Wyświetlanie 21–40 z 95 wyników

  • GRUSZKA W OCCIE 700 g (400 g) – KROKUS

    GRUSZKA W OCCIE 700 g (400 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    gruszki, woda, cukier, ocet spirytusowy, ziele angielskie, liść laurowy.

    OPIS
    Gruszki w occie to obrane połówki gruszek w lekkiej zalewie octowej o wysublimowanym, słodko – kwaśnym smaku. Owoce są jędrne, jasne, nie rozpadają się. Prezentują się równie dobrze jak smakują. Swoim zachęcającym wyglądem podnoszą estetykę i atrakcyjność serwowanych potraw.
    To świetny dodatek do jasnych mięs, smakuje świetnie w sałatkach np. z rukolą i orzechami. Pasują również do dań kuchni azjatyckiej. Mogą stanowić składnik pizzy i dań z kurczakiem.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 25 g
    w tym cukry: 20 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce

    19,10 
  • GRUSZKA W SYROPIE 720 g (360 g) – KROKUS

    GRUSZKA W SYROPIE 720 g (360 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    gruszki, woda, cukier.

    OPIS
    Nasze gruszki w syropie produkujemy ze starej odmiany Konferencja. W słoiku znajdują się ręcznie obrane połówki gruszek w esencjonalnej zalewie. Owoce są jędrne, jasne, słodkie. Nasze gruszki w syropie zdobyły znak Jakość Tradycja przyznawany tradycyjnym produktom najwyższej jakości.
    Gruszki w syropie do dobry składnik sałatek owocowych czy lodów. Dzięki temu, że gruszki są twarde dobrze sprawdzają się, jako dodatek do ciast np. do tortu czekoladowego. Mogą stanowić składnik pizzy i dań z kurczakiem. W połączeniu z papryką chili i czekoladą tworzą niecodzienny deser.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 429 kJ/102 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 27 g
    w tym cukry: 24 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    19,10 
  • GRUSZKI MARYNOWANE BEZGLUTENOWE BIO 500 g (300 g) – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    gruszki*, woda, cukier trzcinowy*, ocet jabłkowy*, przyprawy*, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gruszki w occie to wykwintny dodatek do wielu dań podawanych na zimno i ciepło. Może stanowić samodzielną przekąskę.
    Delikatne kawałki gruszki są ręcznie zbierane i obierane. Zanurzone są w octowej zalewie z dodatkiem korzennych przypraw.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 328 kJ/77 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 14 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    11,70 
  • GRUSZKI W ZALEWIE KORZENNEJ 530 g (270 g) – KROKUS

    GRUSZKI W ZALEWIE KORZENNEJ 530 g (270 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    gruszki, woda, cukier, ocet spirytusowy, cynamon, goździki.

    OPIS
    Gruszka korzenna to całe połówki gruszek w zalewie z octu, cynamonu i goździków. Produkt pasteryzowany.
    Gruszki korzenne to świetny dodatek do jasnych mięs, z rukolą tworzy zaskakującą sałatkę, mogą stanowić dodatek do schabu, w połączeniu z orzechami i śmietaną stworzą niecodzienny sos do makaronu. Mogą być podstawą ciepłych przystawek. Sprawdzają się również w słodkich połączeniach tj, z ciastem drożdżowym, w tartaletkach.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 462 kJ/111 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 28 g
    w tym cukry: 25 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    17,30 
  • IMBIR MARYNOWANY DO SUSHI BIO 190 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    imbir* (60 %), cukier trzcinowy*, ocet*, woda, sól, kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cienkie plasterki marynowanego imbiru są używane jako dodatek do sushi wraz z sosem wasabi i SOJOWYm.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 435 kJ/102 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 24,4 g
    w tym cukry – 16 g
    Błonnik – 1,7 g
    Białko – 0,8 g
    Sól – 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce

    19,90 
  • IMBIR MARYNOWANY DO SUSHI BIO 190 g (118 g) – GINGER PEOPLE

    SKŁADNIKI
    imbir* (60 %), cukier trzcinowy*, ocet ryżowy*, woda, sól, regulator kwasowości – kwas cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cienko pokrojony marynowany imbir. Stosowany jako dodatek do sushi.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 476 kJ/112 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 28 g
    w tym cukry – 24 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,48 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    16,00 
  • KAPARY MARYNOWANE BIO 1200 g (800 g) – BIO ORGANICA ITALIA

    SKŁADNIKI
    kapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Zielone kapary konserwowane w solance. Produkt pasteryzowany.
    Idealny jako aperitif, przystawka lub jako przyprawa do sałatek, pizzy, bruschetty oraz pierwszych lub drugich dań na bazie mięsa lub ryb.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 97 kJ/23 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,4 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 1,9 g
    Sól: 5,85 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.

    43,80 
  • KAPARY MARYNOWANE BIO 140 g (90 g) (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA

    SKŁADNIKI
    Kapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy, potraw z makaronu oraz dań mięsnych lub rybnych. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 97 kJ / 23 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Weglowodany: 1,4 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 1,9 g
    Sól: 5,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.

