Wyświetlanie wszystkich wyników: 9

  • HERBATA CZARNA LIŚCIASTA ASSAM EKOLOGICZNA 130G – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    herbata Assam* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Aby otrzymać mocny, wyrazisty napar, zaleca się wsypać 1 łyżeczkę herbaty assam do filiżanki o pojemności 200 ml. Następnie zalać liście gorącą ale nie wrzącą wodą – najlepiej o temperaturze 95-96 stopni Celsjusza. Napar parzyć pod przykryciem około 3 minuty, a następnie odcedzić.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    28,50 
  • HERBATA CZERWONA LIŚCIASTA OOLONG EKOLOGICZNA 70G – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    Herbata Oolong* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Herbata Oolong, nazywa się ją także herbatą szmaragdową, niebieską, turkusową, smoczą lub ulung. Według chińskiej klasyfikacji zalicza się ją do grupy herbat niebieskich, według polskiej – najczęściej do czerwonych. Jej liście są delikatnie poddawane słabej fermentacji. Herbata Oolong jest znacznie mniej cierpka w smaku i delikatniejsza dla żołądka, o nutach słodkawych, a nawet owocowych. Cechuje ją także wysoka zawartość tanin oraz garbników roślinnych.
    Zawiera tylko nieznaczne ilości kofeiny.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Oolong zaparzamy w nieco mniejszej ilości wody – 1 łyżeczka na małą filiżankę wody – ok. 120-170 ml. Optymalna temperatura wody to 90 stopni Celsjusza. Napar odcedzamy z liści po ok. 1-5 minutach, w zależności od tego, jaką intensywność herbaty preferujemy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    26,60 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA BOLIWIJSKI NIEDŹWIEDŹ BIO 200 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    ekologiczna palona kawa 100 % Arabica – ziarnista.

    OPIS
    Plantacje kawy boliwijskiej znajdują się głównie na terenach położonych 1200 – 2000 m n.p.m., gdzie klimat charakteryzuje się dużą wilgotnością, gorącem i żyznymi glebami. Uprawą kawy zajmują się przede wszystkim niewielkie gospodarstwa o powierzchni 1 – 8 ha.
    Kawa Boliwijski Niedźwiedź to propozycja dla wielbicieli klasycznego smaku wzbogaconego delikatnymi akcentami. Złożony profil smakowy, intensywny aromat, pełne body i niska kwasowość tworzą niesamowite połączenie. Kawa Boliwijski Niedźwiedź odznacza się słodkim, orzechowo – owocowo – czekoladowym smakiem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    31,30 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA BRAZYLIJSKA SOWA BIO 200 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    ekologiczna palona kawa 100 % Arabica – ziarnista.

    OPIS
    Kawa Brazylijska Sowa pozyskiwana jest z okolic Sao Paulo i Minas Gerais, uprawiana jest na niezbyt wysokich terenach – usytuowanych około 600 – 1200 m n.p.m.
    Kawa ta charakteryzuje się delikatnym, łagodnym smakiem, umiarkowanie słodkim aromatem oraz niską kwasowością. Wyróżnia ją także wyważone body.
    Kawa Brazylisjka Sowa w swoim smaku łączy orzechowe, karmelowe, cynamonowe, miodowe i czekoladowe nuty. Doskonale pasuje do przyrządzenia kawy po turecku, ristretto oraz cappuccino.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    34,60 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA MEKSYKAŃSKI JAGUAR BIO 200 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    ekologiczna palona kawa 100 % Arabica – ziarnista.

    OPIS
    Kawa Meksykański Jaguar uprawiana jest w stanach Chiapas, Oaxaca i Veracruz, na wysokości około 1200 – 1500 m n.p.m. Dzięki urodzajnym, wulkanicznym glebom i równomiernym deszczom kawowce na południu Meksyku mają zapewnione wspaniałe warunki do rozwoju.
    Kawa Meksykański Jaguar jest kwintesencją orzechowej przyjemności, silnie akcentuje orzecha laskowego oraz wspaniale równoważy słodycz czekolady, karmelu i toffii. Dodatkowo posiada pobudzające tony cytrusów i jabłek, a nawet lekkiej pikanterii cynamonu. Nad filiżanką unosi się zapach kwiatów i przypraw. Warto spróbować tej kawy zarówno w postaci espresso, cappuccino, jak i po turecku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    31,30 
  • KAWA ZIARNISTA BEZKOFEINOWA ARABICA 100 % PERU BIO 200 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    ekologiczna palona, bezkofeinowa kawa 100 % Arabica – ziarnista.

    OPIS
    Ekstrakcja kofeiny z ziaren wykorzystanych do naszej kawy odbywa się z wykorzystaniem wody, dzięki czemu może zachować swoją ekologiczną jakość. Proces ten odbywa się przed wypalaniem ziaren, dlatego nie wpływa znacząco na smak napoju. Warto wiedzieć, że proces dekofeinizacji eliminuje kofeinę w 97 – 98 %.
    Ekologiczna kawa z Peru pochodzi z terenów znajdujących się na wschodnich zboczach Andów. Wilgotny równikowy klimat miesza się tam z zimnymi i suchymi górskimi wpływami.
    Kawa z Peru uprawiana jest na wysokości 1000 – 1800 m n.p.m, gdzie gleby są bardzo żyzne. Charakteryzuje się mocnym aromatem. Wspaniale łączy słodką łagodność z cytrusową, delikatną kwasowością, dodatkowo zachwyca orzechowymi i czekoladowymi tonami. Wyczuwalne jest również delikatne, lecz głębokie body.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    38,90