Wyświetlanie 161–180 z 312 wyników

  • MAŚLAKI MARYNOWANE BIO 300 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    maślaki* (Suillus luteus) (60 %), woda, ocet*, cukier*, cebula*, sól, marchew*, przyprawy* (w tym GORCZYCA), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne maślaki marynowane. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 164 kJ/39 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Weglowodany: 7,7 g
    w tym cukry: 5,1 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C

    17,50 
  • MORELA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    morele*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyny, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt otrzymany przez gotowanie owoców moreli z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH. Utrwalony przez pasteryzację w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych.
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców moreli. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 498 kJ/118 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 25 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C.

    22,70 
  • OGÓRKI KISZONE 810 g (450 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    ogórki, woda, sól, czosnek, koper, chrzan, liść dębu.

    OPIS
    Nasze ogórki są jędrne, chrupkie i pełne w środku. Wynika to z faktu, że kisimy tylko wybrane przez nas odmiany ogórków, które wcześniej kontraktujemy. Dodajemy tylko polskie, świeże przyprawy: baldachy kopru, świeży korzeń i liść chrzanu, liść dębu, polski zmiażdżony czosnek. Nadaje to ogórkom wyjątkowy smak. Ogórki kisimy w niewielkich beczkach tak, aby stosować mniejsze stężenie soli i mieć nadzór nad całym procesem. Kiedy proces kiszenia dobiegnie końca ręcznie przekładamy je do słoików, aby mieć pewność, że trafią do Państwa tylko całe, jędrne i chrupkie egzemplarze.

    Wszyscy wiemy, że ogórki można jeść praktycznie z każdą potrawą a także same wyjęte wprost ze słoika. Można z nich przygotować różne sałatki, zupę ogórkową.

    Ogórki kiszone:
    – jędrne i chrupkie
    – z polskim czosnkiem
    – ze świeżym koprem, chrzanem i liśćmi dębu
    – nie za słone

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 56 kJ/13 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 2,7 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Białko: 0 g
    Sól: 1,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać gorczycę

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    19,10 
  • OGÓRKI KISZONE BEZGLUTENOWE BIO 700 g (400 g) – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    SKŁADNIKI
    ogórek gruntowy* (56 %), zalewa (sól himalajska, woda), chrzan*, czosnek*, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 28 kJ/7 kcal
    Tłuszcz: < 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 0,4 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 1,4 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać: SOJĘ, SEZAM, SELER, ORZECHY, GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych.

    15,90 
  • OGÓRKI KISZONE BEZGLUTENOWE BIO 980 g (550 g) (DOYPACK) – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    SKŁADNIKI
    ogórek* 56 %, zalewa (sól himalajska, woda), chrzan*, czosnek*, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 46 kJ / 11 kcal
    Tłuszcz: < 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 2,0 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Błonnik: 0,4 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 1,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może dodatkowo zawierać: SOJĘ, SEZAM, SELER, ORZECHY, GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

    18,00 
  • OGÓRKI KISZONE BIO 1 kg (600g) (DOYPACK) – BIO PLANET

    Składniki: ogórki*, woda, sól himalajska, chrzan*, czosnek*, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    Wartość odżywcza po odsączeniu w 100 g
    Wartość energetyczna: 28 kJ/7 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,0 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 0,4 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 1,4 g

    Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze od +2 °C do +5 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    14,10 
  • OGÓRKI KISZONE BIO 1000 g (500 g) – CHARSZNICKIE POLA NATURY

    SKŁADNIKI
    ogórki gruntowe*, woda, sól, koper*, czosnek*, ziele angielskie*, liść laurowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Od pokoleń stosujemy tradycyjną metodę kiszenia ogórków. Dzięki doborowi składników najwyższej jakości, produkt jest niepasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 46 kJ/11 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,4 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 2,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 ℃.
    Po otwarciu opróżnić woreczek z powietrza, dokładnie zamknąć strunę i przechowywać w pozycji pionowej w lodówce. Tak przechowywany produkt można jeszcze spożywać przez kilka dni po otwarciu.

    15,20 
  • OGÓRKI KISZONE BIO 820 g – OD ZENKA TRADYCYJNIE

    SKŁADNIKI
    ogórki* (55 %), woda, sól, czosnek*, koper*, chrzan* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ogórki kiszone to produkty, które bardzo dobrze są nam znane. Służą jako baza surówek, zupy ogórkowej czy jako zdrowa przekąska.
    Ogórki gruntowe poddane procesowi kiszenia nabierają nowych właściwości, co wzbogaca warzywo o cenne składniki odżywcze.
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 36 kJ / 9 kcal
    Tłuszcz 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 1,8 g
    w tym cukry 0,1 g
    Białko 0,4 g
    Sól 2,4 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    PRodukt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, GORCZYCĘ, SOJĘ i RYBY

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C

    14,20 
  • OGÓRKI KISZONE KRÓLEWSKIE 710 g (410 g) – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    ogórki kiszone, woda, sól, czosnek, przyprawy smakowe.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 47 kJ/11 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,8 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 1,1 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 2,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    11,60 
  • OGÓRKI KISZONE MAŁOSOLNE BIO 820 g (460 g) – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    ogórki* (55 %) woda, sól, czosnek*, koper*, chrzan*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 36 kJ/9 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 1,8 g
    w tym cukry – 0,1 g
    Białko – 0,4 g
    Sól – 2,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 ℃.

    12,60 
  • OGÓRKI KONSERWOWE 650 g (320 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, czosnek, koper, chrzan, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, GORCZYCA.

    OPIS
    W słoju z ogórkami konserwowymi znajdziecie Państwo tylko jędrne, wyselekcjonowane ogórki w delikatnej zalewie octowej. O ich smaku decydują polskie, świeże przyprawy. Znajdziecie, więc Państwo na dnie słoja świeży chrzan, polski czosnek czy baldachy kopru.
    Ogórki konserwowe świetnie sprawdzają się, jako przystawki, zakąski, dodatki do kanapek czy obiadu, do sałatek, sosu tatarskiego,

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 108 kJ/26 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 6,0 g
    w tym cukry: 5,0 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, a po otwarciu przechowywać w lodówce.

    14,20