Wyświetlanie 441–460 z 464 wyników
-
4,90 zł
ZAMIENNIK BIAŁKA JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO (2 x 10 g) 20 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
białko z grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko z bobu*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wegański zamiennik białka JAJA jest odporny na pieczenie.
Idealnie nadaje się do makaroników, nussecken, biszkoptów, bez i innych wypieków. Również do deserów takich jak: B.Mousse au Chocolat lub nawet majonezu.
1 torebka (10 g) zastępuje 2 białka jaja.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do 1 torebki zamiennika białka JAJA dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż masa będzie sztywna.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 182 kJ/43 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 4,3 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,15 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła. -
11,40 zł
ZIARNA POPCORNU Z NIEBIESKIEJ KUKURYDZY BEZGLUTENOWE BIO 350 g – BLUECORN
SKŁADNIKI
ziarno niebieskiej kukurydzy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Niebieska kukurydza to 100 % naturalna odmiana kukurydzy uprawiana od setek lat przez Indian z plemienia Hopi oraz Inków na zboczach Andów.
Swój niebieski kolor zawdzięcza obecności antocyjanów, naturalnych barwników roślinnych, nadających barwę kwiatom i owocom.
Zrób swój własny popcorn, zaskocz znajomych, rodzinę i dzieci. Popcorn bluecorn to małe, naturalnie niebieskie ziarenka, które wybuchają szczęściem na śnieżnobiałe! Są pysznie chrupiące, bajecznie lekkie i smaczne, bogate w błonnik a do tego bez glutenu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W garnku: rozgrzej łyżkę oleju i wrzuć ziarenka. Gdy kukurydza zacznie pękać, nałóż pokrywkę, zmniejsz ogień i praż ok. 3 minuty, od czasu do czasu delikatnie potrząsając garnkiem. Do smaku dodaj sól lub roztopione masło. Smacznego!WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1474 kJ/349 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 60,7 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 8,7 g
Białko: 10,7 g
Sól: <0,01 g
Żelazo: 2,91 mg (21 %)**
Potas: 360 mg (18 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. -
21,40 zł
ZUPA BARSZCZ CZERWONY BEZGLUTENOWY 850 ml – KROKUS
SKŁADNIKI
Sok z buraków ćwikłowych NFC (96 %), cebula, sól, czosnek, kwas mlekowy – regulator kwasowości, pieprz czarny mielony, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie.OPIS
Przygotowaliśmy dla Was czysty barszcz czerwony dokładnie taki, jaki sami robimy na Wigilię. Do soku z buraków dodaliśmy cebulę i polski czosnek. Doprawiliśmy solą, pieprzem i majerankiem. Całość ma piękny bordowy kolor i smakuje wyśmienicie.
Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 148 kJ / 35 kcal;
Tłuszcz: 0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
Węglowodany: 8,2 g;
w tym cukry: 6,4 g;
Błonnik: 0 g;
Białko: 0,5 g;
Sól: 1,0 g;ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
22,50 zł
ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI BEZGLUTENOWY 900 g – KROKUS
SKŁADNIKI
Sok z buraków ćwikłowych NFC (25 %), woda, ziemniaki, buraki ćwikłowe (15 %), fasola biała, marchew, pietruszka, cebula, cukier, olej roślinny rzepakowy, koncentrat jabłkowy, kwas mlekowy – regulatory kwasowości, sól, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie.OPIS
Produkt pasteryzowany. Odpowiedni dla wegan. Najlepiej spożywać po podgrzaniu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 206 kJ/49 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 9,3 g
w tym cukry: 4,2 g
Białko: 1,1 g
Sól: 1,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
15,80 zł
ZUPA KREM Z DYNI BEZGLUTENOWA 470 g – KROKUS
SKŁADNIKI
przecier z dyni (70 %), woda, cebula, marchew, pietruszka, olej roślinny rzepakowy, czosnek, sól, kurkuma mielona, imbir mielony, pieprz czarny mielony.OPIS
Zupa ma kremową konsystencję, jest pełnia smaku i aromatu.
Produkt sterylizowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 149 kJ/35 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 6,2 g
w tym cukry: 3,6 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,65 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni. -
22,40 zł
ZUPA OGÓRKOWA BEZGLUTENOWA 900 g – KROKUS
SKŁADNIKI
woda, ziemniaki, ogórki kwaszone 17 % (ogórki, woda, sól, koper, czosnek, chrzan, liść dębu), cebula, marchew, pietruszka, koper, olej roślinny rzepakowy, sól, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony, pietruszka suszona.OPIS
Zupa ogórkowa. Danie gotowe. Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 184 kJ/44 kcal
Tłuszcz – 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 6,8 g
w tym cukry – 2,1 g
Białko – 1,4 g
Sól – 1,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
22,20 zł
ZUPA PIECZARKOWA BEZGLUTENOWA 810 g – KROKUS
SKŁADNIKI
woda, ziemniaki, pieczarki (18 %), cebula, marchew, pietruszka, olej roślinny rzepakowy, sól, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.OPIS
Produkt sterylizowany. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
W naszej zupie pieczarkowej znajdziecie plastry pieczarek i wiórki marchewki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość jest esencjonalna, pożywna i dosmakowana. Nie dodajemy selera, tak żeby mogły po nią sięgać śmiało osoby z alergiami pokarmowymi. Zupa nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego, dlatego polecamy ją również weganom. I co najważniejsze jest gotowa po otwarciu słoika.
