Wyświetlanie 21–40 z 95 wyników
-
19,10 zł
GRUSZKA W OCCIE 700 g (400 g) – KROKUS
SKŁADNIKI
gruszki, woda, cukier, ocet spirytusowy, ziele angielskie, liść laurowy.OPIS
Gruszki w occie to obrane połówki gruszek w lekkiej zalewie octowej o wysublimowanym, słodko – kwaśnym smaku. Owoce są jędrne, jasne, nie rozpadają się. Prezentują się równie dobrze jak smakują. Swoim zachęcającym wyglądem podnoszą estetykę i atrakcyjność serwowanych potraw.
To świetny dodatek do jasnych mięs, smakuje świetnie w sałatkach np. z rukolą i orzechami. Pasują również do dań kuchni azjatyckiej. Mogą stanowić składnik pizzy i dań z kurczakiem.Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 25 g
w tym cukry: 20 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce -
19,10 zł
GRUSZKA W SYROPIE 720 g (360 g) – KROKUS
SKŁADNIKI
gruszki, woda, cukier.OPIS
Nasze gruszki w syropie produkujemy ze starej odmiany Konferencja. W słoiku znajdują się ręcznie obrane połówki gruszek w esencjonalnej zalewie. Owoce są jędrne, jasne, słodkie. Nasze gruszki w syropie zdobyły znak Jakość Tradycja przyznawany tradycyjnym produktom najwyższej jakości.
Gruszki w syropie do dobry składnik sałatek owocowych czy lodów. Dzięki temu, że gruszki są twarde dobrze sprawdzają się, jako dodatek do ciast np. do tortu czekoladowego. Mogą stanowić składnik pizzy i dań z kurczakiem. W połączeniu z papryką chili i czekoladą tworzą niecodzienny deser.Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 429 kJ/102 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 27 g
w tym cukry: 24 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
11,70 zł
GRUSZKI MARYNOWANE BEZGLUTENOWE BIO 500 g (300 g) – KOWALEWSKI
SKŁADNIKI
gruszki*, woda, cukier trzcinowy*, ocet jabłkowy*, przyprawy*, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Gruszki w occie to wykwintny dodatek do wielu dań podawanych na zimno i ciepło. Może stanowić samodzielną przekąskę.
Delikatne kawałki gruszki są ręcznie zbierane i obierane. Zanurzone są w octowej zalewie z dodatkiem korzennych przypraw.
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 328 kJ/77 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 19 g
w tym cukry: 14 g
Białko: <0,5 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin. -
17,30 zł
GRUSZKI W ZALEWIE KORZENNEJ 530 g (270 g) – KROKUS
SKŁADNIKI
gruszki, woda, cukier, ocet spirytusowy, cynamon, goździki.OPIS
Gruszka korzenna to całe połówki gruszek w zalewie z octu, cynamonu i goździków. Produkt pasteryzowany.
Gruszki korzenne to świetny dodatek do jasnych mięs, z rukolą tworzy zaskakującą sałatkę, mogą stanowić dodatek do schabu, w połączeniu z orzechami i śmietaną stworzą niecodzienny sos do makaronu. Mogą być podstawą ciepłych przystawek. Sprawdzają się również w słodkich połączeniach tj, z ciastem drożdżowym, w tartaletkach.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 462 kJ/111 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 25 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
19,90 zł
IMBIR MARYNOWANY DO SUSHI BIO 190 g – TERRASANA
SKŁADNIKI
imbir* (60 %), cukier trzcinowy*, ocet*, woda, sól, kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Cienkie plasterki marynowanego imbiru są używane jako dodatek do sushi wraz z sosem wasabi i SOJOWYm.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 435 kJ/102 kcal
Tłuszcz – 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 24,4 g
w tym cukry – 16 g
Błonnik – 1,7 g
Białko – 0,8 g
Sól – 0,9 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce -
16,00 zł
IMBIR MARYNOWANY DO SUSHI BIO 190 g (118 g) – GINGER PEOPLE
SKŁADNIKI
imbir* (60 %), cukier trzcinowy*, ocet ryżowy*, woda, sól, regulator kwasowości – kwas cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Cienko pokrojony marynowany imbir. Stosowany jako dodatek do sushi.
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 476 kJ/112 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 28 g
w tym cukry – 24 g
Białko – 0 g
Sól – 0,48 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
43,80 zł
KAPARY MARYNOWANE BIO 1200 g (800 g) – BIO ORGANICA ITALIA
SKŁADNIKI
kapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Zielone kapary konserwowane w solance. Produkt pasteryzowany.
Idealny jako aperitif, przystawka lub jako przyprawa do sałatek, pizzy, bruschetty oraz pierwszych lub drugich dań na bazie mięsa lub ryb.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 97 kJ/23 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,4 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 1,9 g
Sól: 5,85 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni. -
10,60 zł
KAPARY MARYNOWANE BIO 140 g (90 g) (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA
SKŁADNIKI
Kapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy, potraw z makaronu oraz dań mięsnych lub rybnych. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 97 kJ / 23 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Weglowodany: 1,4 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 1,9 g
Sól: 5,9 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni. -
13,40 zł
KAPUSTA CZERWONA MODRA 500 g – KROKUS
SKŁADNIKI
kapusta czerwona, cebula, cukier, olej rzepakowy, koncentrat jabłkowy, kwas mlekowy – regulator kwasowości, sól, rodzynki.OPIS
Nasza kapusta czerwona „modra” ma intensywny różowawy kolor. Nie zawiera powszechnie dodawanego octu. Rodzynki nadają jej delikatny słodki smak. Po otwarciu słoika unosi się przyjemny aromat. Paski kapusty, dość ciasno upakowane w słoju, są jędrne.
