Wyświetlanie 121–140 z 358 wyników

  • GOŁĄBKI Z RYŻEM I PIECZARKAMI W SOSIE POMIDOROWYM BEZGLUTENOWE 480 g – PRIMAVIKA

    SKŁADNIKI
    woda, kapusta biała 43 %, pieczarki 13 %, koncentrat pomidorowy 13 %, marchew, ryż 5,5 %, teksturowane białko SOJOWE, cebula, skrobia kukurydziana, bulion wegetariański [sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, SELER korzeń, pietruszka korzeń, por, SELER liść, pietruszka nać), olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść], olej rzepakowy, sól morska, sos SOJOWY (woda, SOJA, sól), przyprawy ziołowe (zawierają GORCZYCĘ), przyprawy.

    OPIS
    Idealne danie obiadowe dla całej rodziny. Produkt pasteryzowany. Źródło białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gołąbki najlepiej przelać bezpośrednio na patelnię, podgrzewać na małym ogniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 195 kJ/46 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 6,8 g
    w tym cukry: 2,6 g
    Błonnik: 1,6 g
    Białko: 2,5 g
    Sól: 0,93 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu trzech dni.

    13,60 
  • GRZYBOWY STROGONOW – DANIE WEGAŃSKIE 390 g – VEGA UP

    SKŁADNIKI
    pulpa pomidorowa 36 %, woda, pieczarki 11 %, ciecierzyca gotowana 9 %, cebula 9 %, czerwona fasola 5 %, boczniaki 5 %, marchew 4 %, SELER 3 %, olej rzepakowy, sól, skrobia modyfikowana, natka pietruszki, barwnik: karmel, czosnek, tymianek, czarny pieprz.

    OPIS
    Danie gotowe z ciecierzycy i grzybów z warzywami w ciemnym sosie. Produkt sterylizowany.
    Opakowanie zawiera 2 porcje. Należy podgrzać przed spożyciem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 200 kJ/48 kcal
    Tłuszcz – 2,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 4,7 g
    w tym cukry – 1,2 g
    Błonnik – 1,5 g
    Białko – 1,6 g
    Sól – 0,80 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    10,80 
  • JACKFRUIT W SOSIE CURRY BIO 320 g – LOTAO

    SKŁADNIKI
    woda, jackfruit* (24 %), napój kokosowy* (ekstrakt z kokosa* (60 %), woda) (23 %), olej kokosowy* (2,3 %), koncentrat pomidorowy* podwójnie skoncentrowany, skrobia kukurydziana*, przyprawa curry* (1,4 %), koncentrat soku pomarańczowego*, sól morska, cukier*, cukier kokosowy* (0,8 %), cebula*, chili*, kardamon*, pietruszka*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nie każdy z nas ma zdolności kulinarne, możliwości i czas by codziennie gotować sobie nowe dania i dobrze się odżywiać. Czasami po prostu brakuje nam pomysłów na obiad. Na szczęście mamy dla Ciebie pyszne dania od firmy Lotao, z pewnością znajdziesz tu coś dla siebie.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Rozetnij górną część torebki i podgrzej ją w kuchence mikrofalowej przez 3 minuty przy mocy 750 W lub podgrzej zamkniętą torebkę w gorącej łaźni wodnej przez 10 minut.
    Alternatywnie podgrzej zawartość opakowania w garnku na średnim ogniu. Jeśli to konieczne, dodaj trochę wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 440 kJ/106 kcal
    Tłuszcz: 6,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,0 g
    Węglowodany: 9,8 g
    w tym cukry: 4,5 g
    Błonnik: 2,3 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 1,39 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni

    17,10 
  • KAPARY BIO 100 g – CAMPOMAR NATURE

    SKŁADNIKI
    kapary*, woda, sól, ocet winny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 108 kJ / 26 kcal
    Tłuszcz: 0,86 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,23 g
    Węglowodany: 2,1 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 1,5 g
    Białko: 2,36 g
    Sól: 3,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    16,60 
  • KAPARY MARYNOWANE BIO 1200 g (800 g) – BIO ORGANICA ITALIA

    SKŁADNIKI
    kapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Zielone kapary konserwowane w solance. Produkt pasteryzowany.
    Idealny jako aperitif, przystawka lub jako przyprawa do sałatek, pizzy, bruschetty oraz pierwszych lub drugich dań na bazie mięsa lub ryb.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 97 kJ/23 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,4 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 1,9 g
    Sól: 5,85 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.