Zupę pieczarkową KROKUS wystarczy podgrzać. Oczywiście można wzbogacić ją śmietaną. Wszystko zależy od Waszych upodobań i przyzwyczajeń.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 183 kJ/43 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 7,2 g
w tym cukry: 3,1 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0,85 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 2 dni. -
8,10 zł
ŻUREK GRYCZANY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ml – KOWALEWSKI
SKŁADNIKI
woda, mąka gryczana* (10 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny koncentrat żurku gryczanego jest bezglutenowym produktem rolnictwa ekologicznego przeznaczonym dla konSUMentów chcących odżywiać się bezglutenowo. Koncentrat składa się wyłącznie z bezglutenowej mąki gryczanej, wody i soli – składniki te poddawane są naturalnemu kiszeniu. Produkt pasteryzowany. Przed użyciem mocno wstrząsnąć butelką. Ekologiczny koncentrat żurku dodać do 0,6 litra wrzącej wody lub bulionu i zagotować. Przyprawić do smaku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 155 kJ / 37 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 6,9 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 1,3 g
Sól: 1,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin. -
8,10 zł
ŻUREK GRYCZANY RAZOWY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ml – KOWALEWSKI
SKŁADNIKI
woda, mąka gryczana* (10 %), sól, łuska gryczana* (1 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny koncentrat żurku z mąki gryczanej razowej. Produkt rolnictwa ekologicznego odpowiedni dla wegan, bezglutenowy. Koncentrat składa się wyłącznie z bezglutenowej mąki gryczanej, wody i soli – składniki te podawane są naturalnemu kiszeniu.
Produkt pasteryzowany. Przed użyciem mocno wstrząsnąć butelką.
Ekologiczny koncentrat żurku dodać do 0,6 litra wrzącej wody lub bulionu i zagotować. Przyprawić do smaku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 155 kJ / 37 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 6,9 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 1,3 g
Sól: 1,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin. -
8,10 zł
ŻUREK JAGLANY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ml – KOWALEWSKI
SKŁADNIKI
woda, mąka jaglana* (10 %), sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt otrzymany w wyniku fermentacji ekologicznej mąki jaglanej. Produkt pasteryzowany.SPOSÓB UŻYCIA
Ekologiczny koncentrat żurku Kowalewski dodać do 0,6 litra wrzącej wody lub bulionu i zagotować. Przyprawić do smaku.
Rozwarstwienie lub zgęstnienie jest naturalną cechą produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 117 kJ/28 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 6,1 g
w tym cukry: 0,7 g
Białko: 1,0 g
Sól: 1,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin -
11,80 zł
ŻUREK NA ZAKWASIE GRYCZANYM BEZGLUTENOWY BIO 700 ml – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA
SKŁADNIKI
woda, sok z kapusty kiszonej*, sok z ogórków kiszonych*, mąka gryczana* (9,5 %), czosnek*, sól himalajska, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 176 kJ/42 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 7,9 g
w tym cukry: 0,4 g
Błonnik: 0,6 g
Białko: 1,5 g
Sól: 0,7 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, SEZAM, SELER, ORZECHY, GORCZYCĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni. -
11,80 zł
ŻUREK NA ZAKWASIE Z RYŻU BEZGLUTENOWY BIO 700 ml – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA
SKŁADNIKI
woda, sok z kapusty kiszonej*, sok z ogórków kiszonych*, mąka ryżowa pełnoziarnista* (9,5 %), czosnek*, sól himalajska, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt niepasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 171 kJ/40 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 8,1 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 0,6 g
Białko: 1,1 g
Sól: 0,7 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, SEZAM, SELER, ORZECHY, GORCZYCĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni. -
17,20 zł
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU „ZAKWASKA” BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) – VIVO
SKŁADNIKI
Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.OPIS
Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy JOGURT charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy JOGURT przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: MLEKO w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na MLEKU 3,2 % lub pełnotłustym.
Fiolki po 0,5 g.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1-3 l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temperatury +37 do +43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tymczasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin – JOGURT dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 242 kJ/58 kcal
Tłuszcz – 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
Węglowodany – 5,9 g
w tym cukry – 5,6 g
Białko – 4,0 g
Sól – 0,13 gZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. -
17,20 zł
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU BIFIVIT „ZAKWASKA” BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) – VIVO
SKŁADNIKI
Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Streptococcus thermophilus, Lactobacillus paracasei.OPIS
Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy JOGURT charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy JOGURT przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: MLEKO w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na MLEKU 3,2% lub pełnotłustym.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1-3 l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temperatury od +37 do +43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin – JOGURT dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1155 kJ/276 kcal
Tłuszcz – 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 60 g
w tym cukry – 20 g
Białko – 8 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C -
17,20 zł
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU IMU „ZAKWASKA” BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) – VIVO
SKŁADNIKI
Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus acidophilus (2szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium infantisOPIS
Zakwasek Imu-JOGURT to starter do domowego przygotowania jogurtu zawierający probiotyczne szczepy kultur bakterii m.in. Bifidobacterium Lactis oraz Lactobacillus acidophilus. Ze względu na swoje właściwości szczepy te są częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia zażywania leków. Domowy JOGURT uzyskany z Zakwaska cechuje się maksymalną świeżością.
Fiolki po 0,5 g.IMU-JOGURT polecany jest:
+ przy częstych infekcjach i przeziębieniach
+ dla dzieci od 6 miesiąca życia, dorosłych i seniorów
+ w diecie codziennejSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1-3l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temperatury od +37 do +43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin – JOGURT dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 5 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g gotowego produktu
Wartość energetyczna – 242 kJ/58 kcal
Tłuszcz – 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
Węglowodany – 5,9 g
w tym cukry – 5,6 g
Białko – 4 g
Sól – 0,13 gZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C