Wyświetlanie 21–40 z 52 wyników
-
14,70 zł
BULION W PROSZKU WEGETARIAŃSKI, EKOLOGICZNY 120G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
sól, suszone płatki ziemniaczane*, mąka kukurydziana*, suszone warzywa* (9,4 %) [cebula* (5 %), marchew* (3,3 %), SELER* (1 %), pomidory* (0,1 %)], cukier trzcinowy*, kurkuma*, gałka muszkatołowa*, bazylia*, natka pietruszki* (0,4 %). (*składniki ekologiczne)OPIS
Bulion warzywny w proszku Alce Nero bez dodatku oleju palmowego, jest idealny do przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów czy risotto.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 722 kJ /172 kcal
Tłuszcz – 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 36 g
w tym cukry – 4,9 g
Błonnik – 2,9 g
Białko – 3,9 g
Sól – 53 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).SPOSÓB UŻYCIA
Rozpuścić 10 g (ok. 1 łyżkę) w 0,5 l wrzącej wody lub użyć jako przyprawy do potraw.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośrednich źródeł pary. -
12,50 zł
BULION WARZYWNY W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO
SKŁADNIKI
woda, marchew*, cebula*, kapusta*, por*, brukiew*, pasternak*, SELER*, pieczarki*, sól morska, pietruszka*, borowiki*, tymianek*, liść laurowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Nasi kucharze z Food Studio poświęcili swój czas i ugotowali dla Ciebie najlepszy ekologiczny bulion warzywny!
Przygotowanie trwa co najmniej 12 godzin – tylko dzięki długiemu gotowaniu, warzywa i zioła rozwijają swój pełny smak. W procesie produkcji wykorzystujemy jak najwięcej regionalnych składników.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 50 kJ/12 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,9 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
17,20 zł
BULION WARZYWNY W PROSZKU BIO 200 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
Ziemniaki suszone* 20%, mąka kukurydziana*, mąka z amarantusa* po 10 %, cebula*, marchew*, SELER*, pietruszka*, pomidor*, por*, jarmuż*, cukier trzcinowy*, sól morska po 5%, czosnek niedźwiedzi*, lubczyk*, kurkuma*, gałka muszkatołowa*, bazylia* po 3% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Bulion warzywny może stanowić baze do zup, gulaszów, sosów oraz dodatek do różnych potraw. Bulion jest odpowiedni dla wegetarian oraz wegan.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
10g (ok. 1 łyżkę) dodać do 0,5 l wrzącej wody lub użyć jako przyprawy do potraw.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
8,10 zł
BULION WOŁOWY W KOSTKACH BEZGLUTENOWY 66G – EKO WITAL
EKO WITAL
BULION WOŁOWY W KOSTKACH 66G BEZGLUTENOWY – EKO WITAL
5908249971271 -
12,50 zł
BULION WOŁOWY W PŁYNIE BEZGLUTENOWY BIO 350 ml – FOOD STUDIO
SKŁADNIKI
woda, kości wołowe*, marchew*, cebula*, korzeń pietruszki*, pieczarki*, sól morska, czosnek*, pieprz czarny*, natka pietruszki*, tymianek*, liść laurowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Nasi szefowie kuchni w Food Studio poświęcili swój czas i ugotowali dla Ciebie najlepszy ekologiczny bulion z kości wołowych!
Przygotowanie naszego najwyższej jakości bulionu trwa co najmniej 12 godzin – tylko dzięki długiemu procesowi gotowania, kości i szpik kostny mogą rozwinąć swój pełny smak i uwolnić swoje cenne składniki odżywcze do bulionu.
