Wyświetlanie 201–220 z 261 wyników
-
16,90 zł
SOS POMIDOROWY Z WARZYWAMI (VERDURE) ORAZ Z OLIWĄ Z OLIWEK EXTRA VIRGIN EKOLOGICZNY 350G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
pomidory* (52 %) (przecier pomidorowy*, pulpa pomidorowa*, podwójnie skoncentrowana pasta pomidorowa*), cukinia* (13 %), woda, bakłażan* (9 %), marchew* (4 %), cebula* (3 %), oliwa z oliwek extra virgin* (3 %), SELER* (2 %), cukier trzcinowy*, sól, bazylia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny sos pomidorowy Verdure z dodatkiem klasycznych warzyw, takich jak: marchew, cebula, SELER. Sos Verdura jest potrawą gotową do spożycia. Wystarczy go jedynie podgrzać i dodać do makaronu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 260 kJ/62 kcal
Tłuszcz – 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
Węglowodany – 6,0 g
w tym cukry – 5,4 g
Błonnik – 2,1 g
Białko – 1,4 g
Sól – 1,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. -
13,50 zł
SOS POMIDOROWY Z WARZYWAMI BEZ DODATKU CUKRU 340 g – KROKUS
SKŁADNIKI
przetarte pomidory (84 %), papryka (6 %), cebula (3 %), cukinia (3 %), marchew (3 %), czosnek, sól, oliwa z oliwek, pietruszka, tymianek.
Zawiera naturalnie wystepujace cukry.OPIS
Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Sos pomidorowy z warzywami możemy dodać do makaronu i błyskawicznie przygotować spaghetti. Możemy użyć go jako sos pomidorowy do pizzy, do spaghetti bolognese, sosów do RYB, gołąbków, pulpetów itd.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 214 kJ / 51 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 9,0 g
w tym cukry: 6,0 g
Białko: 2,4 g
Sól: 0,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
17,60 zł
SOS POMIDOROWY Z WOŁOWINĄ EKOLOGICZNY 200G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
pomidory* (59 %) (pulpa pomidorowa*, przecier pomidorowy*, koncentrat pomidorowy*), mielona wołowina* (29 %), marchew* (4 %), cebula* (3 %), SELER* (1,6 %), oliwa z olwek extra virgin* (2 %), sól, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 362 kJ/87 kcal
Tłuszcz – 4,1 g
wtym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
Węglowodany – 4 g
w tym cukry – 3,2 g
Błonnik – 1,8 g
Białko – 7,1 g
Sól – 1,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. -
19,20 zł
SOS REMULADA ZIOŁOWY BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – BYODO
SKŁADNIKI
olej słonecznikowy*, korniszony* (24 %) (ogórki*, ocet brandy*, cukier buraczany*, sól morska), woda, surowy cukier trzcinowy*, odtłuszczone MLEKO w proszku*, ocet jabłkowy*, musztarda Dijon* (woda, GORCZYCA brązowa*, ocet brandy*, sól morska), cebula*, sól morska, ŻÓŁTKO JAJA*, zioła* (0,26 %), koncentrat soku cytrynowego*, koncentrat soku marchewkowego*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyczarowaliśmy dla Ciebie ogród ziołowy w szklance. Obfite kawałki ogórka i mnóstwo pysznych ziół nadają ekologicznej remuladzie delikatny, pikantny smak – rozkosz dla każdego smakosza.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1970 kJ/471 kcal
Tłuszcz: 50 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,4 g
Węglowodany: 5,9 g
w tym cukry: 5,4 g
Białko: 1,4 g
Sól: 1,7 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SELER, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
2,70 zł
SOS SAŁATKOWY KOPERKOWO – ZIOŁOWY EKOLOGICZNY 10G – DARY NATURY
SKŁADNIKI
koperek* 22 %, pigwowiec*, natka pietruszki*, cebula*, sól kamienna*, koper włoski*, cukier trzcinowy*, oregano*, bazylia*, pieprz czarny*, sok z pigwowca*, skórka z cytryny*, trawa cytrynowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsyp sos sałatkowy do szklanki. Dodaj 3 łyżki wody i 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno, dokładnie wymieszaj. Gotowy sos wymieszaj z sałatką i odstaw na około 15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu. -
2,70 zł
SOS SAŁATKOWY KWIATOWY EKOLOGICZNY 10G – DARY NATURY
SKŁADNIKI
pigwowiec*, płatki słonecznika* 11 %, płatki nagietka* 11%, sól kamienna*, płatki bławatka* 6 %, płatki dzikiej róży* 6 %, papryka słodka*, marchew*, cukier trzcinowy*, pomidory suszone*, bazylia*, koper włoski*, rozmaryn*, goździki*, pieprz czarny*, sok z pigwowca*, skórka z cytryny*, trawa cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsyp sos sałatkowy do szklanki. Dodaj 3 łyżki wody i 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno, dokładnie wymieszaj. Gotowy sos wymieszaj z sałatką i odstaw na około 15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu. -
2,70 zł
SOS SAŁATKOWY POMIDOROWO – CZOSNKOWY BIO 10 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
