadu np. dla małych dzieci, które mogą mieć jeszcze problem z pogryzieniem całych ogórków.

    Produkt pasteryzowany.

    Na wieczku opakowania znajduje się propozycja podania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 72 kJ/17 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 4,0 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 1,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    11,20 
  • PRZECIER POMIDOROWY 340 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    pomidory, sól.

    OPIS
    Nasz przecier przygotowujemy z dobrze dojrzałych, gruntowych pomidorów. Świeże owoce przecieramy przez sita jak w domu. Dzięki temu przecier ma bardziej naturalną konsystencję w porównaniu do produktów wysoko-przemysłowych. Tak przygotowane pomidory zagęszczamy, rozlewamy do słoiczków i pasteryzujemy. Dzięki temu udaje się nam zachować smak dojrzałych na słońcu, letnich pomidorów.
    Zupa pomidorowa z naszego przecieru smakuje jak ze świeżych pomidorów. Przecier można użyć jako sos pomidorowy do pizzy, do spaghetti, potraw typu chili con carne, fasolki po bretońsku, sosów do RYB, gołąbków, pulpetów itd.

    Produkt pasteryzowany.

    Na wieczku opakowania znajduje się propozycja podania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 174 kJ/42 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 9,0 g
    w tym cukry: 6,0 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    11,50