Wyświetlanie 121–140 z 233 wyników
-
12,50 zł
OLIWKI CZARNE BEZ PESTEK W ZALEWIE BIO 280 g (160 g) (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA
SKŁADNIKI
Czarne oliwki*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (* składnik rolnictwa ekologicznego)OPIS
Czarne oliwki bez pestek w solance. Idealne jako przystawka lub jako dodatek do sałatek, pizzy oraz dań mięsnych lub dań rybnych. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 927 kJ / 225 kcal
Tłuszcz: 23,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g
Weglowodany: 1,4 g
w tym cukry:< 0,1 g
Białko: 0,9 g
Sól: 1,8 gUWAGA
Może zawierać pestki lub fragmenty pestek.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni. -
379,60 zł
OLIWKI CZARNE KALAMATA BEZ PESTEK Z ZIOŁAMI W OLEJU BIO 4,55 kg (SŁOIK) – BIO VERDE
SKŁADNIKI
oliwki kalamata* (68 %), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek*, sól morska, zioła* (1 %) (pietruszka*, bazylia*, rozmaryn*, tymianek*, oregano*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
WAGA OLIWEK – 3,1 kg, ROZMIAR OLIWEK: 1,5 cm – 2,5 cmWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1235 kJ/299 kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy nasycone: 3,7 g
Węglowodany: 5,8 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 1,6 g
Sól: 2,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +15°C -
12,30 zł
OLIWKI ZIELONE BEZ PESTKI BIO 350 g – CAMPOMAR NATURE
SKŁADNIKI
oliwki zielone bez pestki*, woda, sól, ocet winny*, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Oliwki można wykorzystać jako dodatek do sałat, past oraz potraw kuchni śródziemnomorskiej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 597 kJ / 145 kcal
Tłuszcz: 15 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2 g
Węglowodany: 0 g
W tym cukry: 0 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 0,9 g
Sól: 4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni. -
356,80 zł
OLIWKI ZIELONE BEZ PESTKI Z ZIOŁAMI W OLEJU BIO 4,55 kg (SŁOIK) – BIO VERDE
SKŁADNIKI
oliwki zielone* (68 %), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek*, sól morska, zioła* 1 % (natka pietruszki*, bazylia*, rozmaryn*, tymianek*, oregano*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 797 kJ/193 kcal
Tłuszcz: 19 g
w tym kwasy nasycone: 3,0 g
Węglowodany: 4,6 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 1,3 g
Sól: 3,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +15°C -
37,20 zł
OLIWKI ZIELONE W PLASTERKACH W ZALEWIE BIO 1000 g (600 g) – BIO ORGANICA ITALIA
SKŁADNIKI
oliwki zielone*, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Krojone zielone oliwki konserwowane w solance. Produkt pasteryzowany.
Idealny jako aperitif, przystawka lub jako przyprawa do sałatek, pizzy, bruschetty oraz pierwszych lub drugich dań na bazie mięsa lub ryb.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 573 kJ/139 kcal
Tłuszcz: 13,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 2,2 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 1,2 g
Sól: 3,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni. -
15,40 zł
PAŁECZKI WEGAŃSKIE Z SOCZEWICY BIO 230 g – POLONIAK
SKŁADNIKI
soczewica czerwona*, płatki ryżowe*, tapioka*, olej rzepakowy*, papryka czerwona*, czosnek*, gałka muszkatołowa*, majeranek*, pieprz*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1361 kJ/324 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy nasycone: 3,8 g
Węglowodany: 27 g
w tym cukry: 3,7 g
Białko: 7,8 g
Sól: 1,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C -
18,00 zł
PAPRYKA CZERWONA PIECZONA W ZALEWIE BIO 460 g (350 g) – NEFELI
SKŁADNIKI
pieczona czerwona papryka*, woda, sól morska, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna papryka czerwona pieczona. Śródziemnomorski przysmak o słodko-kwaśnym smaku i chrupiącej konsystencji. Doskonała jako dodatek do kanapek, sałatek lub jako zdrowa przekąska.
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PO ODSĄCZENIU
Wartość energetyczna 85 kJ / 20 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 2,5 g
w tym cukry: 2,5 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 0,7 g
Sól: 0,73 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyc w ciągu 14 dni. -
15,80 zł
PIEROŻKI Z NADZIENIEM Z BATATÓW, DYNI I Z SEZAMEM BIO 180 g – LOTUS
SKŁADNIKI
Nadzienie: bataty* (10 %), dynia* (10 %), marchew* (8 %), papryka czerwona* (7 %), cebula* (7 %), ryż pełnoziarnisty*, SEZAM* (2 %), płatki ziemniaczane*, sól, przyprawy*. Ciasto: mąka PSZENNA*, woda, olej słonecznikowy*, sól, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pierożki w kaształcie trójkąta z nadzieniem z batatów, dynią, papryką i SEZAMEM.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Gotowe do spożycia na zimno i na ciepło.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Smażyć na średnim ogniu przez 8 – 10 minut na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej patelni bez tłuszczu
2. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez 6 – 8 minut
2. Przyrządzić na grillu lub w kuchence mikrofalowej z funkcją grillaWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 833 kJ/198 kcal
Tłuszcz: 7,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 4,7 g
Sól: 1,2 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ, SOJĘ, MIGDAŁY, ORZECHY NERKOWCAZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni. -
19,20 zł
PINDŻUR Z OPIEKANEJ PAPRYKI I BAKŁAŻANA LUX LEKKO PIKANTNY 300G – BUL ECO
BULECO
PINDŻUR Z OPIEKANEJ PAPRYKI I BAKŁAŻANA LUX LEKKO PIKANTNY 300G – BUL ECO
5904057001544 -
17,00 zł
POLSKIE KIMCHI BURAK Z IMBIREM BIO 280 g – UNITED SOIL
SKŁADNIKI
buraki*, imbir* 2 %, papryka chili*, czosnek*, mąka ryżowa*, sól kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 121 kJ/29 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,6 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0,85 gUWAGA
Wybrzuszone wieczko nie świadczy o złej jakości produktu. Jest to produkt żywy, w którym cały czas odbywa się fermentacja mlekowa!ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni. -
17,00 zł
POLSKIE KIMCHI ZIELONE BIO 280 g – UNITED SOIL
SKŁADNIKI
kapusta pekińska*, kolendra*, mięta*, cebula dymka*, SELER naciowy*, młody JĘCZMIEŃ*, czosnek*, imbir*, por*, zielone chili*, sól kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 82 kJ/20 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 1,7 g
Sól: 0,85 gUWAGA
Wybrzuszone wieczko nie świadczy o złej jakości produktu. Jest to produkt żywy, w którym cały czas odbywa się fermentacja mlekowa!ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni. -
8,90 zł
POMIDORY PELATI BEZ SKÓRY BIO 400 g (PUSZKA) – ALCE NERO
SKŁADNIKI
obrane pomidory pelati*, sok pomidorowy*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne pomidory pelati stanowią wyśmienitą przekąskę lub dodatek do sałatek, sosów i past pomidorowych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 88 kJ /21 kcal
Tłuszcz – 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 2,9 g
w tym cukry – 2,7 g
Błonnik – 0,8 g
Białko – 1,1 g
Sól – 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.