Nabiał z mleka koziego – produkty świeże.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 52

  • KOZI JOGURT JAGODOWY 125 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    MLEKO kozie, MLEKO kozie zagęszczone, cukier, owoce jagody 4,5%, koncentraty: z marchwi, aronii, winogron, soku z buraka ćwikłowego, aromat jagodowy, kultury bakterii jogurtowych: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus

    OPIS
    JOGURT zagęszczany poprzez filtrację, bez dodatku żelatyny. Bez syropu glukozowo-fruktozowego. Zawiera korzystne dla układu pokarmowego żywe kultury bakterii Lactobacillus. 
    Źródło białka.
    Bez GMO

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 392 kJ / 93 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 10 g
    Białko: 4,2 g
    Sól: 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

    4,30 
  • KOZI JOGURT MANGO BIO 125 g – LEEB VITAL

    SKŁADNIKI
    jogurt z MLEKA koziego*, mango* (12%), cukier*, skoncentrowany sok cytrynowy*, skrobia*, S. thermophilus, L. bulgaricus, L. bifidus, L. acidophilus (*certyfikowany składnik ekologiczny

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 442 kJ / 105 kcal
    Tłuszcz: 4 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g;
    Węglowodany: 14 g;
    w tym cukry: 13 g;
    Białko: 3,5 g;
    Sól: 0,08 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +6 stopni C.

    7,50 
  • KOZI JOGURT NATURALNY 125 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    MLEKO kozie pasteryzowane, białka MLEKA koziego, kultury bakterii jogurtowych: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus

    OPIS
    Kozi JOGURT naturalny jest produktem przeznaczonym do bezpośredniego spożycia kierowanym do wszystkich grup konsumentów z wyłączeniem niemowląt. Nie zawiera substancji zagęszczających. Stanowi źródło białka, jest lekkostrawny. Posiada znaki jakości PDŻ- Poznaj Dobra Żywność oraz Jakość Tradycja Wielkopolska. Wyprodukowany w polskiej firmie rodzinnej. Zawiera korzystne dla układu pokarmowego żywe kultury bakterii Lactobacillus subsp. Bulgaricus. Surowiec do produkcji jogurtu pochodzi od kwalifikowanych dostawców MLEKA koziego, karmiących swoje stada paszami bez GMO.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 237 kJ / 57 kcal
    Tłuszcz: 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
    Węglowodany: 5,0 g
    w tym cukry: 4,1 g
    Białko: 3,5 g
    Sól: 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

    4,30 
  • KOZI JOGURT NATURALNY BIO 125 g – BERGERIE

    SKŁADNIKI
    zagęszczone MLEKO kozie*, żywe kultury bakterii (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 321 kJ/77 kcal
    Tłuszcz: 4,9 g
    w tym kwasy nasycone: 3,8 g
    Węglowodany: 3,5 g
    w tym cukry: 3,5 g
    Białko: 4,7 g
    Sól: 0,07 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 ℃ do +8 ℃.

    5,80 
  • KOZI JOGURT NATURALNY BIO 150 ml – CAPRA CAMPINOS

    KOZI JOGURT NATURALNY BIO 150 ml – CAPRA CAMPINOS
    SKU: 5907800122060
    Ilość w opakowaniu: 12
    Waga: 0.16 kg
    Cena za kg: 35.00
    Objętość netto: 150 ml
    Cena za l: 37.33

    5,60 
  • KOZI JOGURT O SMAKU WANILIOWYM BIO 125 g – BERGERIE

    SKŁADNIKI
    zagęszczone MLEKO kozie*, cukier trzcinowy* (9 %), naturalny aromat waniliowy*, żywe kultury bakterii (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 435 kJ/104 kcal
    Tłuszcz: 4,4 g
    w tym kwasy nasycone: 3,4 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 12 g
    Białko: 4,2 g
    Sól: 0,07 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 ℃ do +8 ℃.

    7,30 
  • KOZI JOGURT TRUSKAWKOWY 125 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    MLEKO kozie, MLEKO kozie zagęszczone, cukier, owoce truskawki 4,5 %, sok truskawkowy 0,8 %, aromat truskawkowy, barwnik: kwas karminowy, karmin; kultury bakterii jogurtowych: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus.

