Wyświetlanie wszystkich wyników: 9

  • HERBATA CZARNA LIŚCIASTA ASSAM EKOLOGICZNA 130G – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    herbata Assam* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Aby otrzymać mocny, wyrazisty napar, zaleca się wsypać 1 łyżeczkę herbaty assam do filiżanki o pojemności 200 ml. Następnie zalać liście gorącą ale nie wrzącą wodą – najlepiej o temperaturze 95-96 stopni Celsjusza. Napar parzyć pod przykryciem około 3 minuty, a następnie odcedzić.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    28,50 
  • HERBATA CZERWONA LIŚCIASTA OOLONG EKOLOGICZNA 70G – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    Herbata Oolong* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Herbata Oolong, nazywa się ją także herbatą szmaragdową, niebieską, turkusową, smoczą lub ulung. Według chińskiej klasyfikacji zalicza się ją do grupy herbat niebieskich, według polskiej – najczęściej do czerwonych. Jej liście są delikatnie poddawane słabej fermentacji. Herbata Oolong jest znacznie mniej cierpka w smaku i delikatniejsza dla żołądka, o nutach słodkawych, a nawet owocowych. Cechuje ją także wysoka zawartość tanin oraz garbników roślinnych.
    Zawiera tylko nieznaczne ilości kofeiny.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Oolong zaparzamy w nieco mniejszej ilości wody – 1 łyżeczka na małą filiżankę wody – ok. 120-170 ml. Optymalna temperatura wody to 90 stopni Celsjusza. Napar odcedzamy z liści po ok. 1-5 minutach, w zależności od tego, jaką intensywność herbaty preferujemy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    26,60 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA INDONEZYJSKA ŻABA BIO 200 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    ekologiczna palona kawa 100 % Arabica – ziarnista.

    OPIS
    Kawa indonezyjska Żaba uprawiana jest na niewielkich indonezyjskich plantacjach, gdzie kawy osłonięte są przed nadmiernym światłem przez wyższe partie roślin.
    Kawa ta charakteryzuje się pełną cielistością oraz niską kwasowością.
    Kawa indonezyjska Żaba posiada smak gorzkiego kakao i rodzynek, a w unoszącym się aromacie wyczuwa się zapach drewna cedrowego i tytoniu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    34,60 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA BOLIWIJSKI NIEDŹWIEDŹ BIO 200 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    ekologiczna palona kawa 100 % Arabica – ziarnista.

    OPIS
    Plantacje kawy boliwijskiej znajdują się głównie na terenach położonych 1200 – 2000 m n.p.m., gdzie klimat charakteryzuje się dużą wilgotnością, gorącem i żyznymi glebami. Uprawą kawy zajmują się przede wszystkim niewielkie gospodarstwa o powierzchni 1 – 8 ha.
    Kawa Boliwijski Niedźwiedź to propozycja dla wielbicieli klasycznego smaku wzbogaconego delikatnymi akcentami. Złożony profil smakowy, intensywny aromat, pełne body i niska kwasowość tworzą niesamowite połączenie. Kawa Boliwijski Niedźwiedź odznacza się słodkim, orzechowo – owocowo – czekoladowym smakiem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    31,30 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA BRAZYLIJSKA SOWA BIO 200 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    ekologiczna palona kawa 100 % Arabica – ziarnista.

    OPIS
    Kawa Brazylijska Sowa pozyskiwana jest z okolic Sao Paulo i Minas Gerais, uprawiana jest na niezbyt wysokich terenach – usytuowanych około 600 – 1200 m n.p.m.
    Kawa ta charakteryzuje się delikatnym, łagodnym smakiem, umiarkowanie słodkim aromatem oraz niską kwasowością. Wyróżnia ją także wyważone body.
    Kawa Brazylisjka Sowa w swoim smaku łączy orzechowe, karmelowe, cynamonowe, miodowe i czekoladowe nuty. Doskonale pasuje do przyrządzenia kawy po turecku, ristretto oraz cappuccino.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    34,60 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA MEKSYKAŃSKI JAGUAR BIO 200 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    ekologiczna palona kawa 100 % Arabica – ziarnista.

    OPIS
    Kawa Meksykański Jaguar uprawiana jest w stanach Chiapas, Oaxaca i Veracruz, na wysokości około 1200 – 1500 m n.p.m. Dzięki urodzajnym, wulkanicznym glebom i równomiernym deszczom kawowce na południu Meksyku mają zapewnione wspaniałe warunki do rozwoju.
    Kawa Meksykański Jaguar jest kwintesencją orzechowej przyjemności, silnie akcentuje orzecha laskowego oraz wspaniale równoważy słodycz czekolady, karmelu i toffii. Dodatkowo posiada pobudzające tony cytrusów i jabłek, a nawet lekkiej pikanterii cynamonu. Nad filiżanką unosi się zapach kwiatów i przypraw. Warto spróbować tej kawy zarówno w postaci espresso, cappuccino, jak i po turecku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    31,30 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA PERUWIAŃSKI FLAMING BIO 200 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    ekologiczna palona kawa 100 % Arabica – ziarnista.

    OPIS
    Kawa Peruwiański Flaming jest to kawa pochodząca z terenów znajdujących się na wschodnich zboczach Andów. Wilgotny równikowy klimat miesza się tam z zimnymi i suchymi górskimi wpływami.
    Kawa uprawiana jest na wysokości 1000 – 1800 m n.p.m., gdzie gleby są bardzo żyzne.
    Kawa Peruwiański Flaming, charakteryzuje się mocnym aromatem. Wspaniale łączy słodką łagodność z cytrusową kwasowością, dodatkowo zachwyca orzechowymi i czekoladowymi tonami, ozdobionymi karmelowymi, waniliowymi i cynamonowymi detalami. Nad filiżanką unosi się zapach kwiatów, owoców i czekolady.
    Kawa Peruwiański Flaming nie jest także pozbawiona lekkości, którą nadaje jej delikatne, gładkie body.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    31,30 
  • KAWA ZIARNISTA BEZKOFEINOWA ARABICA 100 % PERU BIO 200 g – ECOBLIK

    SKŁADNIKI
    ekologiczna palona, bezkofeinowa kawa 100 % Arabica – ziarnista.

    OPIS
    Ekstrakcja kofeiny z ziaren wykorzystanych do naszej kawy odbywa się z wykorzystaniem wody, dzięki czemu może zachować swoją ekologiczną jakość. Proces ten odbywa się przed wypalaniem ziaren, dlatego nie wpływa znacząco na smak napoju. Warto wiedzieć, że proces dekofeinizacji eliminuje kofeinę w 97 – 98 %.
    Ekologiczna kawa z Peru pochodzi z terenów znajdujących się na wschodnich zboczach Andów. Wilgotny równikowy klimat miesza się tam z zimnymi i suchymi górskimi wpływami.
    Kawa z Peru uprawiana jest na wysokości 1000 – 1800 m n.p.m, gdzie gleby są bardzo żyzne. Charakteryzuje się mocnym aromatem. Wspaniale łączy słodką łagodność z cytrusową, delikatną kwasowością, dodatkowo zachwyca orzechowymi i czekoladowymi tonami. Wyczuwalne jest również delikatne, lecz głębokie body.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    38,90