Wyświetlanie 261–280 z 657 wyników

  • HERBATKA Z PŁATKÓW RÓŻY BIO 20 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    Płatki róży* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna herbatka z płatków róży. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    16,90 
  • HERBATKA Z SZAFRANEM POWIEW WSCHODU BIO 80 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    gruszka owoc*, pomarańcza skórka*, cynamon laska*, goździki*, śliwka*, nagietek płatki*, wanilia laska*, miód*, szafran* 0,3 % (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Subtelna i aromatyczna kompozycja ekologicznych składników, która pozwoli delektować się bukietem smaków. Piękne płatki nagietka połączone zostały z aromatyczną wanilią, cynamonem oraz nutą unikatowego szafranu. Całośćdopełniona jest słodką gruszką z miodem i przełamana wyraźnym smakiem goździków. Herbatka dzięki zawartości szafranu wprowadzi w dobry nastrój, a cynamon doda energii.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml NAPARU
    Wartość energetyczna: 17 kJ / 4 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowdany: 0,9 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 0 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    27,30 
  • HERBATKA ZDROWE NERKI EKOLOGICZNA 37.5G SASZETKI (25×1.5g) – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    ziele macierzanki (Thymus serpyllum)*, owoc jarzębiny (Sorbus aucuparia)*, owoc bzu czarnego (Sambucus nigra)*, ziele rzepiku (Agimonia eupatoria)*, liść brzozy (Betula pendula)*, ziele OWSA (Avena sativa)*, kwiat bławatka (Centaurea cyanus)*, owoc jałowca (Juniperus communis)*, kwiat wrzosu (Calluna vulgaris)*, korzeń wilżyny (Onanis spinosa)*, ziele nawłoci (Solidago virgaurea)*, ziele połonicznika (Hernaria glabra)*, liść brusznicy (Vaccinium vitis-idaea)*, kwiat bzu czarnego (Sambucus nigra)*, ziele karczocha (Cynara scolymus)*, kwiat kocanki (HelichrySUM arenarium)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut.
    1 saszetka, 2 razy dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
    Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
    Nie stosować w trakcie ciąży i podczas karmienia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    11,20 
  • HERBATKA ZDROWE PŁUCA BIO (25 x 2 g) 50 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    Porost islandzki (Cetraria islandica)*, sosna pączki (Pinus silvestris)*, macierzanka ziele (Thymus serpyllum)*, szałwia liść (Salvia officinalis)*, hyzop ziele (Hyssopus officinalis)*, miodunka ziele (Pulmonaria officinale)*, biedrzeniec korzeń (Pimpinella saxifraga)*, ślaz kwiat (Malva silvestris)*, doględa ziele (Grindelia robusta)*, arcydzięgiel korzeń (Archangelica officinalis)*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety. Herbatka wytworzona na bazie najwyższej jakości składników. Porost islandzki przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego oraz łagodzi podrażnienia gardła. Sosna wpływa kojąco na drogi oddechowe.
    Szałwia, macierzanka, hyzop oraz biedrzeniec łagodzą podrażnione gardło oraz struny głosowe. Ślaz działa wspomagająco w przypadku suchego kaszlu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. Pić 2 razy dziennie.

    UWAGI
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
    Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
    Nie stosować w trakcie ciąży i podczas karmienia.
    Osoby przyjmujące leki, przed zastosowaniem powinny skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    13,90 
  • HERBATKA ZDROWE TĘTNICE, EKOLOGICZNA 50G (25X2G) – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    róża owoc*, rdest ptasi ziele*, liść brusznicy*, miodunki*, pokrzywy*, ziele lebiodki*, krwawnika*, jemioły*, naowocnia fasoli*, kwiat głogu*, owoc róży* (w różnych proporcjach). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Herbatka wykonana jest z ziółek spowalniających niekorzystne procesy związane z wiekiem.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    11,20 
  • HERBATKA ZGAGOHERBS EKOLOGICZNA 50G (25X2G) – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    ziele cykorii podróżnika* 20 %, ziele rzepiku*, ziele bukwicy*, ziele krwawnika*, liść bobrka*, liść mięty*, kłącze kuklika*, ziele bylicy*, nasiona dzikiej marchwi*, w różnych proporcjach (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    10,40 
  • HERBATKA ZIELE CZYSTKA EKOLOGICZNA, SUPLEMENT DIETY 25X2G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    czystek ziele* 100 % (Cistus Incanus). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. Wypić cały napar jednorazowo lub podzielić go na 2 porcję.
    1 saszetka, raz dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
    Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
    Nie stosować w przypadku uczulenia na ziele czystka. Produkt nie powinien być stosowany w okresie ciąży i karmienia piersią.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    14,00 
  • HERBATKA ZIELE PIOŁUNU BIO 50 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    bylica piołun ziele* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bylica piołun, powszechnie zwana piołunem, a niekiedy psią rutą, wermutem lub absyntem, to silnie aromatyczna bylina o wysokim stężeniu substancji goryczkowych.
    Piołun w połączeniu z szałwią, kolendrą, goździkami i gałką muszkatałową, wykorzystywany jest także w produkcji znanego alkoholu – wermutu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    9,50 
  • HERBATKA ZIELE PODAGRYCZNIKA BIO 25 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    ekologiczne ziele podagrycznika pospolitego (Aegopodium podagraria L.)

    OPIS
    Roślina należąca do rodziny selerowatych, znana także jako barszlica, kurza stopka, krzemionka. Polska i łacińska nazwa zdradzają przypisywane jej tradycyjne zastosowanie. Jest smacznym i korzystnym dla zdrowia zielem, polecanym do spożywania zarówno na surowo, szczególnie wiosną, jak i w formie ziołowej herbatki.
    Podagrycznik pospolity pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała.
    Deklarowany korzystny efekt działania po spożyciu 2 naparów dziennie.
    Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    5,40 
  • HERBATKA ZIELE SKRZYPU BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    Ziele skrzypu* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna herbatka z ziela skrzypu. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 – 15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    7,00 
  • HERBATKA ZIMOWY GRZANIEC BIO 20 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    liofilizowane pomarańcze*, cynamon laska*, liofilizowany imbir*, anyż gwiazdka*, goździki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kompozycja najwyższej jakości owoców i przypraw korzennych, pozwalająca na stworzenie wybornego, aromatycznego grzańca na bazie herbaty lub innego ulubionego, jesienno – zimowego napoju.
    Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych składników odżywczych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość saszetki wsypać do dzbanka, zalać 1 litrem wrzątku. Parzyć 10 – 15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    11,60 
  • HIBISKUS HERBATKA EKOLOGICZNA 50G – DARYNATURY

    SKŁADNIKI
    kwiat hibiskusa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kwiaty hibiskusa nadają napojom pięknej, rubinowej barwy oraz orzeźwiającego, kwaskowego smaku.
    Wpływają korzystnie na stan naczyń krwionośnych oraz działają energetyzująco na organizm.
    Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    Pić 1-2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    10,60 
  • IMBIR EKOLOGICZNY 60G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    imbir mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, JAJEK, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom.
    Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    13,30