Wyświetlanie 21–40 z 657 wyników

  • BUDYŃ ORKISZOWY BEZ DODATKU CUKRU BIO 40 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    skrobia ziemniaczana*, mąka z PSZENICY ORKISZ* 40 %, wiórki kokosowe*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny budyń orkiszowy z dodatkiem ekologicznych wiórków kokosowych, przygotowany w 100 % z naturalnych składników bez dodatku sztucznych aromatów. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania.
    Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Z 0,5 l MLEKA odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru lub innego słodziwa.
    2. Pozostałe MLEKO zagotuj i wlej do niego rozmieszany proszek z cukrem, ciągle mieszając. Zagotuj.
    3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Doskonale smakuje na ciepło lub na zimno.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przyrządzeniu
    Wartość energetyczna – 387 kJ/92 kcal
    Tłuszcz – 2,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,5 g
    Węglowodany – 15 g
    w tym cukry – 8,1 g
    Białko – 3,1 g
    Sól – 0,15 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,20 
  • BUDYŃ WANILIOWY BEZ DODATKU CUKRU BIO 40 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    skrobia ziemniaczana*, wanilia* 2,5 %, kurkuma*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny budyń waniliowy przygotowany w 100 % z naturalnych składników bez dodatku sztucznych aromatów. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania.
    Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Z 0,5 l MLEKA odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru lub innego słodziwa.
    2. Pozostałe MLEKO zagotuj i wlej do niego rozmieszany proszek z cukrem, ciągle mieszając. Zagotuj.
    3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Doskonale smakuje na ciepło lub na zimno.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przyrządzeniu
    Wartość energetyczna – 372 kJ/88 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
    Węglowodany – 12 g
    w tym cukry – 8,1 g
    Białko – 5,8 g
    Sól – 0,15 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    5,40 
  • BUDYŃ ŻOŁĘDZIOWY BEZ DODATKU CUKRU BIO 40 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    skrobia ziemniaczana*, suszony ekstrakt z żołędzi* 13 %, maltodekstryna*, cynamon*, suszony ekstrakt z: kardamonu*, imbiru*, goździków*, korzenia kuklika*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny budyń żołędziowy z dodatkiem suszonego ekstraktu z żołędzi oraz ekologicznych przypraw korzennych. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania.
    Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Z 0,5 l MLEKA odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru lub innego słodziwa.
    2. Pozostałe MLEKO zagotuj i wlej do niego rozmieszany proszek z cukrem, ciągle mieszając. Zagotuj.
    3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Doskonale smakuje na ciepło lub na zimno.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przyrządzeniu
    Wartość energetyczna – 378 kJ/90 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
    Węglowodany – 15 g
    w tym cukry – 8,1 g
    Białko – 3,0 g
    Sól – 0,15 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,50 
  • BULION WARZYWNY W PROSZKU BIO 200 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    Ziemniaki suszone* 20%, mąka kukurydziana*, mąka z amarantusa* po 10 %, cebula*, marchew*, SELER*, pietruszka*, pomidor*, por*, jarmuż*, cukier trzcinowy*, sól morska po 5%, czosnek niedźwiedzi*, lubczyk*, kurkuma*, gałka muszkatołowa*, bazylia* po 3% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bulion warzywny może stanowić baze do zup, gulaszów, sosów oraz dodatek do różnych potraw. Bulion jest odpowiedni dla wegetarian oraz wegan.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    10g (ok. 1 łyżkę) dodać do 0,5 l wrzącej wody lub użyć jako przyprawy do potraw.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,20 
  • BURAK NASIONA NA KIEŁKI EKOLOGICZNE 30G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    burak nasiona* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
    W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.
    Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    10,10 
  • CEBULA SUSZONA BIO 40 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    cebula* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    8,10 
  • CHILI BIO 30 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    chilli* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Chili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, RYB, potraw jarzynowych i sosów.
    Chili ma również doskonały wpływ na trawienie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    14,20 
  • CHMIEL SZYSZKI HERBATKA EKOLOGICZNA 20G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    chmiel* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna herbatka z szyszek chmielu. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    8,40 
  • CIŚNIENIE KRWI HERBATA EKOLOGICZNA 200G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    głóg owoc (C. laevigata)*, róża owoc (Rosa canina)*, serdecznik ziele (Leonurus cardiaca)*, głóg kwiat (C. laevigata)*, kozłek korzeń (Valeriana officinalis)*, poziomka liść (Fragaria vesca)*, jemioła ziele (Viscum album)* w różnych proporcjach (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zaminnik) zróżnicowanej diety.
    Nie stosować w trakcie ciąży i podczas karmienia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    23,30 
  • CUKIER RÓŻANY BIO 150 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy* 85%, płatki róży* 15% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cukier różany jest przysmakiem sezonowym, który warto mieć w domu. Świetnie nadaje się do deserów i wypieków. Ma też wspaniały zapach.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1615 kJ / 280 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 95 g
    w tym cukry: 95 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych

    17,10 
  • CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BIO 15 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy* 99 %, wanilia Bourbon* 1 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z aromatyczną wanilią Bourbon, to doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju wypieków.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1692 kJ / 398 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99 g
    w tym cukry: 99 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    3,30 
  • CURRY BIO 500 g – HORECA (DARY NATURY)

    CURRY BIO 500 g – HORECA (DARY NATURY)
    SKU: 5903246868647
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 0.55 kg
    Cena za kg: 71.27

    39,20 
  • CURRY EKOLOGICZNE 60G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    kolendra*, GORCZYCA*, kozieradka*, kminek*, chili*, imbir*, kurkuma*, koper włoski* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Curry to mieszanina sproszkowanych przypraw, która od tysięcy lat kształtuje smak potraw. Stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu.
    Nadaje im pięknej, słonecznej barwy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    9,80 
  • CYNAMON CEJLOŃSKI LASKA EKOLOGICZNY 30G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    cynamon cejloński laska* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników. Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad oraz nalewek.
    Niewielką ilość stosuje się również podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań egzotycznych.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    15,20 
  • CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY BIO 500 g – HORECA (DARY NATURY)

    CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY BIO 500 g – HORECA (DARY NATURY)
    SKU: 5903246868661
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 0.53 kg
    Cena za kg: 126.79

    67,20 
  • CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY EKOLOGICZNY 200G – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    cynamon cejloński mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników.
    Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad oraz nalewek.
    Niewielką ilość stosuje się również podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań egzotycznych.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    40,70