Wyświetlanie 81–100 z 358 wyników

  • DANIE PULPETY WEGAŃSKIE W SOSIE POMIDOROWYM 430 g – PRIMAVIKA

    SKŁADNIKI
    woda, pomidory w zalewie 23 % (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), olej rzepakowy, cebula, teksturowane białko PSZENNE 11,5 %, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy 7 %, kasza manna (z PSZENICY) 3 %, mąka PSZENNA 3 %, mąka kukurydziana, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście SELERA, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, naturalny aromat], sól, hydrolizat białka roślinnego (zawiera SOJĘ), imbir, cukier, aromaty z ekstraktu drożdżowego, przyprawy, zioła (zawierają GORCZYCĘ).

    OPIS
    Usmażone w głębokim tłuszczu pulpety o średnicy 3 cm, zalane sosem pomidorowym o orientalnym smaku. Produkt pasteryzowany. Źródło białka. Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Pulpety najlepiej przelać bezpośrednnio na patelnię, podgrzewać na małym ogniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 602 kJ/145 kcal
    Tłuszcz: 9,9 g
    w tym kwasy nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 7,4 g
    w tym cukry: 2,2 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 6,0 g
    Sól: 0,96 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.

    14,30 
  • DANIE SZAKSZUKA BIO 900 ml – ZAKWASOWNIA

    SKŁADNIKI
    cebula* 56 %, pomidory pelatti* 28 %, koncentrat pomidorowy* 6 %, czosnek* 2,8 %, cukier trzcinowy*, woda, olej słonecznikowy*, kmin rzymski*, wędzona papryka*, mieszanka przypraw* ( sól, kolendra*, czosnek niedźwiedzi*, pieprz*) (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny sos na bazie cebuli, pomidorów i czosnku. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 258 kJ/62 kcal
    Tłuszcz: 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 10 g
    w tym cukry: 6,8 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 0,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze 2-8 stopni Celsjusza.

    46,00 
  • DANIE W KUBKU PASTA NAPOLI BIO 59 g – NATUR COMPAGNIE

    SKŁADNIKI
    makaron z PSZENICY durum* (59 %), sproszkowane pomidory* (15 %), nierafinowany cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, sól morska, syrop glukozowy*, cebula*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego, oliwa z oliwek*, czosnek*, pasternak*, oregano*, rozmaryn*, pieprz*, pietruszka*, burak*, liść laurowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 327 kJ/77 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 15,7 g
    w tym cukry: 3,6 g
    Białko: 2,2 g
    Sól: 0,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, JAJA

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    8,30 
  • DOLMADAKIA (GRECKIE GOŁĄBKI) BIO 280 g – BIOAGROS

    SKŁADNIKI
    ugotowany ryż* 60 %, woda, liście winogron* 10 %, olej słonecznikowy*, cebula*, przyprawy* (koperek*, mięta*, pieprz czarny*), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Dolmadakia są to małe gołąbki nadziewane, w zależności od regionu mięsem, samym ryżem, warzywami, rybą czy owocami morza a wszystko przyprawione świeżymi ziołami. Potrawa ta jest charakterystyczna dla kuchni greckiej, tureckiej i azerskiej. Produkt sterylizowany. Opakowanie zawiera 10 sztuk gołąbków. Produkt do bezpośredniego spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 644 kJ / 154 kcal
    Tłuszcz: 8,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Węglowodany: 17,3 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 2,5 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 1,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    18,00 
  • FALAFEL BATAT BEZGLUTENOWY 160 g – FALAFEL

    SKŁADNIKI
    bataty, marchew, ciecierzyca, bób, ziemniaki, rodzynki sułtańskie, kolendra świeża, błonnik grochowy, olej rzepakowy, przyprawy naturalne.

    OPIS
    Falafele to przepyszne, aromatyczne kotleciki z ciecierzycą. Popularne na Bliskim Wschodzie, coraz częściej wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni, zwłaszcza roślinnej. Najczęściej podawane w picie, z warzywami oraz sosami, lub z hummusem.
    Produkt gotowy do spożycia po obróbce cieplnej. Pakowany w atmosferze ochronnej.

    Zalety produktu:
    – bez glutenu
    – bez jajek
    – bez mleka
    – bez soi
    – bez GMO

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Podgrzać w piekarniku, na patelni bez tłuszczu lub na grillu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 874 kJ/210 kcal
    Tłuszcz – 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 16 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 8,1 g
    Białko – 6,2 g
    Sól – 0,52 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od 0°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.

    12,40 
  • FALAFEL KLASYCZNY BEZGLUTENOWY 160 g – FALAFEL

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca, bób, cebula, błonnik grochowy, pietruszka, olej rzepakowy, przyprawy naturalne.

    OPIS
    Falafele to przepyszne, aromatyczne kotleciki z ciecierzycą. Popularne na Bliskim Wschodzie, coraz częściej wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni, zwłaszcza roślinnej. Najczęściej podawane w picie, z warzywami oraz sosami, lub z hummusem.
    Produkt gotowy do spożycia po obróbce cieplnej. Pakowany w atmosferze ochronnej.

    Zalety produktu:
    – bez glutenu
    – bez jajek
    – bez mleka
    – bez soi
    – bez GMO

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Podgrzać w piekarniku, na patelni bez tłuszczu lub na grillu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 649 kJ/155 kcal
    Tłuszcz – 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,2 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 12 g
    Białko – 15 g
    Sól – 0,11 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od 0°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.

    12,40 
  • FASOLA CANNELLINI W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) (SŁOIK) – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    fasola cannellini*, woda, sól (*certyfikowany składnik odżywczy)

    OPIS
    Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 334 kJ / 79 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 5,3 g
    Sól: 0,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    12,40