Wyświetlanie 41–60 z 240 wyników

  • CAPPELLETTI Z WĘDZONYM TOFU BIO 250 g – D`ANGELO

    SKŁADNIKI
    ciasto makaronowe: semolina z PSZENICY durum*, woda; nadzienie* (26 %): wędzone tofu* 32 % (woda, SOJA*, dym), płatki ziemniaczane*, bułka tarta* (mąka PSZENNA*, drożdże), olej słonecznikowy*, woda, 3 % suszona cebula*, sól morska, sos SOJOWY* (woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, Aspergrillus oryzae), emulgator: lecytyny (z SOI*), suszony por*, oregano*, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem z wędzonego tofu. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
    2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo cappelletti, nie przerywając wrzenia
    3. Gotować 12 – 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
    4. Po ugotowaniu cappelletti odcedzić i podawać

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
    Wartość energetyczna: 1275 kJ/302 kcal
    Tłuszcz: 4,3 g
    w tym kwasy nasycone: 1,8 g
    Węglowodany: 54 g
    w tym cukry: 1,8 g
    Błonnik: 2,4 g
    Białko: 10 g
    Sól: 0,63 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SELER, mleko.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,80 
  • CHILI WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE 280 g – REAL VEGY (EMPERATRIZ)

    SKŁADNIKI
    woda, zmiażdżone i pokrojone pomidory (pomidory, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), fasola czerwona, cebula, teksturowane białko grochu 5 %, oliwa z oliwek, ekstrakt drożdżowy, czosnek, sól, cukier trzcinowy brązowy, przyprawy, naturalny aromat, zioła, żywność barwiąca – czerwony burak, substancja zagęszczająca: guma guar.

    OPIS
    Danie gotowe do spożycia po podgrzaniu.
    Nie wymaga przechowywania w lodówce.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Należy podgrzać przed podaniem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 473 kJ/113 kcal
    Tłuszcz: 4,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 8,3 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 3,7 g
    Białko: 7,1 g
    Sól: 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.

    15,10 
  • CHILLI CON PINTO – DANIE WEGAŃSKIE 390 g – VEGA UP

    SKŁADNIKI
    pulpa pomidorowa 34 %, woda, fasola pinto 12 %, ciecierzyca gotowana 11 %, cebula 9,5 %, SELER 9 %, marchew 6,7 %, olej rzepakowy, sól, skrobia modyfikowana, czosnek, papryka słodka w proszku, natka pietruszki, papryka wędzona, oregano, rozmaryn, kminek, pieprz, liść laurowy.

    OPIS
    Danie gotowe z ciecierzycy i fasoli w pomidorowym sosie. Produkt sterylizowany.
    Opakowanie zawiera 2 porcje. Należy podgrzać przed spożyciem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 207 kJ/50 kcal
    Tłuszcz – 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 4,9 g
    w tym cukry – 1,5 g
    Błonnik – 2,0 g
    Białko – 1,9 g
    Sól – 0,90 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    10,80 
  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    gotowana ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ciecierzyca Alce Nero jest produktem gotowym do spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegetariańskiego pasztetu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 374 kJ / 89 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 10 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 4,1 g
    Białko – 6,5 g
    Sól – 0,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    10,80 
  • CURRY WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE 280 g – REAL VEGY (EMPERATRIZ)

    SKŁADNIKI
    woda, teksturowane białko grochu (woda, białko grochu 7,6 %, błonnik z grochu 1,2 %, olej słonecznikowy, skrobia ziemniaczana, sól) 23 %, zmiażdżone pomidory (pomidory, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), cebula, czerwona papryka, oliwa z oliwek, czosnek, ekstrakt drożdżowy, przyprawy, skrobia ziemniaczana, sól, zioła, cukier trzcinowy brązowy, substancja zagęszczająca: guma guar.

    OPIS
    Danie gotowe do spożycia po podgrzaniu.
    Nie wymaga przechowywania w lodówce.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Należy podgrzać przed podaniem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 442 kJ/106 kcal
    Tłuszcz: 4,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 4,5 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,4 g
    Białko: 9,7 g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.

    17,10 
  • DANIE SZAKSZUKA BIO 900 ml – ZAKWASOWNIA

    SKŁADNIKI
    cebula* 56 %, pomidory pelatti* 28 %, koncentrat pomidorowy* 6 %, czosnek* 2,8 %, cukier trzcinowy*, woda, olej słonecznikowy*, kmin rzymski*, wędzona papryka*, mieszanka przypraw* ( sól, kolendra*, czosnek niedźwiedzi*, pieprz*) (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny sos na bazie cebuli, pomidorów i czosnku. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 258 kJ/62 kcal
    Tłuszcz: 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 10 g
    w tym cukry: 6,8 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 0,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze 2-8 stopni Celsjusza.

    46,00 
  • DESER OWSIANO – CZEKOLADOWY BIO (2 x 130 g) 260 g – THE BRIDGE

    SKŁADNIKI
    woda, OWIES* (11,6 %), cukier trzcinowy*, skrobia z tapioki*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (3 %), czekolada* (1 %)(miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier trzcinowy*), olej słonecznikowy*, olej szafranowy*, sól morska, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego*, guma gellan. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt odpowiedni dla wegan. Produkt UHT.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 451 kJ/107 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 10 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: 0,07 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY i soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 1 dnia.

