Wyświetlanie 121–140 z 233 wyników

  • OLIWKI CZARNE BEZ PESTEK W ZALEWIE BIO 280 g (160 g) (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA

    SKŁADNIKI
    Czarne oliwki*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (* składnik rolnictwa ekologicznego)

    OPIS
    Czarne oliwki bez pestek w solance. Idealne jako przystawka lub jako dodatek do sałatek, pizzy oraz dań mięsnych lub dań rybnych. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 927 kJ / 225 kcal
    Tłuszcz: 23,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g
    Weglowodany: 1,4 g
    w tym cukry:< 0,1 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 1,8 g

    UWAGA
    Może zawierać pestki lub fragmenty pestek.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.

    12,50 
  • OLIWKI CZARNE KALAMATA BEZ PESTEK Z ZIOŁAMI W OLEJU BIO 4,55 kg (SŁOIK) – BIO VERDE

    SKŁADNIKI
    oliwki kalamata* (68 %), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek*, sól morska, zioła* (1 %) (pietruszka*, bazylia*, rozmaryn*, tymianek*, oregano*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    WAGA OLIWEK – 3,1 kg, ROZMIAR OLIWEK: 1,5 cm – 2,5 cm

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1235 kJ/299 kcal
    Tłuszcz: 30 g
    w tym kwasy nasycone: 3,7 g
    Węglowodany: 5,8 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 2,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +15°C

    379,60 
  • OLIWKI ZIELONE BEZ PESTKI BIO 350 g – CAMPOMAR NATURE

    SKŁADNIKI
    oliwki zielone bez pestki*, woda, sól, ocet winny*, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Oliwki można wykorzystać jako dodatek do sałat, past oraz potraw kuchni śródziemnomorskiej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 597 kJ / 145 kcal
    Tłuszcz: 15 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2 g
    Węglowodany: 0 g
    W tym cukry: 0 g
    Błonnik: 2,8 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.

    12,30 
  • OLIWKI ZIELONE BEZ PESTKI Z ZIOŁAMI W OLEJU BIO 4,55 kg (SŁOIK) – BIO VERDE

    SKŁADNIKI
    oliwki zielone* (68 %), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek*, sól morska, zioła* 1 % (natka pietruszki*, bazylia*, rozmaryn*, tymianek*, oregano*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 797 kJ/193 kcal
    Tłuszcz: 19 g
    w tym kwasy nasycone: 3,0 g
    Węglowodany: 4,6 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 3,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +15°C

    356,80 
  • OLIWKI ZIELONE W PLASTERKACH W ZALEWIE BIO 1000 g (600 g) – BIO ORGANICA ITALIA

    SKŁADNIKI
    oliwki zielone*, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Krojone zielone oliwki konserwowane w solance. Produkt pasteryzowany.
    Idealny jako aperitif, przystawka lub jako przyprawa do sałatek, pizzy, bruschetty oraz pierwszych lub drugich dań na bazie mięsa lub ryb.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 573 kJ/139 kcal
    Tłuszcz: 13,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
    Węglowodany: 2,2 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 1,2 g
    Sól: 3,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.

    37,20 
  • PAŁECZKI WEGAŃSKIE Z SOCZEWICY BIO 230 g – POLONIAK

    SKŁADNIKI
    soczewica czerwona*, płatki ryżowe*, tapioka*, olej rzepakowy*, papryka czerwona*, czosnek*, gałka muszkatołowa*, majeranek*, pieprz*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1361 kJ/324 kcal
    Tłuszcz: 21 g
    w tym kwasy nasycone: 3,8 g
    Węglowodany: 27 g
    w tym cukry: 3,7 g
    Białko: 7,8 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C

    15,40 
  • PAPRYKA CZERWONA PIECZONA W ZALEWIE BIO 460 g (350 g) – NEFELI

    SKŁADNIKI
    pieczona czerwona papryka*, woda, sól morska, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna papryka czerwona pieczona. Śródziemnomorski przysmak o słodko-kwaśnym smaku i chrupiącej konsystencji. Doskonała jako dodatek do kanapek, sałatek lub jako zdrowa przekąska.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PO ODSĄCZENIU
    Wartość energetyczna 85 kJ / 20 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
    Węglowodany: 2,5 g
    w tym cukry: 2,5 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 0,73 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyc w ciągu 14 dni.

    18,00 
  • PIEROŻKI Z NADZIENIEM Z BATATÓW, DYNI I Z SEZAMEM BIO 180 g – LOTUS

    SKŁADNIKI
    Nadzienie: bataty* (10 %), dynia* (10 %), marchew* (8 %), papryka czerwona* (7 %), cebula* (7 %), ryż pełnoziarnisty*, SEZAM* (2 %), płatki ziemniaczane*, sól, przyprawy*. Ciasto: mąka PSZENNA*, woda, olej słonecznikowy*, sól, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pierożki w kaształcie trójkąta z nadzieniem z batatów, dynią, papryką i SEZAMEM.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.
    Gotowe do spożycia na zimno i na ciepło.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Smażyć na średnim ogniu przez 8 – 10 minut na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej patelni bez tłuszczu
    2. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez 6 – 8 minut
    2. Przyrządzić na grillu lub w kuchence mikrofalowej z funkcją grilla

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 833 kJ/198 kcal
    Tłuszcz: 7,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 3,6 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: 4,7 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ, SOJĘ, MIGDAŁY, ORZECHY NERKOWCA

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni.

    15,80 
  • PINDŻUR Z OPIEKANEJ PAPRYKI I BAKŁAŻANA LUX LEKKO PIKANTNY 300G – BUL ECO

    PINDŻUR Z OPIEKANEJ PAPRYKI I BAKŁAŻANA LUX LEKKO PIKANTNY 300G – BUL ECO

    BULECO
    PINDŻUR Z OPIEKANEJ PAPRYKI I BAKŁAŻANA LUX LEKKO PIKANTNY 300G – BUL ECO
    5904057001544

    19,20 
  • POLSKIE KIMCHI BURAK Z IMBIREM BIO 280 g – UNITED SOIL

    SKŁADNIKI
    buraki*, imbir* 2 %, papryka chili*, czosnek*, mąka ryżowa*, sól kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 121 kJ/29 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,6 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,85 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie świadczy o złej jakości produktu. Jest to produkt żywy, w którym cały czas odbywa się fermentacja mlekowa!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

    17,00 
  • POLSKIE KIMCHI ZIELONE BIO 280 g – UNITED SOIL

    SKŁADNIKI
    kapusta pekińska*, kolendra*, mięta*, cebula dymka*, SELER naciowy*, młody JĘCZMIEŃ*, czosnek*, imbir*, por*, zielone chili*, sól kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 82 kJ/20 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,5 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 0,85 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie świadczy o złej jakości produktu. Jest to produkt żywy, w którym cały czas odbywa się fermentacja mlekowa!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

    17,00 
  • POMIDORY PELATI BEZ SKÓRY BIO 400 g (PUSZKA) – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    obrane pomidory pelati*, sok pomidorowy*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne pomidory pelati stanowią wyśmienitą przekąskę lub dodatek do sałatek, sosów i past pomidorowych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 88 kJ /21 kcal
    Tłuszcz – 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 2,9 g
    w tym cukry – 2,7 g
    Błonnik – 0,8 g
    Białko – 1,1 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    8,90