Wyświetlanie 41–60 z 96 wyników
-
22,80 zł
MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
mun (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Grzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min., a następnie gotować przez ok. 10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1083 kJ / 260 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 29,5 g
w tym cukry – 0,2 g
Błonnik – 41 g
Białko – 11 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
2,70 zł
NASIONA RZODKIEWKI (SAXA 2) BIO 5 g – VITA LINE (218055) (PRODUKT SEZONOWY)
SKŁADNIKI
100 % nasiona rzodkiewki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Odmiana o czerwonych, kulistych zgubieniach o kruchym i łagodnym miąższu. Wysiew wprost do gruntu od lutego do maja w rzędy co 20 cm. Stosujemy przerywkę tak aby zachować rozstawę 2 cm x 20 cm. Zbiór od kwietnia do czerwca.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
2,00 zł
NASIONA SAŁATY MASŁOWEJ (MAY QUEEN) BIO 0,5 g – VITA LINE (50600CIN0CP) (PRODUKT SEZONOWY)
SKŁADNIKI
100 % nasiona sałaty masłowej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Odmiana wczesna, tworząca duże, ścisłę, zielonożółte główki o jędrnych liściach. Wysiew pod osłony w lutym, marcu. Wysiew na rozsadniku w kwietniu. Na miejsce stałe rozsadę wysadzamy od marca do maja w rozstawie 30 cm x 20 cm. Zbiór od maja do czerwca.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
19,10 zł
OGÓRKI KISZONE 810 g (450 g) – KROKUS
SKŁADNIKI
ogórki, woda, sól, czosnek, koper, chrzan, liść dębu.OPIS
Nasze ogórki są jędrne, chrupkie i pełne w środku. Wynika to z faktu, że kisimy tylko wybrane przez nas odmiany ogórków, które wcześniej kontraktujemy. Dodajemy tylko polskie, świeże przyprawy: baldachy kopru, świeży korzeń i liść chrzanu, liść dębu, polski zmiażdżony czosnek. Nadaje to ogórkom wyjątkowy smak. Ogórki kisimy w niewielkich beczkach tak, aby stosować mniejsze stężenie soli i mieć nadzór nad całym procesem. Kiedy proces kiszenia dobiegnie końca ręcznie przekładamy je do słoików, aby mieć pewność, że trafią do Państwa tylko całe, jędrne i chrupkie egzemplarze.Wszyscy wiemy, że ogórki można jeść praktycznie z każdą potrawą a także same wyjęte wprost ze słoika. Można z nich przygotować różne sałatki, zupę ogórkową.
Ogórki kiszone:
– jędrne i chrupkie
– z polskim czosnkiem
– ze świeżym koprem, chrzanem i liśćmi dębu
– nie za słoneProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 56 kJ/13 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 2,7 g
w tym cukry: 1,2 g
Białko: 0 g
Sól: 1,7 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać gorczycęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
14,30 zł
OGÓRKI KISZONE BEZGLUTENOWE BIO 700 g (400 g) – BIO FOOD
SKŁADNIKI
ogórki kiszone* (97,2 %), przyprawy* (0,5 %) (czosnek*, ziele angielskie*, liść laurowy*, koper*, GORCZYCA*), sól kłodawska (2,3 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 57 kJ/13 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 2,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 0,8 g
Sól: 2,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C i spożyć w ciągu 48 godzin. -
13,60 zł
OGÓRKI KONSERWOWE KARTUSKIE BIO 670 g – OD ZENKA TRADYCYJNIE
SKŁADNIKI
Składniki: ogórki* 51 %, woda, ocet*, cebula*, cukier trzcinowy*, sól, papryka*, marchew*, chrzan*, koper*, czosnek*, przyprawy* ( w tym GORCZYCA* ) (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczne ogórki konserwowe kartuskie przygotowywane są według tradycyjnej receptury, przy użyciu jedynie najwyższej jakości składników.
Kruche, o delikatnym aromacie i wykwintnym smaku, znakomicie nadają się jako dodatek do sałatek, kanapek, koreczków i zimnych przystawek.
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 93 kJ /22 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 5,1 g
w tym cukry 2,9 g
Białko 0,5 g
Sól 1,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, SOJĘ i rybyZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 °C -
10,30 zł
OGÓRKI KONSERWOWE Z CZOSNKIEM 680 g (350 g) – LUNIAK
SKŁADNIKI
ogórek świeży 50 %, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól spożywcza, przyprawy aromatyczno-smakowe (czosnek świeży 2,5 %, koper, GORCZYCA)OPIS
Ogórki konserwowe z czosnkiem. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 63 kJ/15 kcal
Tłuszcz: 0,07 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,07 g
Węglowodany: 3,5 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,5 g
Sól: 1,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin. -
11,00 zł
OPAKOWANIE ZBIORCZE (szt) – CZARNY CZOSNEK BIO – PRZETWORY Z NATURY
SKŁADNIKI
ekologiczny czosnek 100 %OPIS
Czarny czosnek powstaje z świeżego, naturalnego czosnku na skutek fermentacji/starzenia. Proces produkcji polega na przetrzymywaniu w kontrolowanej, podwyższonej temperaturze i wilgotności przez kilka tygodni czosnku.
W czosnku zachodzi wiele naturalnych zmian chemicznych i fizycznych. Łuska staje się złota i krucha, ząbki czosnku stają się miękkie i czarne, smak słodko-kwaśny.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 796 kJ/ 188 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 22 g
Białko: 13 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym miejscu. -
10,20 zł
PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 110 g – AMAIZIN
SKŁADNIKI
mąka ryżowa* (62 %), tapioka*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Papier ryżowy może być wykorzystany do przyrządzania wietnamskich placków. Papier ryżowy można wypełnić świeżymi, chrupiącymi składnikami i polać sosem według uznania.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Papier ryżowy zanużyć na 10 sekund w letniej wodzie. Wybrane dodatki nałożyć na zwilżony papier i zawinąć w rulon.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1418 kJ / 339 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,05 g
Węglowodany: 81,3 g
w tym cukry: 0,05 g
Białko: 3,2 g
Sól: 0,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
14,90 zł
PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 200 g (22 sztuki) – KING SOBA
SKŁADNIKI
biały ryż* 98 %, skrobia z tapioki*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wrapy ryżowe w stylu wietnamskim. Opakowanie zawiera 22 sztuki.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mocz papier ryżowy w ciepłej wodzie przez 15-20 sekund. Delikatnie wyjmij i strząśnij nadmiar wody. Rozłóż papier na płaskiej powierzchni lub dwa papiery jeśli wolisz grubszą rolkę.
Ułóż nadzienie na dolnej krawędzi. Złóż i zwiń jak na rysunku na opakowaniu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1538 kJ/362 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 81 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 1,1 g
Białko: 6,9 g
Sól: 0,3 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.