    OPIS
    JOGURT zagęszczany poprzez filtrację, bez dodatku żelatyny. Bez syropu glukozowo-fruktozowego. Zawiera korzystne dla układu pokarmowego żywe kultury bakterii Lactobacillus.
    Źródło białka.
    Bez GMO

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 392 kJ / 93 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 9,5 g
    Białko: 4,2 g
    Sól: 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

    4,30 
  • KOZI SER DOJRZEWAJĄCY 150 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    MLEKO kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia; bakterie fermentacji mlekowej.

    OPIS
    Kozie sery są najbogatszym źródłem wapnia pośród produktów spożywczych. Spożycie 10 dag pełnotłustego sera koziego pokrywa w pełni dzienne zapotrzebowanie człowieka na ten składnik.
    Wysoka zawartość białka i wapnia
    Naturalna lekkostrawność
    Bez konserwantów, bez barwników

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1578 kJ / 380 kcal
    Tłuszcz: 30 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
    Węglowodany: 2,5 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 25 g
    Sól: 1,7 g
    Wapń: 707 mg (88,3%)*
    *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +1°C do +8°C. Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.

    19,00 
  • KOZI SER DOJRZEWAJĄCY PLASTRY 100 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    MLEKO kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej.

    OPIS
    Kozie sery są najbogatszym źródłem wapnia pośród produktów spożywczych. Spożycie 10 dag pełnotłustego sera koziego pokrywa w pełni dzienne zapotrzebowanie człowieka na ten składnik.
    Wysoka zawartość białka i wapnia.
    Naturalnie lekkostrawny
    Bez konserwantów, bez barwników

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1578 kJ / 380 kcal
    Tłuszcz: 90 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
    Węglowodany: 2,5 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 25 g
    Sól: 1,70 g
    Wapń: 707 mg (88,3 %)*
    *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +1°C do +8°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin.

    12,80 
  • KOZI SER DOJRZEWAJĄCY Z KOZIERADKĄ (50 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) BIO 200 g – HOOIDAMMER

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO kozie*, sól, kozieradka* (0,8 %), podpuszczka mikrobiologiczna, kultury serowarskie. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1662 kJ/397 kcal
    Tłuszcz – 34 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 21 g
    Węglowodany – <0,5 g
    w tym cukry – <0,5 g
    Białko – 24 g
    Sól – 2,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +7°C

    33,20 
  • KOZI SER GOUDA BIO 200 g – MMELLOW

    SKŁADNIKI
    MLEKO kozie* 98,87 %, enzymy mikrobiologiczne, kultury starterowe, stabilizator: chlorek wapnia, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysokiej jakości produkt o niebanalnym, wyrafinowanym smaku. To istny raj dla podniebienia każdego miłośnika koziego sera. Delikatny, świeży smak i niezwykle kremowa konsystencja zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia.

    Dlaczego warto sięgnąć po ten produkt?
    Wyrafinowany smak
    Kremowa konsystencja
    MLEKO kozie ma wiele korzystnych właściwości odżywczych
    Jest bardziej strawne niż MLEKO krowie

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1440 kJ/347 kcal
    Tłuszcz: 27 g
    w tym kwasy nasycone: 18 g
    Węglowodany: 3,0 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Błonnik: <0,5 g
    Białko: 23 g
    Sól: 2,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni. 

    21,30 
  • KOZI SER KANAPKOWY BIO 200 g – MMELLOW

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO kozie* 99,78 %, enzymy mikrobiologiczne, kultury starterowe, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysokiej jakości produkt o niebanalnym, wyrafinowanym smaku. To istny raj dla podniebienia każdego miłośnika koziego sera. Delikatny, świeży smak i niezwykle kremowa konsystencja zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia.

