Wyświetlanie 61–80 z 95 wyników

  • PAPRYKA CZERWONA PIECZONA W ZALEWIE BIO 460 g (350 g) – NEFELI

    SKŁADNIKI
    pieczona czerwona papryka*, woda, sól morska, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna papryka czerwona pieczona. Śródziemnomorski przysmak o słodko-kwaśnym smaku i chrupiącej konsystencji. Doskonała jako dodatek do kanapek, sałatek lub jako zdrowa przekąska.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PO ODSĄCZENIU
    Wartość energetyczna 85 kJ / 20 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
    Węglowodany: 2,5 g
    w tym cukry: 2,5 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 0,73 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyc w ciągu 14 dni.

    18,00 
  • PAPRYKA JALAPENO ZIELONA KROJONA W ZALEWIE BIO 350 g (130 g) – CAMPOMAR NATURE

    SKŁADNIKI
    zielona papryka chili jalape ño*, woda, sól, ocet* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Jalape ños są doskonałe zarówno do sałatek czy kanapek. Nadają wyjątkowy smak każdej potrawie. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 73 kJ/17 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 1,5 g
    w tym cukry – 0,5 g
    Błonnik – 1,5 g
    Białko – 0,4 g
    Sól – 3,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.

    11,80 
  • PAPRYKA KONSERWOWA BEZGLUTENOWA 480 g (230 g) – KROKUS

    SKŁADNIKI
    papryka, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, olej roślinny rzepakowy, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy.

    OPIS
    W słoju znajdziecie Państwo duże płaty jędrnej, mięsistej papryki. Dzięki naszym staraniom skórka nie odchodzi od miąższu, a każdy płat jest tak samo gruby i soczysty.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 171 kJ/40 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 7,5 g
    w tym cukry: 5,2 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 7 dni.

    14,10 
  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BEZGLUTENOWE BIO 100 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    Ekstrakt drożdżowy*, mąka ryżowa*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczne płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw. Płatki nie są przeznaczone do wypieków.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1341 kJ / 319 kcal
    Tłuszcz – 5,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 5,0 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 31 g
    Sól – 6,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    25,70 
  • POMIDORY KROJONE BEZ SKÓRY BIO 400 g (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    pomidory* 64 %, sok pomidorowy* 36 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 96 kJ/23 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 3,3 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: <0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    8,00 
  • POMIDORY PELATI BEZ SKÓRY BIO 400 g (PUSZKA) – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    obrane pomidory pelati*, sok pomidorowy*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne pomidory pelati stanowią wyśmienitą przekąskę lub dodatek do sałatek, sosów i past pomidorowych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 88 kJ /21 kcal
    Tłuszcz – 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 2,9 g
    w tym cukry – 2,7 g
    Błonnik – 0,8 g
    Białko – 1,1 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    8,90 
  • POMIDORY PELATI BEZ SKÓRY BIO 400 g (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    pomidory bez skórki* 64 %, sok pomidorowy* 36 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pomidory w sosie własnym, bez skóry, w całości.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 96 kJ / 23 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 3,0 g
    w tym cukry: 3,0 g
    Białko: 1,2 g
    Sól: < 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,90 
  • POMIDORY PELATI BIO 2,5 kg – HORECA (ALCE NERO)

    POMIDORY PELATI BIO 2,5 kg – HORECA (ALCE NERO)
    SKU: 8009004811805
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 2.78 kg
    Cena za kg: 13.60

    37,80 
  • POMIDORY PODSUSZONE W OLEJU BIO 190 g – VITALIANA

    SKŁADNIKI
    podsuszone pomidory* (54,48 %), olej słonecznikowy* (33,6 %), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* (8,5 %), ocet winny*, sól, czosnek*, pietruszka nać*, bazylia*
    *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

    OPIS
    Podsuszone pomidory zawierają więcej likopenu (przeciwutleniacz) niż świeże warzywa, mają wyrazisty smak, dlatego możemy je stosować do przeróżnych dań. Można je piec, gotować lub podawać na zimno.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 646 kJ/ 156 kcal
    Tłuszcz 11,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
    Węglowodany 7 g
    w tym cukry 5,1 g
    Błonnik 8,3 g
    Białko 1,9 g
    Sól 1,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, daleko od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 10 dni.

    18,40 
  • POMIDORY SUSZONE BIO 40 g – PUFFINS

    SKŁADNIKI
    ekologiczny suszony pomidor.

    OPIS
    Ekologiczne pomidory suszone doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1235 kJ/294 kcal
    Tłuszcz – 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
    Węglowodany – 56 g
    w tym cukry – 29 g
    Błonnik – 7,9 g
    Białko – 15 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    24,20 
  • POMIDORY SUSZONE W OLEJU BIO 190 g (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA

    SKŁADNIKI
    pomidory suszone* (65 %), oliwa z oliwek extra virgin* (31 %), ocet winny*, sól, czosnek*, natka pietruszki*, bazylia*, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 646 kJ/156 kcal
    Tłuszcz: 11,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 7,0 g
    w tym cukry: 5,0 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 1,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.

    16,70 
  • POMIDORY SUSZONE W OLEJU RZEPAKOWYM BEZGLUTENOWE BIO 270 g (150 g) – BIO ZENTRALE

    SKŁADNIKI
    suszone pomidory* 49, olej rzepakowy* 46 %, pietruszka*, czosnek*, szczypiorek*, sól, ocet spirytusowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 871 kJ/210 kcal
    Tłuszcz: 14 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 7,2 g
    Białko: 3,4 g
    Sól: 6,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać z suchym i chłodnym miejscu.

    20,50 
  • PRZECIER OGÓRKOWY 340 g – KROKUS

    PRZECIER OGÓRKOWY 340 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    ogórki kiszone (ogórki, woda, sól, koper, czosnek, chrzan), marchew.

    OPIS
    Nasz przecier ogórkowy to ogórki kiszone z marchewką przetarte na tarce warzywnej o dużych oczkach, dzięki temu wiórki są spore. Na przecier trafiają ogórki produkowane dokładnie tak samo jak te do słoi. Kisimy więc tylko wybrane przez nas odmiany ogórków, które wcześniej kontraktujemy. Kupujemy dla rolników nasiona tych odmian, które kiszą się najlepiej. Używamy tylko polskich, świeżych przypraw: baldachy kopru, świeży korzeń i liść chrzanu, polski zmielony czosnek. Nadaje to ogórkom wyjątkowy smak.
    Ogórki kisimy w niewielkich beczkach tak, aby stosować mniejsze stężenie soli i mieć nadzór nad całym procesem.
    Głównym przeznaczeniem naszego przecieru to zupa ogórkowa, której przygotowanie z naszym przecierem może zająć 15 min. Przecier nadaje się również do przygotowania sosu ogórkowego czy jako składnik sałatek warzywnych. Można podać go, jako porcję warzyw do obiadu np. dla małych dzieci, które mogą mieć jeszcze problem z pogryzieniem całych ogórków.

    Produkt pasteryzowany.

    Na wieczku opakowania znajduje się propozycja podania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 72 kJ/17 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 4,0 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 1,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    11,20