    9,70 
  • DESER OWSIANY O SMAKU WANILIOWYM BIO (2 x 130 g) 260 g – THE BRIDGE

    SKŁADNIKI
    woda, OWIES* (12,4 %), cukier trzcinowy*, skrobia z tapioki*, naturalny aromat waniliowy*, koncentrat z marchwi*, olej słonecznikowy*, olej szafranowy*, sól morska, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego*, guma gellan*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt odpowiedni dla wegan. Produkt UHT.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 437 kJ/104 kcal
    Tłuszcz: 2,8 g
    w tym kwasy nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 9,1 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,07 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY i soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 1 dnia.

    9,70 
  • DESER RYŻOWO – CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY BIO (2 x 130 g) 260 g – THE BRIDGE

    SKŁADNIKI
    woda, ryż* (14,2 %), cukier trzcinowy*, skrobia z tapioki*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (3 %), czekolada* (1 %)(miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier trzcinowy*), olej słonecznikowy*, olej szafranowy*, sól morska, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego*, guma guar*, guma gellan. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt odpowiedni dla wegan. Produkt UHT.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 431 kJ/102 kcal
    Tłuszcz: 1,7 g
    w tym kwasy nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 11 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 0,08 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY i soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 1 dnia.

    10,30 
  • DESER RYŻOWY INSTANT Z JABŁKIEM I CYNAMONEM BEZGLUTENOWY BIO 58 g – BIOVEGAN

    DESER RYŻOWY INSTANT Z JABŁKIEM I CYNAMONEM BEZGLUTENOWY BIO 58 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    ryż* 35 %, cukier trzcinowy nierafinowany*, skrobia kukurydziana*, napój kokosowy w proszku* (75 % napój kokosowy*, maltodekstryna*), skrobia ziemniaczana*, 5 % kawałki jabłek*, 1 % cynamon*, sól. (*certfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość torebki wsypać do filiżanki lub małej miski, zalać 150 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać łyżką. Pozostawić na 7 do 10 minut i na koniec ponownie dobrze wymieszać. Po namoczeniu delektuj się chwilą słodkiego ryżu samodzielnie lub posyp go według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1684 kJ/398 kcal
    Tłuszcz: 5,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
    Węglowodany: 82 g
    w tym cukry: 24 g
    Błonnik: 1,4 g
    Białko: 3,4 g
    Sól: 0,60 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ŁUBIN i orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    7,90 
  • DESER RYŻOWY INSTANT Z WANILIĄ BOURBON BEZGLUTENOWY BIO 56 g - BIOVEGAN

    DESER RYŻOWY INSTANT Z WANILIĄ BOURBON BEZGLUTENOWY BIO 56 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    53,5 % ryż*, cukier trzcinowy nierafinowany*, napój kokosowy w proszku* (75 % napój kokosowy*, maltodekstryna*), skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, sól, 0,35 % mielona wanilia bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość torebki wsypać do filiżanki lub małej miski, zalać 150 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać łyżką. Pozostawić na 7 do 10 minut i na koniec ponownie dobrze wymieszać. Po namoczeniu możesz cieszyć się słodkim ryżem w czystej postaci lub posypać go według własnego uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1687 kJ/399 kcal
    Tłuszcz: 5,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g
    Węglowodany: 82 g
    w tym cukry: 16 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 4,5 g
    Sól: 0,77 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ, ŁUBIN i orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

    7,90 
  • DESER RYŻOWY O SMAKU WANILIOWYM BEZGLUTENOWY BIO (2 x 130 g) 260 g – THE BRIDGE

    SKŁADNIKI
    woda, ryż* (14,8 %), cukier trzcinowy*, skrobia z tapioki*, olej słonecznikowy*, naturalny aromat waniliowy*, koncentrat z marchwi*, olej szafranowy*, sól morska, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego*, guma guar*, guma gellan*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt odpowiedni dla wegan. Produkt UHT.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 437 kJ/104 kcal
    Tłuszcz: 2,8 g
    w tym kwasy nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 9,1 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,07 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY i soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 1 dnia.

    10,30 
  • FALAFEL BATAT BEZGLUTENOWY 160 g – FALAFEL

    SKŁADNIKI
    bataty, marchew, ciecierzyca, bób, ziemniaki, rodzynki sułtańskie, kolendra świeża, błonnik grochowy, olej rzepakowy, przyprawy naturalne.

    OPIS
    Falafele to przepyszne, aromatyczne kotleciki z ciecierzycą. Popularne na Bliskim Wschodzie, coraz częściej wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni, zwłaszcza roślinnej. Najczęściej podawane w picie, z warzywami oraz sosami, lub z hummusem.
    Produkt gotowy do spożycia po obróbce cieplnej. Pakowany w atmosferze ochronnej.

    Zalety produktu:
    – bez glutenu
    – bez jajek
    – bez mleka
    – bez soi
    – bez GMO

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Podgrzać w piekarniku, na patelni bez tłuszczu lub na grillu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 874 kJ/210 kcal
    Tłuszcz – 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 16 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 8,1 g
    Białko – 6,2 g
    Sól – 0,52 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od 0°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.

    12,40