    10,60 
  • KAPUSTA CZERWONA MODRA 500 g – KROKUS

    KAPUSTA CZERWONA MODRA 500 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    kapusta czerwona, cebula, cukier, olej rzepakowy, koncentrat jabłkowy, kwas mlekowy – regulator kwasowości, sól, rodzynki.

    OPIS
    Nasza kapusta czerwona „modra” ma intensywny różowawy kolor. Nie zawiera powszechnie dodawanego octu. Rodzynki nadają jej delikatny słodki smak. Po otwarciu słoika unosi się przyjemny aromat. Paski kapusty, dość ciasno upakowane w słoju, są jędrne.
    Kapusta, rolada i kluski śląskie to oczywisty wybór. Równie dobrze smakuje z pieczoną kaczką czy gęsią. Sprawdza się również, jako porcja warzyw do pierogów ruskich z mięsem, kotletów mielonych, klopsów i rolad.

    Kapusta czerwona:
    – Bez octu i zagęstników
    – Gotowe po otwarciu słoika
    – Spore jędrne paski

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 534 kJ/127 kcal
    Tłuszcz: 4,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 13 g
    Białko: 2,1 g
    Sól: 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    13,40 
  • KAPUSTA KISZONA BEZGLUTENOWA BIO 700 g (500 g) – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    kapusta kiszona* (98 %), sól kłodawska (2 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.
    Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 10 kJ/4 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy nasycone: <0,2 g
    Węglowodany: 3,7 g
    w tym cukry: <0,4 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 1,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C

    9,60 
  • KAPUSTA KISZONA BIO 680 g – OD ZENKA TRADYCYJNIE

    SKŁADNIKI
    Ekologiczna kapusta (60 %), woda, sól

    OPIS
    Kiszona kapusta, to określenie kapusty poddanej procesowi fermentacji mlekowej. Fermentacja stwarza warunki sprzyjające wzrostowi korzystnych probiotyków – bakterii zapewniających silne korzyści zdrowotne. Kapusta kiszona jest jednym z tradycyjnych polskich produktów żywnościowych. Używana jest do przygotowywania surówek z dodatkiem innych warzyw, pierogów, bigosu, kapuśniaku, kwaśnicy czy kapusty z grochem.
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 43 kJ / 10 kcal
    Tłuszcz 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 2,0 g
    w tym cukry 0,1 g
    Błonnik 0 g
    Białko 0,7 g
    Sól 2,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C

    8,30 
  • KAPUSTA KISZONA CZERWONA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kapusta czerwona 99 %, naturalna sól kamienna kłodawska.

    OPIS
    Kapusta czerwona kiszona powstaje w wyniku naturalnej fermentacji czerwonej kapusty. Produkt pasteryzowany.
    Zawiera naturalną witaminę C wytworzoną przez żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, pochodzące z ekologicznego środowiska. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
    Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: spożywać 670 g.
    Zrównoważona i zbilansowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 102 kJ/24 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 2,9 g
    w tym cukry – 1,0 g
    Błonnik – 2,7 g
    Białko – 1,6 g
    Sól – 1,0 g
    Witamina C – 18 mg (23 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin

    13,70 
  • KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA Z GRZYBAMI LEŚNYMI BIO 670 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    kapusta kiszona* (84 %), grzyby leśne* w różnych proporcjach (borowik szlachetny*, podgrzybek brunatny*, maślak zwyczajny*) (5 %), cebula* (5 %), olej rzepakowy* (5 %), cukier trzcinowy, marchew* (5 %), sól, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 247 kJ/60 kcal
    Tłuszcz: 3,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 3,3 g
    w tym cukry: 2,6 g
    Białko: 1,2 g
    Sól: 1,62 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C i spożyć w ciągu 48 godzin.

    12,00 
  • KAPUSTA POSTNA Z GRZYBAMI LEŚNYMI 670 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    kapusta kiszona (kapusta biała, sól), grzyby w różnych proporcjach: borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny, cebula, olej rzepakowy , marchew, przyprawy.

    OPIS
    Tak jak każdy z naszych przetworów kapustę postną można jeść prosto ze słoika. Dosmakowana świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Jej główną zaletą są dodane w sporej ilości grzyby leśne: borowik, podgrzybek, maślak.
    Kapustę postną można jeść od razu, można z niej również błyskawicznie przygotować bigos dodając troszkę podsmażonej kiełbasy. Wychodzi z niej również wyśmienity kapuśniak. Kapustę postną można również wykorzystać, jako nadzienie do pasztecików, naleśników, pierogów.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 218 kJ/97 kcal
    Tłuszcz: 4,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 4,6 g
    w tym cukry: 3,4 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce

    19,90 
  • KARCZOCHY GRILLOWANE W OLEJU BIO 190 g (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA

    SKŁADNIKI
    karczochy* (56,1 %), olej słonecznikowy* (33,6 %), oliwa z oliwek extra virgin* (8,5 %), sól, czosnek*, ocet winny*, pietruszka*, bazylia*, ostra papryka chilli* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 424 kJ / 103 kcal
    Tłuszcz: 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Białko: 1,9 g
    Sól: 1,67 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.

    16,60