    Dlaczego warto sięgnąć po ten produkt?
    Wyrafinowany smak
    Kremowa konsystencja
    MLEKO kozie ma wiele korzystnych właściwości odżywczych
    Jest bardziej strawne niż MLEKO krowie

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 885 kJ / 214 kcal
    Tłuszcz: 18 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
    Węglowodany: 0,9 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 12 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

    18,40 
  • KOZI SER SAŁATKOWY 160 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    kozie MLEKO, sól, kultury bakterii fermentacji mlekowej

    OPIS
    Ta sama konsystencja, którą znacie w wiodącym produkcie tego segmentu, lecz w naszym przypadku – czysta etykieta – receptura bez dodatku GDL!
    Idealny do sałatek.
    Wysoka zawartość białka.
    Proste otwarcie, łatwe krojenie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 716 kJ / 172 kcal
    Tłuszcz: 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,7 g
    Węglowodany: 4,0 g
    w tym cukry: 3,9 g
    Białko: 12 g
    Sól: 1,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.

    12,60 
  • KOZI SER TWAROGOWY PIRAMIDKA 125 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    TWARÓG kozi 98%, białka MLEKA koziego, sól.

    OPIS
    Naturalny serek kozi zagęszczony na linii ultrafiltracji – ze strukturą odrobinę wzmocnioną kozimi białkami oraz doprawioną szczyptą soli do smaku.
    Wysoka zawartość białka.
    Bez GMO

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 682 kJ / 164 kcal
    Tłuszcz: 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
    Węglowodany: 5,0 g
    w tym cukry: 3,1 g
    Białko: 9,0 g
    Sól: 0,85 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperatura od +2°C do +8°C. Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.

    11,50 
  • KOZI SER TWAROGOWY PLASTRY 100 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    TWARÓG kozi 50 %, kozi SER twardy, kozie MASŁO , żelatyna wieprzowa, sole emulgujące: fosforany sodu, polifosforany, sól.

    OPIS
    Kozi SER twarogowy w plastrach jest produktem kierowanym do wszystkich grup konsumentów z wyłączeniem niemowląt. Produkt ten jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Pakowany hermetycznie. Nie zawiera barwników. Posiada wysoką zawartość wapnia i białka. Spożycie 10 dag pełnotłustego sera koziego pokrywa w pełni dzienne zapotrzebowanie człowieka na ten składnik. Wyprodukowany w polskiej firmie rodzinnej. Surowiec do produkcji pochodzi od kwalifikowanych dostawców MLEKA koziego, karmiących swoje stada paszami bez GMO.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1351 kJ / 326 kcal
    Tłuszcz: 28 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
    Węglowodany: 1,5 g
    w tym cukry: 1,4 g
    Białko: 17 g
    Sól: 3,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +1°C do +8°C. Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.

    8,90 
  • KOZI SER TWAROGOWY SOLANKOWY BIO 200 g – MMELLOW

    SKŁADNIKI
    MLEKO kozie* 98,76 %, enzymy mikrobiologiczne, kultury starterowe, stabilizator: chlorek wapnia, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Twaróg solankowy – otrzymywany z twarogu śmietankowego produkowanego metodą samoociekową. Twaróg po namoczeniu w roztworze solanki otrzymuje charakterystyczny i niepowtarzalny smak. Zawarte w nim pełnowartościowe, łatwo przyswajalne białko powoduje, że jest produktem, którego nie powinno zabraknąć w codziennym jadłospisie osób ceniących zdrowy tryb życia.

    Dlaczego warto sięgnąć po ten produkt?
    Wyrafinowany smak
    MLEKO kozie ma wiele korzystnych właściwości odżywczych
    Jest bardziej strawne niż MLEKO krowie

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1225 kJ/295 kcal
    Tłuszcz: 25 g
    w tym kwasy nasycone: 15 g
    Węglowodany: 1,4 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: <0,5 g
    Białko: 17 g
    Sól: 3,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

    15,80 
  • KOZI SER TWAROGOWY Z CZOSNKIEM BIO 100 g – MMELLOW

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO kozie* 99,79 %, enzymy mikrobiologiczne, kultury starterowe, sól morska, czosnek w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysokiej jakości produkt o niebanalnym, wyrafinowanym smaku. To istny raj dla podniebienia każdego miłośnika koziego sera.
    Czosnkowy smak i niezwykle kremowa konsystencja zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia.

