Wyświetlanie 21–40 z 52 wyników

  • BULION W PROSZKU WEGETARIAŃSKI, EKOLOGICZNY 120G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    sól, suszone płatki ziemniaczane*, mąka kukurydziana*, suszone warzywa* (9,4 %) [cebula* (5 %), marchew* (3,3 %), SELER* (1 %), pomidory* (0,1 %)], cukier trzcinowy*, kurkuma*, gałka muszkatołowa*, bazylia*, natka pietruszki* (0,4 %). (*składniki ekologiczne)

    OPIS
    Bulion warzywny w proszku Alce Nero bez dodatku oleju palmowego, jest idealny do przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów czy risotto.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 722 kJ /172 kcal
    Tłuszcz – 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 36 g
    w tym cukry – 4,9 g
    Błonnik – 2,9 g
    Białko – 3,9 g
    Sól – 53 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).

    SPOSÓB UŻYCIA
    Rozpuścić 10 g (ok. 1 łyżkę) w 0,5 l wrzącej wody lub użyć jako przyprawy do potraw.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośrednich źródeł pary.

    14,70 
  • BULION WARZYWNY W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, marchew*, cebula*, kapusta*, por*, brukiew*, pasternak*, SELER*, pieczarki*, sól morska, pietruszka*, borowiki*, tymianek*, liść laurowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasi kucharze z Food Studio poświęcili swój czas i ugotowali dla Ciebie najlepszy ekologiczny bulion warzywny!
    Przygotowanie trwa co najmniej 12 godzin – tylko dzięki długiemu gotowaniu, warzywa i zioła rozwijają swój pełny smak. W procesie produkcji wykorzystujemy jak najwięcej regionalnych składników.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 50 kJ/12 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,9 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    12,50 
  • BULION WARZYWNY W PROSZKU BIO 200 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    Ziemniaki suszone* 20%, mąka kukurydziana*, mąka z amarantusa* po 10 %, cebula*, marchew*, SELER*, pietruszka*, pomidor*, por*, jarmuż*, cukier trzcinowy*, sól morska po 5%, czosnek niedźwiedzi*, lubczyk*, kurkuma*, gałka muszkatołowa*, bazylia* po 3% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bulion warzywny może stanowić baze do zup, gulaszów, sosów oraz dodatek do różnych potraw. Bulion jest odpowiedni dla wegetarian oraz wegan.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    10g (ok. 1 łyżkę) dodać do 0,5 l wrzącej wody lub użyć jako przyprawy do potraw.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,20 
  • BULION WOŁOWY W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO

    SKŁADNIKI
    woda, kości wołowe*, marchew*, cebula*, korzeń pietruszki*, pieczarki*, sól morska, czosnek*, pieprz czarny*, natka pietruszki*, tymianek*, liść laurowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasi szefowie kuchni w Food Studio poświęcili swój czas i ugotowali dla Ciebie najlepszy ekologiczny bulion z kości wołowych!
    Przygotowanie naszego najwyższej jakości bulionu trwa co najmniej 12 godzin – tylko dzięki długiemu procesowi gotowania, kości i szpik kostny mogą rozwinąć swój pełny smak i uwolnić swoje cenne składniki odżywcze do bulionu.
    Wszystkie składniki pochodzą w 100 % z upraw ekologicznych, a w naszej produkcji wykorzystujemy jak najwięcej regionalnych składników. Kości pochodzą z ekologicznego bydła z wolnego wybiegu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna 70 kJ/17 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 1,2 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Białko: 1,9 g
    Sól: 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    12,50 
  • JARZYNKA VEGA BEZ GLUTAMINIANU SODU (MIESZANKA PRZYPRAWOWA) 250G – PROVITA

