Wyświetlanie 221–240 z 261 wyników

  • SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY BIO 145 ml – LIMA

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae. (*składniki ekologiczne)

    OPIS
    Sos SOJOWY wyróżnia się charakterystycznym słonym smakiem. Stosując go do doprawiania posiłku, możemy już zrezygnować z dodawania soli.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 315 kJ/75 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 4,9 g
    w tym cukry – 1,5 g
    Błonnik- 0 g
    Białko – 9,6 g
    Sól – 14,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    14,60 
  • SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY BIO 250 ml – LIMA

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*składniki ekologiczne)

    OPIS
    Sos SOJOWY wyróżnia się charakterystycznym słonym smakiem. Stosując go do doprawiania posiłku, możemy już zrezygnować z dodawania soli.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 246 kJ/59 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 4,9 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 9,0 g
    Sól – 14 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze max. 7°C i spożyć w ciągu 2 miesięcy.

    20,50 
  • SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY BIO 250 ml – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    woda, ziarno SOI*, PSZENICA*, sól morska, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 264 kJ / 62 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 6,2 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 0,7 g
    Białko – 8,8 g
    Sól – 12,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce

    23,20 
  • SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY BIO 500 ml – LIMA

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*składniki ekologiczne)

    OPIS
    Sos SOJOWY wyróżnia się charakterystycznym słonym smakiem. Stosując go do doprawiania posiłku, możemy już zrezygnować z dodawania soli.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 254 kJ/61 kcal
    Tłuszcz – 0,10 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 4,90 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 9,60 g
    Sól – 14 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze max. 7°C i spożyć w ciągu 2 miesięcy.

    30,60 
  • SOS SOJOWY SŁODKI TERIYAKI WOK BEZGLUTENOWY BIO 240 ml – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    tamari* (woda, ziarna SOI*, sól morska, solone shochu*, koji), woda, cukier z kwiatów kokosa*, ocet winny biały*, mirin* (słodki ryż*, shochu*, ryż*, koji), skrobia z tapioki*, imbir w proszku*, czosnek w proszku*, cebula w proszku*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ten gotowy do użycia sos do woka jest w 100 % ekologiczny i ma krótką listę składników. Głównym jego składnikiem jest japońskie tamari (sos sojowy), a słodzony jest cukrem z kwiatów kokosa.
    Nadaj japońskiego akcentu swoim potrawom z warzyw i ryżu za jednym nalaniem.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Smażyć na woku warzywa i substytut mięsa (takie jak tofu lub seitan) przez kilka minut. Dodać dużą porcję sosu teriyaki i podgrzewać, aż danie nabierze odpowiedniego smaku. Podawać z ryżem lub makaronem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 439 kJ/104 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 13 g
    Błonnik: 0,7 g
    Białko: 4,0 g
    Sól: 5,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    26,40 
  • SOS SOJOWY TAMARI 25 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – LIMA

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA*, sól morska (10,3 %), alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjnie sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.
    25 % mniej soli w porównaniu do sosu sojowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 405 kJ/96 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 5,3 g
    w tym cukry – 1,7 g
    Błonnik – 0,9 g
    Białko – 12 g
    Sól – 10,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywć w suchym i chłodnym miejscu.

    30,60 
  • SOS SOJOWY TAMARI 25 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 500 ml – LIMA

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA*, sól morska (10,3 %), alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjnie sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.
    25 % mniej soli w porównaniu do sosu sojowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 405 kJ/96 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 5,3 g
    w tym cukry – 1,7 g
    Błonnik – 0,9 g
    Białko – 12 g
    Sól – 10,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywć w suchym i chłodnym miejscu.

    45,80 
  • SOS SOJOWY TAMARI 50 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – LIMA

    SKŁADNIKI
    woda, nasiona SOI*, sól morska 6,7 %, alkohol*, regulator kwasowości: kwas mlekowy, ocet ryżowy*, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    50 % mniej soli w porównaniu do tradycyjnego sosu sojowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 340 kJ / 81 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 4,1 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 7,5 g
    Sól – 6,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywć w suchym i chłodnym miejscu.

    30,60 
  • SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 125 ml – YAKSO

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA* (39 %), sól morska, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos japoński tamari do gotowania ze sfermentowanej soi. Fermentacja jest za pomocą kultur koji (Aspergillus oryzae) i trwa ponad 1,5 roku.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 293 kJ/70 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 7,3 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 10 g
    Sól: 13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,70 
  • SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 145 ml – LIMA

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjne Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 346 kJ/82 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 5,8 g
    w tym cukry – 1,7 g
    Błonnik – 0,9 g
    Białko – 10,3 g
    Sól – 13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    18,90 
  • SOS SOJOWY TERIYAKI SŁODKI EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250ML – LIMA

    SKŁADNIKI
    woda, syrop ryżowy*, tamari* (woda, SOJA*, sól morska, alkohol, Aspergillus oryzae), przyprawa Mirin* (ryż*, woda, Aspergillus oryzae), skrobia kukurydziana*, ocet ryżowy*, sól morska, czosnek*, cebula*, imbir* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Słodki, tradycyjny sos Japoński, przygotowany na bazie sosu Tamari.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 665 kJ/156 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany – 36 g
    w tym cukry – 11 g
    Białko – 3,0 g
    Sól – 4,10 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 miesięcy i przechowywać maksymalnie w temperaturze 7 stopni Celsjusza.

    23,60