Kapusta, rolada i kluski śląskie to oczywisty wybór. Równie dobrze smakuje z pieczoną kaczką czy gęsią. Sprawdza się również, jako porcja warzyw do pierogów ruskich z mięsem, kotletów mielonych, klopsów i rolad.Kapusta czerwona:
– Bez octu i zagęstników
– Gotowe po otwarciu słoika
– Spore jędrne paskiProdukt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 534 kJ/127 kcal
Tłuszcz: 4,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 19 g
w tym cukry: 13 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0,9 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce. -
9,60 zł
KAPUSTA KISZONA BEZGLUTENOWA BIO 700 g (500 g) – BIO FOOD
SKŁADNIKI
kapusta kiszona* (98 %), sól kłodawska (2 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany.
Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 10 kJ/4 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy nasycone: <0,2 g
Węglowodany: 3,7 g
w tym cukry: <0,4 g
Białko: 0,7 g
Sól: 1,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C -
8,30 zł
KAPUSTA KISZONA BIO 680 g – OD ZENKA TRADYCYJNIE
SKŁADNIKI
Ekologiczna kapusta (60 %), woda, sólOPIS
Kiszona kapusta, to określenie kapusty poddanej procesowi fermentacji mlekowej. Fermentacja stwarza warunki sprzyjające wzrostowi korzystnych probiotyków – bakterii zapewniających silne korzyści zdrowotne. Kapusta kiszona jest jednym z tradycyjnych polskich produktów żywnościowych. Używana jest do przygotowywania surówek z dodatkiem innych warzyw, pierogów, bigosu, kapuśniaku, kwaśnicy czy kapusty z grochem.
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 43 kJ / 10 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 2,0 g
w tym cukry 0,1 g
Błonnik 0 g
Białko 0,7 g
Sól 2,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C -
13,70 zł
KAPUSTA KISZONA CZERWONA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – KOWALEWSKI
SKŁADNIKI
ekologiczna kapusta czerwona 99 %, naturalna sól kamienna kłodawska.OPIS
Kapusta czerwona kiszona powstaje w wyniku naturalnej fermentacji czerwonej kapusty. Produkt pasteryzowany.
Zawiera naturalną witaminę C wytworzoną przez żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, pochodzące z ekologicznego środowiska. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: spożywać 670 g.
Zrównoważona i zbilansowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 102 kJ/24 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 2,9 g
w tym cukry – 1,0 g
Błonnik – 2,7 g
Białko – 1,6 g
Sól – 1,0 g
Witamina C – 18 mg (23 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin -
12,00 zł
KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA Z GRZYBAMI LEŚNYMI BIO 670 g – RUNOLAND
SKŁADNIKI
kapusta kiszona* (84 %), grzyby leśne* w różnych proporcjach (borowik szlachetny*, podgrzybek brunatny*, maślak zwyczajny*) (5 %), cebula* (5 %), olej rzepakowy* (5 %), cukier trzcinowy, marchew* (5 %), sól, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 247 kJ/60 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 3,3 g
w tym cukry: 2,6 g
Białko: 1,2 g
Sól: 1,62 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C i spożyć w ciągu 48 godzin. -
19,90 zł
KAPUSTA POSTNA Z GRZYBAMI LEŚNYMI 670 g – KROKUS
SKŁADNIKI
kapusta kiszona (kapusta biała, sól), grzyby w różnych proporcjach: borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny, cebula, olej rzepakowy , marchew, przyprawy.OPIS
Tak jak każdy z naszych przetworów kapustę postną można jeść prosto ze słoika. Dosmakowana świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Jej główną zaletą są dodane w sporej ilości grzyby leśne: borowik, podgrzybek, maślak.
Kapustę postną można jeść od razu, można z niej również błyskawicznie przygotować bigos dodając troszkę podsmażonej kiełbasy. Wychodzi z niej również wyśmienity kapuśniak. Kapustę postną można również wykorzystać, jako nadzienie do pasztecików, naleśników, pierogów.Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 218 kJ/97 kcal
Tłuszcz: 4,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 4,6 g
w tym cukry: 3,4 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce -
16,60 zł
KARCZOCHY GRILLOWANE W OLEJU BIO 190 g (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA
SKŁADNIKI
karczochy* (56,1 %), olej słonecznikowy* (33,6 %), oliwa z oliwek extra virgin* (8,5 %), sól, czosnek*, ocet winny*, pietruszka*, bazylia*, ostra papryka chilli* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 424 kJ / 103 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: 0,2 g
Białko: 1,9 g
Sól: 1,67 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.