Wyświetlanie 21–40 z 233 wyników

  • BIGOS WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 740 g – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    kapusta kiszona* (42 %), kapusta świeża* (18 %), cebula* (14 %), marchew* (9,8 %), przecier pomidorowy* (8 %), SELER* (2,4 %), olej rzepakowy* (2 %), śliwki suszone* (1,5 %), grzyby leśne* (1 %), cukier trzcinowy* (0,8 %), czosnek* (0,3 %), przyprawy* (0,2 %) (ziele angielskie*, liść laurowy*, majeranek*, papryka*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bigos Wege Bio to starannie wyselekcjonowana kompozycja warzyw. Produkt powstał w oparciu o tradycyjną recepturę – dlatego jest tak wyjątkowy.
    Nadzwyczajne walory smakowe to wynik umiejętnego połączenia ekologicznych warzyw, specjalnie przygotowanej kompozycji przypraw oraz dodatku śliwek, które sprawiają, że nasze danie jest wyjątkowe!
    Danie jest gotowe do spożycia po podgrzaniu.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 213 kJ/51 kcal
    Tłuszcz: 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 8,0 g
    w tym cukry: 4,1 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 0,92 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C.

    15,80 
  • BIGOS WEGETARIAŃSKI BEZGLUTENOWY 480 g – PRIMAVIKA

    SKŁADNIKI
    kapusta biała 36 %, kapusta kiszona 24 %, woda, cebula, pieczarka świeża 9 %, koncentrat pomidorowy, teksturowane białko SOJOWE, olej rzepakowy, bulion wegetariański [sól, suszone warzywa (pasternak, marchew, SELER korzeń, pietruszka korzeń, por, SELER liść, pietruszka nać), olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść], sól morska, śliwka suszona 0,4 % (śliwka, mąka ryżowa), grzyby suszone 0,36 % (borowik suszony, podgrzybek suszony), przyprawy (zawierają GORCZYCĘ).

    OPIS
    Poszatkowana kapusta biała i kiszona, połączona z drobnymi cząstkami suszonych grzybów i śliwek oraz teksturatem sojowym. Produkt pasteryzowany. Źródło białka. Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 243 kJ/58 kcal
    Tłuszcz: 3,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 4,5 g
    w tym cukry: 2,9 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 3,3 g
    Sól: 0,94 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Bigos najlepiej przelać bezpośrednio na patelnię. Podgrzewać na małym ogniu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.

    12,70 
  • BIGOS WEGETARIAŃSKI Z GRZYBAMI BIO 500 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    kapusta kiszona*, olej rzepakowy*, woda, grzyby* (6,3 %), marchew*, papryka ostra*, cukier trzcinowy*, sól, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Przed spożyciem podgrzać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 563 kJ / 134 kcal
    Tłuszcz: 7,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
    Węglowodany: 12,3 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Białko: 5,2 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu a po otwarciu w lodówce i spożyć w ciągu 48 h.

    22,50 
  • BIOALLO MARYNATA – GRZYBY BOCZNIAK W DELIKATNEJ ZALEWIE BIO 180 g – ORGANICHOUSE

    SKŁADNIKI
    68 % świeże grzyby boczniaki*, olej rzepakowy*, świeża cebula*, suszona żurawina*, sos SOJOWY* (woda, ziarna SOI*, sól morska), ocet spirytusowy*, cukier trzcinowy*, przyprawy: sól kamienna kłodawska, goździki*, liść laurowy*, pieprz czarny*, ziele angielskie*. (*Składniki z rolnictwa ekologicznego)

    OPIS
    BIOallô – smaczna przekąska z grzybów boczniak. Produkt tylko pasteryzowany. Prawdziwie czysta etykieta. Tylko organiczne składniki, bezglutenowe i wegańskie.
    BIOallô makuje wyśmienicie z pieczywem lub jako dodatek do makaronów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 992 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 19,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 11,4 g
    w tym cukry: 5,4 g
    Błonnik: 5,5 g
    Białko: 2,8 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Na terenie zakładu przerabia się ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY i nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