    PROVITA
    JARZYNKA VEGA BEZ GLUTAMINIANU SODU (MIESZANKA PRZYPRAWOWA) 250G – PROVITA
    8594034771156

    8,20 
  • KOSTKA ROSOŁOWA DROBIOWA 66 g BIO – BIOOAZA

    SKŁADNIKI
    sól morska, skrobia kukurydziana*, miso* (SOJA*, ryż*, woda, sól, koji), oleje roślinne* (tłuszcz shea*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*), tłuszcz z kurczaka*, mięso z kurczaka* 5 % (gotowany kurczak*, przeciwutleniacz – ekstrakty z rozmarynu* (wyciągi z rozmarynu)), ekstrakt z drożdży, suszone warzywa* w zmiennych proporcjach 1,1 % (cebula*, SELER*, marchew*, pietruszka*, czosnek*, natka pietruszki*), przyprawy*. (* składniki pochodzące z upraw ekologicznych)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Rozpuścić 1 kostkę w 550 ml wrzącej wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przygotowanego bulionu
    Wartość energetyczna: 20 kJ/5 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 0,3 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 0,98 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,10 
  • KOSTKA ROSOŁOWA DROBIOWA BEZGLUTENOWA BIO 66 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    sól morska, masło shea*, skrobia kukurydziana*, cukier trzcinowy nierafinowany*, mięso z kurczaka w proszku* (4,2 %), naturalny aromat kurczaka, SELER*, tłuszcz z kurczaka* (0,7 %), cebula*,
    przyprawy (kurkuma*, pieprz*), zioła (pietruszka*, liść lubczyku*, rozmaryn*), czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Idealny do przygotywania gotowych wywarów, sosów, zup, marynat i innych potraw.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    rozpuścić jedną kostkę w 0,5 l wrzącej wody i wymieszać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1226 kJ/294 kcal
    Tłuszcz: 20 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,4 g
    Węglowodany: 24 g
    w tym cukry: 9,6 g
    Błonnik: 0,9 g
    Białko: 3,5 g
    Sól: 47,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    6,50 
  • KOSTKA ROSOŁOWA WARZYWNA BEZGLUTENOWA BIO 66 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    sól morska, skrobia kukurydziana*, masło shea*, warzywa (10,5 %) (cebula*, pomidor*, por*, marchew*, papryka*, SELER*), olej słonecznikowy* czosnek*, przyprawy (gałka muszkatołowa*, kurkuma*),
    zioła* (natka pietruszki*, liść lubczyku*, liść selera*, rozmaryn*, tymianek*) (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Idealny do przygotywania gotowych wywarów, sosów, zup, marynat i innych potraw.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    rozpuścić jedną kostkę w 0,5 l wrzącej wody i wymieszać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1405 kJ/337 kcal
    Tłuszcz: 20 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,6 g
    Węglowodany: 35 g
    w tym cukry: 4,0 g
    Błonnik: 3,2 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 33,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.

    5,80 
  • KOSTKA ROSOŁOWA WARZYWNA 66 g BIO – BIOOAZA

    KOSTKA ROSOŁOWA WARZYWNA 66 g BIO – BIOOAZA

    SKŁADNIKI
    sól morska, oleje roślinne* (shea*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*), miso* (SOJA*, ryż*, woda, sól, koji), suszone warzywa* w zmiennych proporcjach 9,2 % (cebula*, SELER*, marchew*, por*, natka pietruszki*), mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, ekstrakt drożdżowy, przyprawy*. (* składniki pochodzące z upraw ekologicznych)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Rozpuścić 1 kostkę w 550 ml wrzącej wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml przygotowanego bulionu
    Wartość energetyczna: 26 kJ/6 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: <0,5 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 0,97 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,10 
  • KOSTKA ROSOŁOWA WARZYWNA Z MINIMALNĄ ZAWARTOŚCIĄ SOLI 66 g BIO – BIOOAZA

    SKŁADNIKI
    chlorek potasu, oleje roślinne* (shea*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*), miso* (SOJA*, ryż*, woda, sól, koji), suszone warzywa* w zmiennych proporcjach 13,7 % (cebula*, SELER*, marchew), sól, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, maltodekstryna*, natka pietruszki*, przyprawy*. (* składniki pochodzące z upraw ekologicznych)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Rozpuścić 1 kostkę w 500 ml wrzącej wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml przygotowanego bulionu
    Wartość energetyczna: 26 kJ/6 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 0,3 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Białko: 0,1 g
    Sól 0,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,60 
  • KOSTKA ROSOŁOWA WOŁOWA BEZGLUTENOWA BIO 66 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    sól morska, masło shea*, skrobia kukurydziana*, pomidor*, cebula*, SELER*, mięso wołowe w proszku* (2,5 %), cukier karmelizowany* przyprawy (kurkuma*, pieprz*), naturalny aromat wołowy, liść lubczyku*, czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Idealna do sporządzania wywarów, sosów, żup, marynat i innych potraw.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    rozpuścić jedną kostkę w 0,5 l wrzącej wody i wymieszać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1227 kJ/296 kcal
    Tłuszcz: 23 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 6,5 g
    Błonnik: 3,2 g
    Białko: 3,7 g
    Sól: 48,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    6,50 
  • MISO BARLEY (PASTA Z SOI I JĘCZMIENIA) BIO 200 g – DANIVAL

    SKŁADNIKI
    SOJA*, JĘCZMIEŃ perłowy* (41,5 %), nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany.
    Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 630 kJ / 151 kcal
    Tłuszcz – 6,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,8 g
    Węglowodany – 10,8 g
    w tym cukry – 5,6 g
    Błonnik – 4,7 g
    Białko – 9,8 g
    Sól – 8,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.

    30,00 
  • MISO KOSTKI BIO (8 x 10 g) 80 g – DANIVAL

    SKŁADNIKI
    nierafinowana sól morska, oleje roślinne* (palmowy*, słonecznikowy*), miso* (19 %) (SOJA*, JĘCZMIEŃ*, nierafinowana sól morska, Aspergillus oryzae), skrobia*, sok z marchwi*, przyprawy* (kolendra*, pieprz*, gałka muszkatołowa*), pietruszka*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1596 kJ/381 kcal
    Tłuszcz – 35 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 9,7 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 6,7 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    24,10