Wyświetlanie 141–160 z 240 wyników
-
17,00 zł
POLSKIE KIMCHI BURAK Z IMBIREM BIO 280 g – UNITED SOIL
SKŁADNIKI
buraki*, imbir* 2 %, papryka chili*, czosnek*, mąka ryżowa*, sól kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 121 kJ/29 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,6 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0,85 gUWAGA
Wybrzuszone wieczko nie świadczy o złej jakości produktu. Jest to produkt żywy, w którym cały czas odbywa się fermentacja mlekowa!ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni. -
17,00 zł
POLSKIE KIMCHI ZIELONE BIO 280 g – UNITED SOIL
SKŁADNIKI
kapusta pekińska*, kolendra*, mięta*, cebula dymka*, SELER naciowy*, młody JĘCZMIEŃ*, czosnek*, imbir*, por*, zielone chili*, sól kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 82 kJ/20 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 1,7 g
Sól: 0,85 gUWAGA
Wybrzuszone wieczko nie świadczy o złej jakości produktu. Jest to produkt żywy, w którym cały czas odbywa się fermentacja mlekowa!ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni. -
8,90 zł
POMIDORY PELATI BEZ SKÓRY BIO 400 g (PUSZKA) – ALCE NERO
SKŁADNIKI
obrane pomidory pelati*, sok pomidorowy*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne pomidory pelati stanowią wyśmienitą przekąskę lub dodatek do sałatek, sosów i past pomidorowych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 88 kJ /21 kcal
Tłuszcz – 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 2,9 g
w tym cukry – 2,7 g
Błonnik – 0,8 g
Białko – 1,1 g
Sól – 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. -
18,40 zł
POMIDORY PODSUSZONE W OLEJU BIO 190 g – VITALIANA
SKŁADNIKI
podsuszone pomidory* (54,48 %), olej słonecznikowy* (33,6 %), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* (8,5 %), ocet winny*, sól, czosnek*, pietruszka nać*, bazylia*
*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznychOPIS
Podsuszone pomidory zawierają więcej likopenu (przeciwutleniacz) niż świeże warzywa, mają wyrazisty smak, dlatego możemy je stosować do przeróżnych dań. Można je piec, gotować lub podawać na zimno.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 646 kJ/ 156 kcal
Tłuszcz 11,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
Węglowodany 7 g
w tym cukry 5,1 g
Błonnik 8,3 g
Białko 1,9 g
Sól 1,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, daleko od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 10 dni. -
16,70 zł
POTRAWKA WARZYWNA RATATOUILLE BIO 345 g – CAMPOMAR NATURE
SKŁADNIKI
pomidory*, papryka*, cebula*, cukinia*, syrop z agawy*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ratatouille – francuski gulasz. Danie na bazie warzyw.
Można serwować z podpieczonym pieczywem lub pieczonymi ziemniakami.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 182 kJ/43 kcal
Tłuszcz: 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 5,0 g
w tym cukry: 4,9 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,98 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. -
6,40 zł
PULPA POMIDOROWA BEZGLUTENOWA BIO 510 g – BIOSABOR
PULPA POMIDOROWA BEZGLUTENOWA BIO 510 g – BIOSABOR
SKU: 8437010207471
Ilość w opakowaniu: 10
Waga: 0.55 kg
Cena za kg: 16.18 -
16,10 zł
RAGU WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE 280 g – REAL VEGY (EMPERATRIZ)
SKŁADNIKI
woda, teksturowane białko z grochu (woda, białko z grochu 6 %, błonnik z grochu 1 %, olej słonecznikowy, skrobia ziemniaczana, sól) 18 %, zmiażdżone pomidory (pomidory, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ziemniak, cebula, oliwa z oliwek, groch, marchew, czosnek, skrobia ziemniaczana, sól, ekstrakt drożdżowy, naturalny aromat, zioła, przyprawy, substancja zagęszczająca: guma guar.OPIS
Danie gotowe do spożycia po podgrzaniu.
Nie wymaga przechowywania w lodówce.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Należy podgrzać przed podaniem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 631 kJ/152 kcal
Tłuszcz: 9,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
Węglowodany: 7,0 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 7,7 g
Sól: 1,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni. -
15,80 zł
RAVIOLI WEGAŃSKIE BIO 250 g – D`ANGELO
SKŁADNIKI
ciasto makaronowe: semolina z PSZENICY twardej*, woda; nadzienie* (40 %): wegański farsz* 49 % (woda, olej kokosowy*, skrobia ziemniaczana*, sól morska, substancja zagęszczająca: agar*), bułka tarta* (mąka PSZENNA*, drożdże), por*, sól morska, emulgator: lecytyny (z SOI*), pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem wegańskim. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo ravioli, nie przerywając wrzenia
3. Gotować 12 – 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
4. Po ugotowaniu ravioli odcedzić i podawaćWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
Wartość energetyczna: 1242 kJ/294 kcal
Tłuszcz: 5,8 g
w tym kwasy nasycone: 4,8 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 7,7 g
Sól: 1,6 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SELER i mleko.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
15,80 zł
RAVIOLI Z SEREM I SZPINAKIEM BIO 250 g – D`ANGELO
SKŁADNIKI
ciasto makaronowe: semolina z PSZENICY twardej*, woda; nadzienie* (40 %): SER* (50 %) (RICOTTA* (25 %), SER górski* (20 %), SER owczy*), bułka tarta* (mąka PSZENNA*, drożdże*), MLEKO w proszku*, płatki ziemniaczane*, suszony szpinak* (6 %), olej słonecznikowy*, sól morska, przyprawy* (czosnek*, bazylia*, pieprz*), emulgator: lecytyny (z SOI*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem serowo – szpinakowym. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo ravioli, nie przerywając wrzenia
3. Gotować 12 – 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
4. Po ugotowaniu ravioli odcedzić i podawaćWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
Wartość energetyczna: 1301 kJ/309 kcal
Tłuszcz: 7,6 g
w tym kwasy nasycone: 3,9 g
Węglowodany: 46 g
w tym cukry: 3,2 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 12 g
Sól: 1,2 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać seler.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.