pomidory* 24 %, pigwowiec* czosnek niedźwiedzi* 9 %, papryka słodka*, sól kamienna, bazylia*, oregano*, jarmuż*, pietruszka*, cebula*, cukier trzcinowy*, czosnek* 3 %, pieprz czarny*, sok z pigwowca*, skórka z cytryny*, trawa cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsyp sos sałatkowy do szklanki. Dodaj 3 łyżki wody i 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno, dokładnie wymieszaj. Gotowy sos wymieszaj z sałatką i odstaw na około 15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu. -
2,70 zł
SOS SAŁATKOWY STAROPOLSKI BIO 10 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
pigwowiec*, kozieradka*, kolendra*, sól kamienna*, bazylia*, cukier trzcinowy*, gałka muszkatałowa*, rozmaryn*, cynamon*, goździki*, pieprz czarny*, sok z pigwowca*, skórka z cytryny*, trawa cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsyp sos sałatkowy do szklanki. Dodaj 3 łyżki wody i 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno, dokładnie wymieszaj. Gotowy sos wymieszaj z sałatką i odstaw na około 15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu. -
2,70 zł
SOS SAŁATKOWY Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM BIO 10 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
czosnek niedźwiedzi* 22 %, pigwowiec*, czosnek*, natka pietruszki*, sól kamienna, papryka słodka*, jarmuż*, oregano*, cukier trzcinowy*, papryka ostra*, pieprz czarny*, sok z pigwowca*, skórka z cytryny*, trawa cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsyp sos sałatkowy do szklanki. Dodaj 3 łyżki wody i 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno, dokładnie wymieszaj. Gotowy sos wymieszaj z sałatką i odstaw na około 15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu. -
11,90 zł
SOS SALSA ŁAGODNY EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 260G – AMAIZIN
SKŁADNIKI
koncentrat pomidorowy*, cebula*, ocet*, syrop kukurydziany*, papryka czerwona*, papryka zielona*, skrobia ryżowa*, sól morska, czosnek*, mąka kukurydziana*, tamari* ( SOJA*, sól morska), cebula w proszku*, kwas cytrynowy, drożdże*, maltodekstryna kukurydziana*, zioła i przyprawy* (zawiera SELER*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 379 kJ / 91 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 22 g
w tym cukry: 16 g
Białko: 1,3 g
Sól: 1,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
11,90 zł
SOS SALSA PIKANTNY EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 260G – AMAIZIN
SKŁADNIKI
koncentrat pomidorowy*, ocet*, cebula*, syrop kukurydziany*, papryka czerwona*, papryka zielona*, skrobia ryżowa*, sól morska, sos Tamari* (SOJA*, sól morska), mąka kukurydziana*, drożdże*, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, pieprz cayenne*, przyprawa curry* (zawiera GORCZYCĘ*), maltodekstryna kukurydzana*, zioła i przyprawy* (może zawierać SELER*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 372 kJ / 89 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 21 g
w tym cukry: 16 g
Białko: 1,3 g
Sól: 1,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
24,10 zł
SOS SATAY ORZECHOWY BIO 275 g – YAKSO
SKŁADNIKI
krem z ORZESZKÓW ZIEMNYCH*, cukier*, olej słonecznikowy*, melasa*, sól morska, woda, napój SOJOWY*, czosnek*, pieprz*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Sos wytwarzany z mielonych i prażonych ORZESZKÓW ZIEMNYCH, szeroko stosowany w kuchni indonezyjskiej i wielu innych potrawach na całym świecie.
Idealny do marynowania mięsa jak i do maczania już upieczonych szaszłyków, czyli jako dip. Nadaje przyjemnego, słodko – orzechowego smaku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2236 kJ/538 kcal
Tłuszcz: 40 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,0 g
Węglowodany: 22 g
w tym cukry: 3,0 g
Błonnik: 5,0 g
Białko: 20 g
Sól: 4,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
25,80 zł
SOS SOJOWY SHOYU 28 % MNIEJ SOLI BIO 250 ml – LIMA
SKŁADNIKI
woda, SOJA*, sól morska 9,8 %, PSZENICA*, alkohol, ocet*, regulator kwasowości: kwas mlekowy, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Sos SOJOWY wyróżnia się charakterystycznym słonym smakiem. Stosując go do doprawiania posiłku, możemy już zrezygnować z dodawania soli.
28 % mniej soli w porównaniu do tradcyjnego sosu sojowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 424 kJ/101 kcal
Białko – 10,4 g
Tłuszcz – 0,1 g
Węglowodany – 4,9 g
w tym cukry – 0,4 g
Błonnik – 0,8 g
Sól – 10,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
19,90 zł
SOS SOJOWY SHOYU BIO 250 ml – YAKSO
SKŁADNIKI
woda, SOJA* (25 %), PSZENICA*, sól morska, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 226 kJ / 54 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 5,8 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 0 g
Białko: 7,5 g
Sól: 14 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.