Wyświetlanie 141–160 z 261 wyników

  • SOS CURRY – KOKOS BIO 340 ml – BIO ZENTRALE

    SKŁADNIKI
    woda, warzywa* 11 % (czerwona papryka*, marchew*, cebula* w różnych proporcjach), surowy cukier trzcinowy*, kokos* 4 %, mąka ryżowa pełnoziarnista*, olej słonecznikowy*, koncentrat pomidorowy*, curry* 1,5 %, koncentrat soku jabłkowego*, sól morska, skrobia kukurydziana*, koncentrat soku cytrynowego*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Podgrzać w rondlu. Nie gotować.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 475 kJ/114 kcal
    Tłuszcz: 5,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 9,8 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 1,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA, ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, MLEKO (łącznie z laktozą), ORZECHY, SELER, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać z dala od ciepła i światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

    15,80 
  • SOS CZOSNKOWY BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – BYODO

    SKŁADNIKI
    olej rzepakowy*, JOGURT (Z MLEKA)*, ocet brandy*, woda, surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, czosnek* (2 %), sól kamienna, białko MLEKA*, natka pietruszki*, szczypiorek*, koncentrat soku cytrynowego*, substancja zagęszczająca: guma guar*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Miłośnicy czosnku strzeżcie się! Nasz cudownie kremowy sos czosnkowy wywoła uśmiech na Twojej twarzy. Zachwyca pysznym smakiem świeżego ekologicznego czosnku i jogurtu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1076 kJ/260 kcal
    Tłuszcz: 22 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 9,7 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: 1,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    19,30 
  • SOS DO SPAGHETTI BIO 550 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    Przecier pomidorowy*, papryka słodka*, cebula*, cukier trzcinowy*, pomidor suszony*, sok z pigwowca*, czosnek*, sól morska*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny sos do spaghetti. Opakowanie zawiera 1 sugerowaną porcję produktu.
    Rozwarstwienie produktu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 458 kJ/109 kcal
    Tłuszcz: 7,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 10,3 g
    w tym cukry: 9,2 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    13,50 
  • SOS DO TACO ŁAGODNY BEZGLUTENOWY BIO 220 g – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    pomidory*, woda, koncentrat pomidorowy*, cebula*, czerwona papryka*, papryka jalapeno*, ocet spirytusowy*, skrobia kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos niezbędny do przygotowania tradycyjnych tacos, ale również do każdego innego dania. Mieszanka pomidorów, papryki jalapeno oraz cebuli sprawia, że sos do taco jest bardzo wyrazisty i aromatyczny.
    Sos idealnie pasuje do tacos shells, sałatek, wrapów i do dań z grilla.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 123 kJ/29 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 6,1 g
    w tym cukry: 3,6 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    12,10 
  • SOS DO TACO PIKANTNY BEZGLUTENOWY BIO 220 g – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    pomidory*, pasta pomidorowa*, woda, cebula*, papryka jalapeno*, czerwona papryka*, ocet spirytusowy*, skrobia kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos niezbędny do przygotowania tradycyjnych tacos, ale również do każdego innego dania. Mieszanka pomidorów, papryki jalapeno oraz cebuli sprawia, że sos do taco jest bardzo wyrazisty i aromatyczny.
    Sos idealnie pasuje do tacos shells, sałatek, wrapów i do dań z grilla.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 120 kJ/28 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 5,9 g
    w tym cukry: 3,4 g
    Błonnik: 1,1 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    12,10 
  • SOS INDONEZYJSKI KETJAP MANIS BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    cukier kokosowy*, woda, syrop z tapioki*, sos SOJOWY tamari* [woda, SOJA*, sól morska, solone shochu* (woda, ryż*, sól, Aspergillus oryzae), Aspergillus oryzae], biały ocet winny*, sól, skrobia kukurydziana*, imbir w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Indonezyjski sos ketjap manis – słodki sos SOJOWY, powstały z połączenia cukru kokosowego, sosu sojowego oraz przypraw.
    Sos ketjap manis ma gęstszą konsystencję niż tradycyjne sosy sojowe i spływa powoli, niczym syrop.
    W powszechnie używanych sosach sojowych znajdziemy charakterystyczną słoność, to w tym przypadku na pierwsze miejsce przebija się smak słodki, który zawdzięczamy długotrwałej redukcji sosu z użyciem cukru kokosowego. Głęboki, karmelowo-zbożowy posmak oraz jedwabista konsystencja ketjapu nie mają sobie równych – to wyjątkowe doświadczenie już od pierwszej kropli.
    Ketjap manis to wszechstronny produkt, który wykorzystać możemy na wiele sposobów. Samodzielnie stanowi pyszną, gotową glazurę do mięs i ryb. Znakomicie sprawdzi się także jako składnik bardziej złożonych marynat. Użyty do polewania i maczania potraw, takich jak panierowane tofu, tempura czy sajgonki, nie tylko wspaniale podkreśli ich smak, ale też nada atrakcyjnego wyglądu. Dodatkowo możemy używać go jako przyprawy do dań z ryżu i makaronu oraz zup. Już odrobina ketjapu zupełnie odmieni Twoje danie.
    Przed otwarciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 929 kJ/220 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 53,7 g
    w tym cukry – 43,2 g
    Błonnik – 0,8 g
    Białko – 0,9 g
    Sól – 3,26 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    19,50 
  • SOS KOKOSOWY AMINOS BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – COCOMI

