Wyświetlanie 81–95 z 95 wyników

  • ŚLIWKI MARYNOWANE BEZGLUTENOWE BIO 500 g (280 g) – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    śliwki*, woda, cukier trzcinowy*, ocet jabłkowy*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienicie podkreślają smak mięs i sałatek, przepysznie smakują w połączeniu z domowymi wędlinami i wiejskimi śledziami.
    Octową marynatę możesz wykorzystać do przygotowania sosów sałatkowych i do zakwaszania czerwonego barszczu.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 315 kJ/74 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 11 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    17,60 
  • SZCZAW LIŚCIE W ZALEWIE 260 g – KROKUS

    SZCZAW LIŚCIE W ZALEWIE 260 g – KROKUS

    SZCZAW LIŚCIE W ZALEWIE 260 g – KROKUS
    SKU: 5906732620293
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.38 kg
    Cena za kg: 18.95

    8,20 
  • SZPARAGI BIAŁE W ZALEWIE BIO 280 g (170 g) (SŁOIK) – AARTS

    SKŁADNIKI
    szparagi* (zawiera SIARCZYNY), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
    Wartość energetyczna: 59 kJ /14 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,4 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: 0,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce (max. 7°C) i spożyć w ciągu kilku dni.

    17,10 
  • ŻEŃ-SZEŃ KORZEŃ BIO 20 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    korzeń żeń-szenia właściwego* (Panax ginseng) 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nazwa Panax pochodzi z greki i oznacza „wszystko leczący” – co najlepiej oddaje cechy i właściwości tej rośliny. Inne używane nazwy to: „wszechlek”, „boskie ziele”, „cud świata”, „korzeń życia”, „sól ziemi”, „eliksir życia”. Dawniej w Chinach był on dostępny tylko dla cesarza i jego świty. Wieśniacy za kradzież tej rośliny ciężko płacili życiem.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Napar – zalewamy 1-2 g korzenia (płaska łyżeczka) szklanką wrzątku i parzymy około 20 minut pod przykryciem.
    Korzeń do żucia – zażywać około 2 g dziennie przez około 3 miesiące, powoli żując korzeń.
    Nalewka – korzeń zalać litrem wódki, odstawić na około 2 tygodnie następnie zażywać po 30-50 kropli przez około miesiąc.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    32,50