    Dlaczego warto sięgnąć po ten produkt?
    Wyrafinowany smak
    Kremowa konsystencja
    MLEKO kozie ma wiele korzystnych właściwości odżywczych
    Jest bardziej strawne niż MLEKO krowie

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1221 kJ/295 kcal
    Tłuszcz: 25 g
    w tym kwasy nasycone: 19 g
    Węglowodany: 2,0 g
    w tym cukry: 1,8 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni. 

    12,10 
  • KOZI SER TWAROGOWY Z OREGANO BIO 100 g – MMELLOW

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO kozie* 99,78 %, enzymy mikrobiologiczne, kultury starterowe, sól morska, oregano*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysokiej jakości produkt o niebanalnym, wyrafinowanym smaku. To istny raj dla podniebienia każdego miłośnika koziego sera.
    Ziołowy smak i niezwykle kremowa konsystencja zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia.

    Dlaczego warto sięgnąć po ten produkt?
    Wyrafinowany smak
    Kremowa konsystencja
    MLEKO kozie ma wiele korzystnych właściwości odżywczych
    Jest bardziej strawne niż MLEKO krowie

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1073 kJ/259 kcal
    Tłuszcz: 21 g
    w tym kwasy nasycone: 15 g
    Węglowodany: 1,2 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 16 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni. 

    12,10 
  • KOZI SER TWAROGOWY Z ZIOŁAMI BIO 100 g – MMELLOW

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO kozie* 99,78 %, enzymy mikrobiologiczne, kultury starterowe, sól morska, zioła w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysokiej jakości produkt o niebanalnym, wyrafinowanym smaku. To istny raj dla podniebienia każdego miłośnika koziego sera.
    Ziołowy smak i niezwykle kremowa konsystencja zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia.

    Dlaczego warto sięgnąć po ten produkt?
    Wyrafinowany smak
    Kremowa konsystencja
    MLEKO kozie ma wiele korzystnych właściwości odżywczych
    Jest bardziej strawne niż MLEKO krowie

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1125 kJ/272 kcal
    Tłuszcz: 23 g
    w tym kwasy nasycone: 18 g
    Węglowodany: 1,3 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni. 

    11,90 
  • KOZI SER TWAROGOWY ZWYKŁY BIO 100 g – MMELLOW

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO kozie* 99,78 %, enzymy mikrobiologiczne, kultury starterowe, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysokiej jakości produkt o niebanalnym, wyrafinowanym smaku. To istny raj dla podniebienia każdego miłośnika koziego sera.
    Delikatny, świeży smak i niezwykle kremowa konsystencja zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia.

    Dlaczego warto sięgnąć po ten produkt?
    Wyrafinowany smak
    Kremowa konsystencja
    MLEKO kozie ma wiele korzystnych właściwości odżywczych
    Jest bardziej strawne niż MLEKO krowie

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1169 kJ/282 kcal
    Tłuszcz: 24 g
    w tym kwasy nasycone: 18 g
    Węglowodany: 2,0 g
    w tym cukry: 1,8 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 16 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni. 

    11,90 
  • KOZI SER YOUNG (KRÓTKO DOJRZEWAJĄCY) (50 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) BIO 200 g – HOOIDAMMER

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO kozie*, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury serowarskie (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1662 kJ/397 kcal
    Tłuszcz – 34 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 21 g
    Węglowodany – <0,5 g
    w tym cukry – <0,5 g
    Białko – 24 g
    Sól – 2,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +7°C

    33,20 
  • KOZI SEREK TWAROGOWY BIO 100 g – BERGERIE

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO kozie*, sól, żywe kultury bakterii mlekowych, podpuszczka mikrobiologiczna (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 800 kJ/193 kcal
    Tłuszcz: 15 g
    w tym kwasy nasycone: 12 g
    Węglowodany: 2,4 g
    w tym cukry: 2,4 g
    Białko: 12 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C

    11,60 
  • KOZI TWARÓG KANAPKOWY 150 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    MLEKO kozie pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej

    OPIS
    Kozie sery są najbogatszym źródłem wapnia pośród produktów spożywczych. Spożycie 10 dag pełnotłustego sera koziego pokrywa w pełni dzienne zapotrzebowanie człowieka na ten składnik.
    Wysoka zawartość białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 682 kJ / 164 kcal
    Tłuszcz: 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,7 g
    Węglowodany: 4,0 g
    w tym cukry: 3,5 g
    Białko: 10 g
    Sól: 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu opakowania przechowywać nie dłużej niż 48 godzin w warunkach chłodniczych.