    SKŁADNIKI
    syrop kokosowy* (40 %), woda, ocet kokosowy*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Aminos to sos, który jest idealnym zamiennikiem sosu sojowego. Odpowiedni jako marynata do mięsa, drobiu, owoców morza, do gotowania oraz jako sos do sałatek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartosc energetyczna: 609 kJ / 146 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Weglowodany: 34 g
    w tym cukry: 34 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: < 0,5 g
    Sól: 4,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od źródeł światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    18,90 
  • SOS KOKTAJLOWY WEGETARIAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – BYODO

    SKŁADNIKI
    olej rzepakowy*, koncentrat pomidorowy*, surowy cukier trzcinowy*, ocet winny biały*, ocet jabłkowy*, woda, skrobia kukurydziana*, musztarda* (woda, GORCZYCA*, ocet brandy*, sól kamienna, przyprawy*, zioła*), sól kamienna, białko MLEKA*, czerwone wino*, chrzan*, koncentrat soku cytrynowego*, koncentrat soku malinowego*, substancja zagęszczająca: guma guar*, czosnek*, pieprz cayenne*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Harmonijna mieszanka wyselekcjonowanych ekologicznych składników. Sos koktajlowy to sos, którego nie powinno zabraknąć w żadnym menu smakosza. Zachwyca o każdej porze roku lekką konsystencją i pełnym smakiem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1257 kJ/304 kcal
    Tłuszcz: 28 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 10 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 1,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    19,20 
  • SOS MANGO – CHILI BIO 250 ml – BIO BANDITS

    SKŁADNIKI
    mango* (41 %), musztarda* (woda, GORCZYCA*, ocet*, sól, kurkuma*), cukier*, olej słonecznikowy*, ocet*, skrobia kukurydziana*, chili*, sól morska, aromat naturalny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1042 kJ/250 kcal
    Tłuszcz – 14,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,6 g
    Węglowodany – 27,6 g
    w tym cukry – 23,9 g
    Białko – 1,2 g
    Sól – 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    15,70 
  • SOS MANGO – CURRY BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – BYODO

    SKŁADNIKI
    olej rzepakowy*, surowy cukier trzcinowy*, ocet jabłkowy*, woda, puree z mango* (8 %), koncentrat pomidorowy*, sól kamienna, skrobia kukurydziana*, curry* (1,8 %) (zawiera GORCZYCĘ i SELER), cebula*, morele*, białko MLEKA*, czerwone wino*, koncentrat soku cytrynowego*, substancja zagęszczająca: guma guar*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Po co o tym marzyć, skoro z łatwością można wprowadzić raj do własnej kuchni? Wybierz się w kulinarną podróż po Azji i spróbuj egzotycznego, owocowego sosu curry z pysznym puree z mango.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1250 kJ/301 kcal
    Tłuszcz: 23 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g
    Węglowodany: 21 g
    w tym cukry: 17 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 1,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    19,30 
  • SOS MEKSYKAŃSKI SALSA BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – BYODO

    SKŁADNIKI
    koncentrat pomidorowy*, surowy cukier trzcinowy*, papryka czerwona i zielona* (9 %), ocet brandy*, cebula*, sól kamienna, czerwony pieprz*, skrobia kukurydziana*, koncentrat soku cytrynowego*, curry*, przyprawy*, natka pietruszki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Świeża czerwona i zielona papryka w sosie Mexico Salsa wraz ze szczyptą chili zapewniają pikantną, gorącą ucztę! Doprawiona aromatycznymi przyprawami, takimi jak curry i natka pietruszki, wnosi kawałek Meksyku na kuchenny stół w domu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 376 kJ/89 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 16 g
    Białko: 1,9 g
    Sól: 2,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwrciu przechowywać w lodówce.

    19,20 
  • SOS ORIENTALNY „BANGKOK CURRY” BEZGLUTENOWY BIO 370 g – ZWERGENWIESE

    SKŁADNIKI
    warzywa* 58 % w zmiennych proporcjach (papryka*, cebula*, marchew*, SELER*, cebula dymka*), woda, napój kokosowy* 10 %, olej słonecznikowy*, nasiona słonecznika*, koncentrat soku jabłkowego*, skrobia ziemniaczana*, czerwona pasta curry* 1,3 % (olej słonecznikowy*, cebula*, papryka pepperoni*, czosnek*, sól kamienna, koncentrat soku z limonki*, kminek*, kolendra*, imbir*, mirt cytrynowy*), sól kamienna, koncentrat soku z limonki*, czosnek*, imbir*, pieprz*, pieprz cayenne*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos warzywny z napojem kokosowym i czerwoną pastą curry.
    Świetnie sprawdzi się jako dodatek do ryżu, makaronów, kuskusu, grzanek i innych dań.
    Produkt pasteryzowany.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Sos krótko podgrzać w rondelku, podawać gorące.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 469 kJ/113 kcal
    Tłuszcz: 8,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g
    Węglowodany: 7,2 g
    w tym cukry: 5,1 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 1,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.

    15,20