Wyświetlanie 441–460 z 460 wyników

  • ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI BEZGLUTENOWY 900 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    Sok z buraków ćwikłowych NFC (25 %), woda, ziemniaki, buraki ćwikłowe (15 %), fasola biała, marchew, pietruszka, cebula, cukier, olej roślinny rzepakowy, koncentrat jabłkowy, kwas mlekowy – regulatory kwasowości, sól, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Odpowiedni dla wegan. Najlepiej spożywać po podgrzaniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 206 kJ/49 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 9,3 g
    w tym cukry: 4,2 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 1,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    22,50 
  • ZUPA KREM Z DYNI BEZGLUTENOWA 470 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    przecier z dyni (70 %), woda, cebula, marchew, pietruszka, olej roślinny rzepakowy, czosnek, sól, kurkuma mielona, imbir mielony, pieprz czarny mielony.

    OPIS
    Zupa ma kremową konsystencję, jest pełnia smaku i aromatu.
    Produkt sterylizowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 149 kJ/35 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 6,2 g
    w tym cukry: 3,6 g
    Białko: 0,6 g
    Sól: 0,65 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.

    15,80 
  • ZUPA OGÓRKOWA  BEZGLUTENOWA 900 g – KROKUS

    ZUPA OGÓRKOWA BEZGLUTENOWA 900 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    woda, ziemniaki, ogórki kwaszone 17 % (ogórki, woda, sól, koper, czosnek, chrzan, liść dębu), cebula, marchew, pietruszka, koper, olej roślinny rzepakowy, sól, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony, pietruszka suszona.

    OPIS
    Zupa ogórkowa. Danie gotowe. Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 184 kJ/44 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 6,8 g
    w tym cukry – 2,1 g
    Białko – 1,4 g
    Sól – 1,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    22,40 
  • ŻUREK GRYCZANY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    woda, mąka gryczana* (10 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny koncentrat żurku gryczanego jest bezglutenowym produktem rolnictwa ekologicznego przeznaczonym dla konSUMentów chcących odżywiać się bezglutenowo. Koncentrat składa się wyłącznie z bezglutenowej mąki gryczanej, wody i soli – składniki te poddawane są naturalnemu kiszeniu. Produkt pasteryzowany. Przed użyciem mocno wstrząsnąć butelką. Ekologiczny koncentrat żurku dodać do 0,6 litra wrzącej wody lub bulionu i zagotować. Przyprawić do smaku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 155 kJ / 37 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 6,9 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    8,10 
  • ŻUREK GRYCZANY RAZOWY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    woda, mąka gryczana* (10 %), sól, łuska gryczana* (1 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny koncentrat żurku z mąki gryczanej razowej. Produkt rolnictwa ekologicznego odpowiedni dla wegan, bezglutenowy. Koncentrat składa się wyłącznie z bezglutenowej mąki gryczanej, wody i soli – składniki te podawane są naturalnemu kiszeniu.
    Produkt pasteryzowany. Przed użyciem mocno wstrząsnąć butelką.
    Ekologiczny koncentrat żurku dodać do 0,6 litra wrzącej wody lub bulionu i zagotować. Przyprawić do smaku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 155 kJ / 37 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 6,9 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    8,10 
  • ŻUREK JAGLANY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    woda, mąka jaglana* (10 %), sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt otrzymany w wyniku fermentacji ekologicznej mąki jaglanej. Produkt pasteryzowany.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Ekologiczny koncentrat żurku Kowalewski dodać do 0,6 litra wrzącej wody lub bulionu i zagotować. Przyprawić do smaku.
    Rozwarstwienie lub zgęstnienie jest naturalną cechą produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 117 kJ/28 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 6,1 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 1,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin

    8,10 
  • ŻUREK NA ZAKWASIE GRYCZANYM BEZGLUTENOWY BIO 700 ml – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    SKŁADNIKI
    woda, sok z kapusty kiszonej*, sok z ogórków kiszonych*, mąka gryczana* (9,5 %), czosnek*, sól himalajska, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 176 kJ/42 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 7,9 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Błonnik: 0,6 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: 0,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, SEZAM, SELER, ORZECHY, GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

    11,80 
  • ŻUREK NA ZAKWASIE Z RYŻU BEZGLUTENOWY BIO 700 ml – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    SKŁADNIKI
    woda, sok z kapusty kiszonej*, sok z ogórków kiszonych*, mąka ryżowa pełnoziarnista* (9,5 %), czosnek*, sól himalajska, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 171 kJ/40 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 8,1 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 0,6 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 0,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, SEZAM, SELER, ORZECHY, GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

    11,80 
  • ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU „ZAKWASKA” BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) – VIVO

    SKŁADNIKI
    Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.