    22,20 
  • BRZOSKWINIE W SYROPIE RYŻOWYM BEZGLUTENOWE BIO 500 g (320 g) (SŁOIK) – A2 PASOS DEL CAMPO

    BRZOSKWINIE W SYROPIE RYŻOWYM BEZGLUTENOWE BIO 500 g (320 g) (SŁOIK) – A2 PASOS DEL CAMPO
    SKU: 8437021906417
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.76 kg
    Cena za kg: 25.13

    19,10 
  • BURACZKI TARTE BEZGLUTENOWE BIO 280 g – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    buraki ćwikłowe* (91 %), ocet spirytusowy* (5 %), cukier trzcinowy* (3,8 %), sól kłodawska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Wyśmienity dodatek do wszelkich potraw. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 244 kJ/58 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 14,2 g
    w tym cukry: 10,7 g
    Białko: 1,2 g
    Sól: 0,18 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C nie dłużej niż 48 godzin.

    7,20 
  • BURACZKI TARTE PYCHOTKA BEZGLUTENOWE BIO 250 g – PRIMAVIKA (PRIMAECO)

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy* (88 %), cukier trzcinowy*, ocet zbożowy*, sól morska, skrobia kukurydziana natywna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Można podawać je na ciepło lub na zimno samodzielnie lub np. z dodatkiem chrzanu, jako dodatek do drugich dań lub wędlin i przekąsek. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 389 kJ / 93 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 11 g
    Błonnik: 1,6 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ i SELER.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    7,70 
  • BURAKI WIÓRKI 430 g – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    buraczki wiórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól

    OPIS
    Buraczki wiórki. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 192 kJ / 46 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 10,8 g
    w tym cukry: 8,1 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 1,08 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    9,10 
  • CAPPELLETTI ORKISZOWE Z SOCZEWICĄ PIKANTNE BIO 250 g – D`ANGELO

    SKŁADNIKI
    ciasto makaronowe 74 %: semolina z PSZENICY ORKISZ*, 76 % woda; nadzienie (26 %): bułka tarta* 31 % (mąka z PSZENICY ORKISZ* 97,5 %, sól, drożdże*), woda, olej słonecznikowy*, mielona soczewica czerwona* 11,5 %, suszone pomidory*, suszona papryka*, płatki ziemniaczane*, sól morska, emulgator: lecytyny (z SOI*), mieszanka przypraw* (w zmiennych proporcjach: chilli* <1 %, kumin*, nasiona kolendry*, papryka*, mięta*, kminek*, czosnek*), bazylia*, oregano*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pierożki z makaronowego ciasta z pikantnym nadzieniem z soczewicą. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
    2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo cappelletti, nie przerywając wrzenia
    3. Gotować 12 – 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
    4. Po ugotowaniu cappelletti odcedzić i podawać

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
    Wartość energetyczna: 1353 kJ/320 kcal
    Tłuszcz: 5,1 g
    w tym kwasy nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 2,1 g
    Błonnik: 3,0 g
    Białko: 10 g
    Sól: 1,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SELER, mleko.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,80 
  • CAPPELLETTI Z DYNIĄ I JABŁKIEM BIO 250 g – D`ANGELO

    SKŁADNIKI
    ciasto makaronowe: semolina z PSZENICY durum*, woda; nadzienie* (26 %): dynia* (68 %), jabłko* (12 %), bułka tarta* (mąka PSZENNA*, drożdże*), cebula*, olej słonecznikowy*, płatki ziemniaczane*, sól morska, przyprawy* (w zmiennych proporcjach: skórka z pomarańczy*, czosnek*, imbir*, skórka z cytryny*, anyż*, pieprz*, cynamon*, lawenda*, szałwia*, kurkuma*, chili*), emulgator: lecytyny (z SOI*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem dyniowo – jabłkowym. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
    2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo cappelletti, nie przerywając wrzenia
    3. Gotować 12 – 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
    4. Po ugotowaniu cappelletti odcedzić i podawać

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
    Wartość energetyczna: 1193 kJ/282 kcal
    Tłuszcz: 3,6 g
    w tym kwasy nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 3,7 g
    Błonnik: 4,7 g
    Białko: 8,3 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SELER, mleko.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,80