    8,30 
  • KOZI TWARÓG WIEJSKI 200 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    MLEKO kozie, bakterie fermentacji mlekowej.

    OPIS
    Wytwarzany metodą tradycyjną. Ziarno z kotła serowarskiego jest odsączane w chustach. Niezwykle delikatna struktura twarogu wynika ze stosowania wyłącznie samoprasowania grawitacyjnego. 
    Wysoka zawartość białka.
    Bez dodatku soli

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 793 kJ / 191 kcal
    Tłuszcz: 15 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
    Węglowodany: 2,0 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.

    14,80 
  • KOZIE MLEKO 500 ml – DANMIS

    KOZIE MLEKO 500 ml – DANMIS
    SKU: 5901680000111
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.548 kg
    Cena za kg: 16.06
    Objętość netto: 500 ml
    Cena za l: 17.60

    8,80 
  • KOZIE MLEKO BEZ LAKTOZY 500 ml – DANMIS

    KOZIE MLEKO BEZ LAKTOZY 500 ml – DANMIS
    SKU: 5901680000142
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.548 kg
    Cena za kg: 17.15
    Objętość netto: 500 ml
    Cena za l: 18.80

    9,40 
  • SER FETA BIO (5 x 200 g) 1 kg (POJEMNIK) – MINOS

    SKŁADNIKI
    ekologiczne pasteryzowane MLEKO owcze i kozie, sól, podpuszczka mikrobiologiczna.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1140 kJ/279 kcal
    Tłuszcz: 23 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
    Węglowodany: 1 g
    w tym cukry: 1 g
    Białko: 16 g
    Sól: 2,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C

    83,10 
  • SER FETA BIO (50 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) 180 g – OMA

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO owcze*, sól morska, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1302 kJ/314 kcal
    Tłuszcz: 27 g
    w tym kwasy nasycone: 19 g
    Węglowodany: 1,2 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Białko: 17 g
    Sól: 1,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C.

    19,80 
  • SER FETA BIO 150 g – KOURELLAS

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO owcze* 70 %, pasteryzowane MLEKO kozie* 30 %, sól morska, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii kwasu mlekowego (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1210 kJ / 289 kcal
    Tłuszcz: 24,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
    Węglowodany: 0,7 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Białko: 16,5 g
    Sól: 2,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych.

    15,70 
  • SER FETA BIO 150 g – KOURELLAS

    SER FETA BIO 150 g – KOURELLAS
    SKU: 856299006250
    Ilość w opakowaniu: 10
    Waga: 0.155 kg
    Cena za kg: 98.71

    15,00 
  • SER FETA BIO 150 g (POJEMNIK) – MINOS

    SKŁADNIKI
    ekologiczne pasteryzowane MLEKO owcze i kozie, sól, podpuszczka mikrobiologiczna.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1140 kJ/279 kcal
    Tłuszcz: 23 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
    Węglowodany: 1 g
    w tym cukry: 1 g
    Białko: 16 g
    Sól: 2,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C

    15,90 
  • SER FETA BIO 150 g (VACUUM) – MINOS

    SKŁADNIKI
    ekologiczne pasteryzowane MLEKO owcze i kozie, sól, podpuszczka mikrobiologiczna.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1140 kJ/279 kcal
    Tłuszcz: 23 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
    Węglowodany: 1 g
    w tym cukry: 1 g
    Białko: 16 g
    Sól: 2,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C

    15,10 
  • SER FETA BIO 200 g – BIOAGROS

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO owcze* (min. 70 %) , pasteryzowane MLEKO kozie* (max. 30 %), sól morska, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Zawartość tłuszczu w suchej masie min. 43 %. Wilgotność max. 56 %. SER Feta to prawdziwa duma Grecji! Feta to nie tylko wyjątkowa jakość, ale także bogata historia, która sięga starożytnych czasów. Doskonała w sałatkach, jako dodatek do dań lub do samodzielnego spożycia – odkryj smak tradycji, który nigdy nie wychodzi z mody!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1140 kJ / 279 kcal
    Tłuszcz: 23 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
    Węglowodany: <1.0 g
    w tym cukry: <1.0 g
    Białko: 16 g
    Sól: 2,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych, w temperaturze od +2°C do +4°C .

