Wyświetlanie 141–160 z 240 wyników

  • POLSKIE KIMCHI BURAK Z IMBIREM BIO 280 g – UNITED SOIL

    SKŁADNIKI
    buraki*, imbir* 2 %, papryka chili*, czosnek*, mąka ryżowa*, sól kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 121 kJ/29 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,6 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,85 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie świadczy o złej jakości produktu. Jest to produkt żywy, w którym cały czas odbywa się fermentacja mlekowa!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

    17,00 
  • POLSKIE KIMCHI ZIELONE BIO 280 g – UNITED SOIL

    SKŁADNIKI
    kapusta pekińska*, kolendra*, mięta*, cebula dymka*, SELER naciowy*, młody JĘCZMIEŃ*, czosnek*, imbir*, por*, zielone chili*, sól kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 82 kJ/20 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,5 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 0,85 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie świadczy o złej jakości produktu. Jest to produkt żywy, w którym cały czas odbywa się fermentacja mlekowa!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

    17,00 
  • POMIDORY PELATI BEZ SKÓRY BIO 400 g (PUSZKA) – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    obrane pomidory pelati*, sok pomidorowy*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne pomidory pelati stanowią wyśmienitą przekąskę lub dodatek do sałatek, sosów i past pomidorowych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 88 kJ /21 kcal
    Tłuszcz – 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 2,9 g
    w tym cukry – 2,7 g
    Błonnik – 0,8 g
    Białko – 1,1 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    8,90 
  • POMIDORY PODSUSZONE W OLEJU BIO 190 g – VITALIANA

    SKŁADNIKI
    podsuszone pomidory* (54,48 %), olej słonecznikowy* (33,6 %), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* (8,5 %), ocet winny*, sól, czosnek*, pietruszka nać*, bazylia*
    *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

    OPIS
    Podsuszone pomidory zawierają więcej likopenu (przeciwutleniacz) niż świeże warzywa, mają wyrazisty smak, dlatego możemy je stosować do przeróżnych dań. Można je piec, gotować lub podawać na zimno.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 646 kJ/ 156 kcal
    Tłuszcz 11,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
    Węglowodany 7 g
    w tym cukry 5,1 g
    Błonnik 8,3 g
    Białko 1,9 g
    Sól 1,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, daleko od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 10 dni.

    18,40 
  • POTRAWKA WARZYWNA RATATOUILLE BIO 345 g – CAMPOMAR NATURE

    SKŁADNIKI
    pomidory*, papryka*, cebula*, cukinia*, syrop z agawy*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ratatouille – francuski gulasz. Danie na bazie warzyw.
    Można serwować z podpieczonym pieczywem lub pieczonymi ziemniakami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 182 kJ/43 kcal
    Tłuszcz: 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 5,0 g
    w tym cukry: 4,9 g
    Błonnik: 1,3 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0,98 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    16,70 
  • PULPA POMIDOROWA BEZGLUTENOWA BIO 510 g – BIOSABOR

    PULPA POMIDOROWA BEZGLUTENOWA BIO 510 g – BIOSABOR
    SKU: 8437010207471
    Ilość w opakowaniu: 10
    Waga: 0.55 kg
    Cena za kg: 16.18

    6,40 
  • RAGU WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE 280 g – REAL VEGY (EMPERATRIZ)

    SKŁADNIKI
    woda, teksturowane białko z grochu (woda, białko z grochu 6 %, błonnik z grochu 1 %, olej słonecznikowy, skrobia ziemniaczana, sól) 18 %, zmiażdżone pomidory (pomidory, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ziemniak, cebula, oliwa z oliwek, groch, marchew, czosnek, skrobia ziemniaczana, sól, ekstrakt drożdżowy, naturalny aromat, zioła, przyprawy, substancja zagęszczająca: guma guar.

    OPIS
    Danie gotowe do spożycia po podgrzaniu.
    Nie wymaga przechowywania w lodówce.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Należy podgrzać przed podaniem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 631 kJ/152 kcal
    Tłuszcz: 9,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
    Węglowodany: 7,0 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 7,7 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.

    16,10 
  • RAVIOLI WEGAŃSKIE BIO 250 g – D`ANGELO

    SKŁADNIKI
    ciasto makaronowe: semolina z PSZENICY twardej*, woda; nadzienie* (40 %): wegański farsz* 49 % (woda, olej kokosowy*, skrobia ziemniaczana*, sól morska, substancja zagęszczająca: agar*), bułka tarta* (mąka PSZENNA*, drożdże), por*, sól morska, emulgator: lecytyny (z SOI*), pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem wegańskim. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
    2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo ravioli, nie przerywając wrzenia
    3. Gotować 12 – 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
    4. Po ugotowaniu ravioli odcedzić i podawać

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
    Wartość energetyczna: 1242 kJ/294 kcal
    Tłuszcz: 5,8 g
    w tym kwasy nasycone: 4,8 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 1,9 g
    Błonnik: 2,4 g
    Białko: 7,7 g
    Sól: 1,6 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SELER i mleko.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,80 
  • RAVIOLI Z SEREM I SZPINAKIEM BIO 250 g – D`ANGELO

    SKŁADNIKI
    ciasto makaronowe: semolina z PSZENICY twardej*, woda; nadzienie* (40 %): SER* (50 %) (RICOTTA* (25 %), SER górski* (20 %), SER owczy*), bułka tarta* (mąka PSZENNA*, drożdże*), MLEKO w proszku*, płatki ziemniaczane*, suszony szpinak* (6 %), olej słonecznikowy*, sól morska, przyprawy* (czosnek*, bazylia*, pieprz*), emulgator: lecytyny (z SOI*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem serowo – szpinakowym. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
    2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo ravioli, nie przerywając wrzenia
    3. Gotować 12 – 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
    4. Po ugotowaniu ravioli odcedzić i podawać

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
    Wartość energetyczna: 1301 kJ/309 kcal
    Tłuszcz: 7,6 g
    w tym kwasy nasycone: 3,9 g
    Węglowodany: 46 g
    w tym cukry: 3,2 g
    Błonnik: 3,4 g
    Białko: 12 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać seler.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,80