Wyświetlanie 381–400 z 460 wyników

  • SOS POMIDOROWY DLA DZIECI EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 350G – ZWERGRNWIESE

    SKŁADNIKI
    koncentrat pomidorowy* (83 %), olej słonecznikowy*, syrop jabłkowy* (5 %), marchew*, cebula*, sól, oregano*, pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    podgrzać w garnku i podawać na gorąco

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 373 kJ/89 kcal
    Tłuszcz: 4,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 9,2 g
    w tym cukry: 7,5 g
    Błonnik: 2,3 g
    Białko: 2,2 g
    Sól: 0,92 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8°C i spożyć w ciągu kilku dni.

    15,00 
  • SOS POMIDOROWY Z MASCARPONE BEZGLUTENOWY BIO 340 ml – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    przecier pomidorowy*, pomidory* 35 %, marchew*, SER mascarpone* 6 %, olej rzepakowy*, sól kamienna, skrobia ziemniaczana*, koncentrat soku cytrynowego*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do dań makaronowych, pizzy, chleba ciabatta lub jako baza do własnych, pomysłowych kreacji sosów.
    Odpowiedni dla wegetarian.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Podgrzać w garnku i podawać na gorąco.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 332 kJ/80 kcal
    Tłuszcz: 4,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
    Węglowodany: 6,4 g
    w tym cukry: 5,3 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 2,0 g
    Sól: 1,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8°C i spożyć w ciągu kilku dni.

    14,80 
  • SOS POMIDOROWY Z OLIWKAMI I KAPARAMI BEZGLUTENOWY BIO 340 g – GESTAL

    SOS POMIDOROWY Z OLIWKAMI I KAPARAMI BEZGLUTENOWY BIO 340 g – GESTAL
    SKU: 8053904511228
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.47 kg
    Cena za kg: 31.70

    11,60 
  • SOS POMIDOROWY Z RICOTTĄ EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 350 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    koncentrat pomidorowy* (66 %), SER ricotta* (6 %)(35 % tłuszczu w suchej masie), marchew*, papryka*, cebula*, SER śmietankowy mascarpone*, syrop z agawy*, olej słonecznikowy*, sól, SER emmentaler* (45 % tłuszczu w suchej masie), bazylia*, koncentrat soku z cytryny*, tymianek*, pieprz*. (certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.
    Odpowiedni dla wegetarian.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Podgrzać w garnku i podawać na gorąco.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 327 kJ/78 kcal
    Tłuszcz: 3,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
    Węglowodany: 8,2 g
    w tym cukry: 6,9 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 3,1 g
    Sól: 1,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8 °C i spożyć w ciągu kilku dni.

    14,80 
  • SOS POMIDOROWY Z TOSKAŃSKICH POMIDORÓW PIKANTNY BEZGLUTENOWY BIO 340 g – AZIENDA OLEARIA CHIANTI

    SKŁADNIKI
    pomidory* 89 %, cebula*, oliwa z oliwek extra virgin* 5 %, marchew*, papryczka chili*, sól morska, SELER*, bazylia*, oliwki*, czosnek*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt gotowy do polania bezpośrednio na świeżo odcedzony makaron.
    Aby wzmocnić aromat i smak składników, wskazane jest podgrzanie sosu na małym ogniu lub w kuchence mikrofalowej

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 136 kJ/33 kcal
    Tłuszcz – 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 3,5 g
    w tym cukry – 3,5 g
    Błonnik – 3,6 g
    Białko – 1,3 g
    Sól – 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,30 
  • SOS POMIDOROWY Z TOSKAŃSKICH POMIDORÓW Z OLIWKAMI BEZGLUTENOWY BIO 340 g – AZIENDA OLEARIA CHIANTI

    SKŁADNIKI
    pomidory* 80 %, oliwki* 10 %, cebula*, oliwa z oliwek extra virgin* 5 %, marchew*, sól morska, SELER*, papryczka chili*, bazylia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt gotowy do polania bezpośrednio na świeżo odcedzony makaron.
    Aby wzmocnić aromat i smak składników, wskazane jest podgrzanie sosu na małym ogniu lub w kuchence mikrofalowej

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 175 kJ/42 kcal
    Tłuszcz – 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 4,1 g
    w tym cukry – 2,7 g
    Błonnik – 1,6 g
    Białko – 1,3 g
    Sól – 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,30 
  • SOS POMIDOROWY Z TOSKAŃSKICH POMIDORÓW Z WARZYWAMI BEZGLUTENOWY BIO 340 g – AZIENDA OLEARIA CHIANTI