    19,30 
  • SER FETA KOSTKA BIO 150 g – MINOS

    SKŁADNIKI
    ekologiczne pasteryzowane MLEKO owcze i kozie, sól, podpuszczka mikrobiologiczna.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1140 kJ/279 kcal
    Tłuszcz: 23 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
    Węglowodany: 1 g
    w tym cukry: 1 g
    Białko: 16 g
    Sól: 2,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C

    17,70 
  • SER FETA THARROS BIO (48 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) 150 g – OMA

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO owcze* (min. 70 %), pasteryzowane MLEKO kozie* (max. 30 %), sól morska, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    SER feta z pasteryzowanego MLEKA owczego i koziego dojrzewający w solance.
    SER feta to tradycyjny grecki produkt, a przy tym najpopularniejszy SER pochodzący z tego słonecznego kraju. Połączenie pasteryzowanego MLEKA koziego i owczego tworzy niepowtarzalny smak. To nieodłączny składnik diety śródziemnomorskiej, znany i lubiany na całym świecie. Ten tradycyjny SER znajdzie w kuchni wielość zastosowań. Wyśmienicie sprawdzi się po prostu na kanapkach bądź w tostach, w których smakowicie się topi. Świetnie komponuje się ze smakiem pomidorów, ogórków, papryki, szpinaku i oczywiście oliwy z oliwek. Feta urozmaici też smak pizzy, pierogów, naleśników czy wszelkich zapiekanek. Polecany także jako przekąska czy element deski serów.
    Wysoka zawartość białka.
    Zawartość laktozy <0,1 g/100 g produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1129 kJ/270 kcal
    Tłuszcz: 23 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
    Węglowodany: 0,4 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 16 g
    Sól: 3,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +8°C.

    17,30 
  • SER FETA W KOSTKACH W ZALEWIE SOLANKOWEJ BIO 350 g – KOURELLAS

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO owcze* 70 %, pasteryzowane MLEKO kozie* 30 %, sól morska, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii kwasu mlekowego. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1210 kJ/289 kcal
    Tłuszcz: 24,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
    Węglowodany: 0,7 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Białko: 16,5 g
    Sól: 2,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych.

    20,30 
  • SER FETA Z TYMIANKIEM W OLIWIE Z OLIWEK BIO 220 g – KOURELLAS

    SKŁADNIKI
    ser feta (pasteryzowane MLEKO owcze*, pasteryzowane MLEKO kozie*), sól morska, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii kwasu mlekowego, oliwa z oliwek extra virgin* 15 %, olej słonecznikowy*, ekstrakt z tymianku* 2 %, tymianek* 0,2 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1256 kJ/300 kcal
    Tłuszcz: 25,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17,7 g
    Węglowodany: 0,7 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Białko: 17 g
    Sól: 2,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych.

    24,70 
  • SER KOZI BIO 150 g – KOURELLAS

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO kozie*, sól morska, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii kwasu mlekowego (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1172 kJ/280 kcal
    Tłuszcz: 23,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16,3 g
    Węglowodany: 0,7 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Białko: 16,5 g
    Sól: 2,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych.

    17,10 
  • SER KOZI ŚMIETANKOWY W MARYNACIE ZIOŁOWEJ BIO 70 g – BIO VERDE

    SKŁADNIKI
    SER kozi śmietankowy (80 %) z MLEKA pasteryzowanego*, olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek*, sól morska, zioła* (0,3 %) (natka pietruszki*, oregano*, tymianek*, rozmaryn*), pieprz różowy* (0,2 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Wyprodukowano z użyciem podpuszczki mikrobiologicznej. Może zawierać niewielkie ilości MLEKA owczego.

    OPIS
    SER o zawartości tłuszczu 50 % w suchej masie. Pakowano w atmosferze ochronnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1525 kJ/369 kcal
    Tłuszcz: 36 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
    Węglowodany: 1,3 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Białko: 11 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C

    11,80