Wszystkie składniki pochodzą w 100 % z upraw ekologicznych, a w naszej produkcji wykorzystujemy jak najwięcej regionalnych składników. Kości pochodzą z ekologicznego bydła z wolnego wybiegu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna 70 kJ/17 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 1,2 g
w tym cukry: 0,8 g
Białko: 1,9 g
Sól: 0,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
8,20 zł
JARZYNKA VEGA BEZ GLUTAMINIANU SODU (MIESZANKA PRZYPRAWOWA) 250G – PROVITA
PROVITA
JARZYNKA VEGA BEZ GLUTAMINIANU SODU (MIESZANKA PRZYPRAWOWA) 250G – PROVITA
8594034771156 -
7,10 zł
KOSTKA ROSOŁOWA DROBIOWA 66 g BIO – BIOOAZA
SKŁADNIKI
sól morska, skrobia kukurydziana*, miso* (SOJA*, ryż*, woda, sól, koji), oleje roślinne* (tłuszcz shea*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*), tłuszcz z kurczaka*, mięso z kurczaka* 5 % (gotowany kurczak*, przeciwutleniacz – ekstrakty z rozmarynu* (wyciągi z rozmarynu)), ekstrakt z drożdży, suszone warzywa* w zmiennych proporcjach 1,1 % (cebula*, SELER*, marchew*, pietruszka*, czosnek*, natka pietruszki*), przyprawy*. (* składniki pochodzące z upraw ekologicznych)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozpuścić 1 kostkę w 550 ml wrzącej wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przygotowanego bulionu
Wartość energetyczna: 20 kJ/5 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 0,3 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0,98 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
6,50 zł
KOSTKA ROSOŁOWA DROBIOWA BEZGLUTENOWA BIO 66 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
sól morska, masło shea*, skrobia kukurydziana*, cukier trzcinowy nierafinowany*, mięso z kurczaka w proszku* (4,2 %), naturalny aromat kurczaka, SELER*, tłuszcz z kurczaka* (0,7 %), cebula*,
przyprawy (kurkuma*, pieprz*), zioła (pietruszka*, liść lubczyku*, rozmaryn*), czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Idealny do przygotywania gotowych wywarów, sosów, zup, marynat i innych potraw.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
rozpuścić jedną kostkę w 0,5 l wrzącej wody i wymieszać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1226 kJ/294 kcal
Tłuszcz: 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,4 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 9,6 g
Błonnik: 0,9 g
Białko: 3,5 g
Sól: 47,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. -
5,80 zł
KOSTKA ROSOŁOWA WARZYWNA BEZGLUTENOWA BIO 66 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
sól morska, skrobia kukurydziana*, masło shea*, warzywa (10,5 %) (cebula*, pomidor*, por*, marchew*, papryka*, SELER*), olej słonecznikowy* czosnek*, przyprawy (gałka muszkatołowa*, kurkuma*),
zioła* (natka pietruszki*, liść lubczyku*, liść selera*, rozmaryn*, tymianek*) (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Idealny do przygotywania gotowych wywarów, sosów, zup, marynat i innych potraw.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
rozpuścić jedną kostkę w 0,5 l wrzącej wody i wymieszać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1405 kJ/337 kcal
Tłuszcz: 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,6 g
Węglowodany: 35 g
w tym cukry: 4,0 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 1,8 g
Sól: 33,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu. -
7,10 zł
KOSTKA ROSOŁOWA WARZYWNA 66 g BIO – BIOOAZA
SKŁADNIKI
sól morska, oleje roślinne* (shea*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*), miso* (SOJA*, ryż*, woda, sól, koji), suszone warzywa* w zmiennych proporcjach 9,2 % (cebula*, SELER*, marchew*, por*, natka pietruszki*), mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, ekstrakt drożdżowy, przyprawy*. (* składniki pochodzące z upraw ekologicznych)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozpuścić 1 kostkę w 550 ml wrzącej wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml przygotowanego bulionu
Wartość energetyczna: 26 kJ/6 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: <0,5 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0,97 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
7,60 zł
KOSTKA ROSOŁOWA WARZYWNA Z MINIMALNĄ ZAWARTOŚCIĄ SOLI 66 g BIO – BIOOAZA
SKŁADNIKI
chlorek potasu, oleje roślinne* (shea*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*), miso* (SOJA*, ryż*, woda, sól, koji), suszone warzywa* w zmiennych proporcjach 13,7 % (cebula*, SELER*, marchew), sól, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, maltodekstryna*, natka pietruszki*, przyprawy*. (* składniki pochodzące z upraw ekologicznych)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozpuścić 1 kostkę w 500 ml wrzącej wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml przygotowanego bulionu
Wartość energetyczna: 26 kJ/6 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 0,3 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,1 g
Sól 0,25 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
6,50 zł
KOSTKA ROSOŁOWA WOŁOWA BEZGLUTENOWA BIO 66 g – NATURAVENA
SKŁADNIKI
sól morska, masło shea*, skrobia kukurydziana*, pomidor*, cebula*, SELER*, mięso wołowe w proszku* (2,5 %), cukier karmelizowany* przyprawy (kurkuma*, pieprz*), naturalny aromat wołowy, liść lubczyku*, czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Idealna do sporządzania wywarów, sosów, żup, marynat i innych potraw.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
rozpuścić jedną kostkę w 0,5 l wrzącej wody i wymieszać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1227 kJ/296 kcal
Tłuszcz: 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
Węglowodany: 17 g
w tym cukry: 6,5 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 3,7 g
Sól: 48,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. -
30,00 zł
MISO BARLEY (PASTA Z SOI I JĘCZMIENIA) BIO 200 g – DANIVAL
SKŁADNIKI
SOJA*, JĘCZMIEŃ perłowy* (41,5 %), nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany.
Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 630 kJ / 151 kcal
Tłuszcz – 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,8 g
Węglowodany – 10,8 g
w tym cukry – 5,6 g
Błonnik – 4,7 g
Białko – 9,8 g
Sól – 8,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy. -
24,10 zł
MISO KOSTKI BIO (8 x 10 g) 80 g – DANIVAL
SKŁADNIKI
nierafinowana sól morska, oleje roślinne* (palmowy*, słonecznikowy*), miso* (19 %) (SOJA*, JĘCZMIEŃ*, nierafinowana sól morska, Aspergillus oryzae), skrobia*, sok z marchwi*, przyprawy* (kolendra*, pieprz*, gałka muszkatołowa*), pietruszka*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1596 kJ/381 kcal
Tłuszcz – 35 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 9,7 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 6,7 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.