    46,00 
  • KAPARY MARYNOWANE BIO 140 g (90 g) (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA

    SKŁADNIKI
    Kapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy, potraw z makaronu oraz dań mięsnych lub rybnych. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 97 kJ / 23 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Weglowodany: 1,4 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 1,9 g
    Sól: 5,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.

    11,10 
  • KAPUSTA KISZONA BIO 450 g – SĄTYRZ

    SKŁADNIKI
    kapusta biała*, sól kamienna niejodowana. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 71 kJ/17 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 2,3 g
    w tym cukry: 2 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0,8 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    12,10 
  • KAPUSTA KISZONA BIO 800 g – SĄTYRZ

    SKŁADNIKI
    kapusta biała*, kłodawska sól kamienna (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kapusta kiszona z marchwią z dodatkiem soli kamiennej niejodowanej. Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 71 kJ/17 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,06 g
    Węglowodany – 2,3 g
    w tym cukry – 2,0 g
    Białko – 0,9 g
    Sól – 0,8 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    16,20 
  • KAPUSTA KISZONA LWOWSKA 520 g (400 g) – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    kapusta kiszona, cebula, marchewka, cukier, olej rzepakowy, sól

    OPIS
    Kapusta kiszona Lwowska. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 262 kJ / 63 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 12,1 g
    w tym cukry: 5,3 g
    Błonnik: 3,2 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 1,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    8,90 
  • KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BIO 1 kg (DOYPACK) – BIO PLANET

    Składniki: kapusta biała* 96 %, marchew* 3 %, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    Wartość odżywcza w: 100 g
    Wartość energetyczna: 71 kJ/17 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone; 0 g
    Węglowodany: 2,2 g
    w tym cukry: 2,2 g
    Błonnik: 2,5 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 1,0 g

    Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze od +2 °C do +5 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    11,20 
  • KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA Z GRZYBAMI LEŚNYMI BIO 670 g – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    kapusta kiszona* (84 %), grzyby leśne* w różnych proporcjach (borowik szlachetny*, podgrzybek brunatny*, maślak zwyczajny*) (5 %), cebula* (5 %), olej rzepakowy* (5 %), cukier trzcinowy, marchew* (5 %), sól, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 247 kJ/60 kcal
    Tłuszcz: 3,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 3,3 g
    w tym cukry: 2,6 g
    Białko: 1,2 g
    Sól: 1,62 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C i spożyć w ciągu 48 godzin.

    12,60 
  • KAPUSTA POSTNA Z GRZYBAMI LEŚNYMI 670 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    kapusta kiszona (kapusta biała, sól), grzyby w różnych proporcjach: borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny, cebula, olej rzepakowy , marchew, przyprawy.

    OPIS
    Tak jak każdy z naszych przetworów kapustę postną można jeść prosto ze słoika. Dosmakowana świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Jej główną zaletą są dodane w sporej ilości grzyby leśne: borowik, podgrzybek, maślak.
    Kapustę postną można jeść od razu, można z niej również błyskawicznie przygotować bigos dodając troszkę podsmażonej kiełbasy. Wychodzi z niej również wyśmienity kapuśniak. Kapustę postną można również wykorzystać, jako nadzienie do pasztecików, naleśników, pierogów.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 218 kJ/97 kcal
    Tłuszcz: 4,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 4,6 g
    w tym cukry: 3,4 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce

    20,90