    SKŁADNIKI
    pomidory* 91 %, cebula*, oliwa z oliwek extra virgin* 5 %, marchew*, SELER*, sól morska, bazylia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt gotowy do polania bezpośrednio na świeżo odcedzony makaron.
    Aby wzmocnić aromat i smak składników, wskazane jest podgrzanie sosu na małym ogniu lub w kuchence mikrofalowej

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 262 kJ/63 kcal
    Tłuszcz – 3,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
    Węglowodany – 6,7 g
    w tym cukry – 4,5 g
    Błonnik – 0,4 g
    Białko – 1,1 g
    Sól – 0,43 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,30 
  • SOS SALSA ŁAGODNY EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 260G – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    koncentrat pomidorowy*, cebula*, ocet*, syrop kukurydziany*, papryka czerwona*, papryka zielona*, skrobia ryżowa*, sól morska, czosnek*, mąka kukurydziana*, tamari* ( SOJA*, sól morska), cebula w proszku*, kwas cytrynowy, drożdże*, maltodekstryna kukurydziana*, zioła i przyprawy* (zawiera SELER*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 379 kJ / 91 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 22 g
    w tym cukry: 16 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 1,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,90 
  • SOS SALSA PIKANTNY EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 260G – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    koncentrat pomidorowy*, ocet*, cebula*, syrop kukurydziany*, papryka czerwona*, papryka zielona*, skrobia ryżowa*, sól morska, sos Tamari* (SOJA*, sól morska), mąka kukurydziana*, drożdże*, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, pieprz cayenne*, przyprawa curry* (zawiera GORCZYCĘ*), maltodekstryna kukurydzana*, zioła i przyprawy* (może zawierać SELER*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 372 kJ / 89 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 21 g
    w tym cukry: 16 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 1,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,90 
  • SOS SOJOWY SŁODKI TERIYAKI WOK BEZGLUTENOWY BIO 240 ml – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    tamari* (woda, ziarna SOI*, sól morska, solone shochu*, koji), woda, cukier z kwiatów kokosa*, ocet winny biały*, mirin* (słodki ryż*, shochu*, ryż*, koji), skrobia z tapioki*, imbir w proszku*, czosnek w proszku*, cebula w proszku*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ten gotowy do użycia sos do woka jest w 100 % ekologiczny i ma krótką listę składników. Głównym jego składnikiem jest japońskie tamari (sos sojowy), a słodzony jest cukrem z kwiatów kokosa.
    Nadaj japońskiego akcentu swoim potrawom z warzyw i ryżu za jednym nalaniem.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Smażyć na woku warzywa i substytut mięsa (takie jak tofu lub seitan) przez kilka minut. Dodać dużą porcję sosu teriyaki i podgrzewać, aż danie nabierze odpowiedniego smaku. Podawać z ryżem lub makaronem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 439 kJ/104 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 13 g
    Błonnik: 0,7 g
    Białko: 4,0 g
    Sól: 5,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    26,40 
  • SOS SOJOWY TAMARI 25 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – LIMA

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA*, sól morska (10,3 %), alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjnie sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.
    25 % mniej soli w porównaniu do sosu sojowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 405 kJ/96 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 5,3 g
    w tym cukry – 1,7 g
    Błonnik – 0,9 g
    Białko – 12 g
    Sól – 10,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywć w suchym i chłodnym miejscu.

    30,60 
  • SOS SOJOWY TAMARI 25 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 500 ml – LIMA

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA*, sól morska (10,3 %), alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjnie sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.
    25 % mniej soli w porównaniu do sosu sojowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 405 kJ/96 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 5,3 g
    w tym cukry – 1,7 g
    Błonnik – 0,9 g
    Białko – 12 g
    Sól – 10,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywć w suchym i chłodnym miejscu.

    45,80 
  • SOS SOJOWY TAMARI 50 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – LIMA

    SKŁADNIKI
    woda, nasiona SOI*, sól morska 6,7 %, alkohol*, regulator kwasowości: kwas mlekowy, ocet ryżowy*, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    50 % mniej soli w porównaniu do tradycyjnego sosu sojowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 340 kJ / 81 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 4,1 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 7,5 g
    Sól – 6,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywć w suchym i chłodnym miejscu.

    30,60 
  • SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 125 ml – YAKSO

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA* (39 %), sól morska, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos japoński tamari do gotowania ze sfermentowanej soi. Fermentacja jest za pomocą kultur koji (Aspergillus oryzae) i trwa ponad 1,5 roku.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 293 kJ/70 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 7,3 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 10 g
    Sól: 13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,70