Wyświetlanie 181–200 z 657 wyników

  • HERBATKA LIOFILIZOWANA BUKIET KWIATÓW BIO 15 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    pysznogłówka kwiat liofilizowany* 25 %, ogórecznik kwiat liofilizowany* 25 %, bławatek kwiat liofilizowany* 25 %, nagietek kwiat liofilizowany* 10 %, róża płatki liofilizowane* 10 %, ślaz kwiat liofilizowany* 5 %, wiecznik kulisty kwiat* 5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kompozycja najwyższej jakości jadalnych kwiatów liofilizowanych. Starannie wyselekcjonowane składniki mogą stanowić piękną ozdobą ciast i innych deserów czy napojów, cenny element ziołowych herbatek oraz wyjątkowy dodatek do aromatycznych świec i mieszanek kąpielowych. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji surowce zachowały swój intensywny kolor oraz zapach.
    Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego.
    Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 – 15 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 3 kJ/1 kcal
    Tłuszcz – 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – <0,5 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – <0,5 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    12,60 
  • HERBATKA LIOFILIZOWANA MIĘTA Z CYTRYNĄ BIO 25 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    mięta liść liofilizowany* 40 %, cytryna owoc liofilizowany* 20 %, jabłko owoc liofilizowany*, pomarańcza skórka liofilizowana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Naturalna herbatka będąca wyśmienitym połączeniem ekologicznej mięty z cytrusami i i jabłkiem. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji składniki zachowały swój intensywny kolor, zapach oraz cenne wartości odżywcze.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 – 15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    13,40 
  • HERBATKA LIOFILIZOWANA NA ODPORNOŚĆ BIO (5 x 2,5 g) 12,5 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    pysznogłówka*, tymianek*, szałwia*, bez czarny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Starannie dobrana kompozycja ziół najwyższej jakości. Tymianek, szałwia oraz bez czarny wspomagają system immunologiczny, a także chronią komórki przed stresem oksydacyjnym.
    Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
    Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Jedną wiązkę zół zalać wrzątkiem (0,3-0,5 l) i pozostawić do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić dwa razy dziennie. Deklarowany korzystny efekt działania po spożyciu 2 naparów dziennie. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i zacienionym miejscu.

    57,20 
  • HERBATKA LIOFILIZOWANA OWOCOWE WITAMINKI BIO 80 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    liofilizowane owoce: dzika róża*, malina*, jagoda kamczacka*, borówka wysoka*, rokitnik*, żurawina*, pigwowiec*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienita, orzeźwiająca herbatka o pięknej barwie i upojnym aromacie świeżych owoców. Sporządzona na bazie najwyższej jakości składników znanych ze swoich odżywczych właściwości.
    Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji składniki zachowały swój przepiękny kolor, apetyczny zapach oraz cenne dla zdrowia witaminy.
    Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego.
    Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
    Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat.
    Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
    Wysoka zawartość witaminy C.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml naparu
    Wartość energetyczna: 3 kJ/1kcal
    Tłuszcz: 1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
    Węglowodany: < 0,5 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: < 0,5 g
    Sól: 0 g
    Witamina C: 100 mg (125 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    35,50 
  • HERBATKA LIOFILIZOWANA PŁATKI RÓŻY BIO 10 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    liofilizowane płatki róży* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne, w pełni naturalne płatki dzikiej róży. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji zachowały swój świeży kolor, piękny zapach i relaksujące właściwości. Doskonale nadają się do sporządzenia aromatycznego, jednorodnego naparu lub jako składnik zdrowej, ziołowej herbatki. Liofilizowane płatki róży mogą stanowić również wyjątkową ozdobę ciast i wszelkich innych deserów oraz napojów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 – 15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    28,70 
  • HERBATKA LIOFILIZOWANA ZDROWIE Z NATURY BIO 80 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    liofilizowane owoce: róża*, borówka wysoka*, jagoda kamczacka*, jabłko*, świdośliwa *, żurawina *, cytryna skórka*, róża płatki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna herbatka będąca połączeniem najwyższej jakości owoców, znanych z korzystnego wpływu na organizm, z płatkami róży o pięknym, relaksującym aromacie i orzeźwiającą skórką cytryny. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji składniki zachowały swój świeży kolor, zapach oraz cenne dla zdrowia wartości odżywcze. Herbatkę polecamy do picia na co dzień, osobom w każdym wieku, jako uzupełnienie zdrowej diety.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 – 15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    37,60 
  • HERBATKA LIPOWO – MALINOWA BIO 80 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    malina owoc* 22 %, lipa kwiat* 21 %, dzika róża owoc*, wiązówka kwiat*, jabłko owoc*, skórka pomarańczy*, bez czarny kwiat*, hibiskus kwiat* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.
    Pić 2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    27,90 
  • HERBATKA LIŚĆ MIĘTY BIO 100 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    liść mięty pieprzowej* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.
    Pić 1-2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    14,80 
  • HERBATKA LIŚĆ MORINGI BIO 80 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    moringa liść* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
    1 łyżeczkę ciętych liści zalać szklanką gorącej wody i pozostawić pod przykryciem na ok. 10-15 minut do zaparzenia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    21,10 
  • HERBATKA LIŚĆ POKRZYWY BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    liść pokrzywy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    8,70 
  • HERBATKA LIŚĆ POKRZYWY BIO 80 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    liść pokrzywy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pokrzywa nazywana jest królową ziół. Wykazuje pozytywny wpływ na organizm, stosowana zarówno w formie świeżej, jak i suszonej. Jest wskazana szczególnie w przypadku dolegliwości ze strony układu krążenia oraz reumatyzmu i zapalenia stawów.
    Wspiera zdrowie włosów, skóry i paznokci, a także wpływa korzystnie na prostatę i układ odpornościowy.
    Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
    Deklarowany korzystny efekt zdrowotny po spożyciu 2 naparów dziennie.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 łyżeczkę liścia pokrzywy zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    11,00 
  • HERBATKA MALINOWA KRESOWA EKOLOGICZNA 50G (25X2G) – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    pędy maliny * 40 %, owoc maliny*, tarniny*, liść maliny* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Herbatka ta była znana i ceniona szczególnie przez Słowian. Według literatury zielarskiej właściwości ziół i owoców wchodzących w skład kompozycji mogą być dobrym środkiem zapobiegającym przeziębieniu. Owoce oraz zioła działają na organizm wzmacniająco, rozgrzewająco i wykrztuśnie. Polecana jest dla dzieci jak i osób starszych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut.
    Pić 2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać suchym i chłodnym miejscu.

    17,60 
  • HERBATKA MALINOWO – LIPOWA EKOLOGICZNA SASZETKI (25×2.5g) – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    malina owoc* 22 %, lipa kwiat* 21 %, dzika róża owoc*, wiązówka kwiat*, jabłko owoc*, skórka pomarańczy*, bez czarny kwiat*, hibiskus kwiat* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną saszetkę herbatki (2,5 g) zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.
    Pić 2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    27,60 
  • HERBATKA NA CHRYPKĘ BIO (25 x 2 g) 50 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    liść babki zwyczajnej*, ziele ślazu* (po 15 %), ziele macierzanki*, liść podbiału*, miodunki*, kwiat ślazu*, pączki sosny*, korzeń biedrzeńca*, kłącze mydlnicy* (w różnych proporcjach) (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Według literatury zielarskiej właściwości ziół wchodzących w skład kompozycji mogą mieć korzystny wpływ na układ oddechowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    Pić 2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    10,20