    OPIS
    Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy JOGURT charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy JOGURT przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: MLEKO w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na MLEKU 3,2 % lub pełnotłustym.
    Fiolki po 0,5 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1-3 l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temperatury +37 do +43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tymczasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin – JOGURT dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 242 kJ/58 kcal
    Tłuszcz – 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 5,9 g
    w tym cukry – 5,6 g
    Białko – 4,0 g
    Sól – 0,13 g

    ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C.

    17,20 
  • ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU BIFIVIT „ZAKWASKA” BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) – VIVO

    SKŁADNIKI
    Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Streptococcus thermophilus, Lactobacillus paracasei.

    OPIS
    Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy JOGURT charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy JOGURT przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: MLEKO w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na MLEKU 3,2% lub pełnotłustym.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1-3 l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temperatury od +37 do +43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin – JOGURT dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1155 kJ/276 kcal
    Tłuszcz – 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 60 g
    w tym cukry – 20 g
    Białko – 8 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C

    17,20 
  • ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU IMU „ZAKWASKA” BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) – VIVO

    SKŁADNIKI
    Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus acidophilus (2szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium infantis

    OPIS
    Zakwasek Imu-JOGURT to starter do domowego przygotowania jogurtu zawierający probiotyczne szczepy kultur bakterii m.in. Bifidobacterium Lactis oraz Lactobacillus acidophilus. Ze względu na swoje właściwości szczepy te są częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia zażywania leków. Domowy JOGURT uzyskany z Zakwaska cechuje się maksymalną świeżością.
    Fiolki po 0,5 g.

    IMU-JOGURT polecany jest:
    + przy częstych infekcjach i przeziębieniach
    + dla dzieci od 6 miesiąca życia, dorosłych i seniorów
    + w diecie codziennej

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1-3l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temperatury od +37 do +43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin – JOGURT dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 5 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g gotowego produktu
    Wartość energetyczna – 242 kJ/58 kcal
    Tłuszcz – 2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 5,9 g
    w tym cukry – 5,6 g
    Białko – 4 g
    Sól – 0,13 g

    ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C

    17,20 
  • ŻYWE KULTURY BAKTERII DO KEFIRU „ZAKWASKA” BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) – VIVO

    SKŁADNIKI
    laktoza (z MLEKA), sacharoza, mikroflora grzybków kefirowych: drożdże kefirowe, Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis ssp. lactis.

    OPIS
    Zakwaska do KEFIRU VIVO zawiera mikroflorę ziarna kefiru, żywe kultury bakterii, w tym pałeczki kwasu mlekowego, bifidobakterie i drożdże kefirowe. Dzięki domowemu przygotowaniu otrzymujemy kefir wyłącznie z naturalnie występującymi cukrami. Domowy kefir ma wspaniały, orzeźwiający smak. Najlepszy wychodzi z MLEKA 2 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Kefir można przygotować na dwa sposoby. Rzadszy w konsystencji kefir uzyskasz dodając zawartość Zakwaski do MLEKA (od 1 do 3 l) ogrzanego do temperatury pokojowej (ok. 20-24 stopni Celsjusza). Zawartość Zakwaski należy dokładnie wymieszać z mlekiem, naczynie przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 14 do 24 h. Aby uzyskać gęstszy kefir, należy go przygotować wg. przepisu na jogurt: 1-3 l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temperatury 37-43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin – kefir dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym kefirem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek kefiru na 2 litry MLEKA.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1155 kJ/276 kcal
    Tłuszcz – 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 60 g
    w tym cukry – 20 g
    Białko – 8 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C

    17,20 
  • ŻYWY ZAKWAS Z BURAKÓW BEZGLUTENOWY BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    buraki ćwikłowe* 50 %, woda, przyprawy*, naturalna sól kamienna (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Żywy zakwas z buraków ćwikłowych, który zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, pochodzące z naturalnego ekologicznego środowiska. Naturalnie musujący. Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 37 kJ/9 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,4 g
    w tym cukry: < 0,5 g
    Białko: < 0,5 g
    Sól: 1,1 g

    UWAGA
    Otwierać ostrożnie. Wypukłe wieczko jest efektem naturalnej fermentacji.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +10°C. Dopuszcza się przechowywanie w temperaturze pokojowej do 72 godzin. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin.

    7,00 
  • ŻYWY ZAKWAS Z BURAKÓW I SELERA BEZGLUTENOWY BIO 320 ml – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    buraki ćwikłowe* 50 %, woda, SELER* 5 %, przyprawy*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Żywy zakwas z kiszonych buraków ćwikłowych i SELERa. Produkt niepasteryzowany. Zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, pochodzące z naturalnego ekologicznego środowiska. Naturalnie musujący. Zrównoważona i zbilansowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 37 kJ/9 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,4 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 1,1 g

    UWAGA
    Otwierać ostrożnie. Wypukłe wieczko jest efektem naturalnej fermentacji.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +10°C. Dopuszcza się przechowywanie w temperaturze pokojowej do 72 godzin. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin.

    7,00